Mercato (2012-2014)
- Vimes
- Juventino
Misza, Ty żyjesz w bajkowym świecie, w którym Balotelli jest "absolutnie topowym piłkarzem", a gdzie on tego dowiódł? Jak na razie to on ani nie był, ani nie jest "topem", tylko może nim co najwyżej zostać. Cavani i Falcao kosztują ponad 60 baniek, bo już potwierdzili swoją jakość. Balo idzie za 20 mln, bo jest kotem w worku.MishaAveJuve pisze:(...) nie kupiliśmy piłkarza absolutnie Topowego (...)
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Vimes Balotelli jest topem, każdy kto choć trochę zna się na piłce Ci to powie. Powiem więcej, jeżeli Marotta chce szukać okazji to właśnie taką okazją jest Balotelli. Nie pytaj głupio czemu kosztuje tylko 20 pare mln euro, bo ja mogę zapytać to czemu Pirlo był za darmo ?
Na pewno jest to piłkarz którego się uwielbia albo nienawidzi, ja go bardzo lubię bo wiem na co go stać i byłbym spokojny z tym sadzaniem go na ławce w każdym meczu u odsprzedawaniem za pół roku. Bo jego cena w ciągu półtora roku wzrośnie dwu lub trzykrotnie.
Na pewno jest to piłkarz którego się uwielbia albo nienawidzi, ja go bardzo lubię bo wiem na co go stać i byłbym spokojny z tym sadzaniem go na ławce w każdym meczu u odsprzedawaniem za pół roku. Bo jego cena w ciągu półtora roku wzrośnie dwu lub trzykrotnie.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Vimes
- Juventino
Bzdura. Jeżeli Balotelli jest topem to jak nazwać takich zawodników jak Messi, Ronaldo, Ibrahimović, Cavani czy Falcao? Balotelli do tego grona dopiero aspiruje, ale z pewnością jeszcze się w nim nie znalazł.MishaAveJuve pisze:Balotelli jest topem, każdy kto choć trochę zna się na piłce Ci to powie.
Chelsea słono płaci za Oscara, PSG wydaje krocie na Lucasa Mourę, a przyssany do szejkowej rurki klub z Manchesteru oddaje "absolutnie topowego piłkarza" za 20 mln, dlaczego? Bo już znudziło im się czekanie na to, aż Balo zacznie w końcu realizować swój głęboko skrywany potencjał. Cassano też miał kiedyś być absolutnym topem, a ogarnął się dopiero pod koniec kariery.MishaAveJuve pisze:Powiem więcej, jeżeli Marotta chce szukać okazji to właśnie taką okazją jest Balotelli. Nie pytaj głupio czemu kosztuje tylko 20 pare mln euro, bo ja mogę zapytać to czemu Pirlo był za darmo ?
Nikt Ci nie broni być fanbojem Balotelliego, bo chyba tylko ktoś taki wierzy za półtora roku on będzie tyle warty.MishaAveJuve pisze:Na pewno jest to piłkarz którego się uwielbia albo nienawidzi, ja go bardzo lubię bo wiem na co go stać i byłbym spokojny z tym sadzaniem go na ławce w każdym meczu u odsprzedawaniem za pół roku. Bo jego cena w ciągu półtora roku wzrośnie dwu lub trzykrotnie.
- Pan Mietek
- Juventino
Balotelli topem :rotfl:
On został obdarzony wielkim talentem i ptasim móżdżkiem. Być może gdyby się ogarnął to by mógł regularnie punktować i strzelać po ~20 goli w sezonie ale jak na razie woli buntować się przeciwko całemu światu i zamiast skupić się na grze odwalać jakieś chore akcje na boisku albo atakować własnego trenera.
Ja go nie widzę w Juventusie, nie po tym jak się zasłużył jako piłkarz Interu i nie pod wodzą Conte. Być może w Milanie go jakoś utemperują ale to wątpliwe.
On został obdarzony wielkim talentem i ptasim móżdżkiem. Być może gdyby się ogarnął to by mógł regularnie punktować i strzelać po ~20 goli w sezonie ale jak na razie woli buntować się przeciwko całemu światu i zamiast skupić się na grze odwalać jakieś chore akcje na boisku albo atakować własnego trenera.
Ja go nie widzę w Juventusie, nie po tym jak się zasłużył jako piłkarz Interu i nie pod wodzą Conte. Być może w Milanie go jakoś utemperują ale to wątpliwe.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
No popatrz nie wiedziałem, że topowy napastnik ładuje bramkę co 3 mecz. Jak w takim razie nazwać Ibrę, Falcao czy Cavaniego, którzy mają praktycznie bramkę co spotkanie? Balo ma talent i może do miana topa gdzieś tam aspirować, ale powiedzmy sobie szczerze on jest zwyczajnie, ekhm.. głupi. Tak na szybko z jego akcji, które pamiętam: jest w sytuacji sam na sam z bramkarzem próbuje strzelić piętką nie wiadomo po co. Efekt? Minutę później jest zdjęty z boiska. Nie potrafił 2 razy założyć koszulki treningowej na zajęciach, musiał przyjść jakiś asystent i go ubrać. Że nie wspomnę o odpalaniu petard w domuMishaAveJuve pisze:Vimes Balotelli jest topem, każdy kto choć trochę zna się na piłce Ci to powie. Powiem więcej, jeżeli Marotta chce szukać okazji to właśnie taką okazją jest Balotelli. Nie pytaj głupio czemu kosztuje tylko 20 pare mln euro, bo ja mogę zapytać to czemu Pirlo był za darmo ?

