Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 16:32

Drogba na pół roku to marzenie. Z resztą Lopez na ten sam okres też byłby świetnym wyjściem.

Ale czy nie lepiej zainwestować w kogoś młodego, ale nie topa ?

Facundo Ferreyra - ten chłopak robi furorę z swoim kraju, można by zaryzykować, a nóż trafi się nam nowy Kun. W dodatku Inter już od dwóch lat stara się go ściągnąć, a my zagralibyśmy im na nosie :)

Pierre-Emerick Aubameyang - przekonałem się ostatnio do tego chłopaka, młody, szybki i dobrze przygotowany fizycznie.

Leo Baptistão - świetny techniczne napastnik.

Marco Rojas - podobno mamy go zaklepać. W Australii radzi sobie lepiej nawet niż Del Piero ;-) Ma pół roku kontraktu , więc kosztował by jakieś grosze.

Do tego w zasięgu zimowego mercato jest już setki razy omawiany tutaj Muriel czy Belfodil.

Mamy już tylu młodych napastników ( a pozyskujemy następnych ) że któryś musi wypalić ( z natury jestem optymistą ).

jakku1 wspominał że czeka nas mała przebudowa składu. FL przyjdzie na szpicę i co najwyżej, jakiś młokos przyjdzie w uzupełnieniu, za to pewnie przyjdzie jakiś SS i zostanie ogłoszony przez Beppe i Antosia "obiecaną gwiazdą". Zakładam że to będzie Alexis albo Jovetic, ale na Henrikha Mkhitaryana czy jakiegoś brazola z Doniecka bym się nie pogniewał.

Honda wrócił do dobrej formy. Może tak Krasicia 2 chcecie? Tym razem przynajmniej fejm by wzrósł w Azji, a i Japończyk przyszedłby za drobne, bo ma kontrakt do grudnia.

Czemu o nim wspominam? Podpuszczam forumowiczów którzy po meczu z Lazio chcą grać 6 pomocnikami, w tym jednym ofensywnym ;-)

Arbuzini ostatnio też myślałem sobie o Ayew-ie i widziałbym go na lewym wingu. Ciekawe czy dało by go radę kupić za 10-12 mln ?

Jeśli Isla ostatecznie nie wypali, widziałbym Gonzalo Castro na prawej stronie. Ma świetny sezon, rok kontraktu i gra w BL. Historia przypomina tą z Vidalem. Chłop grał jeszcze niedawno na prawej obronie i jako defensywny pomocnik, teraz ustawiają go jako ofensywnego pomocnika. Złoty chłopak, i po skrzydle lata, drybling ma, w defie super ogarnia, do tego w przodu też świetnie.

edit. SKY podaje że jednak Lopez http://www.calciomercato.com/mercato/ju ... lsa-487909

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 16:46

Najnowsze wiadomosci mowia, ze w ciagu kilku godzin Lisandro Lopez ma byc nasz. Podobno sam Agnelli dogadal sie z Aulasem.

Zrodla: TMW, Sky, Corriere, Tuttosport, LGDS

Jesli dobrze zrozumialem, to Di Marzio na swojej stronie podal, ze Lyon jest w stanie zaakceptowac wypozyczenie z prawem (bez obowiazku) wykupu, ale chce za to 2 miliony €. My chcielibysmy to zamknac ponizej miliona.

Mam nadzieje, ze to nie plotka :D Biorac pod uwage, ze tak duzo zrodel w tak krotkim czasie podalo ta informacje, cos moze byc na rzeczy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 16:58

bendzamin pisze:Najnowsze wiadomosci mowia, ze w ciagu kilku godzin Lisandro Lopez ma byc nasz. Podobno sam Agnelli dogadal sie z Aulasem.

Zrodla: TMW, Sky, Corriere, Tuttosport, LGDS

Jesli dobrze zrozumialem, to Di Marzio na swojej stronie podal, ze Lyon jest w stanie zaakceptowac wypozyczenie z prawem (bez obowiazku) wykupu, ale chce za to 2 miliony €. My chcielibysmy to zamknac ponizej miliona.

Mam nadzieje, ze to nie plotka :D Biorac pod uwage, ze tak duzo zrodel w tak krotkim czasie podalo ta informacje, cos moze byc na rzeczy.
Jestem wielkim fanem LL i w wieku 28-29 lat jest idealnym rozwiazaniem. Uważam że przy taktyce Conte bedzie hukał bramki na zawołanie.

Jestem na tak.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:01

iltalismano pisze:Uważam że przy taktyce Conte bedzie hukał bramki na zawołanie
No właśnie ja uważam zupełnie odwrotnie. Lisandro w roli Matriego, który zapiernicza dla zespołu, robi za 'ścianę' i ma 1-2 sytuacje na mecz? Nie da rady, patrząc po tym, w jakim stylu grał w Lyonie. Jednak jeśli miałby być wypożyczony za drobne na pół roku bez obowiązku wykupu... ok, niech przybywa, ale fajerwerków mu nie wróżę.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:09

Jeśli LL mialby przyjść na takich warunkach to świetna sprawa :-D a nóż widelec się sprawdzi i będzie można go w okazyjnej cenie z tego Lyonu wykupić, zresztą w zeszłym roku na bardzo podobnych warunkach wypożyczaliśmy Boriello więc nie ma co marudzić :wink:

