WARSZAWA || wspólne wypady na mecz (do 08.2013)
- Alexxxxx
- Juventino
Juventus - AC Fiorentina WT | 25.10 | 20:45

Rywal: ACF Fiorentina (znany jako Fiorentina) – włoski klub piłkarski założony 26 sierpnia 1926 roku jako AC Fiorentina. Zespół ma siedzibę we Florencji, od sezonu 2004/2005 nieprzerwanie występuje w rozgrywkach Serie A.
Fiorentina jest jednym z najbardziej utytułowanych klubów w kraju – ma na koncie dwa tytuły mistrza kraju zdobyte w 1956 i 1969 roku, sześć Pucharów Włoch i jeden Superpuchar Włoch. W rozgrywkach międzynarodowych zespół zwyciężył w Pucharze Zdobywców Pucharów 1960/1961 pokonując w finałowym dwumeczu Glasgow Rangers oraz dotarł do finału Pucharu Mistrzów 1956/1957, w którym przegrał z Realem Madryt.
Drużyna swoje domowe spotkania rozgrywa na Stadio Artemio Franchi liczącym 47 282 miejsca siedzące. Najczęściej występuje w fioletowych koszulkach, fioletowych spodenkach oraz fioletowych getrach. Klub posiada dwa przydomki – "Viola" (Fioletowi) oraz "Gigliati" (Liliowi). Od 2010 roku trenerem zespołu jest Siniša Mihajlović, natomiast funkcję kapitana drużyny pełni Riccardo Montolivo. Największymi rywalami klubu są Juventus, AC Milan, Inter Mediolan, S.S. Lazio i AS Roma. Kibice Fiorentiny są natomiast w dobrych kontaktach z fanami Torino FC, Hellasu Werona, AS Livorno Calcio i Modeny.
W 2001 roku ujawniono długi klubu sięgające 50 milionów USD. W 2002 roku Fiorentinę zdegradowano z powodu problemów finansowych do czwartej ligi, jednak od razu wywalczyła awans do trzeciej. Następnie dzięki reformom przeprowadzonym przez Włoski Związek Piłki Nożnej zespół przeniesiono do drugiej ligi, z której jeszcze w 2004 roku awansował do Serie A. Następnie klub oskarżono o udział w aferze Calciopoli i zdegradowano do drugiej ligi. Po złożeniu odwołania Fiorentina pozostała w pierwszej lidze, jednak została ukarana karą punktową. Ostatecznie klub oczyszczono ze wszystkich zarzutów. / wikipedia.pl
Lista:
1. Alexxxxx
2. JuveCloud
3. Lypsky
4. Juras_Senat
5. Czachor
6. Negri
7. deszczowy
8. AdrianJuventin
9. Mati
10. paul636
11. piter_b
12. bociu
13. Poli
14. danu
15. valsir
16. IGI [rozrabiaka
]
17. Aneta
18. BOOM
19. Gjedzia
20. Sa1ntcik
21. Dziewczyna Sa1ntcika
22.
Miejsce spotkania: ARKADIA
Trudno za darmo zrobić rezerwację na tyle osób, Inside i Hoosa już nie istnieją, w Warce mimo umawiania się nie puszczają meczów Juve, inne lokale są dość drogie. Na chwilę obecną realne, pewne opcje to Arkadia, Cztery Kąty i La torre, ale ta na Imielinie, bo ta na Wilczej ciągle daje dupy.

