Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.juvelive.it/notizie-calciome ... o-di-liga/
Cały dzisiejszy mecz z Betisem Llorente przesiedział na ławce rezerwowych, mimo że jego zespół męczył się w tym pojedynku i ostatecznie podzielił punktami z rywalem. W ostatnim czasie, jeśli tylko dostawał szansę na grę, radził sobie lepiej od każdego kolegi z formacji ofensywnej. Zrozumieć Basków...
Cały dzisiejszy mecz z Betisem Llorente przesiedział na ławce rezerwowych, mimo że jego zespół męczył się w tym pojedynku i ostatecznie podzielił punktami z rywalem. W ostatnim czasie, jeśli tylko dostawał szansę na grę, radził sobie lepiej od każdego kolegi z formacji ofensywnej. Zrozumieć Basków...
- Mehehehe
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Podejrzewam, że Juve jeszcze te 2-3 sezony pogra ustawieniem 352. A w takim wypadku napastnicy muszą przede wszystkim pasować do taktyki. Niezależnie kogo byśmy kupili, gole i tak by padały w głównej mierze z drugiej linii. Ll to typ napastnika, który pasuje do Juve, to samo Vucinić. Wysoki i techniczny. Jedynymi wzmocnieniami, innymi napastnikami tego rodzaju byłby Lewy (chociaż nie wiadomo jak by się sprawdził u nas, ale grać pod zespół to on umie) i może ktoś pokroju Suareza. Gdyby miał przejść typowy snajper, to by całe ustawienie było pod niego zmieniane.
- couec
- Juventino

Nostradamusie skąd Twoje podejrzenia o tych 2-3 latach?Mehehehe pisze:Podejrzewam, że Juve jeszcze te 2-3 sezony pogra ustawieniem 352. A w takim wypadku napastnicy muszą przede wszystkim pasować do taktyki. Niezależnie kogo byśmy kupili, gole i tak by padały w głównej mierze z drugiej linii. Ll to typ napastnika, który pasuje do Juve, to samo Vucinić. Wysoki i techniczny. Jedynymi wzmocnieniami, innymi napastnikami tego rodzaju byłby Lewy (chociaż nie wiadomo jak by się sprawdził u nas, ale grać pod zespół to on umie) i może ktoś pokroju Suareza. Gdyby miał przejść typowy snajper, to by całe ustawienie było pod niego zmieniane.
Waleczny Bask to dla Ciebie to samo co leniwy Jugosłowianin? Pod jakim względem? Bo chyba tylko wyszkolenie techniczne mają na podobnym poziomie.
Wątpię, że niezależenie kogo byśmy kupili to bramki padałyby z drugiej linii(Ach te dzisiejsze węgierskie leczo).
- dp10
- Juventino

Podobno wypożyczamy (z możliwością wykupu) 18-letniego ekwadorczyka Cevallosa wypatrzonego na mistrzostwach Ameryki Połudnowej U20. Młodziak musi być niezły skoro w wieku 17 lat w 2012 roku zagrał 35 spotkań i strzelił 8 goli w ekipie LDU Quito, która do słabych ekip w Ameryce Południowej nie należy.
- Pan Mietek
- Juventino

