Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2015, 14:11

Proszę o niespamowanie Homelandu, Fargo i innych seriali!

Coś dla fanów Vikings. Akcja The Last Kingdom toczy się w Anglii w IX wieku i skupia się wokół Alfreda Wielkiego
(czyli syna Athlestana i księżniczki Judith z Vikings :cooler: )

Nie wiem czy traktować ten serial jak kontynuacje nieukończonych jeszcze Vikingów, czy osobno. W każdym razie klimat jest zbliżony i wszystkim miłośnikom wycinki na broń białą polecam obejrzeć The Last Kingdom.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 12:32

Mrówa pisze: W każdym razie klimat jest zbliżony i wszystkim miłośnikom wycinki na broń białą polecam obejrzeć The Last Kingdom.
Również polecam ten serial, po dwóch odcinkach jestem zachwycony jego klimatem :ok:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 08:11

Jestem świeżo po pierwszym sezonie Detektywa i jestem nieco zawiedziony, szczególnie biorąc pod uwagę opinie tutaj o nim krążące i przede wszystkim wysoką ocenę na Filmwebie. Serial dobry i tyle. Niby kryminał a w takim House of Cards napięcia i emocji dużo więcej. Na bardzo duży plus Matthew McConaughey - po raz kolejny potwierdził, iż aktor z niego genialny. Bardzo dobra również... muzyka na starcie każdego odcinka, aż żal, że tak jej mało w samym serialu. Mimo to 2 sezon oczywiście obejrzę.

W między czasie wezmę się za Fargo (film oglądałem - rewelacja) i z dużą niecierpliwością czekam na 4 sezon chyba wszystkim znanego ww. House of Cards i 3 sezon Peaky Blinders. Jeśli komuś podoba się klimat tego ostatniego to z czystym sumieniem mogę polecić nieco starsze już Zakazane Imperium. Oczywiście jeśli ktoś jakimś cudem jeszcze tego nie widział ;)

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 15:11

Nie pamiętam, żeby ktoś tutaj polecał serial Mr. Robot. Tak więc jak najbardziej polecam, łyknąłem w samą przerwę świąteczną.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2016, 22:35

Giovani pisze:Nie pamiętam, żeby ktoś tutaj polecał serial Mr. Robot. Tak więc jak najbardziej polecam, łyknąłem w samą przerwę świąteczną.
Zajrzałem do tego wątku żeby napisać to samo. Bardzo dobry serial. Na FW serial roku. Amatorom informatyki, kryptografii powinien przypaść do gustu. A jak ktoś jest introwertykiem to już w ogóle. Dopiero 3 odcinki obejrzałem, ale jak na razie każdy kończył się małym clifhangerem :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2016, 20:40

Ktoś może ogląda "The Strain"? Przypadkowo natknąłem się na parę odcinków na Fox i przypadło mi do gustu. Chociaż trochę popsułem sobie zabawę, bo zacząłem oglądać od któregoś z dalszych odcinków, a dopiero potem obejrzałem początek wiedząc, co się wydarzy. Serial o wampirach, aczkolwiek całkiem przyjemny i w retrospekcjach nawiązujący do historii naszego regionu Europy. Poza tym, nie jest adresowany do nastolatków dzięki czemu zaoszczędzono nam bladolicych wampirów i miłosnych dylematów wzdychających do nich panienek. Przemiana w wampira w tym serialu urodzie nie służy i wiąże się z zanikiem pewnego strategicznego narządu, co gwarantuje brak zainteresowania ze strony fanów wampirycznych romansideł. Akcja może nie toczy się bardzo szybko, ale fabuła jest ciekawa. Polecam.

Obrazek
Err0r404

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2016, 20:51

Poszukuję serialu OZ w bardzo dobrej jakości, ale jak na razie nie mogę znaleźć nic co dałoby się w miarę przyjemnie oglądać. Na forum jest paru fanów, gdyby ktoś miał jakiegoś linka do serialu z dobrą jakością to będę wdzięczny :D

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2016, 18:41

Gomorra ktoś z Was oglądał? Ja właśnie skończyłem pierwszy sezon, a wkrótce ma pojawić się drugi.

Akcja toczy się w Neapolu i pokazuje działania tamtejszej mafii. Serial wciąga, akcja jest dość szybka, mało, a praktycznie brak w niej jakichś zamulaczy, czy wypełniaczy czasu. Czasem wręcz żałowałem, że niektóre wątki za szybko są kończone, bo można by je pociągnąć dłużej.

Na pewno serial ma swoje wady, jednak klimat jest dość fajny, dobra muzyka, pokazanie południa Włoch od środka, czyli z jednej strony brak pracy, narkotyki, a z drugiej na każdym kroku święte figurki i głęboka wiara :)

ja polecam, na zimowe wieczory :)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 20:26

Nie chce mi się grzebać do tyłu, widział ktoś Narcosa od Netflixa ? Dla mnie bomba mini serial. Czuć klimat Kolumbijskiej Medellin.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 20:42

Cabrini_idol pisze:Nie chce mi się grzebać do tyłu, widział ktoś Narcosa od Netflixa ? Dla mnie bomba mini serial. Czuć klimat Kolumbijskiej Medellin.
Fenomenalny! Czekam na drugi sezon. Jeden z tych seriali, gdzie chcesz oglądnąć tylko jeden/dwa odcinki, a nagle kończysz cały sezon :D.

Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2016, 18:11

Jeśli ktoś lubi programy geograficzno/historyczne, polecam "Świat z góry" na Planete+. Jak sama nazwa wskazuje, wszystkie ujęcia nagrywane są z lotu ptaka i ukazuje najpiękniejsze zakątki świata zarówno znane i nieznane. Program nadawany jest w piątki od g. 21 kilka odcinków pod rząd.

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2016, 18:13

A mnie akurat "Narcos" nie porwał, klimat klimatem, ale tak naprawdę, to nie za dużo się tam dzieje. Przyjemnie się ogląda, ale to by było na tyle.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2016, 18:56

Obejrzał ktoś najnowszy sezon HoC? Słabe jak 3cia seria, czy jednak warto zobaczyć?

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 marca 2016, 00:39

gregor_g4 pisze:Gomorra ktoś z Was oglądał? Ja właśnie skończyłem pierwszy sezon, a wkrótce ma pojawić się drugi.
Widzę, że nikt nie zareagował. Tak ja oglądałem. O wiele lepszy niż filmowa Gomorra. Ciekawostka...do głównego bohatera wybrał się ostatnio Mateusz Święcicki z bodajże Kapicą, aby zrobić z nim wywiad. Ta sama ekipa co była u Dybali.

To teraz moje pytanie, Vinyl od HBO ktoś śledzi?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 marca 2016, 11:28

joy pisze:Obejrzał ktoś najnowszy sezon HoC? Słabe jak 3cia seria, czy jednak warto zobaczyć?
Warto zdecydowane, jak dla mnie świetny sezon.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
ODPOWIEDZ