Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 14:53

No to coś czuję, że nawet 2 miechów mniej nie dostanie Antek...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 15:10

Zaczyna się to samo, co przeszło tydzień temu, czyli: "nie czas na dowody, rozbieżności i inne pierdoły. Co wam się nie podoba, zostawcie dla siebie"

Nie wiem, czy coś dobrego z tego wyjdzie. Tak jak Martin napisał, zrobią wszystko, by Conte szybko nie wrócił na ławkę

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 15:19

Coś nowego w sprawie Conte? Bo od ponad tygodnia tego nie śledzę, a widziałem na głównej felieton o tym, że dostał już 10 miechów.

rosomak pisze: Troche to przpomina strategie PISU wnaszej polityce, donosicielstwo na porzadku dziennym, tylko utrudniac prace innym, to sie tylko liczy.
Każda normalna opozycja polityczna to robi, a Pis ma szczególnie na kogo donosić jeśli chodzi o partie obecnie rządzącą. Akurat sytuacji Conte bym tutaj nie porównywał do tej w naszym kraju, bo Conte dobrze rządzi zespołem i nie należy mu przeszkadzać, a PO rządzi tragicznie państwem i należy im przeszkadzać dopóki władzy nie utracą.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 15:21

StaryDobryNedved pisze:Coś nowego w sprawie Conte? Bo od ponad tygodnia tego nie śledzę, a widziałem na głównej felieton o tym, że dostał już 10 miechów.

rosomak pisze: Troche to przpomina strategie PISU wnaszej polityce, donosicielstwo na porzadku dziennym, tylko utrudniac prace innym, to sie tylko liczy.
Każda normalna opozycja polityczna to robi, a Pis ma szczególnie na kogo donosić jeśli chodzi o partie obecnie rządzącą. Akurat sytuacji Conte bym tutaj nie porównywał do tej w naszym kraju, bo Conte dobrze rządzi zespołem i nie należy mu przeszkadzać, a PO rządzi tragicznie państwem i należy im przeszkadzać dopóki władzy nie utracą.
Że niby pis rządziłby lepiej ? :C Nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem PO, ale nie widzę lepszej alternatywy obecnie. Głosowałem na zasadzie mniejszego zła.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 16:17

fazzi pisze:
StaryDobryNedved pisze:Coś nowego w sprawie Conte? Bo od ponad tygodnia tego nie śledzę, a widziałem na głównej felieton o tym, że dostał już 10 miechów.

Że niby pis rządziłby lepiej ? :C Nie jestem jakimś zagorzałym zwolennikiem PO, ale nie widzę lepszej alternatywy obecnie. Głosowałem na zasadzie mniejszego zła.
Nie jestem zwolennikiem żadnej obecnej partii bo w każdej siedzą postkomuniści i złodzieje, normalni złodzieje, którzy kradną w żywe oczy ale fakty są takie, że Pis rządził lepiej. 2 lata, nie w kryzysie ale według wszelakich statystyk rządził lepiej. I to oni są dla mnie mniejszym złem dzisiaj z tego szamba przy ulicy wiejskiej. A PO to ostatnia partia na którą bym zagłosował, osobiście dla mnie ten cały twór przypomina mi jakąś 5 kolumne Niemiec w naszym kraju. PO to świetnie zorganizowana partia pod względem PR i wzajemnych układów z wpływowymi środowiskami/ludźmi w kraju i to im pozwoliło utrzymać władzę ale jeśli chodzi o samo rządzenie są po prostu tragiczni. Mam im do zarzucenia wiele, jeśli znajdziesz chwile na przestudiowanie wszelkich statystyk, danych z ich rządów to wyjdzie Ci jeden wniosek: szkodzą Polsce i Polakom jak tylko mogą, a zatem pomagają Niemcom i Rosjanom, czyli najgroźniejszym sąsiadom naszego kraju. Prosty przykład? Jest za dużo urzędników w kraju, biurokracja jest zbyt duża, Tusk obiecał ją zmniejszyć, a co się dzieje? Mamy 2012, od 2008 liczba urzędników wzrosła, a ich pensje zwiększyły się od 11 do 18 procent. No i co to znaczy? Jaki jest cel? Mniejsze zło? Nie powiedziałbym.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 16:42

StaryDobryNedved pisze: ale fakty są takie, że Pis rządził lepiej. 2 lata, nie w kryzysie ale według wszelakich statystyk rządził lepiej.
Właśnie. Nie w kryzysie. W czasie rządów PiS całą światowa gospodarka galopowała, stąd mega statystyki, oni nie przyłożyli do tego palca. Gdybym ja był wtedy premierem, a ty prezydentem to uwierz mi, statystyki były by identyczne.
StaryDobryNedved pisze:jeden wniosek: szkodzą Polsce i Polakom jak tylko mogą, a zatem pomagają Niemcom i Rosjanom, czyli najgroźniejszym sąsiadom naszego kraju.
A w czym upatrujesz togo zagrożenia bo nie rozumiem ? Zresztą, jak się domyślam dyskusja nie ma i tak dalszego sensu. Spisek ble ble....

