Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 10:24

Dante93 pisze:Szczerze mowiąc o tym bramkarzu 1 raz słysze, ale skoro wszyscy mają takie mniemanie o nim to tylko :bravo: dla Marotty, że myśli przyszłościowo.
Trafiłem kiedyś na info, że Sporting L. zamierza zakupić Lealego i Salomona w pakiecie kosztującym 7baniek eurasiów. Pogooglowałem wtedy trochę i zauważyłem, że jest spora zajarka tym piłkarzem niektórych forach... Zobaczymy.

Montolivo - :bravo: na dobrych warunkach byłby to świetny ruch.

Boriello - :think: tylko na pół roku (chyba, że 12 ustrzeli)

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 10:44

Transfer Lealiego to bardzo dobry ruch Marotty. Za 2, 3 sezony pewnie chcielibysmy go na nastepce Buffona a podejrzewam wtedy bysmy musieli zaplacic z 20mln.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 10:51

kościu88 pisze: Za 2, 3 sezony pewnie chcielibysmy go na nastepce Buffona
Fakt. Oby nie skończyło się tym, że gość pójdzie się wypożyczać do jakiegoś Chievo or "samfin", a tam się okaże, że przecież on jest jeszcze za młody i w ogóle pewien "30" latek jest od niego na razie lepszy, a my walczymy o utrzymanie, czy w przypadku drużyny z SerieB-awans. Trzebaby takim płacić za grę swojego zawodnika. Mam nadzieję, że da sobie radę i jest naprawdę dobry.
Choć przecież kiedyś też kupiliśmy jakiegoś Rumuna bodajże. Z podobną myślą.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 11:53

Reasumując młody bramkarz fajnie. Zawsze będzie można go puścić dalej w razie draki

Boriello za mln + ta jego pensja = coś koło 3 mln. Zakładając że na pewno go nie wykupi a chcemy dać Conte lekki wybór w ataku. Może być. Teraz nam może pomóc , a w lato ściągniemy jakiegoś porządnego napadziora z przyszłością. Niestety zimą jest to ciężkie do zrealizowania.

Bocchetti On to w końcu stoper czy lewy obrońca ? W sumie w Rosji chyba sezon się właśnie skończył, więc teraz można było by go wyciągnąć. Mimo nawet tego transferu i tak była by potrzebna zapchaj dziura właśnie w stylu Caceresa, który w każdym momencie mógłby wystąpić , a to na lewym a to na prawym skrzydle obrony

Montolivo - 3 razy tak , reprezentant i świetne uzupełnienie naszego trio w pomocy. Conte mógłby wreszcie trochę nimi żonglować bez obawy o utratę jakości. Do tego w rezerwie solidny Pazienza

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:05

Fajna sytuacja by sie wytworzyła w momencie ściągnięcia Monto- byśmy mieli 3 etatowych, podstawowych środkowych pomocników reprezentacji w klubie :ok: Myśle, że dobrze by to mogło wpłynąć zarówno na gre błękitnych jak i bialo-czarnych ;P A kto wie może Ricardo wygryzłby Vidala z podstawowej "11"? Transfer jak najbardziej potrzebny, i to już zimą. Łatwo zauważyć, że w grze z mocniejszym rywalem już tak łatwo nie zyskujemy przewagi totalnej, nie dominujemy w środku aż tak bardzo, dlatego dobry pomocnik, ze świetną techniką i przeglądem pola mógłby sporo spokoju wnieść w nasze poczynania.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:15

