Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 00:06

http://www.juvelive.it/notizie-calciome ... o-di-liga/

Cały dzisiejszy mecz z Betisem Llorente przesiedział na ławce rezerwowych, mimo że jego zespół męczył się w tym pojedynku i ostatecznie podzielił punktami z rywalem. W ostatnim czasie, jeśli tylko dostawał szansę na grę, radził sobie lepiej od każdego kolegi z formacji ofensywnej. Zrozumieć Basków... :think:

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 00:50

Podejrzewam, że Juve jeszcze te 2-3 sezony pogra ustawieniem 352. A w takim wypadku napastnicy muszą przede wszystkim pasować do taktyki. Niezależnie kogo byśmy kupili, gole i tak by padały w głównej mierze z drugiej linii. Ll to typ napastnika, który pasuje do Juve, to samo Vucinić. Wysoki i techniczny. Jedynymi wzmocnieniami, innymi napastnikami tego rodzaju byłby Lewy (chociaż nie wiadomo jak by się sprawdził u nas, ale grać pod zespół to on umie) i może ktoś pokroju Suareza. Gdyby miał przejść typowy snajper, to by całe ustawienie było pod niego zmieniane.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 01:02

Mehehehe pisze:Podejrzewam, że Juve jeszcze te 2-3 sezony pogra ustawieniem 352. A w takim wypadku napastnicy muszą przede wszystkim pasować do taktyki. Niezależnie kogo byśmy kupili, gole i tak by padały w głównej mierze z drugiej linii. Ll to typ napastnika, który pasuje do Juve, to samo Vucinić. Wysoki i techniczny. Jedynymi wzmocnieniami, innymi napastnikami tego rodzaju byłby Lewy (chociaż nie wiadomo jak by się sprawdził u nas, ale grać pod zespół to on umie) i może ktoś pokroju Suareza. Gdyby miał przejść typowy snajper, to by całe ustawienie było pod niego zmieniane.
Nostradamusie skąd Twoje podejrzenia o tych 2-3 latach?
Waleczny Bask to dla Ciebie to samo co leniwy Jugosłowianin? Pod jakim względem? Bo chyba tylko wyszkolenie techniczne mają na podobnym poziomie. :prochno: Wątpliwe jest też zestawienie na równi ze sobą Lewego i Suareza, to napastnicy o innej charakterystyce.
Wątpię, że niezależenie kogo byśmy kupili to bramki padałyby z drugiej linii(Ach te dzisiejsze węgierskie leczo). :prochno:

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 11:29

Podobno wypożyczamy (z możliwością wykupu) 18-letniego ekwadorczyka Cevallosa wypatrzonego na mistrzostwach Ameryki Połudnowej U20. Młodziak musi być niezły skoro w wieku 17 lat w 2012 roku zagrał 35 spotkań i strzelił 8 goli w ekipie LDU Quito, która do słabych ekip w Ameryce Południowej nie należy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 11:53

Wybacz, że tak późno odpisuję ale nie miałem czasu.
AdiZ pisze:Mówcie o tym Quagliarelli, który pól roku przebywał na intensywnej terapii w Ciechocinku, następny rok był etatowym kuracjuszem Ciechocinka. Teraz też tam jeździ popijać melisę bo sodówka uderzyła po 2 czy 3 dobrych występach. Dobrym ruchem Marotty byłby jego nie wykupienie. Ale że tak umowę ustalił z hytrym De Laurentiisem z Neapolu więc kiepski ruch. A Quagliarella przychodził za Trezeguet...
1. W ogóle decyzja o kupnie Diego była totalnie nieprzemyślana. Do takiego zawodnika trzeba było mieć konkretny plan - ustawienie, partnerów i trenera, który to ogarnie. Także jak Marotta zauważył, że tego nie udźwignie to dobrze zrobił, że go prędko sprzedał bo wziął za niego całe 15,5 mln euro.

Jeśli chodzi o niewykupienie to fakt, czas pokazał, że lepiej było go zwrócić Napoli.

2. Marotta miał przewidzieć, że Q zerwie więzadła? :doh: Decyzja była bardzo dobra a do kontuzji Fabio grał doskonale.

3. Co do "szrotu" - Poulsen odszedł za 5,5 mln euro, Almiron, Toni za jakieś drobniaki a reszta za darmo. No powiedz, czego się spodziewałeś, że za Amauriego trzymającego się swojego kontraktu jak rzep psiego ogona dostaniemy fortunę?

Jak mówię, kwasem jest tylko ta sprawa z Melo.
AdiZ pisze:Transfer Sissoko nie może dziwić jeśli weźmiemy pod uwagę fakt odejście Vidala. Więc to normalne, że środek trzeba uzupełnić. Można jeszcze wysnuć, prowincjonalne myślenia Marotty rodem z Sampdorii, że ten nie umie kupić piłkarza, który ma ważny kontrakt. Bo przecież on ma ważny kontrakt. Sam tak powiedział.
???

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 12:15

SJ podaje, ze wypożyczyliśmy jakiegoś Ekwadorczyka, 20-latka. Chłopak - Jose Cevallos - jest synem tamtejszego ministra sportu. Podobno utalentowany. Interesujące.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 12:29

deszczowy pisze:SJ podaje, ze wypożyczyliśmy jakiegoś Ekwadorczyka, 20-latka. Chłopak - Jose Cevallos - jest synem tamtejszego ministra sportu. Podobno utalentowany. Interesujące.
to jest 18, a nie 20latek. Ciekawe ile jest wart, czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A czy zostanie w Juve, a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:05

mateusz6 pisze:czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A
Docelowo, ciężko wytypować. Natomiast początkowo w najlepszym razie do SerieB
mateusz6 pisze:czy zostanie w Juve
zejdź na ziemię.
mateusz6 pisze:a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.
W Juve? Z pełną świadomością stwierdzam, że wielce prawdopodobnie dla Juventusu nie będzie znaczył nic.

