Mercato (2012-2014)
- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

t-bar zaargumentujesz te swoja wypowiedź, wysilisz sie? Czy raczej twoje zdolnosci oratorsko - argemntacyjne pozwalaja tylko na ten typ wypowiedzi.      szczypek no wlasnie to mozemy zastanowmy sie nad sensem tego tematu calosciowo jako MErcato, bo od 4 stron przewija sie tutaj wynagrodzenie dot. lLorente, a moze warto to przeniesc do tematu o nim, a poza tym jest mnostwo wpisow odnosnie falcao, suareza, ktorymi oficjalnie nigdy nie bylismy zainteresowani, w przeciwienstiwe do lewego joveticia czy cavaniego i teraz pytanie jest jedno czy w tym temacie powinnismy mowic tylko o tych oficjalnych i nieoficjalnych donosach czy tez o naszych marzeniach. Szczerze mowiac, preferowalbym ta  pierwsza opcje, komentowac to co nam tu przyniesie jakku albo ktos inny, a temat KONCERU ZYCZEN (do ktorego notabene sam sie dostosowalem pod wplywem tutejszej tematyki) przeniesc w inne miejsce.

- Myzarel
 - Juventino

W sumie mocno zdziwię się jeśli pensja Llorente wyniesie naprawdę 4,5 mln. W przypadku Beppe zazwyczaj przed transferem padają dużo wyższe kwoty wynagrodzenia niż naprawdę wychodzi. Nie chce mi się szukać przykładów ale zauważyłem wcześniej taką zależność. On nie szarżuje z pensją, wydaje mi się że wyjdzie jakieś 3,5 z bonusami sięgającymi 4,5 - 5 w zależności od wyników Ferdka.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
						- ewerthon
 - Juventino

Jeśli Llorente jest tą obiecaną gwiazdą do ataku, to życzę Marotcie wszystkiego najlepszego.
Fajnie, że Hiszpan wbił tyle goli dla Bilbao, ale obecny stracony sezon na pewno w przyszłości odbiję się na formie 28-letniego zawodnika. Zastanawia mnie też brak zainteresowania ze strony Premier League. Przecież gość przez parę lat był głównie łączony z Arsenalem i Man Utd, sam nawet podkreślał, że gra w tej lidze to było jego marzenie. Tymczasem nic nie słychać o tym, żeby jakieś inne kluby się o niego starały.
Coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego transferu, ale jak przejdzie to oczywiście nie będę go od razu skreślał, jak wielu sezonowców ma to w zwyczaju.

Fajnie, że Hiszpan wbił tyle goli dla Bilbao, ale obecny stracony sezon na pewno w przyszłości odbiję się na formie 28-letniego zawodnika. Zastanawia mnie też brak zainteresowania ze strony Premier League. Przecież gość przez parę lat był głównie łączony z Arsenalem i Man Utd, sam nawet podkreślał, że gra w tej lidze to było jego marzenie. Tymczasem nic nie słychać o tym, żeby jakieś inne kluby się o niego starały.
Coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego transferu, ale jak przejdzie to oczywiście nie będę go od razu skreślał, jak wielu sezonowców ma to w zwyczaju.
- bramek
 - Juventino

hmmm jeszcze nie tak dawno pojawiały się informację łączące go chyba z Arsenalem. Swoją drogą nie wiem im po co kolejny taki grajek. Chamakh, Giroud podobny typ zawodników. Po za tym ostatnio odpalił Walcott. Manchestery mają i tak mega atak. Więc tak na prawdę jeżeli FL ma ambicje sportowe to jesteśmy dla niego idealnym rozwiązaniem. Mistrz serie a , dobra gra w LM i do tego jeszcze bez klasowego napastnika

- Piti
 - Juventino

ponoc negocjujemy z Sissoko 
 w czerwcu wygasa mu kontrakt wiec przyszedlby do nas za free, 23 letni defensywny pomocnik, co prawda mamy tłok na środku, ale silnych dorodnych murzynów nigdy za wiele, do rotacji w sam raz oraz wpuszczanie go na boisko w razie bronienia wyniku 
. Marotta ma łeb na karku, zalatwia nam transfery za darmo, bo ciuła powolutku na topa  

