Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:41

Kiedy w końcu wbijcie sobie do głowy, że Griezmann gryzłby się z Dybalą. Nam potrzebny jest ktoś taki jak Trezeguet i kogoś takiego otrzymaliśmy. A głosy ekspertów są takie, że Igła nie powtórzy sukcesu z poprzedniego sezonu, nie do końca tak uważam. Jeśli będzie łasy na gole jak w tamtym sezonie to może nawet sam siebie pobić. Marzy mi się zresztą, żeby on i Dybala osiągali wyniki podobne do napastników Realu, Barcelony czy Bayernu.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 88 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:46

szymken
Właśnie na kompilacjach z Youtube, ten Herrera prezentuje się ciekawie - bardzo dobry technicznie, fajne ostatnie podania i niezłe uderzenie z dystansu. Jednakże w kompilacji to i z Rasiaka dało się zrobić świetnego napastnika, także ten... Ciekaw jestem ile Porto by za niego chciało. 40 mln € czy więcej? Z punktu marketingowego, to też byłby niezły transfer, bo Meksykanina w Juve chyba jeszcze nie było, także otworzyłoby nam to jakiś nowy rynek.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:47

jedyna lipa to jak był jechany po swoim buraczanym popisie w pewnym meczu Napoli. Teraz już jest cacy, oby u nas mu ta nerwy nie puszczały

Obrazek
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:48

TURINIO pisze:Nigdy nie byłem fanem Higuaina, jednak z ciekawości przejrzałem ostatnio jak wyglądała jego skuteczność i trzeba przyznać, że jest to po prostu bardzo bramkostrzelny napastnik. Ponad 100 goli w bodaj 180 meczach dla Realu, 50 w 70 dla napoli.
Wydaje mi się jednak, że wydane na niego 90mln to zdecydowanie za dużo. Ktoś wspomniał choćby o Griezzmanie i myślę, że 10mln więcej i można było mieć młodszego i na pewno nie gorszego zawodnika, w dodatku trochę bardziej wszechstronnego. Moim zdaniem jeżeli się już wydaje takie pieniądze, to powinny być zainwestowane w kogoś
naprawdę szczególnego. Czy kimś takim jest Higuain?

Druga sprawa to sytuacja Pogby. Jeżeli Francuz odejdzie za 120mln i 75% tej kasy poszło na Higuaina, to wg mnie była to czysta głupota. Nie sądzę bowiem żeby udało się wyciągnąć za pozostałe 30 kogoś zdolnego w jakiś sposób zastąpić naszego najlepszego pomocnika.

Temat już wielokrotnie wałkowany.
Nasz zarząd ma proste podejście - nie chcesz dla nas grać, nie jesteś całym sercem z Juve to idz gdziekolwiek indziej byle by oferta tego kogoś nas satysfakcjonowała. Jeżeli Pogba od nas odejdzie mimo naszych olbrzymich chęci do zatrzymania go - jego sprawa bo my na siłę nie trzymamy nikogo.

Trzeba więc sćiągnąć TOPa w miejsce TOPa
1. Suarez, Lewandowski, Cavani, Benzema- nie do wyciagnięcia
2. Ibra- był za stary i ewidentnie go nie chcieliśmy
3. Aguero, Griezman, Lacazette - pozycja Dybali a my chcemy dalej stawiać na tego chłopaka
4. Icardi, Lukaku, Embolo i ew. Milik- obecnie co najmniej poziom niżej niż Igła

są jeszcze ew. Costa i Bacca ale co to za progres

jedyną inną rozsądną opcją był by chyba Pierre-Emerick Aubameyang

to nie jest tak że kasę z transferu Pogby ładujemy w Higuaina, stać nas na stratę na poziomie minimum 50 mln euro a teraz jesteśmy na plusie

i tym sposobem dochodzi się do prostej konkluzji - że niezaleznie od kosztów transfer GOnzalo był jedynym rozsądnym wyjściem

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:49

Z Pogbą to jest tak że nie będzie on nigdy zawodnikiem który pociągnie zespół. Jeśli miałbym wyznaczyć jego "sufit" to znajduje się on na poziomie Ozila, czyli zawodnika bardzo wysokiej klasy, który popisze się niekonwencjonalnym zagraniem, ale nie decyduje o wyglądzie zespołu jak Iniesta czy Modric. U nas funkcjonuje jako ważny element ale nigdy nie będzie decydował o wyglądzie całej formacji.

Możemy zaklinać rzeczywistość ale też nigdy nie będzie walczył o ZP. O indywidualne laury stoczą bój napastnicy (ewentualnie skrzydłowi) młodej generacji w tym Dybala, Ney, Griezmann etc.

Oczywiście chciałbym żeby został bo to taka nasza maskotka, którą interesują się media i nowe pokolenia.

