Wszystko o Squadra Azzurra
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
tak oczywiście... nawet wydawało mi się, że napisałem jego nazwisko, dlatego odpowiedź w poprzednim moim poście powinna brzmieć "nie" (bo spodziewałem się, że to Insigne będzie miał najbliżej)Łukasz pisze:Podejrzewam, a graniczy to z pewnością, że z graczy na I. chodziło Małemu jednak o Insigne, nie Immobile
ps. ale tak... Rossiemu wg mnie bliżej do 9 niż 10
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, 10:56 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Il Fenomeno
- Juventino
Do 2 czerwca selekcjonerzy mają czas, więc pewnie 2 czerwca. W sobotę jest ostatni sparing przed podaniem ostatecznej kadry.
Czy woli to poczekajmy na ostateczną kadrę. Ja nie wierze by zabrakło miejsca dla Rossiego. Czemu? Pisałem o tym na poprzedniej stronie.Skibil pisze:Serio? Prandelli chce mieć w kadrze Destro i Montolivo, zamiast Rossiego i Verrattiego?

- Don Paolo
- Juventino
Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Dzisiaj kadrowicze ponoć przechodzili jakieś testy wydolnościowe? - choć to info jest jeszcze do weryfikacji, bo mogłem coś nieopatrznie zrozumieć.
Tak czy siak sytuacja na ten moment (po testach) wygląda następująco:
Ranocchia +
Darmian +
Maggio +
Paletta -
Abate -
Pasqual -
Verratti +
Parolo -
Aquilani -
Rossi +
Destro =
Insigne -
Źródło: SportMediaset
Ranocchia +
Darmian +
Maggio +
Paletta -
Abate -
Pasqual -
Verratti +
Parolo -
Aquilani -
Rossi +
Destro =
Insigne -
- pan Zambrotta
- Juventino
beka z Dobrego MudżynaDe Rossi pisze:A to ciekawe bo Parolo jest pomocnikiem.Dobry Mudżyn pisze:Parolo zly nie jest, ale po prostu przy tych wszystkich srodkowych obroncach, nie ma dla niego miejsca,

Ja jestem za bokami Pasqual - Maggio. W odwodzie De Sciglio, Abate.
Również propsuję Rossiego w kadrze. To zawodnik, który ma najwięcej potencjału do zaoferowania Italii. Pytanie tylko, czy zdrowy.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
No, i prawidłowo. Dla Parolo i Aquilaniego nie powinno być miejsca w tej drużynie. Podobnie jak dla Paletty. Dziwi słaba postawa Abate.Don Paolo pisze:Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Dzisiaj kadrowicze ponoć przechodzili jakieś testy wydolnościowe? - choć to info jest jeszcze do weryfikacji, bo mogłem coś nieopatrznie zrozumieć.
Ranocchia +
Darmian +
Maggio +
Paletta -
Abate -
Pasqual -
Verratti +
Parolo -
Aquilani -
Rossi +
Destro =
Insigne -
Kto to jest Darmian? Mam nadzieje, ze trener nie oszaleje, i nie wezmie go zamiast Bonu/Kielona/Barzy/Rano

BESTER MANN, BESTEEER !

- De Rossi
- Juventino
Murzyn, myślę, że dla wszystkich byłoby lepiej, gdybyś jednak nie wypowiadał się w tym temacie.
Myślisz, że Parolo to środkowy obrońca i nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Dla Paletty też nie widzisz, chcąc jednocześnie w reprezentacji Ranocchię. Teraz nie chcesz Darmiana, bo nawet nie wiesz kto to jest, sądząc dodatkowo, że jego rywalami w składzie są stoperzy
Co do tego Paletty (który w tym sezonie zjadł Żabę, strawił i to co wysrał to dopiero jest Ranocchia przy tegorocznym Gabrielu), to jest wszystko w porządku, po prostu ma jakiś mały uraz, który wyleczy w ciągu 3 dni.
Myślisz, że Parolo to środkowy obrońca i nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Dla Paletty też nie widzisz, chcąc jednocześnie w reprezentacji Ranocchię. Teraz nie chcesz Darmiana, bo nawet nie wiesz kto to jest, sądząc dodatkowo, że jego rywalami w składzie są stoperzy

Co do tego Paletty (który w tym sezonie zjadł Żabę, strawił i to co wysrał to dopiero jest Ranocchia przy tegorocznym Gabrielu), to jest wszystko w porządku, po prostu ma jakiś mały uraz, który wyleczy w ciągu 3 dni.

- Don Paolo
- Juventino
Destro już na minusie.Don Paolo pisze:Destro =
Poza tym bez zmian.
Wszystko idzie w dobrym kierunku. Oby te dywagacje dziennikarzy okazały się prawdziwe.
//
Looknijcie:
Kod: Zaznacz cały
http://mundial2014.tvp.pl/15165009/droga-do-brazylii-wszystko-o-reprezentacji-wloch
- Don Paolo
- Juventino
Wszystko zmierza w stronę optyki nakreślonej przez Il Fenomeno na poprzedniej stronie.zoff pisze:Dziwna sprawa z Destro. Facet ładował bramy aż miło na wiosnę a teraz stracił formę? Liczyłem, że to może być świetny Dżoker w talii Prandellego. Mimo wszystko atak wygląda przyzwoicie, lepiej niż w 2012 roku moim zdaniem.
Destro nie pojedzie nie dlatego, że stracił formę. Destro nie pojedzie dlatego, bo w kadrze są już Immobile i Balotelli. Pierwszy to wiadomo król strzelców i skreślenie kogoś takiego jest równoznaczne z potężną krytyką mediów, środowiska, opinii publicznej itp. Drugi natomiast to ulubieniec Prandellego i sponsorów.
Napastnik Romy z Rossim i Cassano już nie rywalizuje, bo jak wiemy ci piłkarze nie są rozpatrywani do roli dziewiątki.
Cerci naturalnie też pojedzie na MŚ. Fajne staty, świetna współpraca z Immobile.
Także przód chyba już się wykrystalizował.
Insigne - out
Destro - out
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Darmian - a nie są? Przeciez to środkowy obronca. A co do Żaby, to moze i w tym sez gra slabiej ale jest z ta reprezentacja ZGRANY. To tak jakby - w odpowiednich proporcjach - zabierac z repry Polski Glika, Piszczka, Krychowiaka.De Rossi pisze:
Myślisz, że Parolo to środkowy obrońca i nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Dla Paletty też nie widzisz, chcąc jednocześnie w reprezentacji Ranocchię. Teraz nie chcesz Darmiana, bo nawet nie wiesz kto to jest, sądząc dodatkowo, że jego rywalami w składzie są stoperzy![]()
BESTER MANN, BESTEEER !

- Szilgu
- Juventino
Mudżynie, o ile było mi Cię żal przy pierwszej odpowiedzi, o tyle teraz jesteś już zabawny. Gdyby chociaż chciało Ci się wyguglować...
http://www.whoscored.com/Players/23220/ ... eo-Darmian
Na 37 spotkań, 5 na środku.
- zahor
- Juventino
To raz - druga sprawa, argument o zgranym z reprezentacja Ranocchii. Gosc zagral w kadrze CZTERY mecze o punkty, kolejno z Estonia, Wyspami Owczymi, Slowenia oraz z Dania, przy czym dwa ostatnie mecze byly w zasadzie o pietruszke, bo Wlosi mieli juz zapewnione pierwsze miejsce w grupie. Czy to zgranie z reprezentacja jest na tyle cenne, ze warto brac goscia do kadry mimo tragicznego sezonu pozostawiam juz indywidualnej ocenie, moim (i chyba nie tylko moim) zdaniem - nie. Analogii do Glika czy Piszczka za cholere nie moge dostrzec.Szikit pisze:Mudżynie, o ile było mi Cię żal przy pierwszej odpowiedzi, o tyle teraz jesteś już zabawny. Gdyby chociaż chciało Ci się wyguglować...