- Eric6666
 - Juventino

Juve wraca na szczyt, teraz mają pieniądze na pensje i 4,5 mln dla Llorente nas nie zniszczy. Z drugiej strony strach przed kolejnym pasożytem jest spora po ostatnich sezonach, ale patrząc realnie odpadnie nam niedługo Vicek, który ma 3 mln? to dokładamy 1,5 mln i mamy Llorente za darmo, więc oszczędzamy sporo. 
transfer Sissoko trochę dziwi, bo to naprawdę dobry zawodnik, a u nas czeka go tylko ławka. Jeżeli ma duże ambicje to wątpię, żeby przeszedł, chyba, że liczy wygryźć kogoś ze składu.
Ps. Llorente w tamte wakacje za 20 mln nikogo by nie dotknęło, a teraz za darmo jest zły? ja liczę, że chłopak trenuje teraz i przyjdzie w "jakieś" formie, a resztę zrobi Conte. Chłopak potrafi grać i technicznie i być typową szpicą, więc o kombinacyjne akcje nie ma co się bać. Z drugiej strony u nas narasta trochę syndrom "nikt nie jest za dobry na napad". Giovinco za mało goli, Vucinic j.w. + leniwy, Quaglia za slaby, Matri za słaby. Ostatnia dwójka musi mieć ładnie w głowie przy tym całym zamieszaniu, a moim zdaniem Quaglia spokojnie mógłby grać w 1 składzie, gdyby dostał trochę szansy na regularną grę.
Ps. Okazją to jest Armero za 1mln;/ jako rezerwa na początku, potem mógłby walczyć z Kwadwo;/ no niestety

transfer Sissoko trochę dziwi, bo to naprawdę dobry zawodnik, a u nas czeka go tylko ławka. Jeżeli ma duże ambicje to wątpię, żeby przeszedł, chyba, że liczy wygryźć kogoś ze składu.
Ps. Llorente w tamte wakacje za 20 mln nikogo by nie dotknęło, a teraz za darmo jest zły? ja liczę, że chłopak trenuje teraz i przyjdzie w "jakieś" formie, a resztę zrobi Conte. Chłopak potrafi grać i technicznie i być typową szpicą, więc o kombinacyjne akcje nie ma co się bać. Z drugiej strony u nas narasta trochę syndrom "nikt nie jest za dobry na napad". Giovinco za mało goli, Vucinic j.w. + leniwy, Quaglia za slaby, Matri za słaby. Ostatnia dwójka musi mieć ładnie w głowie przy tym całym zamieszaniu, a moim zdaniem Quaglia spokojnie mógłby grać w 1 składzie, gdyby dostał trochę szansy na regularną grę.
Ps. Okazją to jest Armero za 1mln;/ jako rezerwa na początku, potem mógłby walczyć z Kwadwo;/ no niestety
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- mateusz6
 - Juventino

Tak na prawdę to budżet nie odczuje za bardzo pensji Ll. Wreszcie boski Vincenzo idzie w p....  odchodzi i pewnie Matri lub Fabio odejdzie. Czyli po zsumowaniu zarobków dwóch odchodzących napaśtników w porównaniu z tym sezonem wychodzimy na plus. Do tego jeszcze ew kasa z transferu Matriego/Fabio.
Armero okazją? Nie wydaje mi się. Zobaczymy po paru spotkaniach Napoli.

Armero okazją? Nie wydaje mi się. Zobaczymy po paru spotkaniach Napoli.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
						- AdiZ
 - Juventino

Ouh_yeah pisze: Teza kontrowersyjna bo Quagliarella świetnie wypełnił lukę po Diego (wiem, nie ten typ piłkarza ale ogłoszenie jego transferu było chyba 24h po sprzedaży Diego i mniej więcej zajął jego miejsce). Zresztą nie atak u Del Neriego nawalił a głównie obrona - nieszczęsny Motta i fatalny Traore.
Dlaczego Diego a nie Melo? Bo za Diego Wolfsburg zaoferował 15,5 miliona płatnych od razu i 6mln kontraktu dla samego zawodnika (do dziś nie mogą się go pozbyć przez to) a Melo do teraz nie da się sprzedać. Ja tak to widzę.
Mówcie o tym Quagliarelli, który pól roku przebywał na intensywnej terapii w Ciechocinku, następny rok był etatowym kuracjuszem Ciechocinka. Teraz też tam jeździ popijać melisę bo sodówka uderzyła po 2 czy 3 dobrych występach. Dobrym ruchem Marotty byłby jego nie wykupienie. Ale że tak umowę ustalił z hytrym De Laurentiisem z Neapolu więc kiepski ruch. A Quagliarella przychodził za Trezeguet...Bartek(Juventino) pisze: Absolutnie tak, tym bardziej, że zostało to spożytkowane na Quagliarelle. To jest akurat jeden z lepszych ruchów Marotty, i tych dobrych jest coraz więcej.
Transfer Sissoko nie może dziwić jeśli weźmiemy pod uwagę fakt odejście Vidala. Więc to normalne, że środek trzeba uzupełnić. Można jeszcze wysnuć, prowincjonalne myślenia Marotty rodem z Sampdorii, że ten nie umie kupić piłkarza, który ma ważny kontrakt. Bo przecież on ma ważny kontrakt. Sam tak powiedział.
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Vidal nie odejdzie, ponieważ jest zbyt ważną częścią naszego zespołu. W zasadzie piszę tylko po to, aby ten komentarz o Llorente nie umknął nikomu...
A teraz wróćmy znowu do normalnego świata, w którym ludzie są zdrowi.

