Polityka
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co za kur wa je ba na! Tfu, niemiecka sciero!
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Distant Dreamer
- Juventino

- Podziekował: 35 razy
- Otrzymał podziękowanie: 120 razy
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... Id,8035160W ciągu dnia ochrona sklepu za linią kas samoobsługowych zatrzymała mężczyznę, który miał przy sobie towary, za które nie zapłacił. Jak usłyszał dziennikarz RMF FM Krzysztof Zasada, mowa o drobiazgach do kuchni o wartości 400 zł. Wezwano policję.
Funkcjonariusze wylegitymowali mężczyznę. Następnie zdecydowali o nałożeniu na niego mandatu w wysokości 500 zł, bo kradzież rzeczy o wartości poniżej 800 zł to jedynie wykroczenie.
Towar wrócił do sklepu, natomiast Konrad Berkowicz po zapłaceniu mandatu został zwolniony. Nie ujawnił, że jest posłem.
Poseł nie ma pieniążków aby zapłacić 400 ziko
Wywalić z sejmu z zakazem sprawowania funkcji publicznych do końca życia. Tak powinno być w normalnym państwie, w mniej normalnym jeszcze ręce uciąć.
- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Niemce już przebierają nóżkami byleby robić interesy z ruskimi. Oni się nigdy nie zmienią. A jak tam afd dojdzie do władzy a szansę coraz większe to dopiero zobaczymy zwrot na wschód na pełnej.
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 31 razy
- Otrzymał podziękowanie: 73 razy
Czyli za coś zapłacił, ale nie wiadomo za co i ile w porównaniu do tych 400 zł. 5 stówek na mandat też się znalazło. Może kleptoman?Swojego partyjnego kolegę broni już Sławomir Mentzen. "Konrad Berkowicz robił duże zakupy w IKEA. Kasował zakupy w kasie samoobsługowej, będąc w słuchawkach. Z wielu towarów mniejsza część mu się nie nabiła, czego nie usłyszał z powodu słuchawek. Od razu zapłacił mandat, nie zasłaniał się immunitetem" - stwierdził lider Konfederacji.
Nie zdarzyło mi się nigdy nie zeskanować czegoś na samoobsłudze, ale już baby na kasie potrafiły pomylić się na moją korzyść i odwrotnie. Mojej mamie dzisiaj zamiast za pół chleba policzyli za 5 w Lewiatanie i musiała jechać żeby odkręcać temat
Kradzież dużą czy małą oczywiście piętnuje, zwłaszcza gdy nie jest się biednym/nie żyje na skraju ubóstwa.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!