Afera Calcioscommesse
- strong return
- Juventino
Nie zgodzi się Prandelli, nie on te klocki układał i każdy trener ma swoją wizję.rosomak pisze: Jedyna dla nas szansa to zakup top strikera i na rok zabrac Prandelliego.
Poza tym za poważny z niego gość, żeby się godzić na "murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść".
Na rok to może przyjść ktoś bez pracy i z ciśnieniem na kasę, Del Neri(żartowałem)
Jeżeli we Włoszech system sprawiedliwości działa przeciwko zasadzie domniemania niewinności, to trudno coś dodawać. A Tak to wygląda na podstawie bezczelnych i kretyńskich sądów prokuratora. Dali Palazziemu człowieka, więc paragraf się znalazł. Tak to wygląda.
A taki byłem zdziwiony, jak zajrzałem na jp po dłuższym czasie, że sprawa jest nie tylko nie zakończona, ale jeszcze wątek miał kilkadziesiąt stron.

Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 10:44 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Oszalałeś? przecież Prandelli nie zgodzi się być figurantem na ławce, a zresztą i tak federacja go nie puści.rosomak pisze:Nie bedzie zmiany wyroku dzisiaj, juz to pisalem, nie ludzilbym sie poprawe sytuacji Conte.
Jedyna dla nas szansa to zakup top strikera i na rok zabrac Prandelliego.
Nie mozemy caly sezon grac bez trenera glownego, to nie ma sensu.
Prandelli Italie na euro oparl o formacje Juve i na samym Juventusie i mysle ze sprawdzilby sie w 100%.
Conte jest super ale nie owijajmy w bawelne - nie bedziemy grac sezon z trenerem ktory nas prowadzi tylko na treningach.
najważniejsza jest codzienna praca z zespołem, a to Conte może robić
- Bartek88
- Juventino
Rosomak idz do ubikacji i ulzyj sobie bo za duze cisnienie przez Ciebie przemawia 
Carrera jest tylko marionetką podczas meczow.
Najważniejsze są treningi, gdzie wszystkiego trener uczy i wpaja swoją wizje, wiec po co nam Prandelli czy ktos inny ? Zeby zmienial nam styl ulozonej druzyny tylko po to by byl ktos na meczu na lawce?
Skoro Carrere wybral Conte to musi byc ogarnięty, czy to nie Carrera w ogole trenowal wczesniej primavere? Pozatym jego nazwisko sie dobrze kojarzy
A dwa, Agnelli cos mowil, ze trza wczesniej przejsc przez 3 instancje a potem moze byc mowa o odwolania do UEFA.

Carrera jest tylko marionetką podczas meczow.
Najważniejsze są treningi, gdzie wszystkiego trener uczy i wpaja swoją wizje, wiec po co nam Prandelli czy ktos inny ? Zeby zmienial nam styl ulozonej druzyny tylko po to by byl ktos na meczu na lawce?
Skoro Carrere wybral Conte to musi byc ogarnięty, czy to nie Carrera w ogole trenowal wczesniej primavere? Pozatym jego nazwisko sie dobrze kojarzy

