Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Witcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2010, 23:59

@swir :lol:
Zanim dowiedziałem się o owej zgodzie Legia & Juve, polska liga mnie tak na prawdę całkowicie... nie obchodziła, lecz teraz jak najbardziej sympatyzuję z Legią, nie można powiedzieć, że stałem się kibicem tego klubu, nie, ale zawsze życzę im jak najlepiej.
Jak ktoś wcześniej napisał, nie można tej zgody traktować jako "doczepienie się Legionistów po Juve i już" bo tak wcale nie jest. Widać, częstokroć na meczach, że członkowie Drughi przywiązują do tego dużą wagę.
Na przykład mecz z Sampdorią na Olimpico, gdzie o ile się dobrze orientuję, żadnego wyjazdu Legii na ten mecz nie było;
Obrazek
Dalej... wczorajszy mecz z Ajaxem;

W czwartym filmiku zwróćcie uwagę na koszulkę gniazdowego :wink:

Tak więc, zgody tej nie można bynajmniej bagatelizować i jako kibic Juve nie nawidzić Legii...

swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 00:05

Czytając co Wy wypisujecie chce mi się żygać. Stolcem nazwałbym to co wyrosło Ci na szyi. Nie zapomnij o kilku emotikonkach i dorzuć jeszcze adres bloga. Jesteś żenujący. Artkuły i linki możes sobie podarować, gdyż nie interesuje mnie widok herbu mojego ukochanego klubu w połączeniu z symbolem klubu na L. Wywołuje to we mnie efekt wymiotny i ogólny niesmak. Szerzcie sobie tę całą propagandę ale u Was, na wsi. Jestem z Juve dużo dłużej niż ta śmieszna zgoda i nawet ona nie spowoduje odejścia od ukochanych barw. Szerzcie dalej zamieszanie i prowokujcie kłótnie wewnątrz polskich Bianconerich napinając się "zgoda" jak ladacznica czekająca na klienta. Przyjmijcie do wiadomości że większość polskich kibiców Juve ma w głebokim poważaniu Legię a trąbiąc o tym na prawo i lewo jedynie wzbudzacie w nich niesmak i zwątpienie we własną drużynę.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 00:10

leniup pisze:Alexxxxx - wiesz przecież dlaczego było tyle takich komentarzy, Legia to najbardziej znienawidzona polska drużyna, wszędzie w Polsce ma wrogów.
Ludzie żyją po prostu komunistyczną historią Legii, a tak przecież oni komunizmu nienawidzą :|

Poza tym ja jestem przede wszystkim kibicem Juventusu , Legie lubiłem od małego, ale sympatyzuje z nią mocniej właśnie z powodu tej zgody. Myślę, że neutralność to nie są wielkie wymagania wobec kibiców innych polskich drużyn, którzy powołują się na kodeksy kibiców czy hooliganów, albo własną wiedzę, a to naprawdę ich widzimisię albo nadmierna duma, przez którą nie umieją zrozumieć faktów, mimo że OFICJALNA zgoda obowiązuje już od grudnia 2005. roku.
Lypsky pisze: EDIT: Adaś popraw linki ;)
Zrobione :wink:
swir pisze:Czytając co Wy wypisujecie chce mi się żygać. Stolcem nazwałbym to co wyrosło Ci na szyi. Nie zapomnij o kilku emotikonkach i dorzuć jeszcze adres bloga. Jesteś żenujący. Artkuły i linki możes sobie podarować, gdyż nie interesuje mnie widok herbu mojego ukochanego klubu w połączeniu z symbolem klubu na L. Wywołuje to we mnie efekt wymiotny i ogólny niesmak. Szerzcie sobie tę całą propagandę ale u Was, na wsi. Jestem z Juve dużo dłużej niż ta śmieszna zgoda i nawet ona nie spowoduje odejścia od ukochanych barw. Szerzcie dalej zamieszanie i prowokujcie kłótnie wewnątrz polskich Bianconerich napinając się "zgoda" jak ladacznica czekająca na klienta. Przyjmijcie do wiadomości że większość polskich kibiców Juve ma w głebokim poważaniu Legię a trąbiąc o tym na prawo i lewo jedynie wzbudzacie w nich niesmak i zwątpienie we własną drużynę.
Fakty do Ciebie nie przemawiają, to widać niewarty jesteś dyskusji. Zresztą, gdzie Ci ktoś każe odchodzić od ukochanych barw. Ty nie chcesz po prostu tego zrozumieć. Tym bardziej, ze moje porównanie do stolca było do Twojej wiedzy na określony temat (która jak każdy stwierdzi była żadna), a nie osobiście do Ciebie, a Ty widzę musiałeś mnie obrazić :prochno: Po co Ci forum skoro wdajesz się w dyskusje bez argumentów, fakty do Ciebie nie przemawiają i wmawiasz ludziom, że Ci każą coś robić. Widzę, ze masz omamy, więc skończ tu pisanie, bo to bez sensu. Zgoda jest i co Ty myślisz na jej temat, to Twoje odczucie, które nic nie zmieni :P

