Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2024, 15:11

Tylko zadajcie sobie 2 pytania:
1. Czy takiego zawodnika szuka Motta?
2. Czy jak dojdzie do licytacji (bo dojdzie) to czy mamy w niej jakiekolwiek szanse? (Spoiler - nie mamy).

Marcin890124

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2024, 23:35

W tym momencie jego sprzedaż to dobry pomysł bo jest niepewny mentalnie. Jak pójdzie do Conte, który naprawdę go chce to szybko pożałujemy tego transferu. On zrobi z niego nowego Pirlo.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 12:43

Marcin890124 pisze: 25 grudnia 2024, 23:35

W tym momencie jego sprzedaż to dobry pomysł bo jest niepewny mentalnie. Jak pójdzie do Conte, który naprawdę go chce to szybko pożałujemy tego transferu. On zrobi z niego nowego Pirlo.
Spoko weźmiemy ich najgorszego zawodnika i wszyscy będą zadowoleni

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 12:50

Fagioli jest spalony i odejdzie. Raspadori mógłby pewnie lepiej się prezentować ale jak w klubie był Osimhen i Kvara a teraz jest Lukaku to raczej nie ma na to szans. Motta ponoć chce go użyć jako 9 za Vlaho albo jako cofniętego. Podoba mi się to podejście - jesteś toksykiem, łeb nie dojeżdża - papa. Osobiście wolałbym by poszedł gdzieś do Anglii za większe szekle ale jak się nie da to nie da i trudno.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 15:21

Widzę, że sprzedajemy Fagiolego, kolejny genialny pomysł. Ja wiem, że gość jest ostatnio pod formą, ale jednak wychowanek, nie najemnik i raczej swoją rolę jest w stanie zaakceptować. Jeszcze do tego prawdopodobnie do Napoli. My naprawdę zasługujemy żeby nas każdy klub "dymał" jak chce. Nie dziwię się jak w Napoli będzie grał z czasem pierwsze skrzypce, a my ściągniemy w jego miejsce kolejnego pseudogwiazdora. Kolejny świetny pomysł, naprawdę, ja nie wiem co w tym klubie mają w głowach?

Jak już tak bardzo chcieli go sprzedać, to decyzja mogłaby się obronić tylko wtedy kiedy wybuchła afera z jego udziałem. Nie teraz. Jak tak to, wspieramy chłopaka, bo bardzo w niego wierzymy, a teraz nagle zmiana decyzji. Kolejny dowód na to, że dzisiejsze Juve, to tylko korpoklub, nic poza tym. Byle pieniądze się ciągle kręciły w obiegu. I jak tu nie przyznać racji co poniektórym ludziom, że piłka to w dużej mierze pralnia wielkich pieniędzy, jak widzi się takie ruchy?

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 15:23

Nicram_93 pisze: 26 grudnia 2024, 15:21 Widzę, że sprzedajemy Fagiolego, kolejny genialny pomysł. Ja wiem, że gość jest ostatnio pod formą, ale jednak wychowanek, nie najemnik i raczej swoją rolę jest w stanie zaakceptować. Jeszcze do tego prawdopodobnie do Napoli. My naprawdę zasługujemy żeby nas każdy klub "dymał" jak chce. Nie dziwię się jak w Napoli będzie grał z czasem pierwsze skrzypce, a my ściągniemy w jego miejsce kolejnego pseudogwiazdora. Kolejny świetny pomysł, naprawdę, ja nie wiem co w tym klubie mają w głowach?

Jak już tak bardzo chcieli go sprzedać, to decyzja mogłaby się obronić tylko wtedy kiedy wybuchła afera z jego udziałem. Nie teraz. Jak tak to, wspieramy chłopaka, bo bardzo w niego wierzymy, a teraz nagle zmiana decyzji. Kolejny dowód na to, że dzisiejsze Juve, to tylko korpoklub, nic poza tym. Byle pieniądze się ciągle kręciły w obiegu. I jak tu nie przyznać racji co poniektórym ludziom, że piłka to w dużej mierze pralnia wielkich pieniędzy, jak widzi się takie ruchy?
Doniesienia są takie że Fagioli powoduje mega kwasy w drużynie. Poza tym zaliczył już kilka kłótni z Motta. Nie dojeżdża mentalnie. Trzeba go popchnąć teraz póki jeszcze można coś zarobić. Jak chce go Napoli i dają kasę od razu - czemu nie. Facet to w klubie gorący kartofel który trzeba szybko podać dalej zanim poparzy. Nie ma co stękać. Są inni wychowankowie i będą kolejni.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 17:21

Fagio pójdzie na sprzedaż nie przez żadne gówno plotki o kwasach tylko dlatego, że potrzebujemy jak zwykle pieniędzy. Dziady żyjące na kredyt i tak to wygląda.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 90 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 17:26

Michael_M pisze: 26 grudnia 2024, 12:50 Podoba mi się to podejście - jesteś toksykiem, łeb nie dojeżdża - papa.
Tutaj połowie (jak nie więcej) tej zbieraniny kopaczy łeb nie dojeżdża :whistle:
Btw będziemy żałować Fagio, ale dla niego może to dobrze wreszcie się będzie mógł rozwinąć zamiast tkwić pod dwoma betonami Calmy.