Wybacz, że tak późno odpisuję ale nie miałem czasu.
Jeśli chodzi o niewykupienie to fakt, czas pokazał, że lepiej było go zwrócić Napoli.
2. Marotta miał przewidzieć, że Q zerwie więzadła? :doh: Decyzja była bardzo dobra a do kontuzji Fabio grał doskonale.
3. Co do "szrotu" - Poulsen odszedł za 5,5 mln euro, Almiron, Toni za jakieś drobniaki a reszta za darmo. No powiedz, czego się spodziewałeś, że za Amauriego trzymającego się swojego kontraktu jak rzep psiego ogona dostaniemy fortunę?
Jak mówię, kwasem jest tylko ta sprawa z Melo.
1. W ogóle decyzja o kupnie Diego była totalnie nieprzemyślana. Do takiego zawodnika trzeba było mieć konkretny plan - ustawienie, partnerów i trenera, który to ogarnie. Także jak Marotta zauważył, że tego nie udźwignie to dobrze zrobił, że go prędko sprzedał bo wziął za niego całe 15,5 mln euro.AdiZ pisze:Mówcie o tym Quagliarelli, który pól roku przebywał na intensywnej terapii w Ciechocinku, następny rok był etatowym kuracjuszem Ciechocinka. Teraz też tam jeździ popijać melisę bo sodówka uderzyła po 2 czy 3 dobrych występach. Dobrym ruchem Marotty byłby jego nie wykupienie. Ale że tak umowę ustalił z hytrym De Laurentiisem z Neapolu więc kiepski ruch. A Quagliarella przychodził za Trezeguet...
Jeśli chodzi o niewykupienie to fakt, czas pokazał, że lepiej było go zwrócić Napoli.
2. Marotta miał przewidzieć, że Q zerwie więzadła? :doh: Decyzja była bardzo dobra a do kontuzji Fabio grał doskonale.
3. Co do "szrotu" - Poulsen odszedł za 5,5 mln euro, Almiron, Toni za jakieś drobniaki a reszta za darmo. No powiedz, czego się spodziewałeś, że za Amauriego trzymającego się swojego kontraktu jak rzep psiego ogona dostaniemy fortunę?
Jak mówię, kwasem jest tylko ta sprawa z Melo.
???AdiZ pisze:Transfer Sissoko nie może dziwić jeśli weźmiemy pod uwagę fakt odejście Vidala. Więc to normalne, że środek trzeba uzupełnić. Można jeszcze wysnuć, prowincjonalne myślenia Marotty rodem z Sampdorii, że ten nie umie kupić piłkarza, który ma ważny kontrakt. Bo przecież on ma ważny kontrakt. Sam tak powiedział.
- deszczowy
- Juventino

SJ podaje, ze wypożyczyliśmy jakiegoś Ekwadorczyka, 20-latka. Chłopak - Jose Cevallos - jest synem tamtejszego ministra sportu. Podobno utalentowany. Interesujące.
- mateusz6
- Juventino

to jest 18, a nie 20latek. Ciekawe ile jest wart, czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A czy zostanie w Juve, a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.deszczowy pisze:SJ podaje, ze wypożyczyliśmy jakiegoś Ekwadorczyka, 20-latka. Chłopak - Jose Cevallos - jest synem tamtejszego ministra sportu. Podobno utalentowany. Interesujące.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- pumex
- Juventino

Docelowo, ciężko wytypować. Natomiast początkowo w najlepszym razie do SerieBmateusz6 pisze:czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A
zejdź na ziemię.mateusz6 pisze:czy zostanie w Juve
W Juve? Z pełną świadomością stwierdzam, że wielce prawdopodobnie dla Juventusu nie będzie znaczył nic.mateusz6 pisze:a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.
EDIT:
Chwilę temu pojawiła się informacja, że ma być wypożyczony z opcją wykupu za 3,2mln euro płatne w 2-ch ratach: 1,5mln oraz 1,7mlnmateusz6 pisze:Ciekawe ile jest wart
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 13:41 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Alfa i Omega
- Juventino

O każdym młodym mówią, że utalentowanydeszczowy pisze: Podobno utalentowany. Interesujące.
- @D@$
- Juventino

