Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 22:26

Jeśli faktycznie są to plotki zapodane przez Gazzette, to już wszystko wiemy. Oni zawsze mają aktualne info o udupianiu Juve. Będzie tak, jak mówiłem. Apelacje będą złudną nadzieją.
Niech ich szlag

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 22:29

logatus pisze:Są już plotki dotyczące wyroków,tak przynajmiej twierdzi LGDS.Ponoć sąd odrzucił apelacje Palazziego dotyczącą Pepe i Bonucciego,tym samym ich unniewinniając(ponoc Palazzi znów złoży apelacje tym razem do sądu sportowego 3 instancji.)Co do Conte ,napływają złe wieści,sąd ponoc nie uwzględni apelacji prawników Conte ,tym samym podtrzymując wyrok 10 miesięcy zawieszenia.Powtarzam to są tylko plotki.
Tragedia.
Jakieś źródło? Na żadnym forum, stronie nie ma narazie info o ewentualnym wyniku apelacji.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 22:30

Panowie, niech mi ktoś wytłumaczy jedną rzecz: co sie stanie w przypadku, jak po meczu Inter-Juve, 10 naszych piłkarzy złoży donos na np. 5 kluczowych piłkarzy Interu, że ci w przerwie proponowali im pieniądze za oddanie meczu. Wiem, że to nie możliwe, ale pytam teoretycznie: Interiści musieliby wybronić się, że nie było ich w tunelu Juventus Stadium gdy schodzili na przerwę?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 22:32

stahoo pisze:Wiem, że to nie możliwe, ale pytam teoretycznie: Interiści musieliby wybronić się, że nie było ich w tunelu Juventus Stadium gdy schodzili na przerwę?
W tunelu napewno są kamery ;P I już po sprawie.

Czyli jak Conte nie zmiejszą kary zostając przy 10-ciu miesiącach nie ma szans na kolejne odwołanie?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 22:36

LGDS ma dziwnie potwierdzające się informacje a to nie dobrze wróży.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 21 sierpnia 2012, 23:15

stahoo pisze:Panowie, niech mi ktoś wytłumaczy jedną rzecz: co sie stanie w przypadku, jak po meczu Inter-Juve, 10 naszych piłkarzy złoży donos na np. 5 kluczowych piłkarzy Interu, że ci w przerwie proponowali im pieniądze za oddanie meczu.
Nie zostaną uznani za wiarygodnych, bo są z Juve i skażą ich za fałszywe zeznania ;]

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 09:37

Łoles pisze:LGDS ma dziwnie potwierdzające się informacje a to nie dobrze wróży.
Ale Gazzetta wlasnie napisala, ze apelacja przyniesie skutek. Niezbyt duzy, to prawda, ale jednak ta kara ma zostac nieco zmniejszona. Na pewno nie do jakichs 3 czy 4 miesiecy, ale np. do 8. Marne to pocieszenia, no ale lepsze 8 miechow, niz 10.

Apelacje w sprawie Bonucciego i Pepe odrzucone.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:09

Chyba coś Ci się dżakkson pokićkało...
http://www.gazzetta.it/Calcio/Calcio-In ... 6630.shtml

Według LGdS sąd drugiej instancji podtrzymał wszystkie wyroki. No chyba, że mój włoski jest już taki słaby, że coś pominąłem. :doh:

Edyta:
A nie - jest tutaj : "dovrebbe ottenere un leggero sconto di pena" (powinien dostać nieznaczne zmniejszenie kary). no zobaczymy...

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:19

SKYSPORT24 podało podobno , że utrzymano 10 miesięcy zawieszenia. Chore...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:23

Nie uważacie, ze kompromitacja to za małe słowo?

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:23

Nie bedzie zmiany wyroku dzisiaj, juz to pisalem, nie ludzilbym sie poprawe sytuacji Conte.
Jedyna dla nas szansa to zakup top strikera i na rok zabrac Prandelliego.
Nie mozemy caly sezon grac bez trenera glownego, to nie ma sensu.
Prandelli Italie na euro oparl o formacje Juve i na samym Juventusie i mysle ze sprawdzilby sie w 100%.
Conte jest super ale nie owijajmy w bawelne - nie bedziemy grac sezon z trenerem ktory nas prowadzi tylko na treningach.

Wlochy to strasznie skorumpowany kraj, ludzie polityki nie powinni prowadzic kluby pilkarskie, do takich sytuacji potem dochodzi, Fiat i Elkann nic nie zrobia, nawet nie zerwa umowy z figc, naszym brakuje stanowczych ruchow.
Juve zawsze musialo sie przed czyms bronic- przed dopingiem, potem calciopoli, teraz calciomesse.
Za duzo polityki wtym sporcie, uratowac nas moze tylko potentant telewizyjny i itp., jada nas na kazdym kroku i to robia beszczcelnie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:28

yanquez pisze:Edyta:
A nie - jest tutaj : "dovrebbe ottenere un leggero sconto di pena" (powinien dostać nieznaczne zmniejszenie kary). no zobaczymy...
A widzisz :D

Jesli jednak okaze sie, ze Conte nie dostanie zadnego zmniejszenia kary, to domagam sie odkopania toporu wojennego i skierowania armat na FIGC :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:32

Juz prawie wszystkie portalu daja informacje o tym ze kara nie zostanie zmniejszona, pogodzmy sie ztym.
Nasi tez nic ztym nie zrobia bo niby co oni moga zrobic?wiecej ostatniej burzy zasluga tego katarczyka czy dubajczyka ze cos sie dzialo niz naszych.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:34

szczypek pisze:Nie uważacie, ze kompromitacja to za małe słowo?
Ja bym to nazwał inaczej ale mam dwie kartki także pozostańmy przy kompromitacji.

Zastanawiałem się wczoraj jak to jest możliwe żeby na oczach całej europy sąd sportowy we włoszech odstawiał takie cyrki i nie jestem w stanie pojąć jak to jest możliwe że wystarczą zeznania jednego pajaca i chory na głowe prokurator żeby skazać osobę na która nic nie mają.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 10:39

Wtakiej sytuacji Carrera sam sobie rade nie da.
Ten zwiazek trzeba rozbic by funkcjonowal normalnie.
Od lat poziom wloskiej pilki opada i sportowo i komercyjnie.

ODPOWIEDZ