Rozgrzany Sturaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 17:31

Poprostu pisze: 26 grudnia 2024, 17:21 Fagio pójdzie na sprzedaż nie przez żadne gówno plotki o kwasach tylko dlatego, że potrzebujemy jak zwykle pieniędzy. Dziady żyjące na kredyt i tak to wygląda.
Ploty o syfie w szatni dziwnie podobnie do tych, które pojawiały się jak wypychaliśmy Chiesę. Dziwne, nie?
W sumie jeśli to prawda (JEŚLI!) to Motta to dosyć konfliktowy trener. :prochno:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 17:40

Michael_M pisze: 26 grudnia 2024, 12:50 Fagioli jest spalony i odejdzie. Raspadori mógłby pewnie lepiej się prezentować ale jak w klubie był Osimhen i Kvara a teraz jest Lukaku to raczej nie ma na to szans. Motta ponoć chce go użyć jako 9 za Vlaho albo jako cofniętego. Podoba mi się to podejście - jesteś toksykiem, łeb nie dojeżdża - papa. Osobiście wolałbym by poszedł gdzieś do Anglii za większe szekle ale jak się nie da to nie da i trudno.
Potrzebujemy hajsu? Ok, sprzedajmy Fagiolego. Ale wypuszczanie po raz kolejny przecieków, że zawodnik X robi kwasy w szatni po to, żeby go wypchnąć, staje się przewidywalne i żenujące. Każdy widzi, że chłopak nie dojeżdża z formą i nie wiem po co dorabiać tej historii jakieś drugie dno, które na dodatek notorycznie się u nas powtarza, bo praktycznie co okienko sprzedajemy tylko takich, którzy "psują atmosferę" i "kłócą się z trenerem", nieważne czy jest nim Allegri czy Motta. W ciągu najbliższego półrocza można się spodziewać "kłótni z trenerem" i "toksycznej atmosfery" rozsiewanej przez Vlahovicia.

Druga rzecz. Tak jak napisałeś, Raspadori przegrywał rywalizację praktycznie z każdym napastnikiem Napoli, i to niezależnie od tego, kto tam zasiadał na ławce. Ostatnim trenerem, który miał na niego konkretny pomysł, był chyba De Zerbi, jeszcze w Sassuolo. To po to sprzedamy utalentowanego wychowanka? Żeby de Laurentiis łaskawie puścił w drugą stronę wiecznego rezerwowego bez liczb? Ściągniemy zapchajdziurę, płacąc jak za konkretnego piłkarza. Do dupy taki deal.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 18:18

Za Spalla Kvara i Osimhen byli w życiowych formach, teraz Conte ma swojego ulubionego napastnika. Nie ma siły by ktoś to zmienił.
Dla mnie Raspadori to też nie jest jakieś gorące nazwisko, ale niektórzy powinni w końcu zrozumieć że klub nie będzie już sprowadzał zawodników w okolicach 30 by było zapchajdziurami. Raspadori jest jakby nie było jeszcze młody i można go oszlifować i gra na pozycji której Motta chce zawodnika.
Jest wciąż wiele niewiadomych odnośnie mercato a mi zwyczajnie nie chce się słuchać stękania o każdym nazwisku jakie się przewinie.
Wy to byście chcieli gościa w wieku 20 lat który już ma 2-3 lata gry w Serie A by nie było gadania że jest po jednym dobrym sezonie i najlepiej by kosztował max 10 mln.
To co się teraz dzieje w klubie to prawdziwy nowy start. Od czasów Sarriego mamy nowy start ale zawsze w starym stylu. Teraz jest prawdziwa zmiana.

Marcin890124

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 19:04

Kasa z hazardzisty pójdzie na niego

19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 19:15

Właściwie ktoś wie dlaczego Tomori stracił pozycję w Milanie? Pamiętam, że grał świetnie po przyjściu z Chelsea. Anglicy krytykowali Southgata, że go nie powołuje.

Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 27 razy
Otrzymał podziękowanie: 90 razy

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 19:50

Marcin890124 pisze: 26 grudnia 2024, 19:04 Kasa z hazardzisty pójdzie na niego

Giunto przed każdym transferem musi się opierać o tą tabelkę w TM :
Zrzut ekranu (1104).png
Im gorsza tym większy priorytet na liście potencjalnych transferów :prochno:
Choć tu mogłoby być jeszcze gorzej ale poczekajmy może wyczaruje większego połamańca

https://www.acmilan.com.pl/news/43265/n ... zdy_milanu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2024, 20:15

Czyli ostatni uraz prawie rok temu. W kilka lat opuszczone jakieś 25 meczy. To dużo?
A co do tego że gra mniej - popatrzcie sobie na minuty rozegrane wśród stoperów Milanu. Niemal każdy z nich ma tyle samo minut. Trener nimi rotuje.

Zablokowany