Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 10:53

Łukasz pisze:Podejrzewam, a graniczy to z pewnością, że z graczy na I. chodziło Małemu jednak o Insigne, nie Immobile
tak oczywiście... nawet wydawało mi się, że napisałem jego nazwisko, dlatego odpowiedź w poprzednim moim poście powinna brzmieć "nie" (bo spodziewałem się, że to Insigne będzie miał najbliżej)

ps. ale tak... Rossiemu wg mnie bliżej do 9 niż 10
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, 10:56 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 10:54

Serio? Prandelli chce mieć w kadrze Destro i Montolivo, zamiast Rossiego i Verrattiego? Ja wiem, że Monto to ulubieniec selekcjonera, ale czy faktycznie zasłużył na powołanie? Moim zdaniem nie.

Obrazek
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 11:05

Kiedy zapadnie ostateczna decyzja co do składu?

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 11:14

Do 2 czerwca selekcjonerzy mają czas, więc pewnie 2 czerwca. W sobotę jest ostatni sparing przed podaniem ostatecznej kadry.
Skibil pisze:Serio? Prandelli chce mieć w kadrze Destro i Montolivo, zamiast Rossiego i Verrattiego?
Czy woli to poczekajmy na ostateczną kadrę. Ja nie wierze by zabrakło miejsca dla Rossiego. Czemu? Pisałem o tym na poprzedniej stronie.

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 14:27

Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Dzisiaj kadrowicze ponoć przechodzili jakieś testy wydolnościowe? - choć to info jest jeszcze do weryfikacji, bo mogłem coś nieopatrznie zrozumieć.

Tak czy siak sytuacja na ten moment (po testach) wygląda następująco:

Ranocchia +
Darmian +
Maggio +

Paletta -
Abate -
Pasqual -

Verratti +

Parolo -
Aquilani -

Rossi +

Destro =

Insigne -

Źródło: SportMediaset

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 14:35

De Rossi pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Parolo zly nie jest, ale po prostu przy tych wszystkich srodkowych obroncach, nie ma dla niego miejsca,
A to ciekawe bo Parolo jest pomocnikiem.
beka z Dobrego Mudżyna :D co ten chłop ma za rozkminy nie mając zielonego pojęcia, o czym pisze... :lol:

Ja jestem za bokami Pasqual - Maggio. W odwodzie De Sciglio, Abate.
Również propsuję Rossiego w kadrze. To zawodnik, który ma najwięcej potencjału do zaoferowania Italii. Pytanie tylko, czy zdrowy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 15:01

Nosz kurna jak nie weźmie Verrattiego to się załamę :doh:, cały czas się modlę, żeby jednak go wziął...

A Rossi zawsze na grubym propsie. Jeśli zdrowy

forumowy ujadacz
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 23:03

Don Paolo pisze:Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Dzisiaj kadrowicze ponoć przechodzili jakieś testy wydolnościowe? - choć to info jest jeszcze do weryfikacji, bo mogłem coś nieopatrznie zrozumieć.

Tak czy siak sytuacja na ten moment (po testach) wygląda następująco:

Ranocchia +
Darmian +
Maggio +

Paletta -
Abate -
Pasqual -

Verratti +

Parolo -
Aquilani -

Rossi +

Destro =

Insigne -

Źródło: SportMediaset
No, i prawidłowo. Dla Parolo i Aquilaniego nie powinno być miejsca w tej drużynie. Podobnie jak dla Paletty. Dziwi słaba postawa Abate.
Kto to jest Darmian? Mam nadzieje, ze trener nie oszaleje, i nie wezmie go zamiast Bonu/Kielona/Barzy/Rano :stop:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2014, 23:27

Murzyn, myślę, że dla wszystkich byłoby lepiej, gdybyś jednak nie wypowiadał się w tym temacie.

Myślisz, że Parolo to środkowy obrońca i nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Dla Paletty też nie widzisz, chcąc jednocześnie w reprezentacji Ranocchię. Teraz nie chcesz Darmiana, bo nawet nie wiesz kto to jest, sądząc dodatkowo, że jego rywalami w składzie są stoperzy :prochno:

Co do tego Paletty (który w tym sezonie zjadł Żabę, strawił i to co wysrał to dopiero jest Ranocchia przy tegorocznym Gabrielu), to jest wszystko w porządku, po prostu ma jakiś mały uraz, który wyleczy w ciągu 3 dni.

ObrazekObrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2014, 19:25

Don Paolo pisze:Destro =
Destro już na minusie.

Poza tym bez zmian.

Wszystko idzie w dobrym kierunku. Oby te dywagacje dziennikarzy okazały się prawdziwe.

//

Looknijcie:

Kod: Zaznacz cały

http://mundial2014.tvp.pl/15165009/droga-do-brazylii-wszystko-o-reprezentacji-wloch

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2014, 19:38

Dziwna sprawa z Destro. Facet ładował bramy aż miło na wiosnę a teraz stracił formę? Liczyłem, że to może być świetny Dżoker w talii Prandellego. Mimo wszystko atak wygląda przyzwoicie, lepiej niż w 2012 roku moim zdaniem.

Obrazek
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2014, 20:01

zoff pisze:Dziwna sprawa z Destro. Facet ładował bramy aż miło na wiosnę a teraz stracił formę? Liczyłem, że to może być świetny Dżoker w talii Prandellego. Mimo wszystko atak wygląda przyzwoicie, lepiej niż w 2012 roku moim zdaniem.
Wszystko zmierza w stronę optyki nakreślonej przez Il Fenomeno na poprzedniej stronie.

Destro nie pojedzie nie dlatego, że stracił formę. Destro nie pojedzie dlatego, bo w kadrze są już Immobile i Balotelli. Pierwszy to wiadomo król strzelców i skreślenie kogoś takiego jest równoznaczne z potężną krytyką mediów, środowiska, opinii publicznej itp. Drugi natomiast to ulubieniec Prandellego i sponsorów.

Napastnik Romy z Rossim i Cassano już nie rywalizuje, bo jak wiemy ci piłkarze nie są rozpatrywani do roli dziewiątki.

Cerci naturalnie też pojedzie na MŚ. Fajne staty, świetna współpraca z Immobile.

Także przód chyba już się wykrystalizował.

Insigne - out
Destro - out

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 12:59

De Rossi pisze:
Myślisz, że Parolo to środkowy obrońca i nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Dla Paletty też nie widzisz, chcąc jednocześnie w reprezentacji Ranocchię. Teraz nie chcesz Darmiana, bo nawet nie wiesz kto to jest, sądząc dodatkowo, że jego rywalami w składzie są stoperzy :prochno:

Co do tego Paletty (który w tym sezonie zjadł Żabę, strawił i to co wysrał to dopiero jest Ranocchia przy tegorocznym Gabrielu), to jest wszystko w porządku, po prostu ma jakiś mały uraz, który wyleczy w ciągu 3 dni.
Darmian - a nie są? Przeciez to środkowy obronca. A co do Żaby, to moze i w tym sez gra slabiej ale jest z ta reprezentacja ZGRANY. To tak jakby - w odpowiednich proporcjach - zabierac z repry Polski Glika, Piszczka, Krychowiaka.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 13:02

Mudżynie, o ile było mi Cię żal przy pierwszej odpowiedzi, o tyle teraz jesteś już zabawny. Gdyby chociaż chciało Ci się wyguglować...
http://www.whoscored.com/Players/23220/ ... eo-Darmian

Na 37 spotkań, 5 na środku.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2014, 13:12

Szikit pisze:Mudżynie, o ile było mi Cię żal przy pierwszej odpowiedzi, o tyle teraz jesteś już zabawny. Gdyby chociaż chciało Ci się wyguglować...
http://www.whoscored.com/Players/23220/ ... eo-Darmian

Na 37 spotkań, 5 na środku.
To raz - druga sprawa, argument o zgranym z reprezentacja Ranocchii. Gosc zagral w kadrze CZTERY mecze o punkty, kolejno z Estonia, Wyspami Owczymi, Slowenia oraz z Dania, przy czym dwa ostatnie mecze byly w zasadzie o pietruszke, bo Wlosi mieli juz zapewnione pierwsze miejsce w grupie. Czy to zgranie z reprezentacja jest na tyle cenne, ze warto brac goscia do kadry mimo tragicznego sezonu pozostawiam juz indywidualnej ocenie, moim (i chyba nie tylko moim) zdaniem - nie. Analogii do Glika czy Piszczka za cholere nie moge dostrzec.

ODPOWIEDZ