Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- Michael_M
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Tylko zadajcie sobie 2 pytania:
1. Czy takiego zawodnika szuka Motta?
2. Czy jak dojdzie do licytacji (bo dojdzie) to czy mamy w niej jakiekolwiek szanse? (Spoiler - nie mamy).
1. Czy takiego zawodnika szuka Motta?
2. Czy jak dojdzie do licytacji (bo dojdzie) to czy mamy w niej jakiekolwiek szanse? (Spoiler - nie mamy).
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
W tym momencie jego sprzedaż to dobry pomysł bo jest niepewny mentalnie. Jak pójdzie do Conte, który naprawdę go chce to szybko pożałujemy tego transferu. On zrobi z niego nowego Pirlo.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Spoko weźmiemy ich najgorszego zawodnika i wszyscy będą zadowoleniMarcin890124 pisze: ↑25 grudnia 2024, 23:35
W tym momencie jego sprzedaż to dobry pomysł bo jest niepewny mentalnie. Jak pójdzie do Conte, który naprawdę go chce to szybko pożałujemy tego transferu. On zrobi z niego nowego Pirlo.
- Michael_M
- Juventino
Fagioli jest spalony i odejdzie. Raspadori mógłby pewnie lepiej się prezentować ale jak w klubie był Osimhen i Kvara a teraz jest Lukaku to raczej nie ma na to szans. Motta ponoć chce go użyć jako 9 za Vlaho albo jako cofniętego. Podoba mi się to podejście - jesteś toksykiem, łeb nie dojeżdża - papa. Osobiście wolałbym by poszedł gdzieś do Anglii za większe szekle ale jak się nie da to nie da i trudno.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
Widzę, że sprzedajemy Fagiolego, kolejny genialny pomysł. Ja wiem, że gość jest ostatnio pod formą, ale jednak wychowanek, nie najemnik i raczej swoją rolę jest w stanie zaakceptować. Jeszcze do tego prawdopodobnie do Napoli. My naprawdę zasługujemy żeby nas każdy klub "dymał" jak chce. Nie dziwię się jak w Napoli będzie grał z czasem pierwsze skrzypce, a my ściągniemy w jego miejsce kolejnego pseudogwiazdora. Kolejny świetny pomysł, naprawdę, ja nie wiem co w tym klubie mają w głowach?
Jak już tak bardzo chcieli go sprzedać, to decyzja mogłaby się obronić tylko wtedy kiedy wybuchła afera z jego udziałem. Nie teraz. Jak tak to, wspieramy chłopaka, bo bardzo w niego wierzymy, a teraz nagle zmiana decyzji. Kolejny dowód na to, że dzisiejsze Juve, to tylko korpoklub, nic poza tym. Byle pieniądze się ciągle kręciły w obiegu. I jak tu nie przyznać racji co poniektórym ludziom, że piłka to w dużej mierze pralnia wielkich pieniędzy, jak widzi się takie ruchy?
Jak już tak bardzo chcieli go sprzedać, to decyzja mogłaby się obronić tylko wtedy kiedy wybuchła afera z jego udziałem. Nie teraz. Jak tak to, wspieramy chłopaka, bo bardzo w niego wierzymy, a teraz nagle zmiana decyzji. Kolejny dowód na to, że dzisiejsze Juve, to tylko korpoklub, nic poza tym. Byle pieniądze się ciągle kręciły w obiegu. I jak tu nie przyznać racji co poniektórym ludziom, że piłka to w dużej mierze pralnia wielkich pieniędzy, jak widzi się takie ruchy?

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Michael_M
- Juventino
Doniesienia są takie że Fagioli powoduje mega kwasy w drużynie. Poza tym zaliczył już kilka kłótni z Motta. Nie dojeżdża mentalnie. Trzeba go popchnąć teraz póki jeszcze można coś zarobić. Jak chce go Napoli i dają kasę od razu - czemu nie. Facet to w klubie gorący kartofel który trzeba szybko podać dalej zanim poparzy. Nie ma co stękać. Są inni wychowankowie i będą kolejni.Nicram_93 pisze: ↑26 grudnia 2024, 15:21 Widzę, że sprzedajemy Fagiolego, kolejny genialny pomysł. Ja wiem, że gość jest ostatnio pod formą, ale jednak wychowanek, nie najemnik i raczej swoją rolę jest w stanie zaakceptować. Jeszcze do tego prawdopodobnie do Napoli. My naprawdę zasługujemy żeby nas każdy klub "dymał" jak chce. Nie dziwię się jak w Napoli będzie grał z czasem pierwsze skrzypce, a my ściągniemy w jego miejsce kolejnego pseudogwiazdora. Kolejny świetny pomysł, naprawdę, ja nie wiem co w tym klubie mają w głowach?
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Fagio pójdzie na sprzedaż nie przez żadne gówno plotki o kwasach tylko dlatego, że potrzebujemy jak zwykle pieniędzy. Dziady żyjące na kredyt i tak to wygląda.
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 90 razy
Tutaj połowie (jak nie więcej) tej zbieraniny kopaczy łeb nie dojeżdża

Btw będziemy żałować Fagio, ale dla niego może to dobrze wreszcie się będzie mógł rozwinąć zamiast tkwić pod dwoma betonami Calmy.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 41 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ploty o syfie w szatni dziwnie podobnie do tych, które pojawiały się jak wypychaliśmy Chiesę. Dziwne, nie?
W sumie jeśli to prawda (JEŚLI!) to Motta to dosyć konfliktowy trener.

