Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Andryk
- Juventino
Żeby wygrać LM trzeba grać na maximium możliwości. W Juventusie dominuje gra na minimum....Poprostu pisze:Zdecydowanie jestem w 'timie' #allegriout ale po słowach Maxa, że co roku chce grać inaczej nabralem nadzieii na przyszły sezon. Faktem jest, że w zeszłej kampanii graliśmy ładnie dla oka pomimo mniejszej ilości strzelonych bramek więc dlaczego nie wierzyć?
Beppe powinien przeprowadzić mocne mercato i albo Allegri wygra nam uszata albo do widzenia.
- Shadow Marshall
- Juventino
Ja mam tylko nadzieje, że sprzedaż Igły to jakiś kiepski żart.
Nie sprawdzałem liczb, ale wydaje mi się, że koleś w odkąd trafił do Juve to robi nam chyba 30% bramek we wszystkich rozgrywkach wliczając gole i asysty.
Sprzedanie go za taki śmieszny pieniądz po to by wziąć chłopaka (którego nawiasem mówiąc bardzo lubię, ale bez przesady) z tak wahającą się formą jak Morata mija się z celem. Wszyscy dobrze wiedzą, że zmieniliśmy styl na ten sezon i dorobek Gonzalo jest niższy niż poprzednio.
W ataku nie ma potrzeby robić zmian. Niech Jugol odejdzie i przyjdzie Pjaca to i tak będzie to progres.
Pytanie do osób grzebiących po włoskich forach - czy odnośnie piłkarzy Monaco z naszej strony coś się dzieje?
Pytam bo swego czasu kręciliśmy się koło Fabinho i kogoś tam jeszcze, a prezes czy dyrektor klubu mówił, że w przypadku dobrych ofert pozbędą się każdego.
Nie sprawdzałem liczb, ale wydaje mi się, że koleś w odkąd trafił do Juve to robi nam chyba 30% bramek we wszystkich rozgrywkach wliczając gole i asysty.
Sprzedanie go za taki śmieszny pieniądz po to by wziąć chłopaka (którego nawiasem mówiąc bardzo lubię, ale bez przesady) z tak wahającą się formą jak Morata mija się z celem. Wszyscy dobrze wiedzą, że zmieniliśmy styl na ten sezon i dorobek Gonzalo jest niższy niż poprzednio.
W ataku nie ma potrzeby robić zmian. Niech Jugol odejdzie i przyjdzie Pjaca to i tak będzie to progres.
Pytanie do osób grzebiących po włoskich forach - czy odnośnie piłkarzy Monaco z naszej strony coś się dzieje?
Pytam bo swego czasu kręciliśmy się koło Fabinho i kogoś tam jeszcze, a prezes czy dyrektor klubu mówił, że w przypadku dobrych ofert pozbędą się każdego.
- ewerthon
- Juventino
Nie od lat tylko od roku. Rok temu jeszcze biegał u nas najlepszy prawy obrońca świata i mieliśmy na ławce solidnego Lichtsteinera.LukaszG / DLuGi pisze:Bardzo jestem ciekaw jak będą wyglądały nasze boki obrony. Prawa strona jest ewidentnie od lat zawaloną sprawą przez Marotte,
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
O czym ty mówisz? Był z drużyną? Był. Przegrali finał LM? Przegrali. No to idealnie do nas pasuje.Wojtek pisze:No tak, bo to przez niego stracili gola na 1:3 :hellyes:Poprostu pisze:No to dawać już tego Cana który wczoraj sobie wpoił DNA Juve.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 82 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
O jakim progresie mówisz? Przecież Pjaca na wypożyczeniu w ciągu pół sezonu w Schalke rozegrał jedynie 259 minut w lidze i 128 minut w pucharze (podobne statystyki ma 17-letni Pietro Pellegri z Monaco, którym się mocno interesowaliśmy). Chodzą plotki, że to przez to, iż nie miał do końca wyleczonej kontuzji, ale równie dobrze mogą to być bzdury, bo kto pozwoliłby mu grać, gdyby wciąż miał jakiś uraz. Póki co, to Pjaca może czyścić buty Mandżu, a jego jedyną zaletą w stosunku do swojego rodaka jest wiek. W przyszłym sezonie Marko należy uważać jako uzupełnienie kadry, a nie wzmocnienie.Shadow Marshall pisze: W ataku nie ma potrzeby robić zmian. Niech Jugol odejdzie i przyjdzie Pjaca to i tak będzie to progres.
Odnośnie AS Monaco, to też zastanawiam się czemu nie jesteśmy zainteresowani żadnym z ich piłkarzy. Czyżby żądali zaporowych cen za swoich graczy? Przecież zarówno Sidibe na prawą obronę czy Fabinho do środka pola (w gruncie rzeczy, to właśnie Brazylijczyk a nie wyimaginowani SMS czy Pogba powinien być naszym celem transferowym nr 1) byliby realnym wzmocnieniem podstawowego składu Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Dalej podtrzymuje, że od lat, bo Alves to był półśrodek patrząc na jego wiek, a Lichtsteiner powoli się "kończył". Zero myślenia perspektywicznego było.ewerthon pisze:Nie od lat tylko od roku. Rok temu jeszcze biegał u nas najlepszy prawy obrońca świata i mieliśmy na ławce solidnego Lichtsteinera.LukaszG / DLuGi pisze:Bardzo jestem ciekaw jak będą wyglądały nasze boki obrony. Prawa strona jest ewidentnie od lat zawaloną sprawą przez Marotte,
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Jeżeli Chińczycy będą potrzebować kasy, to jest właściwy kandydat w przypadku pożegnania się z Benatią; żadne tam Godiny.Shadow Marshall pisze:Z Milanu chętnie przygarnąłbym Ramagnoliego. 23 lata i 4 regularne sezony w Serie A na dobrym poziomie.