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:13

Lisandro Lopez na pół roku bez obowiązku wykupu zadowala nawet mnie. Drogba odpuście sobie. On jest na Pucharze Narodów Afryki. Nie wiadomo kiedy jego reprezentacja odpadnie, pewnie będzie chciał urlop po tym turnieju i kiedy on ma być dostępny? W marcu? Drogba to idiotyczny pomysł mimo klasy tego piłkarza.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:15

bendzamin pisze:Najnowsze wiadomosci mowia, ze w ciagu kilku godzin Lisandro Lopez ma byc nasz. Podobno sam Agnelli dogadal sie z Aulasem.
Amen. Mam nadzieje, że Lopez jakiego Juventus pozyska, będzie tym napastnikiem OL sprzed 2-3 lat. Szybka, dobrze wyszkolona technicznie, nie bojąca się pojedynków 1 na 1 "dziewiątka". Wierzę, że już wkrótce będziemy się cieszyć z przybycia Argentyńczyka :prochno:
Aha. I niech nie cudują przy opłacie za wypożyczenie. Toż za Peluso :wink: dali 1 mln, a potrzebnego Lopeza w każdej chwili może zgarnąć jakiś klubik z PL
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2013, 17:30 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:18

A prawo wykupu za jaka kwotę? Sprecyzowano cos?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:26

Lopez na półroczne wypożyczenie bez przymusu wykupu byłby świetnym rozwiązaniem - jeśli sprawdzi się zostanie, jeśli nie wniesie nowej jakości do naszej gry, latem wróci do Francji.

Mimo wszystko, w letnim okienku oczekuję kogoś za grubą kasę do ataku.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:27

Arbuzini pisze:Wiem, co o nim pisałem i dalej podtrzymuję to, że chłop ma gorszą technikę niż myśli, ale to jest do naprostowania. Po prostu mamy prawa do tylu młodych napastników, którzy nieraz rocznikowo są starsi od Algierczyka, a ich potencjał oceniam niżej.
Widze, żę temat techniki Belfodila ciągnie się i tutaj :P

Porównałem go wcześniej do Ibry, bo i wysoki i technika niezła. Z taką techniką i warunkami fizycznymi (dobrymi do przepychania się) staje się bardzo pożądanym napastnikiem.

To jest problem, my kontraktujemy w cholere zdolnych graczy. Boje się, że może przez to zabraknąć funduszy na Belfodila (dla mnie prawdziwa perełka) bo Marrotta uzna, że już mamy Boakye, Gabbiadiniego (którego mimo paru goli uważam za leszcza) i Immobile.

Co do Drogby. Ktoś oglądał ostatni mecz Wybrzeża Kosci Słoniowej w ramach PNA? Daje rade?

Lopez to nie jest dla mnie rozwiązanie docelowe, ale jako wypożyczenie - JAK NAJBARDZIEJ.

EDIT: LOPEZ ma włoskie obywatelstwo i wszystko jasne. Nie zajmie miejsca zagranicznego zawodnika.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2013, 17:49 przez filippo, łącznie zmieniany 3 razy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:28

W naszej sytuacji żadne w miarę ogarnięty napastnik za relatywnie niskie pieniądze nie jest pomysłem idiotycznym. Oczywiście mówię o opcji półrocznej.

@Kucharius1
Starszy Ayew to naprawdę sensowny zawodnik o bardzo ciekawej charakterystyce, którą z pewnością doceniłby Conte. Wydaje mi się jednak, że swoich WB na ten i przyszły sezon już znaleźliśmy i są nimi Isla oraz Asamoah. Także nie spodziewam się wydatków większych niż 5 mln E na te pozycje. Intryguje mnie natomiast ten Brazylijczyk Joaozinho, który wg transfermakrt w lecie będzie wolnym zawodnikiem. Mogę wnioskować, że równie istotnym zawodnikiem dla Krasnodaru był Movsisyan, który poszedł już do Spartaka. Mam nadzieję, że nasi skauci obserwują też ten rynek, ale szczerze to zielonego pojęcia nie mam jak ten gość gra. Jeśli chodzi o włoskie podwórko to do roli rezerwowego LWB upatruję Antonelliego, który jest solidnym wyrobnikiem w moim odczuciu zdecydowanie lepszym od DC i Peluso.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:35

Lopez wypożyczony bez konieczności wykupu? Panooooowie! Na półł roku nam pyknie, a później się go pogoni, skoro w lipcu ma przyjść Llorente.

Dobry deal.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:41

Czekam na więcej konkretów, ale mi również podoba się ten układ, dobry napastnik za grosze, na pół roku a później wymiana na Llorente, tak trzymać. (Ale nie taka, że pójdzie do Athletic.)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:54

pan Zambrotta pisze:A prawo wykupu za jaka kwotę? Sprecyzowano cos?
Wedlug Di Marzio my oferujemy: 700 - 800 tysiecy € i prawo wykupu za 9 mln €, a Lyon chce: 2 mln € + (to juz informacja z innych zrodel) 7 mln.

Gdyby ktokolwiek sie zastanawial, Argentynczyk po ewentualnym transferze oczywiscie moglby grac dla nas w LM.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2013, 17:54

Suuuuuuper sprawa, jak sie nie sprawdzi to raus (lecz ja jakoś jestem do niego przekonany) a jeśli sie sprawdzi to zostaje z nami, przychodzi także Llorente, zostaje Seba i Mirko. Quag i Matri out, Bendtner oczywiście tez. Pozostanie sprawdzić jakiegoś topa do ataku i git ;D

Czekam na official :D

Zablokowany