Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wieczorek00
- Juventino
Dokładnie Morata to co najwyżej zmiennik, a nie zawodnik do pierwszego składu. Ludzie mogą mieć niedosyt co do 16 bramek igły w tym sezonie jeśli chodzi o serie a ale morata nie jest gwarantem nawet 15 goli w sezonie. Ja rozumiem, że wyszły mu te dwa mecze w LM, a po za tym ludzie już chyba zapomnieli jak potrafił trzy miesiące nie strzelać w lidze. Do tego Higauin nawet jak nie strzela to dużo walczy, cofa się i stara się rozgrywać. Morata pokazał w tym sezonie w Chelsea, że jeśli nie dostanie dobrej piłki na głowę to jest bezużyteczny. A po za tym jeśli mamy na Morate wydać równowartość około 60 mln to chyba lepiej powalczyć o Martiala na którego mamy aktualnie duże szanse w związku że MU nie chcę go sprzedać drużyną z PL.
- Azrael
- Juventino
Z tego co pamiętam to Morata wcale nas nie olał tylko miał taką a nie inną klauzulę w kontrakcie i Real mógł z nim zrobić co chciał. Zresztą Realowi też się na co dziwić. Mógł go u nas zostawić za "grosze", albo mógł na nim zarobić tych 80 mln (nie pamiętam dokładnej kwoty i waluty) więc rachunek był prosty. Myślę, że Realowi chwilowo brakowało sensownej alternatywy w ataku (zwłaszcza na początku sezonu gdy Benzema czy Bale kopali się po czole) i wówczas stracili ligę i krajowy puchar więc też tak całkiem różowo na tym nie wyszli.Rottweill pisze:W którym miejscu jest to "wszystko" i "nieubłaganie"? 30-letni, zarabiający 7 baniek za sezon Higuain miałby wybierać się do słabszej od nas sportowo, grającej w LE Chelsea, robiąc tym samym miejsce dla wiecznego, przepłaconego talentu, który raz już nas olał, a do tego potrafi zrobić 2-3 sensowne akcje na sezon. To się po prostu nie trzyma kupy.
Co do Chelsea, to też jest dość dziwna sprawa, bo raz że Morata był kontuzjowany a dwa że Conte mając do dyspozycji piłkarzy takich jak Hazard, Kante, Willian, Fabregas i tak grał defensywę z 30% posiadaniem piłki i wygrywanie po 1-0 więc to nie było miejsce na strzeleckie rekordy.
Osobiście uważam, że Morata jako piłkarz do rotacji w miejsce Mandzukicia to nie jest najgorszy wybór. Uważam, że w grze na lewym skrzydle by się sprawdził, bo ma naprawdę niesamowitą szybkość, która może się przydać choćby w kontratakach, bo akurat kilka ważnych bramek nam strzelił w kluczowych momentach. Poza tym Alvaro dobrze zna środowisko Juve i nie byłoby problemów z aklimatyzacją więc to też wartość dodana. Doświadczenia w lidze i rozgrywkach międzynarodowych też odmówić mu nie można.
Oczywiście Morata jako pierwszy strzelec drużyny to wizja utopijna, ale jeśli to ma być gracz, który strzeli tych 10 bramek plus dołoży kilka asyst to będzie wartość dodana. Od strzelania seriami powinien być Dybala (który wreszcie powinien wskoczyć na najwyższy poziom) i Higuain (jeśli zostanie).
Sezon jest długi i potrzebujemy szerokiej kadry do rotacji.
Co do Martiala, to każdemu się zdaje, że przyjdzie do nas za miliardy euro na lewe skrzydło i z miejsca zostanie MVP sezonu, bo jest nowy, drogi i nigdy u nas nie grał więc na pewno jest lepszy. Przecież dla niego też realnym celem byłoby tych 10 bramek na sezon plus asysty i pewnie też będzie miał wiele meczów, po których znawcy na JP będą strzelać jadem, że przeszedł obok meczu albo "rzuca fochami".
Pozdrawiam!
- albertcamus
- Juventino
Igła drugi raz z rzędu MVP sezonu wśród włoskich kibiców Juve, a Polacy chcą się go pozbyć i wziąć Moratę, który jest o trzy klasy gorszy od Gonzalo i w dodatku w większości meczów wygląda jakby grał za karę :rotfl:
Morata ma sens tylko wtedy jeśli odejdzie Mandżu i będziemy chcieli mieć rezerwowego, który od biedy zagra na 9 i lewym skrzydle, chociaż na obu pozycjach Hiszpan jest dużo gorszy od Mario.
Morata ma sens tylko wtedy jeśli odejdzie Mandżu i będziemy chcieli mieć rezerwowego, który od biedy zagra na 9 i lewym skrzydle, chociaż na obu pozycjach Hiszpan jest dużo gorszy od Mario.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
86 : 24Andryk pisze:nie wiem o czym ta dyskusja w kwestii naszego ataku...dla mnie może i Milik grać za Gonzalo, gdyż przy obecnym trenerze nasza siła ofensywna i tak jest zabetonowana
Jeżeli tak wygląda beton, to powiedz mi kto Ci imponuje, jeżeli chodzi o atak.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Jeśli jest szansa sprzedać Gonzala za naprawdę gruby hajs to zgodziłbym się. Ani On ani Morata nie przekonuje mnie w pełni. Gonzalo ma dobre staty,ale są gracze,którzy w wielkich meczach się paraliżują. To nie jest przypadek,że w finale PW siada na ławce kosztem Mandzu,który lepiej pokazuje się w meczach o wielką stawkę(1-3 z Realem). Skoro zostaje Mandzu to zainwestujmy w młodszego perspektywicznego zawodnika. Skoro Nasi wierzą w Morate,że odpali to niech przychodzi. Mamy świetnych skrzydłowych Coste, Berne,Cuadrado,którzy potrafią dać wiele okazji napastnikom, do tego Sandro w formie,ktoś ogarnięty na prawą włączający się w akcje ofensywne,wzmocniony środek pola i naprawdę możemy wykreować nowego świetnego napastnika.

- wieczorek00
- Juventino
Man City 38 Mecze 106 bramek - 20 więcej od nastowalski pisze:86 : 24Andryk pisze:nie wiem o czym ta dyskusja w kwestii naszego ataku...dla mnie może i Milik grać za Gonzalo, gdyż przy obecnym trenerze nasza siła ofensywna i tak jest zabetonowana
PSG 38 Mecze 108 bramek - 22 więcej od nas
Bayern 34! Mecze 92 bramki - 6 więcej od nas (słaby początek z Ancelottim i 4 mecze mniej)
Barcelona 38 Meczy 99 bramek -13 więcej od nas
Jak widać dość słabo wypadamy w porównaniu do mistrzów innych lig z top 5. Poza tym moim zdaniem drużyny z dołu tabeli seria A są raczej słabsze od drużyn na podobnych miejscach porównując je do innych z top lig może poza ligą francuską, ale to już tylko moja opinia żaden fakt.
Wyżej wymienione drużyny potrafią wygrywać 4-6 bramkami z słabszymi zespołami, a my poza meczem z sasuollo wygranym 7-0 (do dzisiaj nie wiem jak to się stało) często meczymy się z dołem tabeli po czym wygrywamy 1-0.
Co abstrahując może mieć nie mały wpływ na spadek oglądalności meczów Juve.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Tak, ale - PSG nie ma przeciwników, Bayern tak samo. Barcelona - zawsze ofensywa, a City niewiarygodny potencjał ofensywny, co i tak nie przełożyło się na wynik w LM. Też chciałbym, żeby strzelali więcej - ale Juve cały sezon grali minimalistycznie, gdyby im się odrobinę bardziej chciało - pewnie wpakowali by jeszcze 10-15 bramek.wieczorek00 pisze:Man City 38 Mecze 106 bramek - 20 więcej od nastowalski pisze:86 : 24Andryk pisze:nie wiem o czym ta dyskusja w kwestii naszego ataku...dla mnie może i Milik grać za Gonzalo, gdyż przy obecnym trenerze nasza siła ofensywna i tak jest zabetonowana
Bayern 34! Mecze 92 bramki - 6 więcej od nas (słaby początek z Ancelottim i 4 mecze mniej)
Jak widać dość słabo wypadamy w porównaniu do mistrzów innych lig z top 5. Poza tym moim zdaniem drużyny z dołu tabeli seria A są raczej słabsze od drużyn na podobnych miejscach porównując je do innych z top lig może poza ligą francuską, ale to już tylko moja opinia żaden fakt.
Wyżej wymienione drużyny potrafią wygrywać 4-6 bramkami z słabszymi zespołami, a my poza meczem z sasuollo wygranym 7-0 (do dzisiaj nie wiem jak to się stało) często meczymy się z dołem tabeli po czym wygrywamy 1-0.
Co abstrahując może mieć nie mały wpływ na spadek oglądalności meczów Juve.
- Andryk
- Juventino
my za to mamy przeciwników :lol: grając taki piach wygraliśmy ligę taktyką byle do przodu może coś się uda, przeciwnik się potknie lub słońce go porazi :hellyes: Jeżeli a mistrza Włoch przy takim potencjale ofensywnym można było zadowolić oko może 3-4 spotkaniami w sezonie to coś nie halo, dlatego totalnie mnie nie interesuje czy będzie Higuain czy ktoś inny, bo i tak wiekszosc walorów ofensywnych będzie zabetonowanych. Dla mogą i wygrywać po 1-0 ale niech strzałów na bramkę będzie 10, a nie mamy mecz sezonu z Napoli i nagle 0 strzałów na bramkę.towalski pisze:
Tak, ale - PSG nie ma przeciwników, Bayern tak samo. Barcelona - zawsze ofensywa, a City niewiarygodny potencjał ofensywny, co i tak nie przełożyło się na wynik w LM. Też chciałbym, żeby strzelali więcej - ale Juve cały sezon grali minimalistycznie, gdyby im się odrobinę bardziej chciało - pewnie wpakowali by jeszcze 10-15 bramek.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Dorzuciłbym Liverpool - najbardziej bramkostrzelny atak w Europie z lig TOP5. A czy któryś z kibiców zamieniłby Salah-Firmino-Mane na Costa-Higuain-Dybala? Wątpię :roll: My mamy potencjał, ale nie wykorzystujemy go w pełni. Gdyby do naszego dorobku 10-15 goli więcej dołożył Gonzalo - pod Wezuwiuszem udowodnił, że potrafi - inna bajkawieczorek00 pisze:Man City 38 Mecze 106 bramek - 20 więcej od nas

Coraz bardziej wnerwiają mnie te plotki, ale staram się hamować hejt

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Rozmowa o bilansie bramkowym jest niczym oglądanie meczu na flashscore.
Statystyki statystykami, ale tylko ślepiec nie przyzna, że Max marnuje potencjał ofensywny naszej drużyny.
Wzmacnianie ataku nie ma sensu gdy na ławce jest Allegri. Obrona i pomoc to priorytet.
Statystyki statystykami, ale tylko ślepiec nie przyzna, że Max marnuje potencjał ofensywny naszej drużyny.
Wzmacnianie ataku nie ma sensu gdy na ławce jest Allegri. Obrona i pomoc to priorytet.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
dlatego priorytetem jest pozbycie sie Allegriego zamiast kupowac jakies bonuventury czy inne wynalazki to te pieniadze przeznaczyc na trenera i jego wynagrodzenie !
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Zdecydowanie jestem w 'timie' #allegriout ale po słowach Maxa, że co roku chce grać inaczej nabralem nadzieii na przyszły sezon. Faktem jest, że w zeszłej kampanii graliśmy ładnie dla oka pomimo mniejszej ilości strzelonych bramek więc dlaczego nie wierzyć?
Beppe powinien przeprowadzić mocne mercato i albo Allegri wygra nam uszata albo do widzenia.
Beppe powinien przeprowadzić mocne mercato i albo Allegri wygra nam uszata albo do widzenia.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Bardzo jestem ciekaw jak będą wyglądały nasze boki obrony. Prawa strona jest ewidentnie od lat zawaloną sprawą przez Marotte, a na lewej też nie wygląda to za dobrze. Sandro bez formy, Asa odchodzi..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.