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 00:20

@Alexx
Wchodzę sobie na forum Juve. Nie udzielam się za często, bo tak wychodzi. Może po prostu jestem nieco staroświecki i wole rozmowę na żywo niż forum. Mniejsza o to. Do czego służy forum? Do wyrażania własnej opinii, co też uczyniłem. Natomiast Ty mnie najzwyczajniej w świecie obrażasz. I to mocno. Dyskusja polega na wymianie poglądów a nie na wymuszaniu ich na kimś i obrażania innych. Ciekawe czy face to face również byłbyś taki odważny i elokwentny.
Ale wracając do tematu: tak niezmiernie drażni mnie ta zgoda i fakt że niektórzy się nią napinają. Mam swoje sympatie i denerwuje mnie gdy ktoś, mi mówi który klub mam lubić, a który szanować. Kocham Juve ale z Legią nie chce mieć nic wspólnego!

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 00:30

swir pisze: Kocham Juve ale z Legią nie chce mieć nic wspólnego!
Nikt Ci tego nie mówił :prochno: Każdy mówił, żebyś tylko Legii nie obrażał, a to zupełnie co innego. Czym Cie obraziłem? Brakiem wiedzy? Przecież taka jest prawda, ze wszedłeś zbulwersowany, żeby wszystkim pojechać i pokazać, ze masz swój klub. Ok - masz go, nikt Ci nie każe go zmieniać, ale to nie znaczy, ze możesz jechać klubowi, z którym Juve ma zgodę. Po prostu możesz nie poruszać tego tematu i będzie dobrze.
Sam się powoływałeś na zasady kibiców, więc tym bardziej powinieneś się tak zachowywać, a nie wylewać swoją gorycz z powodu tej zgody.
Zrozum to w końcu. Zgoda istnieje i tyle. Klubu nikt Ci nie każe zmieniać czy Juve czy tego polskiego.
Face to face bym mówił tak jak tu, co myślę, po raz któryś to wspominasz, trochę to... - sam zresztą oceń.
Koniec naszej dyskusji - niech inni się wypowiedzą na temat tej zgody, bo tworzy się off-top, a to nie moja rola, żebyś w końcu przyjął do świadomości myśl o tej zgodzie.

Gianni Agnelli
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 00:51

swir pisze:. Jesteś żenujący. Artkuły i linki możes sobie podarować, gdyż nie interesuje mnie widok herbu mojego ukochanego klubu w połączeniu z symbolem klubu na L. Wywołuje to we mnie efekt wymiotny i ogólny niesmak.
swir pisze:@Alexx
Ciekawe czy face to face również byłbyś taki odważny i elokwentny.
wow. Ostro wyszło z odbytu przez sieć!

Skoro czujesz się taki silny itd to zastanawiam się czemu dajesz żeby widok herbu twojego ulubionego klubu był co mecz na stadionie Juve obok herbu Legii który wywołuje u Ciebie to co wywołuje? Jedź do Turynu i powiedź co sądzisz na ten temat. Jesteś "silny" wyszczekany na pewno dasz sobie radę. Czy wolisz iść do kiosku po nowe baterie do pilota?
Tak na marginesie. Uwierz mi, że nikt w Juve nie pozwolił by sobie aby gdzieś w jakimś państwie jakiś klub przyczepiał się do nich tak bez powodu. Zgoda jest i nie da się tego ukryć czy jak Lypsky napisał umniejszyć.