EDIT:
mateusz6 pisze:Ciekawe ile jest wart
Chwilę temu pojawiła się informacja, że ma być wypożyczony z opcją wykupu za 3,2mln euro płatne w 2-ch ratach: 1,5mln oraz 1,7mln
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 13:41 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:13

deszczowy pisze: Podobno utalentowany. Interesujące.
O każdym młodym mówią, że utalentowany :prochno:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:32

ewerthon pisze:Przecież gość przez parę lat był głównie łączony z Arsenalem i Man Utd, sam nawet podkreślał, że gra w tej lidze to było jego marzenie. Tymczasem nic nie słychać o tym, żeby jakieś inne kluby się o niego starały.
To taki "paradoks Juventusu", a może bardziej tragizm...
Jak zawodnika kupuje kto inny -> szkoda że Marotta nie powalczył bardziej.
Jak zawodnika kupuje Beppe -> za łatwo poszło, coś jest nie tak :)
Bazyliszek pisze:Marotta ma łeb na karku, zalatwia nam transfery za darmo, bo ciuła powolutku na topa :smile:
Taa, od 3 lat ;) A potem się okazuje że tej wielkiej kasy w ogóle nie było bo zimą wydajemy resztki. Mimo wszystko, ja bym jednak Marottę pochwalił za łeb na karku za te wszystkie mercata. Że się nie podpalił i nie przepłacił jakiegos Sanczeza czy nawet Joveticia albo o zgrozo Pastore45mln...
mateusz6 pisze:to jest 18, a nie 20latek. Ciekawe ile jest wart, czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A czy zostanie w Juve, a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.
No piszą że to pomocnik. Po kompilkach podejrzewam, ze to moze być kolejny po Appelcie, niedoszłym Verattim i kilkoma innymi, kandydat na "nowego Pirlo".
Przy okazji solo donosi nie tylko o Ekwadorczyku, ale i Nowozelandczyku z...chilijskimi korzeniami. Tym razem chodzi o napastnika. Nie wiem, Alex nam go wypatrzył? Pewnie też melodia przyszłości.

Diego? Mam wrażenie, że temat był już walkowany. Od siebie dodam, że jakby go Marotta nie sprzedał w 2010 to po przyjściu Conte raczej musiałby go sprzedać w 2011 i nie musiałoby być wtedy łatwiej... No chyba żeby uratował sezon i wtedy nie zostałby zawolniony Del Neri, ale nie sądzę :)

Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem :)

edit: Ja pieprze, może to brzmi jak telenowela, to może prostym językiem dla niekumatych:
Wypożyczamy Lopeza na pół roku. NIE wykupujemy go a potem przychodzi Llorente, niejako na jego miejsce, pasi? Serio, nie widziałem że tak wiele emocji to wzbudzi.
Słowo klucz: "niejako" ;) Szczerze mówiąc, w pierwszej chwili nie załapałem o co wam chodzi :doh: Jak zwykle potraficie zaskoczyć.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 14:24 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:41

@D@$ pisze: Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem :)
:doh:
To można skwitować tylko klasycznym - WTF?
Lepiej już nie ujawniaj nam swoi rozkminek rodem z latynoskich telenowel. :prochno:

Dziś urodziny ma Sissoko, to pewnie pojawią się niedługo jakieś newsu łączące nas z tym młodszym z Tuluzy. 8)

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:43

@D@$ pisze:Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem :)
Od dawna nie przeczytalem wiekszej bzdury.

La fidanzata d'Italia
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:49

pumex pisze:Chwilę temu pojawiła się informacja, że ma być wypożyczony z opcją wykupu za 3,2mln euro płatne w 2-ch ratach: 1,5mln oraz 1,7mln
No to właśnie zwiększyły się szanse, że odegra jakąś rolę w pierwszym składzie Juventusu 8)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 13:56

@D@$ pisze:Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem :)
"Wymienić" w sensie - zmienić w swoim zespole, prawda? Bo jesli chodzi o inne "wymienić" , to większej bzdury na tym forum nie widziałem odkąd przestałem czytać posty deszczowego. Ale widzę niektórzy już podłapali cytat i jarają się nim jak murzyn bateryjką :prochno:
adaś mówi o tymczasowym ściągnieciu Lopeza, nie o wymianie z Athletikiem...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 34 razy
Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2013, 14:20

@D@$ pisze:Przy okazji solo donosi nie tylko o Ekwadorczyku, ale i Nowozelandczyku z...chilijskimi korzeniami. Tym razem chodzi o napastnika. Nie wiem, Alex nam go wypatrzył? Pewnie też melodia przyszłości.
Fajnie byłoby go ściągnąć, widać że chłopak ma potencjał i umie przywalić z dystansu (co u nas robi tylko Pogba). Według transfermarkt młody jest wart 1mln €, więc w przypadku niepowodzenia za wiele nie stracimy.

Od razu mówię, iż widziałem go jedynie na w/w kompilacji z youtube, ale postaram się obejrzeć jakiś najbliższy mecze (może 2) Melbourne.

Edit: najbliższy mecz odbędzie się z Sydney FC ;)

Obrazek
Zablokowany