ewerthon pisze:Już dobrze nie krzycz na mnie :D
:wink: Już pewnie pytałem, ale zapytam jeszcze raz: skąd u Ciebie takie niezmierzone pokłady optymizmu?
ewerthon pisze:a Vucinic nie będzie grał na szpicy, bo jest tam kompletnym cieniasiem.
:naughty: Vucinic jako jedyny z naszych nadaje się na osamotnionego napastnika. Pełnił taką rolę w meczu z Milanem i zagrał wtedy chyba najlepszy mecz w tym sezonie. Podobnie grywa w reprezentacji i również bidy nie ma.
@Maras@ pisze:Wszystkie informacje transferowe, które pojawiły się dzisiaj to dla mnie jeden wielki dramat. Boriello, Alex... to nie są zawodnicy których chciałbym widzieć w Juve.
:ok:
Arbuzini pisze:Te potencjalne transfery są... śmieszne. To na prawdę jest jakaś porażka. To na prawdę wolę żeby grał żółtodziób Immobile. A ten Greco. Na prawdę, jak to czytam to ogarnia mnie strach i bezsilność.
Nawet przuzwoity/poprawny transfer Vucinicia bije te ruchy na łeb, na szyję. Conte wiele lepszy nie jest. Po meczu z Parmą widział wiele błędów, a teraz cieszy się, jak szczerbaty na suchary z powodu remisu z Udinese...
:ok: :ok: :ok: :* :* :*
pan Zambrotta pisze:
Łukasz pisze:Z tym Lealim to prawda?
:shock: Zastanawiający transfer z kilku powodów. Chłopak jest naprawdę mega-talentem i ...musi grać. Ciekawe, jak klub to rozwiąże...
Wypożyczenie?
bawiłeś się kiedyś w Sherlocka Holmesa w dzieciństwie? musiało ci kiepsko iść.
Gigi pogra jeszcze ze 3 sezony. Ten Leali obije się w międzyczasie o Empoli, Sienę czy inną Sampdorię i zapewne wróci do nas.
Zacznijmy od tego, że transfer nie jest jeszcze potwierdzony. Poza tym wiadomo, jak jest z takimi młodymi talentami. Nie neguję jego potencjału, ale podobny szum był przy transferze Bransecu. Już nam zbrzydł? Już mamy "innego nowego Buffona"? :lol:
19 pisze:pumex | 26.08.2010 | 18:16:33
dla mnie to jest śmieszne i niepojęte, że dziurę po Diego chcą załatać średniakiem Quagliarellą.
Przemawiało przeze mnie wielkie rozczarowanie. Liczyłem, że Brazylijczyka zastąpi ktoś z najwyższej półki. Jak już tak grzebiesz w moim starych komentarzach, to poszukaj, co pisałem, jak Q przechodził z Udine do Napoli. Żałowałem, że nikt z naszych nie wykorzystał okazji.

Zdaję sobie sprawę, że z kasą jest cienko itp, ale Napoli sprowadza bardzo utalentowanego Vargasa, Milan finiszuje ze sprawą Teveza i już podobno zaklepali na lato Seydu Keite, a Marotta wyskakuje z klocowatym Alexem, Borriello i Greco. Trochę wygląda mi to na wywieszenie białej flagi (zajechało kaczyzmem). Jeśli nas nie stać na prawdziwe wzmocnienia, zostawmy fundusze na lato, na pewno się przydadzą.

Obrazek
Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:21

No następca Buffona by się przydał bo Gigi nie będzie grał wiecznie, ale jakoś wątpię żeby już teraz Marotta myślał o przyszłości. Raczej to wygląda tak, że budzimy się z ręką w nocniku i na szybko kupujemy jakiegoś grajka i potem nie mamy co z nim zrobić (sytuacja z kontuzją Q - kupiliśmy na szybko Toniego). W tym okienku nie liczę na fajerwerki, ale mam nadzieję, że transfery (o ile będą) będą przemyślane i logiczne ;)

Z okazji zbliżających się świąt życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt 8)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:29

pumex pisze:Byłem przeciwny przy wielu "wzmocnieniach" zarówno Secco jak i Marotty... wiele się nie pomyliłem.
To jest takie podejście "jestem przeciwny każdemu transferowi (poza gwiazdorami za 20+ mln), a potem udane pomijam, a w wypadku niewypałów piszę <<a nie mowilem?!>>".

Wiesz, ja też np. jestem przeciwny transferowi Alexa, ale jakos nie gram larum i jak go nie daj Boże kupią, to nie bede z satysfakcją pisał, że go nie chciałem jak się chłopu noga powinie.
pumex pisze:Kolejna mówi o transferowych eksperymentach (vide Estigarribia itp). Na takie kroki mogą pozwolić sobie ekipy ze świetną kadrą, gdzie większość elementów trybi, lub drużyny dobre, które jednak nie mają presji wyniku. Juventus świetnej kadry nie ma, ale usilnie chce wrócić do elity, więc na litość Boską, potrzebujemy pewniaków.
Tutaj na prawdę nie wiem czego się czepiasz. Wypożyczenie+pensja kosztuje nas tyle, co utrzymanie Buffona przez 6 tygodni. Taa, pewniaków. Takich jak Taiwo, porównywany ostatnio do Motty?
pumex pisze:..A właśnie, co się dzieje z Mishą? :C
Pewnie nie może znieść, że nie spadamy do Serie B, co wg niego miało nastąpić.

Porównałem cie do Mishy, bo ostatnio uzywasz jego zagrywki - jedziesz po Marotcie za plotki transferowe (a jak wiemy, 90% plotek sie nie spełnia).

Np. "Greco? Hahahahaha!"

Amauri w Genoi!?
Podobno czekamy tylko na oficjalny komunikat:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75406

Wg Gazetty 4 nazwiska są brane pod uwagę jeżeli chodzi o środek pola:
Monto, Palombo, Kuzmanović, Guarin ( :pray: ). Czyli w zasadzie nic nowego.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75402

Tuttosport twierdzi, że transfery Caseresa i Borriello są praktycznie pewne.