A dwa, Agnelli cos mowil, ze trza wczesniej przejsc przez 3 instancje a potem moze byc mowa o odwolania do UEFA.
- rosomak
- Juventino
Tak Bartek, przyjdzie nam grac z Barca,Realem czy z Chelsea, kiedy trzeba bedzie kombinowac z taktyka to tacy jak ty zmienia zdanie o 180 stopni o Carrerze.
Jezeli uwazasz ze trener primavery to tak wielkie doswiadczenie to ja juz nie mam pytan.
Owszem prace glownie sie wykonuje na treningach ale mecz trwa 90 minut i tam dochodzi do bardzo wielu zmian, trzeba sie orientowac we wszystkim, Conte wygrywal nam wiele meczy a byc moze wlasnie nawet scudetto zmianami taktycznymi w trakcie meczu, Carrera poki co jest zagadka.
Jezeli uwazasz ze trener primavery to tak wielkie doswiadczenie to ja juz nie mam pytan.
Owszem prace glownie sie wykonuje na treningach ale mecz trwa 90 minut i tam dochodzi do bardzo wielu zmian, trzeba sie orientowac we wszystkim, Conte wygrywal nam wiele meczy a byc moze wlasnie nawet scudetto zmianami taktycznymi w trakcie meczu, Carrera poki co jest zagadka.
- Dzięcioł
- Juventino
Chyba chodziło Ci o słowo: bezczelnie.rosomak pisze:Nie bedzie zmiany wyroku dzisiaj, juz to pisalem, nie ludzilbym sie poprawe sytuacji Conte.
Jedyna dla nas szansa to zakup top strikera i na rok zabrac Prandelliego.
Nie mozemy caly sezon grac bez trenera glownego, to nie ma sensu.
Prandelli Italie na euro oparl o formacje Juve i na samym Juventusie i mysle ze sprawdzilby sie w 100%.
Conte jest super ale nie owijajmy w bawelne - nie bedziemy grac sezon z trenerem ktory nas prowadzi tylko na treningach.
Wlochy to strasznie skorumpowany kraj, ludzie polityki nie powinni prowadzic kluby pilkarskie, do takich sytuacji potem dochodzi, Fiat i Elkann nic nie zrobia, nawet nie zerwa umowy z figc, naszym brakuje stanowczych ruchow.
Juve zawsze musialo sie przed czyms bronic- przed dopingiem, potem calciopoli, teraz calciomesse.
Za duzo polityki wtym sporcie, uratowac nas moze tylko potentant telewizyjny i itp., jada nas na kazdym kroku i to robia beszczcelnie.
Teza traktująca o Prandellim, to jak sądzę żart.
Dziwnie jest czytać o chorym systemie wymiaru sprawiedliwości sportowej w kraju, który jest spadkobiercą dziedzictwa cywilizacji, która dała fundamenty pod dzisiejsze systemy prawne. Ten proces to jakaś farsa, jego skutkiem będzie kolejne osłabienie calcio. Nie dość, że PSG traktuje włoski rynek piłkarski jak supermarket, wyciągając najciekawszych zawodników (Ibra, Lavezzi, Thiago Silva, Sirigu, Thiago Motta), że infrastruktura piłkarska jest w fatalnym stanie, że wartość marketingowa ligi jest najniższa odkąd interesuje się piłką nożną, to władze ligi napędzają taki cyrk.
Aż tak wielu zmian taktyki w trakcie trwania meczu to znowu nie było. Ale prawdą jest, że Conte wygrał nam wiele spotkań w ubiegłym sezonie. Z tym, że w mojej ocenie był to bardziej efekt jego talentów motywacyjnych, niż strategicznych.rosomak pisze:Tak Bartek, przyjdzie nam grac z Barca,Realem czy z Chelsea, kiedy trzeba bedzie kombinowac z taktyka to tacy jak ty zmienia zdanie o 180 stopni o Carrerze.
Mietson pisze:Jak myślisz, czemu Barcelona zatrudniła Villanovę? Bo mają samograja, który i tak wszystko wygra choćby na ławce siedział matołek Donek? :lol: Nie bo mają swoją koncepcję, którą on doskonale rozumie. Prawda jest taka, że receptą na sukces nie jest zatrudnienie trenera z doświadczeniem i sukcesami - my też mamy swoją koncepcję a Carrera jako uczeń Conte będzie doskonale go zastępował. Na pewno nie ma tyle charyzmy co Tony, może będzie czasem podejmował złe decyzje ale zatrudnianie normalnego trenera jest bez sensu. Może to doprowadzić do konfliktu między nim a Antkiem bo jednak żaden klasowy trener nie będzie się godził na bycie pod Conte a chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że nie ma takiej opcji, żeby Conte nie wrócił na ławkę po tych 10 miesiącach.rosomak pisze:Tak Bartek, przyjdzie nam grac z Barca,Realem czy z Chelsea, kiedy trzeba bedzie kombinowac z taktyka to tacy jak ty zmienia zdanie o 180 stopni o Carrerze.

Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012, 11:11 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 2 razy.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Pan Mietek
- Juventino
Jak myślisz, czemu Barcelona zatrudniła Villanovę? Bo mają samograja, który i tak wszystko wygra choćby na ławce siedział matołek Donek? :lol: Nie bo mają swoją koncepcję, którą on doskonale rozumie. Prawda jest taka, że receptą na sukces nie jest zatrudnienie trenera z doświadczeniem i sukcesami - my też mamy swoją koncepcję a Carrera jako uczeń Conte będzie doskonale go zastępował. Na pewno nie ma tyle charyzmy co Tony, może będzie czasem podejmował złe decyzje ale zatrudnianie normalnego trenera jest bez sensu. Może to doprowadzić do konfliktu między nim a Antkiem bo jednak żaden klasowy trener nie będzie się godził na bycie pod Conte a chyba wszyscy jesteśmy zgodni, że nie ma takiej opcji, żeby Conte nie wrócił na ławkę po tych 10 miesiącach.rosomak pisze:Tak Bartek, przyjdzie nam grac z Barca,Realem czy z Chelsea, kiedy trzeba bedzie kombinowac z taktyka to tacy jak ty zmienia zdanie o 180 stopni o Carrerze.
- Łoles
- Juventino
Jeżeli są to Fiaty to pewnie staną niebawem w płomieniachSZAGI pisze:dam sobie rękę uciąć, że samochody sędziów i Palazziego posiadają opony Pirelli