Rywal: ACF Fiorentina (znany jako Fiorentina) – włoski klub piłkarski założony 26 sierpnia 1926 roku jako AC Fiorentina. Zespół ma siedzibę we Florencji, od sezonu 2004/2005 nieprzerwanie występuje w rozgrywkach Serie A.
Fiorentina jest jednym z najbardziej utytułowanych klubów w kraju – ma na koncie dwa tytuły mistrza kraju zdobyte w 1956 i 1969 roku, sześć Pucharów Włoch i jeden Superpuchar Włoch. W rozgrywkach międzynarodowych zespół zwyciężył w Pucharze Zdobywców Pucharów 1960/1961 pokonując w finałowym dwumeczu Glasgow Rangers oraz dotarł do finału Pucharu Mistrzów 1956/1957, w którym przegrał z Realem Madryt.
Drużyna swoje domowe spotkania rozgrywa na Stadio Artemio Franchi liczącym 47 282 miejsca siedzące. Najczęściej występuje w fioletowych koszulkach, fioletowych spodenkach oraz fioletowych getrach. Klub posiada dwa przydomki – "Viola" (Fioletowi) oraz "Gigliati" (Liliowi). Od 2010 roku trenerem zespołu jest Siniša Mihajlović, natomiast funkcję kapitana drużyny pełni Riccardo Montolivo. Największymi rywalami klubu są Juventus, AC Milan, Inter Mediolan, S.S. Lazio i AS Roma. Kibice Fiorentiny są natomiast w dobrych kontaktach z fanami Torino FC, Hellasu Werona, AS Livorno Calcio i Modeny.
W 2001 roku ujawniono długi klubu sięgające 50 milionów USD. W 2002 roku Fiorentinę zdegradowano z powodu problemów finansowych do czwartej ligi, jednak od razu wywalczyła awans do trzeciej. Następnie dzięki reformom przeprowadzonym przez Włoski Związek Piłki Nożnej zespół przeniesiono do drugiej ligi, z której jeszcze w 2004 roku awansował do Serie A. Następnie klub oskarżono o udział w aferze Calciopoli i zdegradowano do drugiej ligi. Po złożeniu odwołania Fiorentina pozostała w pierwszej lidze, jednak została ukarana karą punktową. Ostatecznie klub oczyszczono ze wszystkich zarzutów. / wikipedia.pl
Lista:
1. Alexxxxx
2. JuveCloud
3. Lypsky
4. Juras_Senat
5. Czachor
6. Negri
7. deszczowy
8. AdrianJuventin
9. Mati
10. paul636
11. piter_b
12. bociu
13. Poli
14. danu
15. valsir
16. IGI [rozrabiaka
17. Aneta
18. BOOM
19. Gjedzia
20. Sa1ntcik
21. Dziewczyna Sa1ntcika
22.

Miejsce spotkania: ARKADIA
Już jesteścieSa1ntcik pisze: Przypominam że również będziemy:)
Większość z tej listy, gdy się wpisuje, to już przychodziLypsky pisze:Pytanie, ile z tych 17 osób wykruszy sięJa będę na bank, więc może Adaś nie będzie płakał.
Nie gadaj, tylko wpadaj, Lypsky czekadeszczowy pisze:Ja postaram się być. Mam nadzieję, że nic mi nie wymyślą w robocie.

Znajdz jakiś, zarezerwujemypiter_b pisze:17 osob w arkadii ? :shock: masakra
to juz naprawde nie ma wiekszych lokali w tym miescie?

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- piter_b
- Juventino
jak ja znalazlem to jakos nie bylo zainteresowania wiec to chyba nie ma sensu.Alexxxxx pisze:Znajdz jakiś, zarezerwujemypiter_b pisze:17 osob w arkadii ? :shock: masakra
to juz naprawde nie ma wiekszych lokali w tym miescie?Trudno za darmo zrobić rezerwację na tyle osób, Inside i Hoosa już nie istnieją, w Warce mimo umawiania się nie puszczają meczów Juve, inne lokale są dość drogie. Na chwilę obecną realne, pewne opcje to Arkadia, Cztery Kąty i La torre, ale ta na Imielinie, bo ta na Wilczej ciągle daje ###.
Czyn swoja powinnosc

- deszczowy
- Juventino
Zaraz, to ten... tego... widzimy się tam, gdzie ostatnio, tak?
- AdrianJuventin
- Juventino
yes sir 

- AdrianJuventin
- Juventino
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb2 ... erdole.jpgmat01 pisze:mnie nie bedzie, bo dzis mam duzo nauki
- deszczowy
- Juventino
No, mam nadzieję, że na Interze będzie nas więcejSa1ntcik pisze:Bardzo fajny klimat, czekam na kolejne wspólne mecze

- deszczowy
- Juventino
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22004Sa1ntcik pisze:A mecz z interem będzie na C+ ? Spotykamy się w ogóle na tym meczu?deszczowy pisze: No, mam nadzieję, że na Interze będzie nas więcej
No mam nadzieję!