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 16:51

Zbliża się 17, godzina o której mieli zająć się Conte w końcu. Cudów bym się nie spodziewał. W tej instancji pewnie dużo nie ugramy.

PS. Chętnie bym podyskutował, ale fazzi sam się wyeliminował z dyskusji ;)

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 16:54

Sprawa Conte zostala przesunięta na 17 czyli na sam koniec?
Coś czuję,że będzie wygladalo to tak,że podtrzymują wyrok i nie widzą powodów do odwołania... :/
Na koniec sie takie sprawy zostawia z reguly, gdzie zna sie wyrok :|

KLIK ==>www
roccoco23r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 17:36

fazzi pisze:

Widzę, że fazzi to kolejny leming z pokolenia młodych z wielkich miast, których obecne populistyczne media skrzywdziły, robiąc wodę z mózgu.
A co do sprawy Conte, to mam nadzieję, że chociaż minimalnie zmniejszą karę. Nadal uważam, iż cały ten proces to jedna wielka farsa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 17:47

roccoco23r pisze:Widzę, że fazzi to kolejny leming z pokolenia młodych z wielkich miast, których obecne populistyczne media skrzywdziły, robiąc wodę z mózgu.
A Ty skąd? Od ojca Rydzyka?
Takie dyskusje są bezsensowne, zwłaszcza w tym temacie. Skończmy je :stop: Poza tym jaki masz cel w pisaniu czegoś do fazziego, skoro i tak Ci nie zripostuje? Pogadaj se z nim, jak wróci. Szanse będą równe.

Ja niczego dobrego się nie spodziewam. Jeśli ścieżka obrony obrana przez prawników Conte będzie naprawdę silnie uderzać w logikę poprzednich rozpraw, zrewidują mu wyrok o 2-3 miesiące. Na nic więcej raczej nie mamy co liczyć, zwłaszcza, że gołym okiem widać nastawienie sądu do sprawy naszego trenera. Ma cierpieć, będzie cierpiał, tylko za to, że ośmielił się wygrywać z Juve

Obrazek
Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 18:51

Zaczyna przemawiać Giulia Bongiorno w sprawie Antka. Ma ona nakreślić sytuacje Conte i sprostować kilka rzeczy w jego sprawie.
Edit: Kobiecina daje porządne trzymające się "kupy" argumenty za tym, że Conte nie mógł mieć związku ze sprawą.

Forza Juve !
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 20:57

Wiecie, co podobno odpowiedzial przed chwila Palazzi na pytanie, dlaczego nie oskarzyl pozostalych 23 graczy, ktorzy niby byli na odprawie i mieli slyszec, ze mecz jest ustawiony? Bo mogli mu odpowiedziec, ze byli w tym momencie w kiblu, a Conte i reszta sztabu podczas odprawy musieli byc obecni. Lepszego podsumowania tego procesu chyba dac nie mozna.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 21:22

Smiech na sali cos sie wyrabia w tych sądach wloskich. Za wszelka cene chca nas skrzywdzic i maja gdzies wizerunek wloskiej pilki.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 22:12

Palazzi pisze:Dlaczego żaden z zawodników Sieny nie potwierdził słów Carobbio? W piłce nożnej obowiązuje zasada zmowy milczenia, ponieważ piłkarze boją się konsekwencji. W tej sytuacji nie można traktować ich zaprzeczeń na równi z zeznaniami świadka koronnego, którym uczyniono Carobbio.
Tą oto wypowiedzią pana prokuratora, po prostu zostałem wbity w ziemię na 1km.
Wypowiedź ta po prostu jest mistrzowska i pokazuję całą farsę jaka jest robiona podczas tego "procesu".
Z tym pajacem nie da się wygrać... niby to sąd decyduję, ale jak taki człek jest prokuratorem to aż strach pomyśleć kto może być sędzią prowadzącym.

Strasburg, Kopenhaga czy NATO... tam trzeba szukać sprawiedliwości.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2012, 22:59

Wygląda na to, że cały sezon będziemy musieli się obejść bez Conte :evil:

ODPOWIEDZ