Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 01:45

jackop pisze:Marchisio ominie zapewne większość fazy grupowej LM. Wyobraź sobie sytuację, że wypada Pjanić i na środku przez miesiąc musi zastępować go Asamoah albo Sturaro.
Dlatego liczę że kupimy jeszcze jednego dobrego ŚP - Wtsel/Matic/Mascherano (wątpię) i wreszcie spełni się ulubione (wyświechtane jak slogany PoPisu.) powiedzenie wielu userów z JP:

Kod: Zaznacz cały

jakość, nie ilość.
:prochno:.
Jak dla mnie to i Asamoaha i Sturaro i Lemine i Hernanesa i Pereyre - mogą każdego z nich pogonić - no oczywiście nie wszystkich ale 2-3.

Dla mnie Pomocnicy Topowi w Juve to: Pogba, Pjanic, Marchisio, Khedira (2 ostatnich ma/miewa poważne problemy zdrowotne) aż prosi się o 1 cracka.
jackop pisze:30 mln 90, albo 40 mln.
No a 23 mln - za małolata - myślisz że będzie w podstawie?
jackop pisze:Nasuwa mi się jedno podstawowe pytanie - po kiego grzyba?
Żeby móc grać każdą taktyką ;) No a to jest bardzo ważny, jako element zaskoczenia rywali - pamiętasz Monachium? Bayern nas zjadł zmiennikami na skrzydłach.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 02:24

Moje pytanie brzmi - w jakim wieku został przetransferowany Rugani do Juventusu i czy ma szansę na status klubowego wychowanka? To by sporo zmieniało w kwestii przyszłych transferów.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 02:25

ozob pisze:
Push3k pisze:Ja ciągle jestem zdania, że można było by spróbować w tamtym sezonie grać 4-4-2 z Evra-Sandro po jednej i Lichy-Cuadrado po drugiej i tak samo w tym sezonie.
Ale po co grac taktyka, ktora eksploatuje bocznych zawodnikow w pomocy i obronie przez co pozniej tracimy mamy zmeczonych zawodnikow na wingbackach w 3-5-2?
Mogli tego spróbować choćby w jednym meczu.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 06:46

Rugani nie jest i nie będzie naszym wychowankiem, podobnie jak i Mandragora

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 07:37

Czy wiadomo coś więcej na temat transferu Igły (czy doszedł do skutku na 100%?) i jak wygląda pozostanie u nas Pogby?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 88 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 07:47

Jacky
O Icardim zapomniałem zupełnie. Jednakże, to byłby taki kot w worku. Niby sprawdzony w Serie A i z ogromnym potencjałem, jednakże tak jak napisałeś, prawie bez żadnego doświadczenia w europejskich pucharach. Z pewnością przemawia za nim argument wieku i niby byłby tańszy, ale tak naprawdę nie wiemy ile Inter by za niego chciał i czy nie widzielibyśmy większego ujadania i próby opchnięcia za granicę niż ma to miejsce obecnie w Neapolu.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
LukaS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 08:59

marcinek pisze:Czy wiadomo coś więcej na temat transferu Igły (czy doszedł do skutku na 100%?) i jak wygląda pozostanie u nas Pogby?
Czytaj newsy na głównej stronie juvepoland.com ;)

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 09:58

LukaS pisze:
marcinek pisze:Czy wiadomo coś więcej na temat transferu Igły (czy doszedł do skutku na 100%?) i jak wygląda pozostanie u nas Pogby?
Czytaj newsy na głównej stronie juvepoland.com ;)
domyśliłem się z tym, ale dzięki za radę.

Czy nie macie jakiś hot newsów które jeszcze nie dotarły na JP?

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 11:47

Na razie straszna cisza w mediach...

Jedyna godna uwagi informacja to konferencja Allegriego i Medhiego.

Ogólnie to lanie wody, ale padło pytanie o Pogbę do Allegriego który odpowiedział, że nie będzie rozmawiał na ten temat, skupia się na tym co robi tutaj ( w Australii) oraz dodał, że ludzie w Turynie robią fantastyczną robotę obecnie na rynku transferowym.

I fajny tekst o naszych poczynaniach na rynku transferowym w ostatnich 5 latach i wyjaśnienie dlaczego stać nas na wydane 90 baniek na Higuaina bez sprzedaży Pogby: http://www.ladsoffthepitch.com/serie-a/ ... fer-market

edit :

Gonzalo Higuain nie zjawił i nie zjawi się na dzisiejszym pierwszym treningu po wakacjach. Od razu przyleci do Turynu a od przyszłego tygodnia zacznie treningi z grupą, gdy ta powróci z Australii. Jutro/pojutrze oficjalne ogłoszenie transferu, https://pbs.twimg.com/media/CoM_sdgWEAAsEAP.jpg:large - GDS
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2016, 12:33 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:20

Według Agrestiego jak tylko MU wystawi czek Raioli na te 20% transfer Pogby zostanie ogłoszony oficjalnie. Kwota koło tych 120 mln jakie krążą w mediach. Polpo sam poprosił o transfer, nie grubas. Paolo Bargiggia (Premium Sport) też już dziś jest przekonany, że środa to będzie dzień odejścia Pogby. Kwota 120 mln, 20 mln do podziału dla rodziny Pogby i Raioli.

Conte stoi póki co murem w sprawie Maticia i Cuadrado i nie chce słyszeć o ich odejściu. Nad pierwszym będziemy w dalszym ciągu pracować bo nam się podoba, Kolumbijczyk w tym momencie nie jest żadnym priorytetem a poza tym Gabigol dalej pozostaje realnym nazwiskiem -> Agresti.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:28

Jestem zaskoczony mimo wszystko. Pogba mógłby grać w każdym klubie, a on poprosił o transfer do United? No nic, widocznie pieniądze i magia nazwiska Mourinho zrobiły swoje. :whistle:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:34

RICTOR pisze: Kwota 120 mln, 20 mln do podziału dla rodziny Pogby i Raioli.
Łącznie 140, czy 100 dla nas a 20 dla P&R?

Eh jeśli Pogba odjedzie to krzyżyk na drogę. Pokaże tylko, że jednak nie jest zbyt inteligentny. Juve uzbrojone jak nigdy, stające jak równy z równym do walki o LM, a ten odchodzi. Rok by zaczekał, mniejszego kontraktu by nie dostał, a jakby poprowadził drużynę do zwycięstwa to nawet większy. Ale skoro woli walczyć z Ibrą o bycie największą gwiazdą drużynu to proszę bardzo.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:35

Nie wiem. Tak cały tweet brzmi:
Mercoledi, salvo imprevisti, giorno di @paulpogba al @ManUtd :120 mln; 20 vanno divisi tra famiglia del giocatore e @MinoRaiola

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:36

Jeżeli Pogba sam poprosił to bye bye. W takim razie czekamy na Topa do pomocy :pray:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:37

Jutro Lichy, ALves i Mandzu pojawią się w Vinovo i zaczną przygotowania a od przyszłego tygodnia Higuain oraz reszta zawodników, którzy występowali na Euro.

Obrazek
Zablokowany