Mercato (Lato 2016)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie pij juz, odstaw.Cabrini_idol pisze:Spytam tak z ciekawości bo w sumie nie wiem. Pogba to nadal <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>/wolny strzelec czy ma jakąś już klacz u boku. Bo dosyć cicho o tym. 23 lata i dalej bez łani ?. Bo wierzyć lub nie ale baby mają duży wpływ na piłkarzy i ich decyzję.

Sprawa z Pogba sie przedluza i wcale bym sie nie zdzwil, gdyby nagle sie okazalo, ze temat transferu upadl (zwlaszcza przy argumencie w postaci Higuaina). Media strzelaja slepakami, ale zadne z tych doniesien nie jest tak konkretne jak te odnosnie Higuaina. Raiola polecial do Francuza do Miami, by przedstawic mu oferte, a czas mija i nic sie nie dzieje. Allegri oczekuje gracza w Turynie po tym, jak zespol wroci z Australii. Moze jeszcze nie wszystko przesadzone.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie no, spójrzmy prawdzie w oczy. Jeśli coś może faktycznie Pogbę ciągnąć do Manchesteru to te irracjonalne 20 mln na rękę za sezon i poczucie niespełnionych ambicji, że się kiedyś tam nie przebił do składu. Z Mourinho tak samo jak i wielkie sukcesy może być i wielka wtopa. To już nie jest taki gwarant trofeów jak kiedyś.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Chyba rzeczywiście tylko to. Wiadomo, że trudno żebyśmy byli obiektywni, ale jak bardzo się staram, to nie potrafię uznać, że przejście w tym okienku do MU mogłoby być dobre dla kariery Pogby. W tym momencie tj po prostu zły kierunek. Chłopak równie dobrze może tam stracić kilka lat. A z Juve w tym składzie jest w top 4. W tej chwili jesteśmy na poziomie Barcy, Realu i Bayernu (kolejność przypadkowa).RICTOR pisze:Nie no, spójrzmy prawdzie w oczy. Jeśli coś może faktycznie Pogbę ciągnąć do Manchesteru to te irracjonalne 20 mln na rękę za sezon i poczucie niespełnionych ambicji, że się kiedyś tam nie przebił do składu. Z Mourinho tak samo jak i wielkie sukcesy może być i wielka wtopa. To już nie jest taki gwarant trofeów jak kiedyś.
- mrozzi
- Juventino
I dlatego wlasnie nasz zarzad w teorii ma po swojej stronie pewna przewage. Bardzo ambitny projekt, nastawiony na wygranie LM (nie mzonki, a realny cel) vs niepewny projekt i zespol, po ktorym tak naprawde nie wiemy czego sie spodziewac i rzecz jasna brak LM. Mourinho juz prowadzil zespoly z duzymi pieniadzmi i nic spektakularnego z tego nie wynikalo, a do United nie przychodzi przeciez na gotowe. Zmiana klubu mu nie ucieknie, a szczerze watpie, ze United to jego wymarzony kierunek. Pogba bylby frajerem, gdyby nie sprobowal wygrac z tak mocnym zespolem jak nasz i jednak uparl sie na odejscie juz teraz, duze (w sensie duzo wieksze niz obecnie) pieniadze mu nie uciekna. Niech sprobuje - za rok moglby odejsc gdzie chce, majac pewnie zagwarantowany udzial w LM w nowym klubie i rownie wysoki kontrakt. Sam wczesniej bylem przekonany, ze juz po jablkach, ale teraz mam co do tego sporo watpliwosci. Wiarygodnosc Agrestiego w tym okienku tez szalu nie robi, wiec do jego doniesien podchodze z dystansem.RICTOR pisze:Nie no, spójrzmy prawdzie w oczy. Jeśli coś może faktycznie Pogbę ciągnąć do Manchesteru to te irracjonalne 20 mln na rękę za sezon i poczucie niespełnionych ambicji, że się kiedyś tam nie przebił do składu. Z Mourinho tak samo jak i wielkie sukcesy może być i wielka wtopa. To już nie jest taki gwarant trofeów jak kiedyś.
