Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 40 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 01:08

Nauczony z... znowu z prasy, która swojego czasu wałkowała temat Forlana w Juve jak wygrał LE, potem mała przerwa, by powrócić już w lipcu gdy z Urugwajem doszedł do półfinału mundialu, a gdy nic z tego nie wyszło, na powrót zaczęli o nim pisać po superpucharze Europy... są strasznie przewidywalni.
I ty to wszystko łykasz jak młody pelikan i oceniasz czyjąś pracę, mimo że nie masz innych ważnych danych ( coś takiego jak choćby budżet - akurat najważniejsze ). Pogratulować poglądu na piłkę nożną.

PS: Według prasy Lewy też był w ManUtd za 30mln, a się potem okazało, że to jednak Persil :rotfl:

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 01:17

Marat ty cos pijesz teraz i itp?
kto ci pisze ze ja wszystko lykam? sam pisalem ostatnio posta dlugiego o tym o czym ty teraz napisales.

Ja w przeciwienstwie do ciebie widzac wiele newsow z roznych zrodel o podobnej tematyce potrafie wywnioskowac niektore sprawy, to nie jeden portal podaje o tym ze Antonio chcial w styczniu dwoch napastnikow.
Ty jestes troche dziwny, ostatnio sie mnie przyczepiles, to samo teraz, tak jak bys szukal na sile.

Powtorze jeszcze raz ze masz racje ze to srodki masowego przekazu nakrecaja wiele spraw ale z wielu zrodel mozna wyciagnac wazne wnioski i tobie to chyba nie wychodzi ale od tego jest forum;)

zreszta ja tylko newsa ktory sie pojawil na paru portalach podalem wiec juz calkowicie twojego posta nie rozumiem;)

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 01:25

Ten młody talent zawita jutro rano na testy medyczne po czym uda się do siedziby klubu w celu podpisania kontraktu! Marotta już zaciera ręce bo prawdopodobnie będzie to najbardziej budżetowy transfer jaki miał okazje kiedykolwiek przeprowadzić a jednocześnie klasa zawodnika nie podlega żadnej wątpliwości. POTWIERDZONE INFO!

P.S. Podobno Szalonooki chce sypnąć za Belfodila 15 baniek. :lol: Di Marzio pisze, że Parma jest chętna go opchnąć ale dopiero latem.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 01:25

zreszta ja tylko newsa ktory sie pojawil na paru portalach podalem wiec juz calkowicie twojego posta nie rozumiem;)
Nie, nie, nie, ty napisałeś, że Marotta jest żałosny, a nie "podałeś tylko newsa". To teraz już powinieneś zrozumieć mojego posta :wink: Nie, nie musisz dziękować...

To podaj kilka linków do tych niusów. Żeby tylko nie okazało się, że wszystkie z jednego źródła :smile:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 03:23

juverm pisze:P.S. Podobno Szalonooki chce sypnąć za Belfodila 15 baniek. :lol: Di Marzio pisze, że Parma jest chętna go opchnąć ale dopiero latem.
Biorąc pod uwagę wiek zawodnika i naszą sytuację, którą każdy zna, cena w ogóle mnie nie dziwi. Samego zainteresowania tym piłkarzem też jak najbardziej się spodziewałem.

Jeśli do ataku pozyskamy aż trzech nowych piłkarzy (powinno być czterech lub pięciu, ale łorewer) to daje 80% szans, że obok Llorente będą to Belfodil i Muriel. Młodzi, grający we Włoszech w klubach, z którymi mamy dobre stosunki.