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=75384

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:48

alina pisze:
pumex pisze:Byłem przeciwny przy wielu "wzmocnieniach" zarówno Secco jak i Marotty... wiele się nie pomyliłem.
To jest takie podejście "jestem przeciwny każdemu transferowi (poza gwiazdorami za 20+ mln), a potem udane pomijam, a w wypadku niewypałów piszę <<a nie mowilem?!>>". Wiesz, ja też np. jestem przeciwny transferowi Alexa, ale jakś nie gram larum i jak go nie daj Boże kupią, to nie bede z satysfakcją pisał, że go nie chciałem jak się chłopu noga powinie.
Możesz mi wierzyć, lub nie, ale naprawdę nie chodzi tutaj o moją satysfakcję przy mówieniu "a nie mówiłem?". Nie chodzi o asekurację (że lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż rozczarowanym). Po prostu mam wrażenie, że Marotta myśli jak sporo osób będących na tym forum, mianowicie szybko zapomina, co się działo "wczoraj", nie potrafi wyciągnąć lekcji. Są istoty, które przekonywały pół świata, że Motta, to wielki talent, bo grywał w juniorskich reprezentacjach a to, że grał tyły w Udine i w Rzymie na ławce posadził go niewiele mniejszy ogór to przypadek a u nas będzie pierwszoplanową postacią, bo od Grygery gorszym być nie można. O dziwo te same osoby znajdowały plusy przy transferze Martineza, przekonywały mnie, że Elia siedzi na ławce w słabym HSV bo się na nim uwzięli a po zakończeniu poprzedniego sezonu głowili się, skąd to 7-me miejsce.
alina pisze:
pumex pisze:Kolejna mówi o transferowych eksperymentach (vide Estigarribia itp). Na takie kroki mogą pozwolić sobie ekipy ze świetną kadrą, gdzie większość elementów trybi, lub drużyny dobre, które jednak nie mają presji wyniku. Juventus świetnej kadry nie ma, ale usilnie chce wrócić do elity, więc na litość Boską, potrzebujemy pewniaków.
Tutaj na prawdę nie wiem czego się czepiasz. Wypożyczenie+pensja kosztuje nas tyle, co utrzymanie Buffona przez 6 tygodni.?
Ok, wszystko pięknie, ale nie zapominaj, że dalej nie mamy na lewej stronie porządnego piłkarza. Wiesz już, o co chodzi?
alina pisze:jedziesz po Marotcie za plotki transferowe (a jak wiemy, 90% plotek sie nie spełnia).
Forum właśnie po to jest, żeby komentować między innymi plotki. Wiesz, jak byłoby nudno, jakby każdy odnosił się tylko do oficjalnej informacji? :)
A narzekam na Marottę, bo nie tego się spodziewałem, według mnie nie jest wiarygodny. Zauważ, że jednak nie jest to krytyka totalna. Za parę ruchów szczerze pochwaliłem Marottę
alina pisze:Wg Gazetty 4 nazwiska są brane pod uwagę jeżeli chodzi o środek pola:
Monto, Palombo, Kuzmanović, Guarin ( :pray: ). Czyli w zasadzie nic nowego.
1) Guarin
2)Monto
3)Palombo
4)Kuzmanovic
Taka powinna być kolejność, moim zdaniem
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2011, 12:56 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 12:55

Borriello to całkiem ciekawy zawodnik do wypełnienia składu. Nie wiem dlaczego on nie gra w podstawowej 11 Romy. W tym sezonie zagrał raptem 200minut i pokazał się z dobrej strony, a mimo to często nie łapał się nawet na ławkę. W poprzednim sezonie zdobył bodaj 17 bramek dla Rzymian. Piłkarz potrafiący pracować na boisku, cofający się po piłkę.
W dodatku całkiem fajna lewa noga, której u nas szukać ze świecą. Nikogo lepszego w zime nie pozyskamy .

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 13:04

pumex pisze:Po prostu mam wrażenie, że Marotta myśli jak sporo osób będących na tym forum, mianowicie szybko zapomina, co się działo "wczoraj", nie potrafi wyciągnąć lekcji.
Musisz mi to doprecyzować. Ogólnie to gadanie, że Marotta 'wyciągnąl wnioski' mnie irytuje. To nie Secco. Koleś siedzi 33 lata w zawodzie.
pumex pisze:Są istoty, które przekonywały pół świata, że Motta, to wielki talent, bo grywał w juniorskich reprezentacjach a to, że grał tyły w Udine i w Rzymie na ławce posadził go niewiele mniejszy ogór to przypadek a u nas będzie pierwszoplanową postacią, bo od Grygery gorszym być nie można.
Mnie możesz zapisać do tej listy. Z czystym sumieniem. Co prawda nie przekonywałem nikogo, bo nie udzielałem sie wtedy na forum, ale sądziłem, że będzie dobrym graczem. Ba, sparingi i eliminacje LE mnie w tym utwierdziły.