:doh:deszczowy | 21.01.2013 | 21:52:35
Skoro nie można inaczej.... moje kochane, forumowe głąby. Nie wiem jakim trzeba być półdebilem, sklonowaną owcą i życiowym fallusem w brylach, by nie dostrzec, że ma do nas trafić napastnik, który skutecznością, ujmijmy to łagodnie, nie powala na kolana. Nie wiem również, jaki zator w nasieniowodach trzeba mieć, by drzeć się na pół forum "TO MISTRZ EUROPY!!!!!1111". Chyba MISZCZ. I to zamiatania d_pą ławki rezerwowych, co regularnie uprawia od początku sezonu. Uważanie Fernando Llorente, piłkarza niezłego, ale nic więcej za TOP PLAYERA jest dla mnie oznaką mentalno-piłkarsko-internetowego cienkobździejstwa, skrofuł na ciele modzelowatym, umysłowej wazektomii i ogólnego mongolizmu. Jeśli chce być Mongołami - wasza rzecz. Ale błagam, nie wydzierajcie się o tym na całe forum, bo to nie sklep z mydłem i szczypiorem.
Pozostaję z szacunkiem
deszczu
A teraz wróćmy znowu do normalnego świata, w którym ludzie są zdrowi.
- mrozzi
 - Juventino

- Podziekował: 4 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Gorąca głowa. Będzie idealnie pasował do zespołu z Neapolu...Eric6666 pisze: Ps. Okazją to jest Armero za 1mln;/ jako rezerwa na początku, potem mógłby walczyć z Kwadwo;/ no niestety
- Piti
 - Juventino

Liczylem ze dzisiaj obejrze choc troche minut w wykonaniu Llorente bo graja wlasnie z Betisem i chyba sie przelicze...kurde boje sie..w lecie bylbym jeszcze w stanie go przyjąć do nas, ale po tym co teraz sie dzieje i tym co z nim robią to naprawde boje sie, ze przez ten caly sezon grzania lawy moze zatracic instynkt strzelecki i przyjdzie do nas taki Matri v2 z tym ze bedzie zarabial 2x tyle niz ten prawdziwy Matri....ale jesli sa tacy honorowi to niech dalej sadzaja go na ławce i wpuszczaja jakiegos ogora w jego miejsce 
 14 miejsce jak na Bilbao to cieniutko

- Nadziej
 - Juventino

- Podziekował: 3 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Forum nie przestaje zadziwiac. Przez cale letnie mercato spora czesc szacownych uzytkownikow marudzi, ze nie sciagamy drogich (czyt. rozpoznawalnych) nazwisk. Ze Marotta to pedal i zyd bo nie jest w stanie wydac na jednego zawodnika duzej ilosci kasy/dac mu wysokiego kontraktu. I nagle przychodzi niezly strzelec, jeszcze pol roku temu filar swietnej druzyny, siedzacy na lawce z OCZYWISTYCH dla kazdego 5latka wzgledow - ZA DARMO. Forum na to - no nie wiem, srednio. Jakas lipa. Gdzie jest Drogba i Diego??!!!11
Co raz ciezej sie to wszystko czyta...

Co raz ciezej sie to wszystko czyta...
Make friends for life or make hardcore enemies!
						- pan Zambrotta
 - Juventino

Dla mnie temat mercato to wylęgarnia talentów i kopalnia absurdu. Jeszcze nie tak dawno jeden tłumaczył, dlaczego nie opłaca się szefom Athletiku sprzedać nam Llorente zimą na przykładzie lotów lotniczych. Pomijam perełki sprzed jakiegoś czasu, gdzie ludzie na znajde-lot-bulgara.pl szukali o której Berbatov ląduje we Florencji i czy Marotta zdąży go przekonać, lub dygresje profesora ze sterowania dyskretnego. 
Tutaj Tarantino spotyka braci Coen, naprawdę...

Tutaj Tarantino spotyka braci Coen, naprawdę...
- bramek
 - Juventino

[quote="Nadziej"]Forum nie przestaje zadziwiac. Przez cale letnie mercato spora czesc szacownych uzytkownikow marudzi, ze nie sciagamy drogich (czyt. rozpoznawalnych) nazwisk. Ze Marotta to pedal i zyd bo nie jest w stanie wydac na jednego zawodnika duzej ilosci kasy/dac mu wysokiego kontraktu. I nagle przychodzi niezly strzelec, jeszcze pol roku temu filar swietnej druzyny, siedzacy na lawce z OCZYWISTYCH dla kazdego 5latka wzgledow - ZA DARMO. Forum na to - no nie wiem, srednio. Jakas lipa. Gdzie jest Drogba i Diego??!!!11
Co raz ciezej sie to wszystko czyta...[/quote]
Z podobnym statusem przychodził Boriello : D nie mam tu na celu żadnych porównań, taka luźna dygresja

Co raz ciezej sie to wszystko czyta...[/quote]
Z podobnym statusem przychodził Boriello : D nie mam tu na celu żadnych porównań, taka luźna dygresja