Llorente, Belfodil, Muriel, Giovinco, Vucinic - jak dla mnie spora zmiana na plus. Znając życie po połowie sezonu jeden z dwójki Gio/Vucinic będzie rozczarowany zbyt małą ilością rozegranych spotkań i będzie chciał odejść więc kolejny pozytyw ;). Jeszcze z Sampą mamy dobre układy więc przyjdzie Icardi za kolejne 15 baniek + wypożyczenie jakiegoś młodzika - wszak Marotta przeprowadza tylko banalne transakcje.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 09:09

juverm pisze:Ten młody talent zawita jutro rano na testy medyczne po czym uda się do siedziby klubu w celu podpisania kontraktu! Marotta już zaciera ręce bo prawdopodobnie będzie to najbardziej budżetowy transfer jaki miał okazje kiedykolwiek przeprowadzić a jednocześnie klasa zawodnika nie podlega żadnej wątpliwości. POTWIERDZONE INFO!
Transfer godny Secco, mam nadzieje, że jaja sobie robisz, bo to nie jest zabawne.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 10:18

Belfodil? Mówcie, co chcecie, ale mi on przypomina Amauriego, mówię całkiem serio. Taki sam typ: wysoki, silny, niezbyt szybki, z wydawałoby się niezłą jak na wzrost techniką i koordynacją ruchową, ale mimo to wszystko u niego wygląda jakoś sztywno, jakby na farcie. Tu się rozepchnie, tam się przepcha. Być może potencjał ma wyższy niż Amauri, jednak na razie... jakby to ująć... ludzie, chłop strzelił w swojej karierze w SerieA raptem 7 bramek i on ma być jakąkolwiek sensowną alternatywą? Jeszcze za 15mln?

:stop:

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 10:26

Verratti nawet nie zagrał w serie A. Desperacja w naszych szykach jest tak wielka, że każdy zawodnik który przejawia chociaż namiastkę topa w młodym wieku jest postrzegany jako przyszły zbawiciel :)

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 10:37

Jak widzę to co robi konkurencja to zaczynam wierzyć w jakiś transfer do ataku, bo jeśli zostaniemy z tym co mamy to obudzimy się z ręką w nocniku

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 10:55

Miałem mniej cytować, ale co tam, kłamałem.
rosomak pisze:Nasz dyrektor budzi sie znowu w ostatniej chwili, jest wiele plotek ze probojemy wyrwac Gabbiadiniego a teraz pojawia sie opcja z Belfodilem, Marotta jest poprostu zalosny, stale to samo sie powtarza, czekamy zawsze na ostatnia chwile, potem jest poprostu za pozno.
Lichtsteiner, Pirlo, Bonucci, Asamoah czy teraz Llorente, tez są ściągan na ostatnią chwilę? Bo to brzmi co najmniej jakby Marotta siedział na Bahamach przez większość okienka i zaczął działać dopiero 3 dni przed.
Generalnie mam wrażenie, że Beppe dzili sobie zawsze mercato na pół (głównie letnie), najpierw ci których raczej napewno kupi (lub np. jednego z dwóch zawodników na pozycję), resztę będzie obserwował i zobaczy jak się sytuacja rozwinie, szuka "okazji". Zima jak to zimą, pole jest dosyć małe a my jednak nie jesteśmy w sytuacji takiej jak Inter, że zespół się troche sypie, czyli stare gwiazdy odchodzą. Z resztą Juve nikogo teraz nie sprzedawało, w odróżnieniu od czarnoniebieskich.
Gabbiadini to akurat zły przykład, bo skoro tak śledzisz newsy to wiesz, że już wcześniej była o nim mowa, ale ani Bologni to teraz na rękę, ani sam zwodnik nie chce grzać regularnie ławy.
rosomak pisze:Ja w przeciwienstwie do ciebie widzac wiele newsow z roznych zrodel o podobnej tematyce potrafie wywnioskowac niektore sprawy, to nie jeden portal podaje o tym ze Antonio chcial w styczniu dwoch napastnikow.
Każdy ma prawo do własne interpretacji. Ja od początku pisałem, że przyjdzie góra 1 napastnik (pomijając Llorente na lato). Nic się nie zanosiło na sprzedaż któregoś z naszych "asów" a to raczej był warunek konieczny by pozyskać dwóch napastników. Sory, ale takie newsy nie trzymały się kupy, było np. że Viola chce Matriego a my wolimy upchac Fabio, ale jak co do czego to się okazało że nikt się z Fiorentiną nie kontaktował, ani oni z nami. Więc to raczej były tradycyjnie domysły, jak z resztą co mercato.
Tak na marginesie, bardzo się zdziwie jeśli latem odejdzie wiecej niż 1 napastnik (Anelki i Bendtnera z wiadomocyh względów nie liczę, bo jeden to doraźne rozwiązanie, drugi wróci z wypożyczenia, bo się połamał a i wcześniej wnosił niewiele). W zasadzie co mercato niektórym się wydaje, że tym razem czeka nas rewolucja w ataku, ale nic się takiego nie dzieje.