To taki "paradoks Juventusu", a może bardziej tragizm...ewerthon pisze:Przecież gość przez parę lat był głównie łączony z Arsenalem i Man Utd, sam nawet podkreślał, że gra w tej lidze to było jego marzenie. Tymczasem nic nie słychać o tym, żeby jakieś inne kluby się o niego starały.
Jak zawodnika kupuje kto inny -> szkoda że Marotta nie powalczył bardziej.
Jak zawodnika kupuje Beppe -> za łatwo poszło, coś jest nie tak
Taa, od 3 latBazyliszek pisze:Marotta ma łeb na karku, zalatwia nam transfery za darmo, bo ciuła powolutku na topa
No piszą że to pomocnik. Po kompilkach podejrzewam, ze to moze być kolejny po Appelcie, niedoszłym Verattim i kilkoma innymi, kandydat na "nowego Pirlo".mateusz6 pisze:to jest 18, a nie 20latek. Ciekawe ile jest wart, czy jest szykowany do primki, Serie B, Serie A czy zostanie w Juve, a także czy będzie grał na SS czy bliżej środka.
Przy okazji solo donosi nie tylko o Ekwadorczyku, ale i Nowozelandczyku z...chilijskimi korzeniami. Tym razem chodzi o napastnika. Nie wiem, Alex nam go wypatrzył? Pewnie też melodia przyszłości.
Diego? Mam wrażenie, że temat był już walkowany. Od siebie dodam, że jakby go Marotta nie sprzedał w 2010 to po przyjściu Conte raczej musiałby go sprzedać w 2011 i nie musiałoby być wtedy łatwiej... No chyba żeby uratował sezon i wtedy nie zostałby zawolniony Del Neri, ale nie sądzę
Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem
edit: Ja pieprze, może to brzmi jak telenowela, to może prostym językiem dla niekumatych:
Wypożyczamy Lopeza na pół roku. NIE wykupujemy go a potem przychodzi Llorente, niejako na jego miejsce, pasi? Serio, nie widziałem że tak wiele emocji to wzbudzi.
Słowo klucz: "niejako"
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 14:24 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- couec
- Juventino

:doh:@D@$ pisze: Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem
To można skwitować tylko klasycznym - WTF?
Lepiej już nie ujawniaj nam swoi rozkminek rodem z latynoskich telenowel.
Dziś urodziny ma Sissoko, to pewnie pojawią się niedługo jakieś newsu łączące nas z tym młodszym z Tuluzy. 8)
- ozob
- Juventino

Od dawna nie przeczytalem wiekszej bzdury.@D@$ pisze:Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem
La fidanzata d'Italia
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

No to właśnie zwiększyły się szanse, że odegra jakąś rolę w pierwszym składzie Juventusu 8)pumex pisze:Chwilę temu pojawiła się informacja, że ma być wypożyczony z opcją wykupu za 3,2mln euro płatne w 2-ch ratach: 1,5mln oraz 1,7mln
- pan Zambrotta
- Juventino

"Wymienić" w sensie - zmienić w swoim zespole, prawda? Bo jesli chodzi o inne "wymienić" , to większej bzdury na tym forum nie widziałem odkąd przestałem czytać posty deszczowego. Ale widzę niektórzy już podłapali cytat i jarają się nim jak murzyn bateryjką@D@$ pisze:Tak sobie myślę, że Beppe nie tyle chce mieć Lopeza i Llorente jednocześnie, ale może dograć sezon z Lisandro a potem niejako wymienić go na Hiszpana. Ale chyba nie tylko ja na to wpadłem
adaś mówi o tymczasowym ściągnieciu Lopeza, nie o wymianie z Athletikiem...
- Sila Spokoju
- Juventino

- Podziekował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 64 razy
Fajnie byłoby go ściągnąć, widać że chłopak ma potencjał i umie przywalić z dystansu (co u nas robi tylko Pogba). Według transfermarkt młody jest wart 1mln €, więc w przypadku niepowodzenia za wiele nie stracimy.@D@$ pisze:Przy okazji solo donosi nie tylko o Ekwadorczyku, ale i Nowozelandczyku z...chilijskimi korzeniami. Tym razem chodzi o napastnika. Nie wiem, Alex nam go wypatrzył? Pewnie też melodia przyszłości.
Od razu mówię, iż widziałem go jedynie na w/w kompilacji z youtube, ale postaram się obejrzeć jakiś najbliższy mecze (może 2) Melbourne.
Edit: najbliższy mecz odbędzie się z Sydney FC