Swoja droga to proponuje nową akcję na koszulki - z wizerunkiem Pajazziego opatrzoną odpowiednimi napisami opisującymi "sympatię" kibiców Juve do jego osoby.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No i jest wyrok.
Conte dalej dycha - jednak nie było żadnego zmniejszenia, chociaż został uniewinniony od jednego z dwóch zarzutów.
Bonucci i Pepe - uniewinnieni ponownie.
Alessio - kara zmniejszona z 8 do 6 miesięcy.
Zostaje nam trzecia instancja - sąd przy komitecie olimpijskim czy jakoś tak. Tam będzie to bardziej przypominać sąd cywilny, a FIGC nie będzie już wydawać wyroków, a stanie się stroną. Zobaczymy.
Conte dalej dycha - jednak nie było żadnego zmniejszenia, chociaż został uniewinniony od jednego z dwóch zarzutów.
Bonucci i Pepe - uniewinnieni ponownie.
Alessio - kara zmniejszona z 8 do 6 miesięcy.
Zostaje nam trzecia instancja - sąd przy komitecie olimpijskim czy jakoś tak. Tam będzie to bardziej przypominać sąd cywilny, a FIGC nie będzie już wydawać wyroków, a stanie się stroną. Zobaczymy.
- bendzamin
- Redaktor

Farsa.
Tak, czy inaczej, duet Conte i Carrera zostaje. Im szybciej osoby wymyslajace tutaj Prandellich sie z tym pogodza, tym lepiej dla nich. Zaden trener z uznana marka i wlasnym pomyslem na gre nie zgodzi sie na uklad 'przyjdz na 10 miesiecy, rob to co nakresli Conte, a potem mozesz sobie szukac nowego miejsca'.
- Kubba
- Juventino
Conte dostał 10 miesięcy, za niepoinformowanie(?) o ustawieniu dwóch meczów... Druga instancja oczyściła go z jednego spotkania, a wyrok nadal 10 miechów. Jak to jest zrobione, że za połowę mniej winy dostaje się tyle samo?
EDIT:
"Częściowo uwalnia się Antonio Conte od zarzutów, to jest za udział w procederze za mecz Novara-Siena, jednocześne przenosi 10-miesięczne zawieszenie ze względu na udział w procederze przy meczu AlbinoLeffe-Siena." Warto zauważyć, że sąd I instancji uzasadnił wyrok 10-miesięcznego zawieszenia następująco: 9 miesięcy za Novara-Siena + 1 miesiąc za "recydywę" (Albinoleffe-Siena).
Jeszcze lepiej
EDIT:
"Częściowo uwalnia się Antonio Conte od zarzutów, to jest za udział w procederze za mecz Novara-Siena, jednocześne przenosi 10-miesięczne zawieszenie ze względu na udział w procederze przy meczu AlbinoLeffe-Siena." Warto zauważyć, że sąd I instancji uzasadnił wyrok 10-miesięcznego zawieszenia następująco: 9 miesięcy za Novara-Siena + 1 miesiąc za "recydywę" (Albinoleffe-Siena).
Jeszcze lepiej

- Montezuma11
- Juventino
Rosomak nie przesadzaj, w tym nie chodzi o uwalenie Juve, bo jesli tak byłoby to Bonucci i Pepe też dostaliby bana. Po prostu wymiar sprawiedliwości jest już świadom, że się wygłupił, że cała sprawa jest oparta na zeznaniach jakiś półgłówków i żeby samemu nie wyjść na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> (mimo, że już wyszli) chcą uwalić najgłośniejsze nazwisko w całej sprawie, żeby bynajmniej we własnych oczach zachować resztki jakies wiarygodności i pokazać, że działają tak jak należy choć wiadomo ze teraz to i tak bezsensu. Bynajmniej ja tak to czuje.
FORZA JUVENTUS !!!
- rosomak
- Juventino
Moze i racja ale cel byl od poczatku chyba by Juve poprzeszkadzac.
Nasz jedyna szansa to chyba apelacja do Uefy.
Ten wyrok, mataczenie wsprawie obu meczy, czyli przeniesienie kary z meczu na mecz takiej samej to kpina sadownictwa wloskiego.
Strach pomyslec co sie znowu niebawe stanie.
Oni przy takim sadownictwie moga wszystko zrobic, kadego moga atakowac.
Nasz jedyna szansa to chyba apelacja do Uefy.
Ten wyrok, mataczenie wsprawie obu meczy, czyli przeniesienie kary z meczu na mecz takiej samej to kpina sadownictwa wloskiego.
Strach pomyslec co sie znowu niebawe stanie.
Oni przy takim sadownictwie moga wszystko zrobic, kadego moga atakowac.