Niech dzialaja pilkarze (z Evra na czele - ma posluch u Pogby) i sam Allegri. Nie zapominajmy, ze to Paul jest szefem Raioli, wiec jesli Francuz bedzie chcial zostac, Gruby bedzie potulny jak baranek.
Higuain z bratem w Madrycie. Zdjecie pochodzi z twitterowego konta bliskiego zawodnikowi.

- samson89
- Juventino
Staram się czytać na bieżąco posty, to jest mój pierwszy wpis do tego tematu, ale (to tylko moje gdybanie) dla mnie to Raioli jest głównym winowajcą tematu transferu PP. Ewidentnie chce zarobić te 20 mln. Tak jak CavAllano napisał piłkarze decydują. Widziałem filmik z Evra (gdzie bez ogródek mówi o wygraniu LM) i po ostatnich informacjach o wykupie Higuaina (zarząd celuje w Champions League) wierzę że Pogba zostanie. Nawet jeśli prawdą jest to co ktoś napisał o kłótni Grubego z Andrea Agnellim. To wszystko ma dla mnie jasną całość, ale tylko w przypadku konfliktu tych stron. Gruby chce zarobić i utrzeć nosa Juve. Stara Dama działa w drugą stronę, gdzie wpływa na zawodnika ([/b] BO ON RZADZI [/b]). Transfery i filmik Evry mają to coś (ujmę to jako rozwój, cel i demonstracja siły, wiary oraz wiedzy) i tylko głupiec odchodził by z klubu wobec jasnego przekazu...wierzę że Gruby nie namąci a dobry wujek Pat nakieruje "naszą 10" do pozostania.[/b]CavAllano pisze:I dlatego wlasnie nasz zarzad w teorii ma po swojej stronie pewna przewage. Bardzo ambitny projekt, nastawiony na wygranie LM (nie mzonki, a realny cel) vs niepewny projekt i zespol, po ktorym tak naprawde nie wiemy czego sie spodziewac i rzecz jasna brak LM. Mourinho juz prowadzil zespoly z duzymi pieniadzmi i nic spektakularnego z tego nie wynikalo, a do United nie przychodzi przeciez na gotowe. Zmiana klubu mu nie ucieknie, a szczerze watpie, ze United to jego wymarzony kierunek. Pogba bylby frajerem, gdyby nie sprobowal wygrac z tak mocnym zespolem jak nasz i jednak uparl sie na odejscie juz teraz, duze (w sensie duzo wieksze niz obecnie) pieniadze mu nie uciekna. Niech sprobuje - za rok moglby odejsc gdzie chce, majac pewnie zagwarantowany udzial w LM w nowym klubie i rownie wysoki kontrakt. Sam wczesniej bylem przekonany, ze juz po jablkach, ale teraz mam co do tego sporo watpliwosci. Wiarygodnosc Agrestiego w tym okienku tez szalu nie robi, wiec do jego doniesien podchodze z dystansem.RICTOR pisze:Nie no, spójrzmy prawdzie w oczy. Jeśli coś może faktycznie Pogbę ciągnąć do Manchesteru to te irracjonalne 20 mln na rękę za sezon i poczucie niespełnionych ambicji, że się kiedyś tam nie przebił do składu. Z Mourinho tak samo jak i wielkie sukcesy może być i wielka wtopa. To już nie jest taki gwarant trofeów jak kiedyś.
Niech dzialaja pilkarze (z Evra na czele - ma posluch u Pogby) i sam Allegri. Nie zapominajmy, ze to Paul jest szefem Raioli, wiec jesli Francuz bedzie chcial zostac, Gruby bedzie potulny jak baranek.