Kto miałby go zastąpić? Nie obraziłbym się na przyjście jakiegoś utalentowanego zawodnika. Takich nie brak, bo co roku ujawniają się nowi gracze warci zachodu. Marzenie to Saul albo Marco V, ale z radością powitam też kogoś mniej znanego.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:00

Dalej nie rozumiem na co Pogbie była ta 10. Wziął 10, nr szczególny w historii Juventusu i po roku ucieka tam gdzie więcej dają kasy :co?: Jeszcze rozumiem wybrać kluby lepsze sportowo, ale słabsze i bez udziału w LM?
Może jest jakaś słowna umowa między Pogbą i Raiolą, że jeśli ktoś zaoferuje więcej niż 100mln i sowity kontrakt to akceptują.

FORZA JUVE!!!
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:04

Hector Herrera to moim zdaniem świetny dla nas zawodnika pod względem fitu, oglądałem ok 10 meczy jego w Porto rok temu i prezentował się świetnie - dobra technika, podanie i strzał z dystansu do tego ciężko pracuje w obronie i dobrze gra w odbiorze.

Biorąc pod uwagę naszych zawodników z pomocy świetnie by się z nimi uzupełniał jeżeli chodzi o skillset. Dodatkowo nie powinien płakać jak nie będzie non stop w pierwszym składzie. Pod względem skilla może nie jest to top ale solidny, świetnie pasujący do naszej pomocy zawodnik. Może u nas grać na każdej pozycji.

Co do Pogby to powyżej 110mln sprzedawać moim zdaniem, jeżeli chce odjeść to jego wybór. Za takie kwoty to się kupuje zawodników wokół których można budować drużynę. Wokół Pogby śrendio to wygląda bo on nie ma ani nie miał nigdy impaktu Ronaldo czy Bale'a.

Poprzedni sezon był tego przykładem, jak miał prowadzić drużynę to graliśmy jak graliśmy na początku sezonu, każdy pamięta. I to Marchisio był dla nas kluczowy bo jak wrócił zaczeliśmy wygrywać i nie był to przypadek. Pogba to genialny piłkarz ale jak ma zespół wokół siebie i innych zawodników , sam nic nie potrafił zrobić.

w LM też nie błyszczał ani na ME. Za taką kwotę naprawdę jestem zdania, że jeżeli chce odjeść i to do ManU, po tym jak zbudowaliśmy team pod LM i otrzymał "10" (na wyrost) to niech idzie. Jeszcze się okaże że przez długi czas niczego solidnego w LM nie osiągnie. Po ManU wcale nie musi tam grać za rok.

http://www.football-italia.net/88450/of ... a-sassuolo

zdaje się że wypożyczyliśmy tego obrońcę , dobry ruch ale ciekawe czy w ogóle tam pogra.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:09

dawid91 pisze:Dalej nie rozumiem na co Pogbie była ta 10. Wziął 10, nr szczególny w historii Juventusu i po roku ucieka tam gdzie więcej dają kasy :co?: Jeszcze rozumiem wybrać kluby lepsze sportowo, ale słabsze i bez udziału w LM?
Może jest jakaś słowna umowa między Pogbą i Raiolą, że jeśli ktoś zaoferuje więcej niż 100mln i sowity kontrakt to akceptują.
No pewnie lepiej było zagrzebać nr 10 w szafie i nie zarobić iluś milionów euro na sprzedaży koszulek w zeszłym roku.. To jest biznes, Pogba był najbardziej medialny dostał dychę na plecy, żeby się jeszcze lepiej sprzedać i z pewnością się to opłaciło. Tradycja i historia to fajne sprawy, ale hajs tez się musi zgadzać.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:13

Nie rozumiem, niektórych ludzi. Ok Pogba może nie jest na poziomie Ronaldo czy Messiego (sportowo) aby był wart ponad 100mln ale wiecie o tym, że mamy XXIw i piłka nożna to nie tylko bieganie przez 90 minut po boisku ? Marketing ma ogromny wpływ na rozwój, finanse klubu, śmiem twierdzić, że równie duży co sukcesu sportowe w Europie. MU nic nie wygrał poważnego od 4 lat a nadal idzie finansowo do góry, mimo, że połowa składu to wafle.

Pogba aktualnie to żyła złota. Każda drużyna z top3 ma piłkarza/rzy których nie sprzedadzą za żadne pieniądze bo są twarzami tej drużyny, dzięki nim właśnie Real Barca(czy kiedyś MU, dzięki czemu teraz mają kasy jak lodu) trzepią taki hajs od sponsorów, merchandisingu itd.

Pogba sportowo jest warty jakieś 60-70 mln ale jego popularność i rozpoznawalność jest porównywalna obecnie z Messim który w wieku 23 lat podobny miał fejm.

Zdajecie sobie sprawę, że MU wykładając tyle hajsu za 3 lata będzie i tak do przodu na tym transferze ?

Pogba nigdzie się nie rusza, zarząd nie jest głupi, wie dokładnie ile wart jest Pogba i jego przyszły wkład w budowanie marki Juve, które chce dobić finansowo do wielkiej trójki będzie bezcenny.

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:26

Według mnie za dużo już źródeł informuje o tym, że Pogba blisko Man Utd.
Nie łudźmy się, koleś od nas odchodzi raczej. W sumie to i dobrze, leci na większy hajs to niech spada i nie wraca.
Mnie zastanawia tylko, kto na jego miejsce przyjdzie, bo Witsel czy inny Brozovic mnie średnio przekonuje, a na rynku graczy klasowych na tą pozycję dostępnych chyba już mało jest? :whistle:

shaggy1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:31

Zrozumiałbym Real, Barce czy PSG... ale ManU i LE ?! Pff... widocznie kasa musi się zgadzać... Mógłby zostać jeszcze sezon, bo nasz skład z nim to jakaś MASAKRA ! Ale jeśli zdecyduje się odejść to trudno... Poradziliśmy sobie po odejście Teveza, Pirlo i Vidala, więc i po Pogbie damy radę ! Choć mam cień nadziei, że jednak zostanie...

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:34

Eriksen z Totenhamu i szybko zapomnimy o Pogbie. Wiem, że to niemały wydatek, ale na pewno do wyciągnięcia patrząc na wielką różnicę jakości jaka dzieli nas a Suprs. Do tego Duńczyk jest mega uniwersalnym i kreatywnym pomocnikiem.

Zresztą patrząc po tym co obecnie wyprawia Marotta to na pewno ściągnie jakiegoś koksa, więc nie ma się o co bać. Łysy na pewno już tam obserwuje z pięciu pomocników, o których nic nie wiemy. W tym okienku ściąga najlepszych, więc przy odejściu Pogby może ściągnie nawet i dwóch pomocników.

Ja sie bardziej boję co zrobi z tym szrotem, który mamy. Kiedy zacznie ich sprzedawać.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 11:38 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:37

Cabrini_idol pisze:Nie rozumiem, niektórych ludzi. Ok Pogba może nie jest na poziomie Ronaldo czy Messiego (sportowo) aby był wart ponad 100mln ale wiecie o tym, że mamy XXIw i piłka nożna to nie tylko bieganie przez 90 minut po boisku ? Marketing ma ogromny wpływ na rozwój, finanse klubu, śmiem twierdzić, że równie duży co sukcesu sportowe w Europie. MU nic nie wygrał poważnego od 4 lat a nadal idzie finansowo do góry, mimo, że połowa składu to wafle.

Pogba aktualnie to żyła złota. Każda drużyna z top3 ma piłkarza/rzy których nie sprzedadzą za żadne pieniądze bo są twarzami tej drużyny, dzięki nim właśnie Real Barca(czy kiedyś MU, dzięki czemu teraz mają kasy jak lodu) trzepią taki hajs od sponsorów, merchandisingu itd.

Pogba sportowo jest warty jakieś 60-70 mln ale jego popularność i rozpoznawalność jest porównywalna obecnie z Messim który w wieku 23 lat podobny miał fejm.

Zdajecie sobie sprawę, że MU wykładając tyle hajsu za 3 lata będzie i tak do przodu na tym transferze ?

Pogba nigdzie się nie rusza, zarząd nie jest głupi, wie dokładnie ile wart jest Pogba i jego przyszły wkład w budowanie marki Juve, które chce dobić finansowo do wielkiej trójki będzie bezcenny.
Piszesz jakby ktoś Pogbę na siłę wypychał i nie wiem skąd bierzesz takie głupoty że rozpoznawalność Pogby jest na poziomie Messiego 23 letniego ? Jakieś masz źródło, czy piszesz tak sobie z głowy byle pisać.

Skąd masz dane że ManUtd będzie do przodu na tym transferze, bo wydaje się że też to wymyśliłeś sobie.

Zresztą co za różnica, chce odjeść niech idzie do ManUtd, by jesteśmy w Top4-5 drużyn na świecie idzie do drużyny która jest najwyżej w Top5 w Anglii, jego wybór, jego mentalność, jego hajsy.
Ale nawet jak ManUtd zyska na tym i zwróci się im to w 3 lata (jak to wyliczyłeś jeszcze raz?) to jeżeli by w tym okresie wygramy LM a ManUtd będzie się obijał po fazie grupowej albo w ogóle nie wchodził do LM to my na tym wygramy.

Zresztą Twoje teorie czy ktoś zostanie czy odejdzie są tyle warte co Draxler deal done :czytaj: :czytaj:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:56

fazzik8 pisze: Ja sie bardziej boję co zrobi z tym szrotem, który mamy. Kiedy zacznie ich sprzedawać.
Raczej wypożyczać. Do odstrzału jest koło 6 gości, wypełnienie luki po Pogbie i to zarząd musi zrobić w ciągu sierpnia

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 11:58

Mati1990 pisze:Według mnie za dużo już źródeł informuje o tym, że Pogba blisko Man Utd.
Nie szkodzi. Nas tutaj wkurza, że ludzie szukają potwierdzeń transferu na podstawie niewartościowych informacji. Będzie deal to będzie. Na razie go nie ma.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Zablokowany