To się tyczy wszystkich kibiców Juve w Polsce, którzy płaczą, że jest zgoda z Legią. Na pewno w Juve miedzy kibicami były jakieś rozmowy na ten temat dlaczego nie reagowaliście nie zgłaszaliście żadnego sprzeciwu? Acha patrzyliście na Canale + jak Juve zdobywa Scudetto to dalej patrzcie i nie udzielajcie się na temat, który w żadnym stopniu Was nie dotyczy.

Jeśli ktoś już czasem pojedzie na mecz do Turynu i kuma coś nie coś to wypadało by szanować zgody. Czy to jest Legia czy Haaga. Nikt nie każe kochać czy jeździć na mecz odrobina szacunku się należy tak samo innym kibicom JUVE którzy w uzyskaniu tej zgody zrobili więcej niż sobie to wyobrażasz.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 01:02

Po pierwsze co Ty piszesz? Jak w ogóle można pomyśleć o "zmianie" klubu. Z klubem się jest na dobre i na złe. Do końca. Jeśli Twoje kibicowanie opiera się na zmianach to winszuję. Po drugie jakie zasady kibiców? widzę że jedynie z Ciebie niedzielny kibic. Wrzucasz kibiców do jednego worka. Zgody Tworzą huligani. Z reguły po to żeby łączyć siły w zadymach i nie atakować się nawzajem. Jasne jest dla mnie że kibicowanie nie polega na obijaniu pysków, lecz skoro już powołujesz się na rzeczy które są bezdyskusyjne, oto kolejna z nich. W związku z tym kto jest zobowiązany do przestrzegania zgód? Huligani. Jesteś huliganem? Ja nie i jestem pewnien, że Ty też nie. Dlatego też nie mam obowiązku lubić ani nawet szanować Legii. Mam do tego pełne prawo. Zresztą zagraniczne zgody polskich klubów to temat mocno kontrowersyjny i naciągany.
Co do tematu: Stopień zaangażowania fanów Juve z Turynu to temat dość oklepany i przerabiany ale w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć czemu nie możemy wypełnić malutkiego Olimpico...Boję sie pomyśleć co będzie z Delle Alpi. Tym bardziej że tam jeszcze dochodzi kwestia transportu. Z drugiej strony cała włoska piłka przechodzi ostatnio kryzys więc frekwencję można poniekąd tym tłumaczyć, choć u nas ten problem istniał od bardzo dawna...

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 01:25

swir pisze:Po pierwsze co Ty piszesz? Jak w ogóle można pomyśleć o "zmianie" klubu. Z klubem się jest na dobre i na złe. Do końca. Jeśli Twoje kibicowanie opiera się na zmianach to winszuję. Po drugie jakie zasady kibiców? widzę że jedynie z Ciebie niedzielny kibic. Wrzucasz kibiców do jednego worka. Zgody Tworzą huligani. Z reguły po to żeby łączyć siły w zadymach i nie atakować się nawzajem. Jasne jest dla mnie że kibicowanie nie polega na obijaniu pysków, lecz skoro już powołujesz się na rzeczy które są bezdyskusyjne, oto kolejna z nich. W związku z tym kto jest zobowiązany do przestrzegania zgód? Huligani. Jesteś huliganem? Ja nie i jestem pewnien, że Ty też nie. Dlatego też nie mam obowiązku lubić ani nawet szanować Legii. Mam do tego pełne prawo. Zresztą zagraniczne zgody polskich klubów to temat mocno kontrowersyjny i naciągany.
Co do tematu: Stopień zaangażowania fanów Juve z Turynu to temat dość oklepany i przerabiany ale w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć czemu nie możemy wypełnić malutkiego Olimpico...Boję sie pomyśleć co będzie z Delle Alpi. Tym bardziej że tam jeszcze dochodzi kwestia transportu. Z drugiej strony cała włoska piłka przechodzi ostatnio kryzys więc frekwencję można poniekąd tym tłumaczyć, choć u nas ten problem istniał od bardzo dawna...
Stary weź poczytaj swoje poprzednie posty, bo czepiasz się rzecz, które sam piszesz. :/ Nawet nie umiesz przeczytać, że skończyłem z Tobą dyskusje , bo nie ma ona sensu. W ogóle masz dziwne rozważania... bo jakbyś choć trochę interesował się Juventusem znałbyś odpowiedz na każde zadane przez siebie pytanie.
Niedzielny kibic :prochno: Spójrz na moją rangę użytkownika, a potem na swoją. Każdy w tym temacie jest przeciwko Tobie, a Ty odwalasz własną krucjatę. Hooliganem nie jestem, ale nie widzę nic dziwnego w biciu się za swój klub.
Myślę, że nie tylko mnie męczy Twoje użalanie się nad tą zgodą. Bo chyba uwierzyłbyś dopiero jakbyś dostał w papę od kibica Juve za to, ze gadasz takie głupoty, bo ludzkie argumenty do Ciebie nie trafiają.