@Arbuzini - no jednak teraz zespół trochę się różni od tego co grał z Lechem i składem, i osobą na ławce i stylem. Oczywiście Celtic ma jakiś procent szans jeśli zagrają perfekcyjnie w obronie i skutecznie w kontrach. No bo co nie mówić o Lazio to zagrali dwumecz bardzo dobrze w defensywie, zwłaszcza rewanż. Nie chce na siłę bronić nasze tuzy w ataku, ale fakt faktem, jak Mirko dostawał piłkę, to zaraz pojawiało się 3-4 rywali. Czy go to do końca tłumaczy? Nie, ale tu szansa Celticu, bo oni pokazali z Barcelona, że potrafią tak grać jak Lazio w 1/2 Coppa. Tyle że to nie jest taki nowy problem, bo rok temu też z zasiekami np. Sieny mieliśmy problem, tyle że teraz więcej się wymaga i brak awansu do 1/4 LM to była jednak klęska dla nas.
Belfodil? Icardi? Wiem że ten drugi raz błysnął z Pescarą (swoja drogą, podobnie jak Fabio), ale po za tym nie znam gości. Nie wiem, jak bedzie sposobność to pewnie Marotta powalczy, ale rozumiem że to raczej przyszłościowe opcje?

@pumex - zaraz ci wyskoczą, że przeciez jest młody. I w sumie racja, natomiast to chyba jeszze nie nazwiska do pierwszego zespołu, jak już to pół karty i niech się ogrywaja. Jak reszta...

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 10:57

Do któtej trwa dziś mercato do 19? nie ma co liczyć na jakiś transfer, zapewno plotek będzie mnóstwo od Lopeza po Belfodilla a skończy się jak zwykle. Okienko można uznać za stracone. Podobają mi się za to transfery Napoli - wzmacniają obronę niezłym grajkiem - Rolando z Porto no i podobno dziś sprowadzą Radje N. z Cagliari.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 11:23

@D@$ pisze:@pumex - zaraz ci wyskoczą, że przeciez jest młody. I w sumie racja, natomiast to chyba jeszze nie nazwiska do pierwszego zespołu, jak już to pół karty i niech się ogrywaja. Jak reszta...
Również podejrzewam, że wiek Belfodila na niektórych podziała. Żeby była jasność, to nie jest tak, że krzyczę jakoby zawodnik Parmy nie był utalentowany. Po prostu czytając informacje o zainteresowaniu jego osobą oraz o jego cenie zastanawiam się, po co inwestowaliśmy niemałą kasę w różnego typu młodych napastników, by nagle chcieć ściągać do pierwszego składu ich rówieśnika :doh: Jak już jestem przy Belfodilu, to od pewnego czasu na różnych forach widzę porównania nawet do Trezegueta i jak takie coś czytam, to autentycznie coś mi się robi. Trezeguet w wieku Belfodila strzelał bramkę częściej niż w co drugim ligowym meczu i nabił ich ponad 50 :roll:

Jeśli chodzi o "end of winter mercato", to od wczorajszego wieczoru pojawiają się przeróżne ploteczki (oczywiście większość, jeśli nie wszystkie, to bujda). Czytałem o nazwiskach takich jak: Immobile, Borriello, Gilardino, Pazzini, Gabbiadini, Belfodil, Lopez. Gdzies pojawiła się ściema, że Lazio byłoby skłonne w ostatniej chwili kupić Quaga, co pozwoliłoby nam powalczyć o Belfodila lub Lopeza. Gdzie indziej donoszą o próbie sprowadzenia Immobile i wypożyczeniu Pazziniego. Jeszcze inne plotki mówią o wymianie Quag-Belfodil. Niech Marotta te kilkanaście godzin poświęci żonie, bo większość z nazwisk łączonych z Juve to jedno wielkie dziadostwo, a nawet, jakby intencje Beppe były najlepsze, to przez paręnaście godzin nic sensownego nie wskóra
dp10 pisze:Podobają mi się za to transfery Napoli - wzmacniają obronę niezłym grajkiem - Rolando z Porto no i podobno dziś sprowadzą Radje N. z Cagliari.
Wczoraj wieczorem czytałem, że jednak Nainggolan zostaje w Cagliari

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 11:41

DS i Marat.
Ja nie wiem jak mam do was trafic.
Napisalem ze Marotta jest zalosny bo czesto czeka na okazje do ostatniej chwili ale potem robi jakies transfery kosmiczne, patrz wlasnie Bendtner.
Dzialanie w pospiechu nie koniecznie zawsze wypali.
Matriego sprowadzil kiedy w ostatni dzien mercato za 18 mln euro.[to byl najpierw pierwokup i wykup w lecie]
Nie pisze do jasne cholerki ze on wszystkie transfery tak przeprowadza DS;)
HAHA :C TO co napisales to mnie poprostu rozbawilo, tak jak bym pisal glupoty i praktycznie wszystkie transfery Marotty wrzocal w ostatnie dni mercato:)

Wy poprostu nie rozumiecie i przez to sie jedziemy troche:(

Marotta dziala poprawnie ale napisalem ze jest zalosny [poraz kolejny wam to pisze :/ ]bo na ostatnia chwile odklada sprawe napastnika.
Anelka dlugo nie gral i mial przyjsc duzo wczesniej, na poczatku stycznia a cala reszte stycznia mial przygotowac pod transfer drugiego napastnika jezeli oczywiscie chcial dwoch Antonio.

Lisandro Lopez- to jest nawet dowod na to ze nasi chce sprowadzic dwoch napastnikow ale jezeli Marotta daje 4,5 mln euro a Lyon chce 8 to jak to sie ma udac?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 11:48

Dobra, dobra, ale podaj te linki do tych newsów z różnych źródeł w sprawie Belfodila :wink:

PS: DS... :prochno:

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2013, 11:54

Tak jest, skoro Marotta nie potrafi/ nie chce mu się/ nie lubi sprowadzać piłkarzy z obcych lig/ nie ma ochoty na szukanie w Belgii i Holandii czy Francji, bo nie preferuje częstego, dalekiego latania, to wolę młodych, choćby z Włoch.
Z tej prostej przyczyny, że reszta naszych asów napadu, to co miała najlepszego w karierze do zagrania, to już zapewne zagrała. ( w przypadku Gio siedzenie na ławie w kadrze, to nie był widać żaden przypadek) Po drugie jak cała formacja jest w podobnym wieku, to i ciężej ich sprzedać i większe prawdopodobieństwo, że będzie coraz gorzej. Ale 15 mln za młodego, mniej renomowanego niż choćby Pogba, to trochę przydużo, to fakt, więc kwotę myślę podano ad - hoc.
dp10 pisze: Wg. Di Marzio Parma chce od nas Quaga + 13 mln cashu za młodego algierczyka.
A w ryjka, to chłopaki by nie chciały? :whistle:
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2013, 12:15 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany