Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 13:18

zahor pisze:Analogii do Glika za cholere nie moge dostrzec.
słabe masz oko - Glik przed ME2012 też rozegrał tylko śladową liczbę meczów o punkty (0) i też został pominięty :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 15:36

Tymczasem media przebąkują, że atak na Irlandię to... Immobile - Rossi :twisted:

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 16:09

No, atak: Immobile-Rossi, przynajmniej po nazwiskach brzmi skrajnie italiańsko .Zobaczymy co powstanie.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 16:52

Według LGDS, Włosi mają grać 4-3-1-2: Buffon - Darmian, Paletta, Bonucci, De Sciglio - Montolivo, Thiago Motta, Marchisio - Verratti - Rossi, Immobile.

Mam nadzieję, że Paletta potwierdzi reprezentacyjną formę, Verratti swoim występem na trequartiście da Prandellemu do myślenia, a Rossi przekona do siebie selekcjonera. Podobno ten mecz ma być dla Pepito takim decydującym sprawdzianem. Aha, Cesare poda swoją '23' w niedzielę wieczorem, po tym jak Włosi wrócą z Londynu.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 18:11

bendzamin pisze:Według LGDS, Włosi mają grać 4-3-1-2: Buffon - Darmian, Paletta, Bonucci, De Sciglio - Montolivo, Thiago Motta, Marchisio - Verratti - Rossi, Immobile.

Mam nadzieję, że Paletta potwierdzi reprezentacyjną formę, Verratti swoim występem na trequartiście da Prandellemu do myślenia, a Rossi przekona do siebie selekcjonera. Podobno ten mecz ma być dla Pepito takim decydującym sprawdzianem. Aha, Cesare poda swoją '23' w niedzielę wieczorem, po tym jak Włosi wrócą z Londynu.
Kurna, trójząb Verratti, Rossi i Immobile wygląda imponująco... Nie mogę się doczekać efektów :P. Mam ogromną nadzieję, że Verratti przekona ostatecznie Prandellego o tym, że musi jechać na mundial i ma potencjał odegrać ważną rolę w turnieju!

Tak, jestem fanbojem Verrattiego i mam bol dupy ze nie gra u nas

forumowy ujadacz
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 18:53

No i okazało się że jestem Bogiem włoskiej piłki. Prandelli wszedł na jp przeczytał mój pomysł o Verrattim za napastnikami w 4-3-1-2. Myślę, że ewentualną wygraną Mundialu bedzie można przypisać mnie.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 18:58

Il Fenomeno pisze:No i okazało się że jestem Bogiem włoskiej piłki. Prandelli wszedł na jp przeczytał mój pomysł o Verrattim za napastnikami w 4-3-1-2. Myślę, że ewentualną wygraną Mundialu bedzie można przypisać mnie.
czyli jak Włosi nie wygrają Mundialu mamy robić tak?:

:prochno: osobiście tak jak stawiałem w 2012 na wygraną Włoch (prawie buk wszedł;/) tak teraz obstawiam Niemców. Włosi wyglądają słabo i zdziwię się jak przejdą ćwierćfinał.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 19:17

bendzamin pisze:Według LGDS, Włosi mają grać 4-3-1-2: Buffon - Darmian, Paletta, Bonucci, De Sciglio - Montolivo, Thiago Motta, Marchisio - Verratti - Rossi, Immobile.
Ehh, ten Montolivo... To chyba największy minus selekcjonera - ślepe zapatrzenie na tego piłkarzyka. No i coś dziwnie mało naszych :prochno:

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 20:12

Skibil pisze: Ehh, ten Montolivo... To chyba największy minus selekcjonera - ślepe zapatrzenie na tego piłkarzyka.
Teraz nazywa się to "ślepe zapatrzenie", jak Włosi przywiozą medal z Brazylii to Montolivo stanie się "elementem doskonale pasującym do układanki Prandellego" i porównywany będzie do Podolskiego, na którego Loew postawił kiedyś mimo tragicznego sezonu w klubie. A przede wszystkim - mowa tutaj jest o meczu sparingowym, w pierwszej jedenastce znajduje się paru (a nawet sporo) gości, którzy powołania wcale nie mogą być pewni i mają coś do udowodnienia. W tym między innymi i Montolivo.
Maly pisze: słabe masz oko - Glik przed ME2012 też rozegrał tylko śladową liczbę meczów o punkty (0) i też został pominięty :D
No fajnie, ale Mudżyn pisał o zabieraniu piłkarza z kadry - nie wiem jak można zabrać gościa skądś, gdzie go nigdy nie było, ale może to z powodu słabego oka.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 20:19

zahor pisze:w pierwszej jedenastce znajduje się paru (a nawet sporo) gości, którzy powołania wcale nie mogą być pewni i mają coś do udowodnienia. W tym między innymi i Montolivo.
Montolivo powołania jest pewny i nie ma niczego do udowodnienia, bo selekcjoner Italii i jego największy fan to jedna i ta sama osoba :prochno:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2014, 20:09

Według włoskich mediów, Montolovo może być pewny powołania.

Skład na Irlandię: Sirigu; Darmian, Paletta, Bonucci, De Sciglio; Motta, Verratti, Montolivo; Marchisio; Rossi, Immobile.
Na papierze jednak Markiz na traktorzyście, a Verratti na pozycji Pirlo. Mam nadzieję, że przynajmniej będą zamieniać się pozycjami, bo jedynej szansy na wyjazd do Brazylii Marco upatruję w tym, że pokaże się z dobrej strony grając za napastnikami.

E: Verratti <3 <3 <3 <3 <3

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2014, 21:01

Szczęście w nieszczęściu, że kontuzja Montolivo, a nie kogoś ważniejszego, ale ważna rzecz:

Kto do cholery organizuje mecz na 12 dni przed rozpoczęciem MŚ z drużyną rzeźników z Irlandii? Nie lepiej zagrać z drużyną, która tak nie kosi?

forumowy ujadacz
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2014, 21:04

filippo pisze:Szczęście w nieszczęściu, że kontuzja Montolivo, a nie kogoś ważniejszego, ale ważna rzecz:

Kto do cholery organizuje mecz na 12 dni przed rozpoczęciem MŚ z drużyną rzeźników z Irlandii? Nie lepiej zagrać z drużyną, która tak nie kosi?
Bo pierwszy mecz na MŚ Włosi zagrają z Anglią?

Analogicznie wczoraj Hiszpania grała z Boliwią, bo ma w grupie Chile, a Chorwacja dziś z Mali, gdyż jej grupowym rywalem będzie Kamerun.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2014, 21:05 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 1 raz.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2014, 21:05

Kontuzja Monto wygląda na powazna. Usztywniona nowa na noszach, chyba po mundialu.
Pilkarza szkoda ale plakac nie będę, bo marny z niego grajek.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2014, 21:05 przez Kiss, łącznie zmieniany 1 raz.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2014, 21:05

No to Montolivo ma chyba po mundialu, noga w szynie, pewnie zerwanie wiązadeł czy coś w ten deseń. Szkoda zawodnika. Dla kadry chyba mimo wszystko dobrze, przereklamowany i mizerny to grajek. :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