- Vincitore
- Juventino
Też mnie to ostatnio zaciekawiło i postanowiłem wybadać temat. Jeszcze w 2014 roku pokazywał się publicznie z pewną kobietą, media traktowały ją jako jego partnerkę, jednak od tego czasu ani widu ani słychu. Dopokałem się jednak do takich informacji: http://en.mediamass.net/people/paul-pogba/engaged.htmlCabrini_idol pisze:Spytam tak z ciekawości bo w sumie nie wiem. Pogba to nadal <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>/wolny strzelec czy ma jakąś już klacz u boku. Bo dosyć cicho o tym. 23 lata i dalej bez łani ?. Bo wierzyć lub nie ale baby mają duży wpływ na piłkarzy i ich decyzję.
Nie wiem czy pisałem to już wczoraj, ale pojawiają się informacje, że za Higuaina zapłacimy 90 mln - 4,7 mln ma iść dla zawodnika, a ten ma się tych pieniędzy zrzec niczym Pjanic.
Agresti rano na Goal.com wysmażył jakieś wypociny, że w kwestii Pogby jest pozamiatane, że chcieliśmy mu zaproponować nowy kontrakt, ale pieniądze, które oferuje mu Manchester są astronomiczne. W zasadzie to nie napisał tam nic nowego, o czym wiadomo było już dawno (13 mln z bonusami nawet 20), ale jakoś nie chce mi się w to wszystko wierzyć. W ostatnich czasach są lepsze źródła od Agrestiego, które w tej chwili milczą.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2016, 10:18 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- kapusniaczek
- Juventino
zgadzam się z wyżej przytoczonymi komentarzami, że transfer higuaina ma dużo wspólnego z pozostaniem pogby w turynie. francuz oczekiwał konkretnych wzmocnień składu, zeby mieć pewność, że zespoł rozwija się i chce być najlepszy.
transfery takich grajków jak alves czy mascherano to troszkę za mało. mają już grubo po 30 i nie wiadomo jak odnajdą się w nowym otoczeniu i czy znajdą nową motywację do grania na światowym poziomie. ściągniecie benatii, pjanicia czy gonzalo wyraźnie pokazuje, żę juve chce być hegemonem nie tylko we Włoszech. europo nadchodzimy.
transfery takich grajków jak alves czy mascherano to troszkę za mało. mają już grubo po 30 i nie wiadomo jak odnajdą się w nowym otoczeniu i czy znajdą nową motywację do grania na światowym poziomie. ściągniecie benatii, pjanicia czy gonzalo wyraźnie pokazuje, żę juve chce być hegemonem nie tylko we Włoszech. europo nadchodzimy.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
Pisałeś a to tylko dowodzi, że topowi zawodnicy są w stanie zrobić wiele aby przywdziać trykot Juve i grac o najwyższe cele. Jeszcze niedawno mimo niewątpliwej marki niewielu garnęło się do Juve w którym był syf, teraz się garną jak pszczoły do miodu. Przy takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych jesteśmy w stanie wygrać LM bo oprócz niewątpliwej jakości mamy także głód sukcesu i determinację. Jak napisałem już - czy Pogba odejdzie czy zostanie nie zmieni to ostatecznego kształtu drużyny bo patrząc poprzez pryzmat tego co robi zarząd - jestem pewny, że zastąpią go odpowiednia jakością.Vincitore pisze:Nie wiem czy pisałem to już wczoraj, ale pojawiają się informacje, że za Higuaina zapłacimy 90 mln - 4,7 mln ma iść dla zawodnika, a ten ma się tych pieniędzy zrzec niczym Pjanic.
Ktoś tam przebąkiwał o Hamsiku ale gość według mnie jest nie do wyjęcia, podobnie jak Naingolan jest przesiąknięty niechęcią do Juve o czym świadczą słowa po transferze Igły :
Gonzalo złamałeś Nasze Neapolitańskie serca nie za to że opuszczasz Neapol lecz za to jakie kolory wybrałeś co za rozczarowanie...!!
