Mercato (ZIMA 2022) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeśli wierzyć doniesieniom tych nie brakowało / nie brakuje, ale zapewne nie po pieniądzach jakie ma w Juve no i nie ten prestiż klubu. Z tym, że on sam moim zdaniem robi sobie krzywdę, co prawda nie finansową, ale sportową, bo u nas raczej może już nie pograć. Do pełni radości brakuje mi oddanie z klubu Rabiota, co mam nadzieję nastąpi latem. W tym przypadku nie interesują mnie już warunki, napawam się samą wizją naszej przyszłej kadry bez udziału Francuza i kompletnej renowacji linii pomocy w ciągu raptem kilku miesięcy.
Wracając do Kulu faktycznie amortyzacja wygląda zachęcająco, a co ważne może nam niejako opłacić Zakarię, więc należy się cieszyć. Jeśli nie przyjąłby się w Tottenhamie mógłby przecież wylądować w innym angielskim klubie, a pieniądze, o których tutaj mowa nie powinny stanowić na Wyspach problemu. Dobrze, że nie czytamy nic o tym, by czy to Benta, czy Kulu kręcili nosem na przeprowadzkę, co mogłoby nam pokrzyżować plany ściągnięcia Szwajcara. Biorąc pod uwagę wygasający kontrakt i zainteresowanie wśród istotnych klubów Europy z dużą dozą prawdopodobieństwa mielibyśmy latem większe trudności przy tej operacji.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ważne ze odplamy te karykaturę Kulusevskiego.
Format bez znaczenia póki co.
Ps. Zaraz Cię mały wyleczy z tego
Powątpiewania w samograje Conte.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- borciugner
- Juventino
Z tego co piszą na football-italia.net chodzi raczej o liczbę występów i to nie koniecznie w pierwszym składzie. Całe szczęście, bo nie sądzę, że Szwed z marszu wskoczy do pierwszej 11-ki.dominikowaty pisze: ↑30 stycznia 2022, 01:16 Są dwa warunki, awans Tottenhamu do Ligi Mistrzów i występy Kulu w pierwszym składzie.
if Tottenham qualify for the Champions League and Kulusevski plays in at least half the games for the rest of this season.
EDYTA: z reszta widzę, że na stronie głównej jest ta informacja

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Morata prawdopodobnie zostanie do końca sezonu i jeszcze będzie z niego pożytek. Zresztą nawet gdyby odszedł teraz, to żadna czystka, skoro i tak mamy go jeszcze tylko przez kilka miesięcy.
Ruchy same w sobie dobre, ale z "czystki" to ja bym się cieszył, gdyby poleciały takie zgnilaki jak Ramsey i Rabiot. Tymczasem wszystko wskazuje na to, że Walijczyka nie obchodzi już gra w piłkę nożną, więc będziemy się z nim bujać tak długo, jak on tego zechce, a o sprzedaży Rabiota praktycznie w ogóle nie było mowy.
- piterjuve
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ciekawy jestem dlaczego Ramsey tak się upiera, może on i jego agent mają jakiś zapis w kontrakcie gwarantujący im dodatkową premię za jego wypełnienie? Spekuluje, bo ciężko mi zrozumieć jego postawę. Tak czy inaczej, jeśli wszystko odrzuca, to powinien zostać odsunięty od drużyny. Wtedy nie powącha murawy także w reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2022, 10:37 przez piterjuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 68 razy
Obaj mają kontrakty do 2023r. więc nawet jeśli nie teraz czy latem, to odpadną w przyszłym roku.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Już dawno został odsunięty.piterjuve pisze: ↑30 stycznia 2022, 10:36 Ciekawy jestem dlaczego Ramsey tak się upiera, może on i jego agent mają jakiś zapis w kontrakcie gwarantujący im dodatkową premię za jego wypełnienie? Spekuluje, bo ciężko mi zrozumieć jego postawę. Tak czy inaczej, jeśli wszystko odrzuca, to powinien zostać odsunięty od drużyny. Wtedy nie powącha murawy także w reprezentacji.
- borciugner
- Juventino
Nigdzie nie dostanie takiej kasy jak w Turynie. Na jakiś propozycje może liczyć tylko w przypadku klubów z Wysp, ale nie dość, że kasa mniejsza, to pogoda i kobiety tam są brzydkie, więc ...

- nynek
- Juventino
Czy Ty w końcu skończysz z tymi swoimi życzeniowymi postami? Wszyscy wiemy, że we Francji i Włoszech jest dużo ciekawych piłkarzy, więc mógłbyś zaprzestać z FM-owymi "rekomendacjami"... Nie ma postu, w którym nie przeczytalibyśmy o: Barrow, Tomiyasu (już w Arsenalu, ale ciągle o nim marudzisz), Botman, Kamara, Frattesi, Raspadori, Boga (poszedł do Atalanty, więc może o jednego mniej), pierwsze lepsze randomowe nazwisko z Francji. Czy gdzieś przeczytałeś o zainteresowaniu, którymś z nich (poza Botmanem, o którym wspomniano ostatnio w kontekście odejścia De Ligta + dziennikarskie pierdy o dwójce z Sassuolo)? Wszystko tyko po to, żeby za jakiś czas napisać - "A nie mówiłem?"...Michael_M pisze: ↑30 stycznia 2022, 00:35 Jakby nam jeszcze Fabs zaoferował podobne pieniądze za McKenniego to też bym nie mówił "nie". Może i ostatnio się poprawił, ale nadal jest to pomocnik bez żadnej wyraźnej zalety. Za 30+ mln to byśmy z racji kończących się kontraktów spokojnie wyrwali dwóch środkowych Lyonu - Aouar + Caqueret.
Liczę na Nandeza, bo pewnie szybko wygryzłby Rabiota...
- piterjuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Chyba nie do końca. Allegri był przekonany, że Ramsey odejdzie, więc go odsunął na około dwa tygodnie.Poprostu pisze: ↑30 stycznia 2022, 10:44Już dawno został odsunięty.piterjuve pisze: ↑30 stycznia 2022, 10:36 Ciekawy jestem dlaczego Ramsey tak się upiera, może on i jego agent mają jakiś zapis w kontrakcie gwarantujący im dodatkową premię za jego wypełnienie? Spekuluje, bo ciężko mi zrozumieć jego postawę. Tak czy inaczej, jeśli wszystko odrzuca, to powinien zostać odsunięty od drużyny. Wtedy nie powącha murawy także w reprezentacji.
A jesteś pewien, że zostanie odsunięty na drugą część sezonu jeśli zostanie? Ja nie mam takiej pewności.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jeśli dodamy do składu Nandeza, to Allegri będzie mieć do dyspozycji 3 pomocników-zadaniowców, których może rozrzucać po kilku ofensywnych pozycjach w drugiej linii: Berna, McKennie no i właśnie Nandez.
Oznacza to, że zanim zobaczymy Rabiota na lewym skrzydle, to wcześniej w hierarchii będzie wyżej wspomniana trójka. Nie mówiąc o Cuadrado czy Moracie, którzy też w niektórych sytuacjach będą biegać na bokach (w przypadku Alvaro widzę szansę na lewy bok ataku w 433).
Zastanawiam się też, czy nie byłoby za zbyt wielu tych 'średnich uzupełnień', i przyjście Nandeza nie zwiastowałoby braku przedłużenia przez Bernę lub chęci spieniężenia latem McKenniego.
Oznacza to, że zanim zobaczymy Rabiota na lewym skrzydle, to wcześniej w hierarchii będzie wyżej wspomniana trójka. Nie mówiąc o Cuadrado czy Moracie, którzy też w niektórych sytuacjach będą biegać na bokach (w przypadku Alvaro widzę szansę na lewy bok ataku w 433).
Zastanawiam się też, czy nie byłoby za zbyt wielu tych 'średnich uzupełnień', i przyjście Nandeza nie zwiastowałoby braku przedłużenia przez Bernę lub chęci spieniężenia latem McKenniego.