A Pirlo był za darmo, ponieważ: 1. Dość zaawansowany wiek 2. Wysoki i kończący się kontrakt.
- Dante93
- Juventino
Misza, a miałem wrażenie, ze ostatnio nawet z sensem pisaleś a tu taki klopsMishaAveJuve pisze:Vimes Balotelli jest topem, każdy kto choć trochę zna się na piłce Ci to powie.

Co się dzieje, napastnik który raz w życiu strzelił 10+ goli jest nazywany topem.. :doh: Ja tam mu talentu nie odbieram, ale na logike nie da się znaleźć argumentów na poparcie takich bzdet. Niech se go Milan bierze, szkoda tylko, że dali mu zaledwie 4 mln pensji. Jakby tak się zrzucili na jakaś siódemke to chociaz byłoby prawie stu procentowe prawdopodobieństwo, że za 2-3 lata znowu by płakali jacy to oni biedni..
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- rosomak
- Juventino
Nie irytowala was gra Mario na euro?
on mial jakies mecze dobre ale to bardziej showmen pod ktorego kadra byla ustawiona.
Wiele razy gubil sie z pilka, wdawal wjakies idiotyczne dryblingi ktore mu nie wychodzily.
To taki gracz na pokazowke ktory czasami wystrzeli ale wiekszosc meczy ma w dupie.
on mial jakies mecze dobre ale to bardziej showmen pod ktorego kadra byla ustawiona.
Wiele razy gubil sie z pilka, wdawal wjakies idiotyczne dryblingi ktore mu nie wychodzily.
To taki gracz na pokazowke ktory czasami wystrzeli ale wiekszosc meczy ma w dupie.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Balotelli jest takim samym topem wśród napastników, jak Mamed Khalidow (że tak nawiążę do spoconego awatara) w MMA... I tak jak każdy, kto zna się na sportach walki wymieni przynajmniej 10 lepszych fighterów (oczywiście jedynie w wadze średniej) od Mameda, to każdy kto zna się na piłce wymieni jednym tchem 20 lepszych napastników.MishaAveJuve pisze:Vimes Balotelli jest topem, każdy kto choć trochę zna się na piłce Ci to powie.
Oczywiście obaj są bardzo dobrymi sportowcami, ale zdecydowanie nie jest to top.
- pumex
- Juventino
Janku, a nie łatwiej byłoby porównać Balo do Vucinicia z zachowaniem odpowiedniej proporcji talentu? Zarówno jednego, jaki i drugiego stać na rozstrzygnięcie meczu w pojedynkę, tyle, że obaj czynią to rzadko. Owa dwójka praktycznie nie notuje średnich występów. Albo grają bardzo dobre, albo mizernie.
Wzmagają się plotki, że po zmianie trenera w Genui znowu mamy większe szanse za Immobile. Dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie.
Wzmagają się plotki, że po zmianie trenera w Genui znowu mamy większe szanse za Immobile. Dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie.

- bendzamin
- Redaktor
W milanie, juz oficjalnie. 20 mln € + bonusy, kontrakt do 2017 roku.Osgiliath pisze:Właśnie przylazłem z roboty i dwie uwagi, bo piszą
a - Balotelli w Milanie
b - Balotelli nie w Milanie, bo zainteresowało się nim Juve
Która opcja na 18-29 jest aktualna??
Jesli chodzi o Anelke, to znalazlem informacje (zrodlo: LGDS), ze:
- trenuje juz z grupa
- otrzymal klubowy samochod
- przez pierwsze kilka dni mieszka w hotelu
- przybyl w zadziwiajaco dobrej kondycji
- do zalatwienia zostaja jakies papierkowe sprawy
- Conte chcialby go powolac juz na Chievo
- Alfa i Omega
- Juventino
Bastos do 3-5-2? Zresztą, dwa lata temu był prawie dogadany, ale Conte zablokował transfer.Sorek21 pisze:Bastos wypożyczony do Schalje na 18 miesięcy.Tymczasem my wzieliśmy Peluso...