Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bulentus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:12

Pytanie do ogarniających temat:
Czy ten Doyen to ta agencja? - http://www.doyensports.com/players.html

W oczy się rzuca Brozovic jako ich "podopieczny". To by się w sumie zgadzało z plotkami jakiś czas temu i jako zastępstwo Pogby.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:12

Vincitore pisze:Agresti rano na Goal.com wysmażył jakieś wypociny, że w kwestii Pogby jest pozamiatane, że chcieliśmy mu zaproponować nowy kontrakt, ale pieniądze, które oferuje mu Manchester są astronomiczne.
Całkiem możliwe, biorąc pod uwagę wypowiedź Paula Scholesa z newsa na głównej:
Zagrał dla pierwszej drużyny może raz lub dwa, lecz według mnie chciał zbyt dużych pieniędzy. Zbyt dużo jak na gracza w tym wieku, który nie występował w pierwszej drużynie.
Jeśli pójdzie do MU, to tylko utwierdzi mnie w przekonaniu, że nigdy nie był godzien "10", którą nosi na plecach u nas. Przykre, że dla ludzi w tak młodym wieku liczą się tylko pieniądze.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:13

RICTOR pisze:No właśnie Doyen ma łapy położone na wielu piłkarzach i w sumie ciężko znaleźć taką zebraną listę wszystkich ważniejszych. Gabriel, Herrera, Brozovic - wszyscy to piłkarze, którzy rzekomo nas interesują a których w mniejszym lub większym stopniu kontroluje Doyen :think:
Może tutaj:

http://www.doyensports.com/players.html

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:20

Pabuju, tak to ta agencja.

PlanetJuve, dzięki za link, ale to i tak z tego co wiem tylko część piłkarzy przy których są zamieszani.

Ante Coric - też swego czasu słyszałem, że byliśmy nim zainteresowani.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2016, 12:22 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:21

Pogba nie grał jakiegoś kosmosu w LM grał wręcz średnio, na ME też nie szalał (wiem miał takie zadanie taktyczne) kwota za niego jeżeli rzeczywiście dostaniemy 120mln i MU opłaci prowizję dla grubasa astronomiczna, jeżeli kupimy na jego miejsc kogoś naprawdę klasowego ( jak przykładowo Rakitić) + Matić/Mascherano to nasze szanse w LM z Igłą już w składzie i tym składem jaki mamy będą na pewno większe.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:26

Brozovic na pewno nie wyglada na bombe, ktora przepowiada nam Agresti w przypadku odejscia Pogby. :stop: :lol:

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:28

Przyjmijmy, że to tylko jego subiektywne odczucia. Poza tym Agresti to np. wielki fan talentu Mascherano i jeśli Jefe trafiłby do nas to dla niego byłaby to bomba (piszę o tym bo wiem, że dla wielu osób tutaj żaden wielki transfer by to nie był).

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:29

Napoli ma się spotkać dzisiaj z Wandą temacie Icardiego, który miałby iść w stronę Neapolu za 50 mln.
Higuain :czytaj: :ahsisi:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:29

Mam nadzieję, że Pogba zostanie, bo już za dużo tych przemeblowań w składzie, jak co roku z resztą, potrzebujemy stabilizacji.

Jeśli wygramy LM to nikt nie będzie pamiętał, że wydaliśmy 90 baniek na Igłe :ok:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:35

CavAllano pisze:Brozovic na pewno nie wyglada na bombe, ktora przepowiada nam Agresti w przypadku odejscia Pogby. :stop: :lol:
To higuain nie jest taką bombą? :doh:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:36

Lepiej żeby Napoli kupiło Icardiego niż Baccę. Wtedy pociągnełoby to za sobą na pewno większe ruchy.

Pytanie. Opłacałoby się nam zamieniać Neto na Marchettiego?
fazzi pisze:To higuain nie jest taką bombą? :doh:
Chodzi o to, że wczoraj napisałem, że Agresti po odejściu Pogby spodziewa się, że sprowadzmy duże nazwisko do pomocy ;)

Edit: GDM nadal nalega, że Pogba a Higuain to dwie oddzielne sprawy, pozyskanie Gonzalo nie ma związku ze sprzedażą Pogby a oferta MU 110+10 mln została odrzucona przez nas i negocjacje dalej trwają.
CavAllano pisze:Biorac pod uwage wzmocnienia do obrony i ataku po ewentualnym oddaniu Pogby raczej byle kim sie nie zadowolimy.
Czytając pomiędzy wierszami możnaby nawet wywnioskować, że po sprzedaży Pogby na jego ewentualne zastępstwo moglibyśmy przeznaczyć nawet 60 mln.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2016, 12:45 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:37

fazzi pisze:
CavAllano pisze:Brozovic na pewno nie wyglada na bombe, ktora przepowiada nam Agresti w przypadku odejscia Pogby. :stop: :lol:
To higuain nie jest taką bombą? :doh:
Nie, jemu chodzilo o bombe do pomocy.

Biorac pod uwage wzmocnienia do obrony i ataku po ewentualnym oddaniu Pogby raczej byle kim sie nie zadowolimy.

@RICTOR
Byc moze chcemy zniechecic United i Anglicy w koncu odpuszcza, skupiajac sie np. na Matuidim.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:52

Wiecie co. Tak sobie ostatnio rozmyślałem, po zobaczeniu grafiki, gdzie porównuje się statystyki Pogby i....Milnera. Są bardzo podobne, często nawet z korzyścią dla Anglika, no i oczywiście pod zdjęciami kwoty, za które zawodnicy zasilili/zasilą dany klub. 0/120 mln. No i tak się teraz zastanawiam na ile podświadomie boimy się odejścia Pogby ze względów czysto piłkarskich, a na ile, bo to fajny, wysoki murzynek z ciekawą fryzurą, rozpoznawalny przez każdego w piłkarskim świecie, czasami grający widowiskowo, co jednak stricte na statystyki się nie przekłada. Oczywiście gdybym miał wybór, rękoma i nogami chciałbym Pogbę zatrzymać w Juve, jednak na ten moment takie jakieś rozmyślenia w mojej głowie się pojawiły.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:56

Dla mnie Pogbę za 120 mln euro na czysto (czyli ManUtd płaci prowizję grubasowi) to zbyt dobra oferta by ją odrzucić jeżeli takowa jest/będzie. Pod warunkiem sprowadzenia godnego zastępstwa. Za tyle przechodzili Ronaldo czy Bale, którzy ciągnęli sami swoje drużyny jak Pogba miał nas ciągnąć to byliśmy na 15 miejscu w Serie A, on gra świetnie jak ma w okół zawodników pod niego. Nie bez powodu to powrót Marchisio był tak dla nas kluczowy w tamtym sezonie i zdrowy Khedira.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 12:56

No jakbym miał osobiście wybierać to jestem ciekawy jak wyglądałaby nasza gra z Pogbą, Dybalą i Pjaniciem i chciałbym pooglądać to choćby przez jeden sezon, ale jestem też zdania, że nawet jeśli Polpo odejdzie (zgoda, marketingowo ucierpimy, o to nie ma nawet sensu się spierać) to my wcale słabsi sportowo nie będziemy. Będziemy mieli trochę inaczej zbudowaną drużynę, ale na pewno nie słabszą.

Zablokowany