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Potrzebujemy hajsu? Ok, sprzedajmy Fagiolego. Ale wypuszczanie po raz kolejny przecieków, że zawodnik X robi kwasy w szatni po to, żeby go wypchnąć, staje się przewidywalne i żenujące. Każdy widzi, że chłopak nie dojeżdża z formą i nie wiem po co dorabiać tej historii jakieś drugie dno, które na dodatek notorycznie się u nas powtarza, bo praktycznie co okienko sprzedajemy tylko takich, którzy "psują atmosferę" i "kłócą się z trenerem", nieważne czy jest nim Allegri czy Motta. W ciągu najbliższego półrocza można się spodziewać "kłótni z trenerem" i "toksycznej atmosfery" rozsiewanej przez Vlahovicia.Michael_M pisze: ↑26 grudnia 2024, 12:50 Fagioli jest spalony i odejdzie. Raspadori mógłby pewnie lepiej się prezentować ale jak w klubie był Osimhen i Kvara a teraz jest Lukaku to raczej nie ma na to szans. Motta ponoć chce go użyć jako 9 za Vlaho albo jako cofniętego. Podoba mi się to podejście - jesteś toksykiem, łeb nie dojeżdża - papa. Osobiście wolałbym by poszedł gdzieś do Anglii za większe szekle ale jak się nie da to nie da i trudno.
Druga rzecz. Tak jak napisałeś, Raspadori przegrywał rywalizację praktycznie z każdym napastnikiem Napoli, i to niezależnie od tego, kto tam zasiadał na ławce. Ostatnim trenerem, który miał na niego konkretny pomysł, był chyba De Zerbi, jeszcze w Sassuolo. To po to sprzedamy utalentowanego wychowanka? Żeby de Laurentiis łaskawie puścił w drugą stronę wiecznego rezerwowego bez liczb? Ściągniemy zapchajdziurę, płacąc jak za konkretnego piłkarza. Do dupy taki deal.
- Michael_M
- Juventino
Za Spalla Kvara i Osimhen byli w życiowych formach, teraz Conte ma swojego ulubionego napastnika. Nie ma siły by ktoś to zmienił.
Dla mnie Raspadori to też nie jest jakieś gorące nazwisko, ale niektórzy powinni w końcu zrozumieć że klub nie będzie już sprowadzał zawodników w okolicach 30 by było zapchajdziurami. Raspadori jest jakby nie było jeszcze młody i można go oszlifować i gra na pozycji której Motta chce zawodnika.
Jest wciąż wiele niewiadomych odnośnie mercato a mi zwyczajnie nie chce się słuchać stękania o każdym nazwisku jakie się przewinie.
Wy to byście chcieli gościa w wieku 20 lat który już ma 2-3 lata gry w Serie A by nie było gadania że jest po jednym dobrym sezonie i najlepiej by kosztował max 10 mln.
To co się teraz dzieje w klubie to prawdziwy nowy start. Od czasów Sarriego mamy nowy start ale zawsze w starym stylu. Teraz jest prawdziwa zmiana.
Dla mnie Raspadori to też nie jest jakieś gorące nazwisko, ale niektórzy powinni w końcu zrozumieć że klub nie będzie już sprowadzał zawodników w okolicach 30 by było zapchajdziurami. Raspadori jest jakby nie było jeszcze młody i można go oszlifować i gra na pozycji której Motta chce zawodnika.
Jest wciąż wiele niewiadomych odnośnie mercato a mi zwyczajnie nie chce się słuchać stękania o każdym nazwisku jakie się przewinie.
Wy to byście chcieli gościa w wieku 20 lat który już ma 2-3 lata gry w Serie A by nie było gadania że jest po jednym dobrym sezonie i najlepiej by kosztował max 10 mln.
To co się teraz dzieje w klubie to prawdziwy nowy start. Od czasów Sarriego mamy nowy start ale zawsze w starym stylu. Teraz jest prawdziwa zmiana.
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Kasa z hazardzisty pójdzie na niego
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 90 razy
Giunto przed każdym transferem musi się opierać o tą tabelkę w TM : Im gorsza tym większy priorytet na liście potencjalnych transferów

Choć tu mogłoby być jeszcze gorzej ale poczekajmy może wyczaruje większego połamańca
https://www.acmilan.com.pl/news/43265/n ... zdy_milanu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michael_M
- Juventino
Czyli ostatni uraz prawie rok temu. W kilka lat opuszczone jakieś 25 meczy. To dużo?
A co do tego że gra mniej - popatrzcie sobie na minuty rozegrane wśród stoperów Milanu. Niemal każdy z nich ma tyle samo minut. Trener nimi rotuje.
A co do tego że gra mniej - popatrzcie sobie na minuty rozegrane wśród stoperów Milanu. Niemal każdy z nich ma tyle samo minut. Trener nimi rotuje.