Mercato (Lato 2016)
- Yaro417
- Juventino
:hellyes:Eric6666 pisze:Higuain pokazuje, że przestaliśmy się bawić. Chcemy zawodnika z ligi, poziom najwyższy i na teraz. Pieniądze nie są ważne. Może Pogba oczekiwał gwarancji, że Juve idzie tylko do góry? Allegri wypowiadał się, że Juve jest w 4 najlepszych klubów na świecie, a takie kluby od czasu do czasu płacą "krocie". Pomijając satysfakcję kibica Juve wobec kibica Napoli mamy sytuację, gdzie kupujemy 2 najlepszych zawodników z 2 największych teraz rywali?
Też mi też się wydaje, że Pogba chciał gwarancji, że podnosimy nasz poziom sportowy (na tu i teraz) i że naprawdę celujemy w wygraną w LM. A atak Dybala-Higuain daje większe szanse na zgarnięcie tego trofeum w porówaniu do ataku Dybala-Mandzukić i de facto brak topowej "9" to był ten jedyny problem w naszej aktualnej sytuacji boiskowej.
- blackadder
- Juventino
Wszyscy pamiętamy enigmatyczną wypowiedź Marotty, gdy po spotkaniu z ADL powiedział że nie ma żadnych negocjacji, po czym odchodząc rzucił - "na teraz". Potem wypowiedź Paraticiego, który powiedział że wielkie kluby jak Juventus i Napoli muszą być gotowe na odejście swoich największych gwiazd. Potem świat obiegła informacja o Pogbie w United. Wiemy że negocjacje miały miejsce, a Raiola poleciał parę dni temu do USA. Ja nagły zwrot akcji w sprawie Higuaina tłumaczę sobie tym że dostaliśmy jasny sygnał - Pogba odchodzi - w tym momencie Marotta zaprasza Higuaina na testy medyczne. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Transfer Higuaina i zatrzymanie Paula będzie dla mnie kompletnym szokiem, choć jak każdy bardzo tego chcę.Yaro417 pisze::hellyes:Eric6666 pisze:Higuain pokazuje, że przestaliśmy się bawić. Chcemy zawodnika z ligi, poziom najwyższy i na teraz. Pieniądze nie są ważne. Może Pogba oczekiwał gwarancji, że Juve idzie tylko do góry? Allegri wypowiadał się, że Juve jest w 4 najlepszych klubów na świecie, a takie kluby od czasu do czasu płacą "krocie". Pomijając satysfakcję kibica Juve wobec kibica Napoli mamy sytuację, gdzie kupujemy 2 najlepszych zawodników z 2 największych teraz rywali?
Też mi też się wydaje, że Pogba chciał gwarancji, że podnosimy nasz poziom sportowy (na tu i teraz) i że naprawdę celujemy w wygraną w LM. A atak Dybala-Higuain daje większe szanse na zgarnięcie tego trofeum w porówaniu do ataku Dybala-Mandzukić i de facto brak topowej "9" to buł tej jedyny problem w naszej aktualnej sytuacji.
Łudzę się jeszcze tylko, że jest ziarno prawdy w plotkach o Rakiticiu. Z obecnych kandydatur na następcę Pogby, tylko Ivan pasuje mi do naszego środka pola.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 18:57 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