Od razu zaznaczam, że tę jego niby wypowiedź skopiowałem ze strony Napoli ale żadne źródło nie jest podane.

- mrozzi
- Juventino
Bylo juz omawiane na forum (strona 905). Widocznie Ci ucieklo.Vincitore pisze:Nie wiem czy pisałem to już wczoraj, ale pojawiają się informacje, że za Higuaina zapłacimy 90 mln - 4,7 mln ma iść dla zawodnika, a ten ma się tych pieniędzy zrzec niczym Pjanic.

Gazzetta - ponoc Higuain kontaktowal sie w ostatnich dniach z Sarrim i obiecal, ze stawi sie w Dimaro. Niech zyje bluff.
- RICTOR
- Juventino
Czy ja wiem czy źródła milczą o Pogbie. Dziś i Tutto wyprodukowało artykuł i liczby się pokrywają z tym co słyszymy ostatnio. Nie to żebym upierał się, że media mają na bank rację i jest już pozamiatane, ale w sumie ja się nigdy nie spodziewałem, że odejście Paula przebiegnie w normalnym spokojnym tonie i jedyne na czym mi właściwie zależy to to żeby wszystko się szybko wyjaśniło bo niepotrzebnie wprowadza zamieszanie w naszym obozie.
Troszkę jest dyskusji i przypuszczeń, że jedno z naszych kolejnych wzmocnień może być załatwiane z pomocą Doyen.
Troszkę jest dyskusji i przypuszczeń, że jedno z naszych kolejnych wzmocnień może być załatwiane z pomocą Doyen.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Ten sam Hamsik, który był stosunkowo blisko Juve zeszłego lata?alessandro1977 pisze:Ktoś tam przebąkiwał o Hamsiku ale gość według mnie jest nie do wyjęcia, podobnie jak Naingolan jest przesiąknięty niechęcią do Juve o czym świadczą słowa po transferze Igły.
Od razu zaznaczam, że tę jego niby wypowiedź skopiowałem ze strony Napoli ale żadne źródło nie jest podane.
- mrozzi
- Juventino
Czyli albo Gabriel, albo cos na grubo.RICTOR pisze:Troszkę jest dyskusji i przypuszczeń, że jedno z naszych kolejnych wzmocnień może być załatwiane z pomocą Doyen.
Mi sie w sprawie Pogby wiele nie zgadza, jakkolwiek by na to nie spojrzec. Mamy koncowke lipca i cos mi podpowiada, ze ten tydzien byc moze przyniesie jakies nowe wiadomosci, kto wie, czy nie rozwiazanie calej sprawy. W mediach nie mowi sie o jakichkolwiek nowych rozmowach, kwoty pochodza ze wczesniejszych doniesien. Sam Mourinho tez zaczal watpic, do tego te wiadomosci o szukaniu alternatyw.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
Był blisko w jaki sposób ? Według mediów, które podobnie jak w tym roku walą niesprawdzonymi i wyssanymi z palca informacjami ?nynek pisze:Ten sam Hamsik, który był stosunkowo blisko Juve zeszłego lata?
Naturalnie niechęć pod publiczkę to raz a niechęć rzeczywista to dwa bo przypuszczam, że gdyby Juve naprawdę mocno na niego parol zagięło to przyszedłby na czworaka. Ninja z Romy w pewnym momencie był obiektem westchnień zarządu to jego śpiewka się zmieniła, teraz kiedy już wiadomo, że do jego transferu nie dojdzie znowu struga gieroja.

- RICTOR
- Juventino
No właśnie Doyen ma łapy położone na wielu piłkarzach i w sumie ciężko znaleźć taką zebraną listę wszystkich ważniejszych. Gabriel, Herrera, Brozovic - wszyscy to piłkarze, którzy rzekomo nas interesują a których w mniejszym lub większym stopniu kontroluje Doyen