Razem z Ruganim i Caldarą stworzyliby fajny, młody, perspektywiczny blok defensywny dający Juventusowi i Italii spokój na 8-10 lat. Takie nowe BBC.
Przecież mamy De Sciglio, aczkolwiek zęby bolą myśląc o perspektywie, w której przez lata jest naszym podstawowym POLukaszG / DLuGi pisze:Dalej podtrzymuje, że od lat, bo Alves to był półśrodek patrząc na jego wiek, a Lichtsteiner powoli się "kończył". Zero myślenia perspektywicznego było.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ładnie tam to ujął Poprostu.
Media po raz kolejny nie mają bladego pojęcia co robi Beppe, a ten co roku robi sobie z nich jaja.
Jak dla mnie,powtórzę się, Max dostał konkretny plan na Mercato z informacjami kto będzie u nas, kogo nie będzie i go przyjął z entuzjazmem.
No kurde, chłop Leje Serie A 4 raz i Coppa Italia. Myślę że gdyby dostał ogórków to nie byłby taki happy. On w wywiadzie jakimś nawet mówił że celem staje się LM. Ja już te Mistrzostwo bym oddał.
Media po raz kolejny nie mają bladego pojęcia co robi Beppe, a ten co roku robi sobie z nich jaja.
Jak dla mnie,powtórzę się, Max dostał konkretny plan na Mercato z informacjami kto będzie u nas, kogo nie będzie i go przyjął z entuzjazmem.
No kurde, chłop Leje Serie A 4 raz i Coppa Italia. Myślę że gdyby dostał ogórków to nie byłby taki happy. On w wywiadzie jakimś nawet mówił że celem staje się LM. Ja już te Mistrzostwo bym oddał.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli dać wiarę wypowiedziom ich włodarzy to wstrzymują rozmowy transferowe o swoich zawodnikach do zakończenia Mundialu. W takim wypadku nie ma się co dziwić, że pracujemy nad innymi opcjami.dimebag11 pisze:Odnośnie AS Monaco, to też zastanawiam się czemu nie jesteśmy zainteresowani żadnym z ich piłkarzy.
Adrian27th pisze:Media po raz kolejny nie mają bladego pojęcia co robi Beppe, a ten co roku robi sobie z nich jaja.

Póki co pewniaki to:
- Caldara
- Spinazzola
Prawdopodobieństwo transferów +75%:
- Can
- Perin
- Darmian
Biorąc pod uwagę, że nie mamy jeszcze czerwca, na tym etapie wygląda to dobrze.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
jak dla mnie LM stracila na swojej magiii i mnie juz nie interesuje Real przepychany kolanem w kazdym meczu jak sie da, LM eygrali sedziowie a nie Real, karny z kapelusza z nami, oslepienie sedziego w meczu z Bayernem, polozenie chwytem judo Salaha bez zadnej konsekwencji. To juz nie ra sama Liga Mistrzow co pare lat temu teraz to parodia. Mi juz na LM nie zalezy....
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Przestaje robić się różowo kiedy przypomni się, że ci gracze mają zająć miejsce Buffona, Benatii, Lichtsteinera, Asamoaha i Marchisio/Khediry.Arbuzini pisze: Póki co pewniaki to:
- Caldara
- Spinazzola
Prawdopodobieństwo transferów +75%:
- Can
- Perin
- Darmian
Biorąc pod uwagę, że nie mamy jeszcze czerwca, na tym etapie wygląda to dobrze.
Gigantyczna różnica doświadczenia i osobowości, na które te młode szczurki będą musiały ciężko pracować i dopiero zostaną zweryfikowani czy się w ogóle nadają. Jeśli komuś wydaje się, że np. Caldara wygrałby te parę sytuacji, o które ma się pretensje do Medhiego i na przestrzeni sezonu nie popełniłby swoich błędów...
Zrównoważenie tej wymiany pokoleniowej będzie wymagało transferu przynajmniej jednego wielkiego mistrza do pierwszego składu. Cała nadzieja w kierownictwie, że się uda.
calma calma
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Swoją drogą teraz okienka transferowe kończą się chyba wcześniej prawda? Gdzieś widziałem takie info, ale.. skleroza 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- kubinho 10
- Juventino
Wydaje mi się, że okienko ma być zamknięte przed pierwszą kolejką, tak, żeby trenerzy już mieli uzupełnione kadry.LukaszG / DLuGi pisze:Swoją drogą teraz okienka transferowe kończą się chyba wcześniej prawda? Gdzieś widziałem takie info, ale.. skleroza
Grande Juve, Vinci Per Noi