- damszn
- Juventino
Ja bym jeszcze dodał słabszą ławkę, tak poprawiła się trochę, gdy będą zdrowi kluczowi pomocnicy - Khedira i Marchisio to będziemy ich mieli 4, więcej niż w ostatnim sezonie ale to jeszcze mało, powiedzmy że Khedira wypadnie, przyjdzie mecz o finał LM, walczymy o wynik i nie mamy kogo wstawić.Yaro417 pisze::hellyes:Eric6666 pisze:Higuain pokazuje, że przestaliśmy się bawić. Chcemy zawodnika z ligi, poziom najwyższy i na teraz. Pieniądze nie są ważne. Może Pogba oczekiwał gwarancji, że Juve idzie tylko do góry? Allegri wypowiadał się, że Juve jest w 4 najlepszych klubów na świecie, a takie kluby od czasu do czasu płacą "krocie". Pomijając satysfakcję kibica Juve wobec kibica Napoli mamy sytuację, gdzie kupujemy 2 najlepszych zawodników z 2 największych teraz rywali?
Też mi też się wydaje, że Pogba chciał gwarancji, że podnosimy nasz poziom sportowy (na tu i teraz) i że naprawdę celujemy w wygraną w LM. A atak Dybala-Higuain daje większe szanse na zgarnięcie tego trofeum w porówaniu do ataku Dybala-Mandzukić i de facto brak topowej "9" to był ten jedyny problem w naszej aktualnej sytuacji boiskowej.
Jedynie Pjaca który tak na prawdę zastąpił Cuadrado, Mandziu/Zaza nie odmieni losu meczu w LM.
Ale wszystko po kolei, jak przyjdzie Higuain i nie odejdzie Pogba to jest lepiej niż każdy z nas mógł sobie wyobrazić, licząc już z zawodnikami którzy przybyli .
:lol:
- PlanetJuve
- Juventino
:shock: To byłoby niewiarygodne okienko! Z tego co wynika to do końca lipca kończymy zakupy i jazda.RICTOR pisze:Momblano - mamy w rękach Maticia, ale czekamy na Mascherano; jeśli nie przedłuży kontraktu z Barcą będzie u nas; obserwujemy bacznie Hectora Herrerę i Brozovicia.
Matic to mój faworyt- nogi nie odstawi, a i kiwnać umie i dobrze się ustwia.
- Cabrini_idol
- Juventino
Lepiej, żeby Milan przedłużył kontrakt Donnarummie i wpisał klauzulę , bo za rok/dwa uderzamy po niego 

- Arbuzini
- Juventino
Zacząłem rozpisywać nasz skład rozbierając go na czynniki pierwsze, ale wyszedłby chyba post na pół strony. Skrótowo rzecz ujmując: świetnie obsadzona bramka (Buffon i Neto), boki obrony/wahadła złożone z jednych z najlepszych zawodników na tej pozycji (Alves, Sandro) i rezerwowymi, których stać na grę na podobnym poziomie (Lichtstiener, Evra), fantastyczny środek obrony (BBC, Rugani, Benatia), dwóch świetnych i chyba najinteligentniejszych na świecie środkowych pomocników (Marchisio oraz Khedira), najlepszy asystujący pomocnik dwóch ostatnich sezonów w Serie A (Pjanic), niesamowity... po prostu Dybala oraz autor najlepszego wyniku strzeleckiego w historii ligi (Higuaín). Do tego chorwacki drugi garnitur w ataku (Mandzukic, Pjaca) i brakuje tylko wymienienia Leminy na Maticia/Mascherano.CavAllano pisze:Dlatego też podkreślił ostatnio, już w trakcie pobytu w Australii, że każdy kto zechce opuścić Juventus w tym momencie powinien to przemyśleć dwa razy. Argumenty po swojej stronie mamy świetne i dlatego póki jeszcze nic nie jest przesądzone powinniśmy walczyć do końca. Mając perspektywę gry z TAKIMI zawodnikami Francuz nie powinien mieć żadnych wątpliwości.Eric6666 pisze:Allegri wypowiadał się, że Juve jest w 4 najlepszych klubów na świecie, a takie kluby od czasu do czasu płacą "krocie".
Miało być krótko, wyszło tylko krócej, ale popatrzcie na te nazwiska oraz faktyczny poziom sportowy jaki są nam w stanie zagwarantować. Nawet lepsze pieniądze nie przemówiłyby do mnie za zmianą takiego otoczenia. Jeśli Pogba poprosi o transfer tego lata to... będzie to dziwne.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W Neapolu kibice stworzyli "ścianę płaczu", pozostawiając przy niej pamiątki, gadżety związane z Higuainem. A myślałem, że już nic we Włoszech mnie nie zaskoczy. Nawet Altafiniego nam wypomnieli. 

- PlanetJuve
- Juventino
CavAllano pisze:W Neapolu kibice stworzyli "ścianę płaczu", pozostawiając przy niej pamiątki, gadżety związane z Higuainem. A myślałem, że już nic we Włoszech mnie nie zaskoczy. Nawet Altafiniego nam wypomnieli.