P.S. Nie odpiszę już na żadnego Twojego posta, bo nie chce mi się słuchać Twojej paplaniny i braku zrozumienia pewnych kwestii czy to kibiców czy kwestii o nazwie - koniec dyskusji :wink:

Gianni Agnelli
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 01:45

olivier pisze: nie udzielajcie się na temat, który w żadnym stopniu Was nie dotyczy

Zgadza się, z mojego punktu widzenia, jeśli idzie o kibiców interesuje mnie czy stadion jest pełny, czy jest głośny doping i ewentualnie efektowna oprawa. Oraz czy w razie potrzeby kibice walczą o honor klubu gdy zdarzy się takie Calciopoli.
Ale czy jest tutaj jakiś ultras Juventusu czy Legionista, który bierze stały udział w tej zabawie? Co najwyżej sympatyk L albo ruchu ultras w Italii.
Także jednych to interesuje bardziej, innych mniej ale każdy jako fan Juve bądź Legii ma prawo do własnej opinii. A jeśli komuś jakaś opinia wydaje się błędna z powodu ograniczonej wiedzy na ten temat to niech zrobi to co Alexxx - przedstawi więcej informacji. A nie rzuca na okrągło obraźliwymi hasłami.

calma calma
AdamMichnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 02:54

Legia podpina się pod Juve? Gratuluje... Polecałbym nie pisać takich bzdur i nie napinać się na Legię na ogólnodostępnym forum, szczególnie jeżeli jeździcie na mecze jako JuvePoland Club. Tyle w temacie!

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 03:31

AdamMichnik pisze:Legia podpina się pod Juve? Gratuluje... Polecałbym nie pisać takich bzdur i nie napinać się na Legię na ogólnodostępnym forum, szczególnie jeżeli jeździcie na mecze jako JuvePoland Club. Tyle w temacie!
Chłopie daj sobie w żyle bo nikt tu z JPC nie gada takich rzeczy. Tylko swir rzecz jasna z Krk coś próbuje namieszać.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 08:25

swir pisze: Zgody Tworzą huligani.
Nie chce wracać już do kłótni, ale trzeba jednak to sprostować. Owszem chuligani tworzą zgody, kosy ale nie tylko oni. Czy wyzej wymienione fankluby to zbiorowisko bezczelnych chuliganów, która zawarła zgode z Hagą i Warszawą tylko po to aby nie dostać od nich po twarzy albo po to aby być silniejsza trzymając się z tymi kibicami? Czasem trzeba się przyznać do błedu, jeśli coś zle napisales to naprawde nie ma sensu trzymać się tego kurczowo.
Nie lubisz Legii? OK. Tylko uszanuj innych kibiców Juve którzy w większości szanują ten pakt/zgodę. Co do tej zgody to myślę, że nie jest to zwykłe podłączenie się kibiców Legii aby promować się na salonach europejskich. Gołym okiem widać jak kibice z Den Haag i z Legii cenią tą zgodę przyjeżdżając na mecze i kibicując naszym zawodnikom.
Zeby bylo jasne-nie jestem kibicem Legii.

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 11:34

Dajmy juz spokoj z ta dyskusja.

Legii nigdy kochac nie bede ale zaczalem szanowac kibicow chocby z tego powodu ze wielu z nich widzialo na zywo wiecej meczow Juve niz ja a po drugie na stadionie zazwyczaj stoja razem z ultrasami i nie musza sie obawiac ze Girogio nie da rady im skombinowac biletów..

A jesli ktos mowi ze zgoda to wymysl kibicow z W-wy to znaczy ze nic nie wie i mysle ze nie ma sensu z taka osoba dyskutowac.

k0sa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 11:38

oliver pisze: Chłopie daj sobie w żyle bo nikt tu z JPC nie gada takich rzeczy. Tylko swir rzecz jasna z Krk coś próbuje namieszać.
Mogłeś sobie podarować;>

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2010, 12:12

Prosz... podobno sprzed meczu czwartkowego.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