Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)
- Pan Mietek
- Juventino
Też tak na początku sądziłemAlfa i Omega pisze:Panowie, cieszynka Pazzo. Co oznacza? Mam jedno skojarzenie, ale, eeeee, nie wiem co ma mineta do strzelania bramek.

Jak grał z Luką Tonim w Fiorentinie to Toni układał dłonie za uszami (coś w stylu "słyszycie to?") a Pazzo pokazuje na oczy ("patrzcie na mnie"). Tak mi się wydaje, że gdzieś było to napisane.
- Piotr21
- Juventino
Witam Panowie.
ttp://allegro.pl/sio-selle-comfort-spo ... 57277.html Co myślicie o tym siedzonku? Muszę zakupić sobie wygodne jakieś bo moje obecne po przejechaniu 4km daje już ostro w tyłek i krocze że nie da się jechać. Szukam nie drogiego siodełka. Czy możecie coś polecić? A może to co podałem jest ok?
ttp://allegro.pl/sio-selle-comfort-spo ... 57277.html Co myślicie o tym siedzonku? Muszę zakupić sobie wygodne jakieś bo moje obecne po przejechaniu 4km daje już ostro w tyłek i krocze że nie da się jechać. Szukam nie drogiego siodełka. Czy możecie coś polecić? A może to co podałem jest ok?
- baka
- Juventino
Mam następujące pytanie niegdyś na yt miał kanał gość o nicku anasian0o0o robił świetne filmiki o Juventusie, wie ktokolwiek co z nim się stało bo chciałem dzisiaj pooglądać i spotkała mnie przykra informacja o usunięciu konta. Być może ktokolwiek wie coś na ten temat może zmienił nick lub założył inne konto? Z góry dzięki za odpowiedzi 

- jsduga
- Juventino
Nie zakładam nowego tematu, więc podepnę się tutaj. Zamierzam zrobić sobie tatuaż Juve. Chodzi mi o napis, słowa z hymnu Juve
Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero.
Chciałbym wiedzieć czy tak wygląda poprawny zapis czy może jakieś apostrofy występują w niektórych miejscach. Jestem laikiem jeśli chodzi o włoski, także prosiłbym o pomoc kogoś, kto dobrze zna ten język.
Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero.
Chciałbym wiedzieć czy tak wygląda poprawny zapis czy może jakieś apostrofy występują w niektórych miejscach. Jestem laikiem jeśli chodzi o włoski, także prosiłbym o pomoc kogoś, kto dobrze zna ten język.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- bendzamin
- Redaktor
- Mr Cezary
- Juventino
Cześć wszystkim
Potrzebuję pomocy, mianowicie żonie skończył się 03.10.2013 urlop macierzyński. Zwyczajnie przy codziennych obowiązkach i pracy przeoczyliśmy go. Szybko skontaktowaliśmy się z pracodawcą małżonki, który na szczęście postanowił udzielić tego urlopu, mimo iż okres złożenia wniosku był krótszy niż ustawowe 7 dni. Ba! Nawet po terminie urlopu, jednak na wniosku napisaliśmy datę wcześniejszą, jeszcze w trakcie trwania macierzyńskiego. I teraz pytanie: czy skoro pracodawca udzielił urlopu dodatkowego, to czy ZUS także udzieli? Tak jak mówię, jest 4 dni po terminie, jednak na wniosku jest data wrześniowa i jest zapieczętowane wyrażenie zgody przez zakład pracy. Orientuje się ktoś w przepisach obowiązujących w ZUS? Obawiam się, że jeśli urlop skończył się 3.10, to dodatkowego urlopu mogą nie przyznać, gdyż nastąpiła przerwa między urlopami.. HELP :!:

Potrzebuję pomocy, mianowicie żonie skończył się 03.10.2013 urlop macierzyński. Zwyczajnie przy codziennych obowiązkach i pracy przeoczyliśmy go. Szybko skontaktowaliśmy się z pracodawcą małżonki, który na szczęście postanowił udzielić tego urlopu, mimo iż okres złożenia wniosku był krótszy niż ustawowe 7 dni. Ba! Nawet po terminie urlopu, jednak na wniosku napisaliśmy datę wcześniejszą, jeszcze w trakcie trwania macierzyńskiego. I teraz pytanie: czy skoro pracodawca udzielił urlopu dodatkowego, to czy ZUS także udzieli? Tak jak mówię, jest 4 dni po terminie, jednak na wniosku jest data wrześniowa i jest zapieczętowane wyrażenie zgody przez zakład pracy. Orientuje się ktoś w przepisach obowiązujących w ZUS? Obawiam się, że jeśli urlop skończył się 3.10, to dodatkowego urlopu mogą nie przyznać, gdyż nastąpiła przerwa między urlopami.. HELP :!:
- Cabrini_idol
- Juventino
WItam , ma ktoś namiery na jakiegos fajnego dostawce antyram ? Potrzebuję taką na wymiar koszulki piłkarskiej, zeby byla odpowiednio głeboka aby tą koszulkę w nią wlozyc.

- preclix
- Juventino
Jeśli nie potrzebujesz jakichś znaczków markowych firm, to polecam mój patent, na tego typu opaskę. Idziesz do pasmanterii, kupujesz metr rozciągliwej gumki o szerokości 1 cm (kolor wedle uznania) za mw. 80 groszy. Następnie bierzesz w domu igłę z nicią i za ich pomocą łączysz dwie końcówki tejże gumki. I tak powstaje czoka.... opaskazoff pisze:WitamMam nurtujące pytanie. Zapuściłem sobie włosy i aktualnie jak zdarza grać mi się w kopaną to mówiąc dosyć kolokwialnie włosy lecą mi na oczy. Generalnie szukam czegoś takiego w czym grał zwykle Matri. Czy wiecie gdzie można coś takiego dostać?
PS Jak zdecydujesz się na tę metodę, to polecam przed zszyciem ustalić długość tej gumki tak około 10-15 cm mniej niż obwód głowy. Przy intensywnym użytkowaniu, opaska się trochę rozciągnie i być może trzeba będzie zmienić miejsce łączenia.
- Łukasz
- Juventino
Jeśli Matri stosuje ten sam patent, co Maldini, Tacchinardi i swego czasu ja, to w obuwniczym.zoff pisze:WitamMam nurtujące pytanie. Zapuściłem sobie włosy i aktualnie jak zdarza grać mi się w kopaną to mówiąc dosyć kolokwialnie włosy lecą mi na oczy. Generalnie szukam czegoś takiego w czym grał zwykle Matri. Czy wiecie gdzie można coś takiego dostać?

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
No jasne, że takŁukasz pisze: Jeśli Matri stosuje ten sam patent, co Maldini, Tacchinardi i swego czasu ja, to w obuwniczym.
- rad
- Juventino
Mam ogromną prośbę o wypełnienie ankiety. Wyniki zostaną wykorzystane w pracy magisterskiej (nie mojej). Po wszystkim, jeżeli kogoś zainteresuje geneza tego, czego ta ankieta dotyczy to postaram się to wyjaśnić. Pytanie, a przynajmniej idea nie jest taka... dziwna, na jaką może na pierwszy rzut oka wyglądać.
http://sonda.hanzo.pl/sondy,217385,LUnN.html
http://sonda.hanzo.pl/sondy,217385,LUnN.html
- ewerthon
- Juventino
Witam. Czy ktoś z was spotkał się z ukrytą kamerą, albo miał okazję jej używać? Zamierzam zakupić tego typu sprzęt:
http://allegro.pl/szpiegowski-zegar-min ... tabsAnchor
Nawet nie zależy mi specjalnie na jakości nagrywanego obrazu, chodzi jedynie o to, żeby kamera posiadała czujnik ruchu i czas nagrywania był w miarę długi. Czy można zaufać tego typu urządzeniom? W internecie jest ich sporo, a opinie na ich temat są naprawdę różne.
http://allegro.pl/szpiegowski-zegar-min ... tabsAnchor
Nawet nie zależy mi specjalnie na jakości nagrywanego obrazu, chodzi jedynie o to, żeby kamera posiadała czujnik ruchu i czas nagrywania był w miarę długi. Czy można zaufać tego typu urządzeniom? W internecie jest ich sporo, a opinie na ich temat są naprawdę różne.