- Patrol
- Juventino
Staram się postawić na miejscu kibiców z Neapolu. Wiem, że to ciężkie, bo to inna mentalność i trochę większa wioska, ale... Nie rozumiem ich lamentu. Oddają zawodnika, który i tak nie chciał przedłużać u nich kontraktu, dostaną ogromne pieniądze i przeznaczą je na wzmocnienia. Wiadomo, że Igła odchodzi do najbardziej znienawidzonego rywala, ale bez przesady!
Jeśli przy transferach Pjanica, Benatii, Alvesa, Pjacy i Higuaina nie sprzedamy Pogby, a jedynie naszych rezerwowych, to będzie chyba najlepsze okienko w historii klubu. To oczywiście subiektywna opinia, ale ciężko znaleźć lepsze mercato w wykonaniu naszych dyrektorów
A jeśli Pogba odejdzie, to wierzę, że nie zwrócimy się w kierunku Witsela i Brozovica. Powinny nas interesować nazwiska z samego topu. Jednakże przy takim składzie, większość zawodników powinna pójść za radą Maxa i dwukrotnie przemyśleć kwestię opuszczenia Turynu. Myślę, że te słowa najlepiej oddają sytuację Pogby. Idziemy na całość :hellyes:

Jeśli przy transferach Pjanica, Benatii, Alvesa, Pjacy i Higuaina nie sprzedamy Pogby, a jedynie naszych rezerwowych, to będzie chyba najlepsze okienko w historii klubu. To oczywiście subiektywna opinia, ale ciężko znaleźć lepsze mercato w wykonaniu naszych dyrektorów

A jeśli Pogba odejdzie, to wierzę, że nie zwrócimy się w kierunku Witsela i Brozovica. Powinny nas interesować nazwiska z samego topu. Jednakże przy takim składzie, większość zawodników powinna pójść za radą Maxa i dwukrotnie przemyśleć kwestię opuszczenia Turynu. Myślę, że te słowa najlepiej oddają sytuację Pogby. Idziemy na całość :hellyes:
- Piotr Juvefan
- Juventino
Chciałem tylko zauważyć, iż widziałem od początku, że Marotta sprowadzi nam Higuaina nawet gdy inni wątpili
Uważam też, że Pogba zostanie jeśli tylko Real nie przebije MU. Kolejne co myślę to kwestia tego typu, że ściągniemy z Barcy Marszczerano. Dziękuję :lol:

- ipswich
- Juventino
- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To mercato juz jest niezle, a zapowiada sie NIESAMOWICIE! Jak przyjdzie Igla (troche go nie lubie, ale polubie jak bedzie trzeba) i nie odejdzie Pogbus to bedzie miazga. Fajnie tez, jak ktos wczesniej wspomnial, ze kasa zostaje w Serie A, bo jednak konkurencja w lidze jest nam potrzebna. Wiec niech Napoli (i inni) sie wzmacnia i daje nam co roku kopa zeby byc coraz lepszym klubem.
Jedna rzecz mnie tylko dziwi, jak zawsze zreszta. Tak jak to bylo z Pjanicem czy teraz z Igla. Jak cholera mozna spalic, czy wrzucic do kibla koszulke z herbem ukochanego klubu? Nie rozumiem tego.
Jedna rzecz mnie tylko dziwi, jak zawsze zreszta. Tak jak to bylo z Pjanicem czy teraz z Igla. Jak cholera mozna spalic, czy wrzucic do kibla koszulke z herbem ukochanego klubu? Nie rozumiem tego.

- CzeczenCZN
- Juventino
Pedulla podał info że Napoli rusza po... Teveza 
Po pomocnika to uderzamy niezależnie od wszystkiego, w obliczu tylu kontuzji.Virgil pisze:Ciekawe czyli polujemy jeszcze na pomocnika - Matic lub Masherano
I w wypadku odjeścia Pogby dodatkowo na jego miejsce klasowy pomocnik a nie jakiś Witsel ?
Tak ?