Mercato (2012-2014)
- Szaq
 - Juventino

Ludzie co wy tak panikujecie. To nie jest w cale taki zły ruch. Sytuacja taka sama jak ściągnięcie Toniego też praktycznie z emerytury. Anelka nie będzie dużo zarabiał, a w czerwcu wróci do Chin. Zagra kilka meczów może strzeli bramkę. Do tego jest napastnikiem podobnym do Llorente, co stwarza możliwość przećwiczenia i sprawdzenia nowych wariantów gry jeszcze przed przyjściem Hiszpana. 
A bajki o zepsuciu atmosfery możecie sobie darować. On wie po co przychodzi i nie będzie gwiazdorzył. Szatnia Milanu też miała wybuchnąć, kiedy byli w niej Ibra i Cassano, a problemy zaczęły się dopiero jak Ibra odszedł.

A bajki o zepsuciu atmosfery możecie sobie darować. On wie po co przychodzi i nie będzie gwiazdorzył. Szatnia Milanu też miała wybuchnąć, kiedy byli w niej Ibra i Cassano, a problemy zaczęły się dopiero jak Ibra odszedł.
- annihilator1988
 - Juventino

Chyba będzie trzeba się pogodzić z transferem Anelki 
 Po zimowych transferach czuje lekkie mrowienie w brzuchu, a twarz kurczy mi się w gorzko-słodkim grymasie. Znając życie, Francuza przez pierwsze 3 tygodnie będzie trzeba odtłuszczać, a przez kolejne 3 nauczyć taktyki Conte. Latem z kolei rozpocznie się saga z udziałem Sancheza/Suareza/Dżeko

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Myzarel
 - Juventino

Właśnie jak to z zarobkami tego całego Anelki  
?
Na Solojuve piszą o 600 tysiącach ojro za miesiąc plus bonusy. Boże widzisz i nie grzmisz!
To ja już wolę Boskiego Marco...

Na Solojuve piszą o 600 tysiącach ojro za miesiąc plus bonusy. Boże widzisz i nie grzmisz!
To ja już wolę Boskiego Marco...
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
						- mrozzi
 - Juventino

- Podziekował: 4 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Anelka?  :lol: Ten dzidek nawet w Chinach sobie nie radzil. Mam nadzieje, ze Aulas odpusci, nie wyobtazam sobie, w jaki sposob moglby nam pomoc ten francuski super-przecietniak. Swego czasu Marotta zarzekal sie, ze bedzie sprowadzal tylko tych, ktorzy mogliby podniesc jakosc zespolu. 
 To wywalanie kasy w bloto, pieniadze te moglibymy rownie dobrze dorzucic Francuzom. 
Anelka jest ponoc dogadany, ale to alternatywa Lopeza...
Tym transferem Marotta pobilby swoj letni wyczyn z Bendtnerem.

Anelka jest ponoc dogadany, ale to alternatywa Lopeza...
Tym transferem Marotta pobilby swoj letni wyczyn z Bendtnerem.
- couec
 - Juventino

Ja gdzieś czytałem o trochę inaczej skonstruowanym kontrakcie:Myzarel pisze: Na Solojuve piszą o 600 tysiącach ojro za miesiąc plus bonusy. Boże widzisz i nie grzmisz!
-600tys które ma gwarantowane
-200 tys za zdobycie scudetto
-200 tys jesli rozegra w Juve przynajmniej 12 meczów
- pumex
 - Juventino

To jest to. Najpierw był Toni - nie dał nic. Potem Borriello - nic. Postawili na Bendtnera - znowu nic. Teraz Anelka? Nawet ciemnota wyciągnęłaby wnioski. Czy im chodzi tylko o to, żeby rachunek ilościowy się zgadzał? Czy co roku musimy być świadkami zimowej, transferowej porażki? I bądź tu stabilny psychicznie...mrozzi o Anelce pisze:Tym transferem Marotta pobilby swoj letni wyczyn z Bendtnerem.

- Crunny
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy

http://www.insidefutbol.com/2013/01/25/ ... fed/77882/
Podobno Sky Italia podała, że Juve chciało wypożyczyć Balotelliego na pół roku z opcją wykupu za 25 mln euro (kwota spłacana w 3 ratach), ale Anglicy odrzucili ofertę.
Mancini zdążył już powiedzieć na konferencji przed jutrzejszym meczem ze Stoke, że Balotelli nie jest wystawiony na sprzedaż i nigdzie nie odejdzie.

Podobno Sky Italia podała, że Juve chciało wypożyczyć Balotelliego na pół roku z opcją wykupu za 25 mln euro (kwota spłacana w 3 ratach), ale Anglicy odrzucili ofertę.
Mancini zdążył już powiedzieć na konferencji przed jutrzejszym meczem ze Stoke, że Balotelli nie jest wystawiony na sprzedaż i nigdzie nie odejdzie.
					Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, 17:08 przez Crunny, łącznie zmieniany 2 razy.

- D-Rose
 - Juventino

To juz nie lepiej wziąsc Slusarskiego? 