Mogę się natomiast pochwalić sceptycyzmem przy transferze Krasicia. Nie umiałem zczaić, dlaczego się wszyscy tak jarają.
pumex pisze:
alina pisze:
Tutaj na prawdę nie wiem czego się czepiasz. Wypożyczenie+pensja kosztuje nas tyle, co utrzymanie Buffona przez 6 tygodni.?
Ok, wszystko pięknie, ale nie zapominaj, że dalej nie mamy na lewej stronie porządnego piłkarza. Wiesz już, o co chodzi?
Mamy. To Mirko Vucinić. Nie ma co płakać brakiem skrzydłowego, skoro gramy 4-3-3.
pumex pisze:
alina pisze:jedziesz po Marotcie za plotki transferowe (a jak wiemy, 90% plotek sie nie spełnia).
Forum właśnie po to jest, żeby komentować między innymi plotki. Wiesz, jak byłoby nudno, jakby każdy odnosił się tylko do oficjalnej informacji? :)
Nie bronię nikomu dyskutować o plotach. Ty jadąc po Marotcie z powodu np Floro Floresa, to tak jakbym ja pisał, "Marotta kupi Hummelsa, wow, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest!"
pumex pisze:1) Guarin
2)Monto
3)Palombo
4)Kuzmanovic
Taka powinna być kolejność, moim zdaniem
:ok:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 13:34

Chociaz sprawa Boriello wydaje sie przesadzona, to mam kilka fajnych plotek (ale od razu zaznaczam, ze z mocno podejrzane zrodla, wiec nalezy je traktowac tylko jako ciekawostke).

Do srodka pomocy Conte chce rzekomo Guarina, ale negocjacje z Porto sa trudne. Marotta chce sprowadzic kogos z dwojki Monotlivo - Palombo, ale Conte nie jest przekonany.

Co do Boriello - to on zostal Nam zaproponowany przez Rome, co troche zreszta koresponduje z zadaniami Antonio, ktory zazyczyl sobie w styczniu takze jakiegos napastnika. Marotta pociagnal temat, ale Conte powiedzial podobno "NIE" tej przeprowadzce (czyli, napastnik "Tak" ale "Nie" dla Boriello). Nie wiem, na ile mozna wierzyc tym plotkom.

kun10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 13:48

jakku1 pisze:Chociaz sprawa Boriello wydaje sie przesadzona, to mam kilka fajnych plotek (ale od razu zaznaczam, ze z mocno podejrzane zrodla, wiec nalezy je traktowac tylko jako ciekawostke).

Do srodka pomocy Conte chce rzekomo Guarina, ale negocjacje z Porto sa trudne. Marotta chce sprowadzic kogos z dwojki Monotlivo - Palombo, ale Conte nie jest przekonany.

Co do Boriello - to on zostal Nam zaproponowany przez Rome, co troche zreszta koresponduje z zadaniami Antonio, ktory zazyczyl sobie w styczniu takze jakiegos napastnika. Marotta pociagnal temat, ale Conte powiedzial podobno "NIE" tej przeprowadzce (czyli, napastnik "Tak" ale "Nie" dla Boriello). Nie wiem, na ile mozna wierzyc tym plotkom.
Było by git.Widać Antek nie daje sobie w kasze dmuchać i bardzo dobrze.
Jestem tego samego zdania napastnik "tak" ale "nie" Boriello.
Do tego Caceres+Monto/Guarina(to raczej ocja na lato.Monto bardziej prawdopodobny teraz) i będzie naprawdę w pytkę

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 13:49

jakku1 pisze:Chociaz sprawa Boriello wydaje sie przesadzona, to mam kilka fajnych plotek (ale od razu zaznaczam, ze z mocno podejrzane zrodla, wiec nalezy je traktowac tylko jako ciekawostke).

Widzę, że Conte chce się zrehabilitować po Zieglerze :-D

Myślę, że Guarin, Caceres i jakiś dobry, młody i tani napastnik (Erdinc) byliby znakomitymi wzmocnieniami. Ewentualnie Montolivo za Guarina.

Jeśli chodzi o Alexa i Boriello - :stop: Ci panowie znacząco nie podniosą poziomu drużyny.
Zamiast Boriello wolałbym nawet zostawić w drużynie Iaquintę na rezerwę.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2011, 13:52

CACERES - :ok: :ok:
GUARIN - :ok: :ok:

i wtedy nawet to wypożyczenie można przeżyć Boriello, jeżeli to byłoby tylko wypożyczenie bez żadnych obowiązków kupna.

Zablokowany