Mercato (Lato 2016)
- wojczech7
- Juventino
Jaram się :hellyes:Push3k pisze:Do tego istnieje nawet bezpośredni link.CavAllano pisze:Zdjecie wystawione przez kolege powyzej pochodzi ze strony wladz ligi i przedstawia liste kontraktow, ktore skladalismy ostatnimi czasy.
http://www.legaseriea.it/it/serie-a-tim ... a=juventus
Jeszcze jakby Pogba został...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Icardiego za 40 -50 mln ? Nie nie kupilibyśmy go za tak mała kwotę od iNTERU tym bardziej. Lyon spławił Arsenal z jego śmieszną oferta 40 mln z bonusami za Lacazette. Milik ? O czy my mówimy, Milik to 2/3 półki niżej od Pipity. Griezmann za 90 mln ?, nie ma szans bo ma klauzule na 100 mln.Gotti pisze: Z drugiej strony nie ogarniam jak można odrzucić 120€mln za Pogbe, a dac 90 mln za Higuaina. Za 40-50 mln kupilibysmy Icardiego, albo za 30 Milika. Za 90 to na 100% Griezman byłby do wyciągnięcia. Śmiałem się z United ze dają 120 mln za Pogbe, a Juventus w iście stylu Pereza z Realu zaszokowal piłkarski świat.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Inter od Napoli oczekuje ponad 60 za Icara i już odrzucili oferte 50 mln więc za tyle byśmy go nie kupili. Griez jest nam zbędny bo mamy Dybale a Milik to kot w worku.Gotti pisze:
Z drugiej strony nie ogarniam jak można odrzucić 120€mln za Pogbe, a dac 90 mln za Higuaina. Za 40-50 mln kupilibysmy Icardiego, albo za 30 Milika. Za 90 to na 100% Griezman byłby do wyciągnięcia. Śmiałem się z United ze dają 120 mln za Pogbe, a Juventus w iście stylu Pereza z Realu zaszokowal piłkarski świat.
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie musi, tzn musi ale nie na zasadzie kupiliśmy za 100 , to musimy sprzedac za 100. Liczy się obrót, dochód itd. Zobacz na MU, który wyda pewnie około 200 mln. Myślisz, że sprzedadzą za tyle niepotrzebnych piłkarzy ?fazzik8 pisze:Zapłaciliśmy tylko 25 mln więcej niż wycenia Higuaina Transfermarkt.
Problem jest taki, że obecnie jesteśmy 120 mln euro na minusie jeżeli chodzi o transfery a FFP musi się zgadzać.
FFP nie działa tak. Wydawaj tyle ile jesteś w stanie opierając to nie tylko na sprzedażach ale również na tym ile klub zarabia na sponsorach, prawach medialnych, prawach do marki itd.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2016, 18:06 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Hypeman
- Juventino
Ktoś tutaj naprawdę woli kretyna Icardiego od Pipity? Ja rozumiem że doświadczony i drogi ale przynajmniej ma w głowie coś więcej niż siano.
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Kamex22
- Juventino
Przecież nie chodzi o same transfery, ale o budżet ogólnie.fazzik8 pisze:Zapłaciliśmy tylko 25 mln więcej niż wycenia Higuaina Transfermarkt.
Problem jest taki, że obecnie jesteśmy 120 mln euro na minusie jeżeli chodzi o transfery a FFP musi się zgadzać.
Czy tylko ja się dziwię, że na zdjęciu z lega nie ma Benatii?

- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Podziwiam ten optymizm co do Pogby. Chcibym się mylić, ale za bardzo jednak się to wszystko spina finansowo. Morata 30mln-pjanic 32 mln. Pogba ok 110mln - higuain + pjaca ok 110mln. Pchniemy zaze i domkniemy szybko tego gabigola.
Wiem, że wiele plotek krąży o tym, że możemy kupić higuaina bez sprzedaży pogby, ale my co roku słyszymy różne niesamowite historie o tym na kogo sobie możemy pozwolic i w kogo celujemy, a ostatecznie jednak trzymamy budżet w ryzach.
Wiem, że wiele plotek krąży o tym, że możemy kupić higuaina bez sprzedaży pogby, ale my co roku słyszymy różne niesamowite historie o tym na kogo sobie możemy pozwolic i w kogo celujemy, a ostatecznie jednak trzymamy budżet w ryzach.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Tylko FFP to nie same transfery tylko cały przepływ gotówki z klubu i do klubu,na p;przestrzeni bodajże 5 ostatnich lat ostatnie sezony to nie było jakieś szastanie wielką kasą przez Juve, poza tym mamy kilku graczy na wylocie za których można zarobić niezłą kasę(Zaza/Mandżu,Pereyre,Hernanes,Lemina/Asamaoah) spokojnie można ugrać 60mln, a wg mnie taki klub jak Juve powinno być stać wydać z budżetu te 60 baniek na transfery.Fakt poprzednie okienko to 50 baniek na "-" ale cofając się 2 i 3 lata wstecz to tamte okienka wychodzą praktycznie na "0".fazzik8 pisze:Zapłaciliśmy tylko 25 mln więcej niż wycenia Higuaina Transfermarkt.
Jeżeli Pogba odejdzie to za kwotę,której bez względu na finanse nie można w żaden sposób odrzucić:)
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2016, 18:13 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- fazzik8
- Juventino
Cabrini_idol pisze:Nie musi, tzn musi ale nie na zasadzie kupiliśmy za 100 , to musimy sprzedac za 100. Liczy się obrót, dochód itd. Zobacz na MU, który wyda pewnie około 200 mln. Myślisz, że sprzedadzą za tyle niepotrzebnych piłkarzy ?fazzik8 pisze:Zapłaciliśmy tylko 25 mln więcej niż wycenia Higuaina Transfermarkt.
FFP nie działa tak. Wydawaj tyle ile jesteś w stanie opierając to nie tylko na sprzedażach ale również na tym ile klub zarabia na sponsorach, prawach medialnych, prawach do marki itd.
Tak tak ja rozumiem, ale czy my mamy takie zyski jak Man Utd

Tutaj chodzi o przychody czy o czysty zysk w FFP?
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
przecież FFP zostało wycofane w tamtym roku... czy tam mocno okrojne w stosunku do tego co miało być także nie ma się co martwić, zresztą co nam zrobią?... w tle jest sprzedaż kilku piłkarzy - realnie Hernanes 5 mln, Pereyra 12 mln, Zaza max 20 mln (może) Lemina 15 mln, Asamoah 10 mln, w liczby pokroju Hernanes 10, Pereyra 20, Zaza 30, Lemina 20 czy Asamoah 30. To i tak jest te 40-60 mln....
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- PlanetJuve
- Juventino
to już trochę przegapiłeś bo już się wypowiedziałjarmel pisze: Najbardziej nie mogę się doczekać co powie ten cymbał Maradona, przecież prawdziwy argentyńczyk nigdy nie zagra w Juventusie![]()
http://www.skysports.com/football/news/ ... o-juventus
- jpjp5
- Juventino
Na koniec sezonu rozliczasz się to znaczy stan konta z tego sezonu minus stan konta z poprzedniego sezonu. Ta różnica nie może wynosić więcej niż -28 mln euro bodajże.fazzik8 pisze:Cabrini_idol pisze:Nie musi, tzn musi ale nie na zasadzie kupiliśmy za 100 , to musimy sprzedac za 100. Liczy się obrót, dochód itd. Zobacz na MU, który wyda pewnie około 200 mln. Myślisz, że sprzedadzą za tyle niepotrzebnych piłkarzy ?fazzik8 pisze:Zapłaciliśmy tylko 25 mln więcej niż wycenia Higuaina Transfermarkt.
Tak tak ja rozumiem, ale czy my mamy takie zyski jak Man Utd?
Tutaj chodzi o przychody czy o czysty zysk w FFP?
Marketingowo może nie mamy takich zysków jak ManU aczkolwiek co roku się do nich zbliżamy, natomiast na pewno będziemy mieli więcej przychodów ze względu na nagrody jakie uzyskamy z LM oraz praw do transmisji.
Jednak może się zdarzyć tak że jak będziemy mieli katastrofalny sezon to pod koniec czerwca 2017 będziemy musieli kogoś na gwałt sprzedać tak jak teraz zrobiła Roma.