- 1.Młodszy
2.Tańszy
3.W tym sezonie 8 bramek w 15 meczach
4.Biorac pod uwage cene a mozliwy wkład w wyniki - to wapie zeby Anleka dał wiecej niz Slusarski. 
					Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, 17:05 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Pumi, spokojnie, ja też nie lubię Anelki ale obecnie Bendtner już odleciał więc w zasadzie mamy czterech napastników, z których Fabio jest na aucie przez konflikt a Vucinic chyba od początku sezonu ciągle gra w połowie kontuzjowany bo coś tam ma niewyleczone. Potrzebujemy kogoś choćby na grzanie ławy a nie mając zbyt wielu opcji i nie chcąc wydawać zbyt wiele kasy Anelka mieści się w granicach przyzwoitości.
Aha, Borriello strzelił zwycięskiego gola w meczu z Ceseną, całkiem ładnego gola w bardzo trudnym meczu niedługo przed zdobyciem scudetto. To nie jest nic! 8)

Aha, Borriello strzelił zwycięskiego gola w meczu z Ceseną, całkiem ładnego gola w bardzo trudnym meczu niedługo przed zdobyciem scudetto. To nie jest nic! 8)
- jareckik
 - Juventino

Myślę, że Anelka to tylko zasłona dymna, żeby wywrzeć presję na Lyonie... Lisnadro please!

- pumex
 - Juventino

Beltrame. Chętnie usiądzie na ławce tylko po to, aby ją zapchać, nie tracimy floty, zyskujemy fejm, że chętnie stawiamy na młodych. Anelka? Strata czasu, hajsu i polewka, że ściągmy typa, który cieniował w Chinach i spieprzył imprezę w szatni Chelsea i reprezentacji Francji. Cool!Ouh_yeah pisze:Pumi, spokojnie, ja też nie lubię Anelki ale obecnie Bendtner już odleciał więc w zasadzie mamy czterech napastników, z których Fabio jest na aucie przez konflikt a Vucinic chyba od początku sezonu ciągle gra w połowie kontuzjowany bo coś tam ma niewyleczone. Potrzebujemy kogoś choćby na grzanie ławy

- Crunny
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Ludzie bez jaj. To że Pogba, gra tak dobrze nie znaczy, że Beltrame jest lepszy od Matriego czy Iaquinty i teraz każdy nasz junior zasługuje na ogrywanie w Serie A. Nasze największe talenty grają obecnie na wypożyczeniach, a nie siedzą w Primaverze. Zresztą mamy w niej dużo bardziej utalentowanego napastnika niż Beltrame - rok młodszego Stefano Padovana. Kiedyś pisałem już coś o nim w tekście o talentach Juventusu:Ouh_yeah pisze:Bez przesady. Beltrame to się jeszcze chyba nawet nie rozgrzewał, żeby wejść na minutę w Serie A
W pierwszej drużynie gra obecnie trójka wychowanków Juve, którzy urodzili się w Turynie. To oczywiście Marchisio, Giovinco i Marrone. Kontynuatorem tej pięknej tradycji może być właśnie Stefano, będący typową 9-tką pola karnego. Swoją karierę rozpoczął w wieku 10 lat w amatorskiej drużynie USD Gassino. Do Juventusu trafił już rok później, w 2005. Jego talent szybko dostrzegli agenci sportowi z GoalKick Sportmanagment, którzy specjalizują się w wyszukiwaniu nastoletnich talentów na całym świecie. Dziś reprezentują oni interesy młodego turyńczyka, podobnie jak Hiszpanów Maty i Cazorli, Rosjan Dzagoeva i Zhirkovam czy Włocha Insigne. Padovan zaliczył niemal wszystkie szczeble młodzieżowej kadry Włoch. W każdej z nich strzelał gole. W pierwszej połowie sezonu 2012/2013 był najlepszym strzelcem Primavery. W meczu przeciwko młodzieżowej drużynie Parmy zdążył już nawet strzelić swojego pierwszego hat-tricka. Stefano jest jedną z wyróżniających się postaci tegorocznej edycji The NextGen Series, zwanej młodzieżową Ligą Mistrzów. Jego największy atut to świetna gra w powietrzu (186 cm wzrostu). Wysoki wzrost zdecydowanie nie utrudnia mu panowania nad piłką. Do tego jest szybki i potrafi grać zespołowo.
- Peter
 - Juventino

Czułem, że nawet Lopeza nie uda się załatwić. Czy nas nawet nie stać żeby Lopeza wyciągnąć z Lyonu?  Zamiast otworzyć JuvePoland i przeczytać, że Lisandro dołącza do Juve to czytam o jakiś dziadkach z Chin. Jeszcze jakby 600 000 na miesiąc plus bonusy zarabiał, o czym napisał inny portal, to nie wiem o co chodzi. Nawet jakby zarobił 600 000 tysięcy za pół roku to po co ten transfer? Oby to była zasłona dla Lopeza.

Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
						"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori