Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 12:31

konradrom pisze:Młodszy i lepszy? A masz kogoś konkretnego na myśli?
Nie chcę zarzucać kandydaturami, bo zaraz zacznie się stękanie, że na tego nie mamy szans, tamten wcale nie jest lepszy a jeszcze inny nie pasuje do koncepcji. Powiem krótko, dlaczego nie Lisandro: bo się wkopiemy. Będąc na etapie w którym jesteśmy, mając takich zawodników a nie innych nie ma sensu dokładać do układanki Lopeza - podstarzałego zawodnika nigdy nie będącego topem o wątpliwej formie, za którego w dodatku trzeba bulić. No chyba, że mamy pasję ciągłego wymieniania średniaków, doraźnych rozwiązań itp vide Matri out, Quag in, Quag out, Borriello in, Borrielo out, Gilardino in, Gilardino out, Lopez in... i tak w koło Macieju. Mnóstwo zachodu, strata czasu i pieniędzy, a poziom sportowy stoi w miejscu

Obrazek
aligator9

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 12:43

A może by tak Henrikh Mkhitaryan z Szachtara. Co prawda jest on ofensywnym pomocnikiem, ale może grać jako cofnięty napastnik, a nawet środkowy pomocnik. Plusy są takie, że jest młody, ma duże umiejętności i jest bardzo bramkostrzelny. Dla swojej reprezentacji strzelił 10 bramek w 35 meczach. Przez transfermarkt jest wyceniany na 17 mln euro. Może udałoby się go wyciągnąć za około 30 mln.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 12:52

aligator9 pisze:A może by tak Henrikh Mkhitaryan z Szachtara. Co prawda jest on ofensywnym pomocnikiem, ale może grać jako cofnięty napastnik, a nawet środkowy pomocnik. Plusy są takie, że jest młody, ma duże umiejętności i jest bardzo bramkostrzelny. Dla swojej reprezentacji strzelił 10 bramek w 35 meczach. Przez transfermarkt jest wyceniany na 17 mln euro. Może udałoby się go wyciągnąć za około 30 mln.
Ty to tak na poważnie ?

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 12:57

Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.

:plflag: :juveflag: :plflag:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:07

Dolce Vita pisze:Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.
Słuchaj, chodzi o to, że nawet ewentualny wzrost jakościowy spowodowany transferem Lisandro po prostu nie może być aż tak znaczący jak zablokowane środki i miejsce w drużynie dla lepszych. Kumasz, o co mnie się rozchodzi?

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:07

jestem zdania że jak sprowadzać napastnika to takiego który zapewni nam seryjne zdobywanie bramek i nie jest on z promocji (Dzeko, Suarez [ja jestem też zwolennikiem Higuaina na przykład] itd.) każde inne Bendtnery, Llorenty i inne uważam za półśrodki i jestem zwolennikiem pozostania z tym co mamy = albo wszystko albo nic :whistle:
Lypsky pisze:(...)być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.
a szkoda bo ten sezon może uznać za udany (do puki grał)
Lypsky pisze:Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć
Matri na forum jest juz krytykowany dla zasady . Bo nie wypada widzieć u niego już plusów.. zaraz zostaniesz zlinczowany :whistle:
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 13:29 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:21

Ja mimo wszystko uwazam ze jezeli jest mozliwosc oddania Matriego np. za 10 mln euro to go oddac i sprowadzic kogos z wypozyczonych lub Lisandro.
Niech ktos sie ogrywa, napewno zastepstwo dla niego nie zabierze miejsca topce.
Matri gra jak gra, czasami ma jakies przeblyski ale to jest raz na 8,9 meczy.
Nam potrzebny taki koles ktory setki wykorzysta czesciej od niego

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:26

Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć. Jeśli mamy kogokolwiek sprzedawać, powinien być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 13:35

Lypsky pisze:Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć. Jeśli mamy kogokolwiek sprzedawać, powinien być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.
Dodam, że Fabio jest konfliktowy i obrażalski, a Matri jak sam powiedział może zostać w Juve i siedzieć nawet na ławce a jako zmiennik nie plujący się o grę moim zdaniem będzie dobry.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 15:19

pumex pisze:
Dolce Vita pisze:Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.
Słuchaj, chodzi o to, że nawet ewentualny wzrost jakościowy spowodowany transferem Lisandro po prostu nie może być aż tak znaczący jak zablokowane środki i miejsce w drużynie dla lepszych. Kumasz, o co mnie się rozchodzi?
Zablokowane środki... Jasne, bo gdybyśmy nie wydali kasy na Lisandro to Marotta wyda je na topa :bravo:. Ja tam nie mam nic przeciwko temu transferowi. W zimie Lisandro, w lecie Llorente i musimy być dobrej myśli. Jeśli nie przyjdzie Argentyńczyk to kto przyjdzie? Tak czy owak nie można się spodziewać jakiegoś mega wzmocnienia i skoku jakości. Kumasz? ;)

:plflag: :juveflag: :plflag:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 15:31

Dolce Vita pisze:Zablokowane środki... Jasne, bo gdybyśmy nie wydali kasy na Lisandro to Marotta wyda je na topa :bravo:.
Krótko: jak sprowadzimy Lisandro, to już nikt poza Llorente nie dojdzie, nawet przy sprzedaży Q/Matriego. Atak "Lisandro, Llorente, Q/Matri, Giovinco, Vucinic" nie różni się jakościowo od składu "Llorente, Quagliarella, Matri, Giovinco, Vucinic" na tyle, żeby uszczuplać budżet wydatkowy i płacowy.
Dolce Vita pisze:Tak czy owak nie można się spodziewać jakiegoś mega wzmocnienia i skoku jakości. Kumasz? ;)
Aha. Więc wydajmy kasę, aby zostać z jakością którą mamy już teraz, bez wydawania szmalu. Noo... to jest myśl :o
Lypsky pisze:Zgadzam się z leszczem pumexem.
ej, złotko...
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 15:35 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 15:34

Zgadzam się z leszczem pumexem. Jeśli mamy sprowadzać kogoś w zimowym okienku, najlepiej niech będzie to półroczne wypożyczenie - chodzi o to by nie kupować"niepewnego" zawodnika, którego nie będziemy mogli się pozbyć.

Lopez nie jest wybitnym zawodnikiem, więc po co narażać się na kolejnego Iaquintę/Amauriego?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 15:44

Zarząd Fiorentiny zaprzecza doniesieniom o zainteresowaniu Lopezem. W obliczu rzekomych problemów finansowych OL oraz braku konkurencji o piłkarza, w postaci innych znaczących klubów, plan "Szalonookiego" o wypożyczeniu Argentyńczyka może nie być wcale niemożliwy do zrealizowania. Ponadto prasa spekuluje o możliwej wymianie Vidal-Higuain.Ale ten news należałoby potraktować z przymrożeniem oka.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 15:51

konradrom pisze:
jsduga pisze: Brazylijczyka w Lyonie
A nie Argentyńczyka?
pardon, mój błąd :ok:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2013, 16:22

Według mnie ten obiecany "top" nie będzie wysuniętym napastnikiem. W lato czeka nasz przebudowa ataku(mam nadzieje że gruntowna). "Top" będzie cofniętym napastnikiem, i Beppe z Antosiem po jego przyjściu oznajmią wszystkim że to nowy Alex i dostanie 10 na plecach. Nasz dyrektor spełni obietnicę , trybuny odnajdą nowego idola, wszyscy poza forum juvepoland będą zadowoleni. :-)

Jak na mój gust kupimy Alexisa bądź Jovetica.

Gdyby odszedł duńczyk, Matri i Fabio Q. , zrobi się miejsce dla LL, kogoś młodego i obiecanej gwiazdy.

Tylko gdzie w tym wszystkim miejsce dla Lopeza?

Nie wiem, ale jestem w stanie uwierzyć że nasz zarząd wie co robi ;-)

LL przyjdzie = Cavani, Falcao, Igła , czy ktokolwiek inny o kim marzycie - nie przyjdzie. Hiszpan szykowany jest na podstawową 9wiątkę.

Zablokowany