Mercato (2012-2014)
- pumex
 - Juventino

Nie chcę zarzucać kandydaturami, bo zaraz zacznie się stękanie, że na tego nie mamy szans, tamten wcale nie jest lepszy a jeszcze inny nie pasuje do koncepcji. Powiem krótko, dlaczego nie Lisandro: bo się wkopiemy. Będąc na etapie w którym jesteśmy, mając takich zawodników a nie innych nie ma sensu dokładać do układanki Lopeza - podstarzałego zawodnika nigdy nie będącego topem o wątpliwej formie, za którego w dodatku trzeba bulić. No chyba, że mamy pasję ciągłego wymieniania średniaków, doraźnych rozwiązań itp vide Matri out, Quag in, Quag out, Borriello in, Borrielo out, Gilardino in, Gilardino out, Lopez in... i tak w koło Macieju. Mnóstwo zachodu, strata czasu i pieniędzy, a poziom sportowy stoi w miejscukonradrom pisze:Młodszy i lepszy? A masz kogoś konkretnego na myśli?

- aligator9
 - Juventino

A może by tak Henrikh Mkhitaryan z Szachtara. Co prawda jest on ofensywnym pomocnikiem, ale może grać jako cofnięty napastnik, a nawet środkowy pomocnik. Plusy są takie, że jest młody, ma duże umiejętności i jest bardzo bramkostrzelny. Dla swojej reprezentacji strzelił 10 bramek w 35 meczach. Przez transfermarkt jest wyceniany na 17 mln euro. Może udałoby się go wyciągnąć za około 30 mln.

- Virgil
 - Juventino

Ty to tak na poważnie ?aligator9 pisze:A może by tak Henrikh Mkhitaryan z Szachtara. Co prawda jest on ofensywnym pomocnikiem, ale może grać jako cofnięty napastnik, a nawet środkowy pomocnik. Plusy są takie, że jest młody, ma duże umiejętności i jest bardzo bramkostrzelny. Dla swojej reprezentacji strzelił 10 bramek w 35 meczach. Przez transfermarkt jest wyceniany na 17 mln euro. Może udałoby się go wyciągnąć za około 30 mln.
- Dolce Vita
 - Juventino

Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.

- pumex
 - Juventino

Słuchaj, chodzi o to, że nawet ewentualny wzrost jakościowy spowodowany transferem Lisandro po prostu nie może być aż tak znaczący jak zablokowane środki i miejsce w drużynie dla lepszych. Kumasz, o co mnie się rozchodzi?Dolce Vita pisze:Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.

- wagner
 - Juventino

jestem zdania że jak sprowadzać napastnika to takiego który zapewni nam seryjne zdobywanie bramek i nie jest on z promocji (Dzeko, Suarez [ja jestem też zwolennikiem Higuaina na przykład] itd.) każde inne Bendtnery, Llorenty i inne uważam za półśrodki i jestem zwolennikiem pozostania z tym co mamy = albo wszystko albo nic  

a szkoda bo ten sezon może uznać za udany (do puki grał)Lypsky pisze:(...)być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.
Matri na forum jest juz krytykowany dla zasady . Bo nie wypada widzieć u niego już plusów.. zaraz zostaniesz zlinczowanyLypsky pisze:Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć
					Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 13:29 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

- rosomak
 - Juventino

Ja mimo wszystko uwazam ze jezeli jest mozliwosc oddania Matriego np. za 10 mln euro to go oddac i sprowadzic kogos z wypozyczonych lub Lisandro.
Niech ktos sie ogrywa, napewno zastepstwo dla niego nie zabierze miejsca topce.
Matri gra jak gra, czasami ma jakies przeblyski ale to jest raz na 8,9 meczy.
Nam potrzebny taki koles ktory setki wykorzysta czesciej od niego

Niech ktos sie ogrywa, napewno zastepstwo dla niego nie zabierze miejsca topce.
Matri gra jak gra, czasami ma jakies przeblyski ale to jest raz na 8,9 meczy.
Nam potrzebny taki koles ktory setki wykorzysta czesciej od niego
- Lypsky
 - Juventino

Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć. Jeśli mamy kogokolwiek sprzedawać, powinien być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
						- bajbek17
 - Juventino

Dodam, że Fabio jest konfliktowy i obrażalski, a Matri jak sam powiedział może zostać w Juve i siedzieć nawet na ławce a jako zmiennik nie plujący się o grę moim zdaniem będzie dobry.Lypsky pisze:Matri od meczu z Cagliari gra dobrze lub bardzo dobrze, więc proszę się od niego odpieprzyć. Jeśli mamy kogokolwiek sprzedawać, powinien być to Quagliarella - Fabio podpadł trenerowi, Conte na niego nie stawia, więc nie ma sensu trzymać go na ławce.
- Dolce Vita
 - Juventino

Zablokowane środki... Jasne, bo gdybyśmy nie wydali kasy na Lisandro to Marotta wyda je na topapumex pisze:Słuchaj, chodzi o to, że nawet ewentualny wzrost jakościowy spowodowany transferem Lisandro po prostu nie może być aż tak znaczący jak zablokowane środki i miejsce w drużynie dla lepszych. Kumasz, o co mnie się rozchodzi?Dolce Vita pisze:Jak dla mnie jest bardzo niewielka szansa, że Lisandro okaże się słabszy od takiego Matriego, Quaga czy Bendtnera. Poza tym nazywanie piłkarza z rocznika 83 ''podstarzałym'' jest chyba sporym nadużyciem.
- pumex
 - Juventino

Krótko: jak sprowadzimy Lisandro, to już nikt poza Llorente nie dojdzie, nawet przy sprzedaży Q/Matriego. Atak "Lisandro, Llorente, Q/Matri, Giovinco, Vucinic" nie różni się jakościowo od składu "Llorente, Quagliarella, Matri, Giovinco, Vucinic" na tyle, żeby uszczuplać budżet wydatkowy i płacowy.Dolce Vita pisze:Zablokowane środki... Jasne, bo gdybyśmy nie wydali kasy na Lisandro to Marotta wyda je na topa.
Aha. Więc wydajmy kasę, aby zostać z jakością którą mamy już teraz, bez wydawania szmalu. Noo... to jest myśl :oDolce Vita pisze:Tak czy owak nie można się spodziewać jakiegoś mega wzmocnienia i skoku jakości. Kumasz?
ej, złotko...Lypsky pisze:Zgadzam się z leszczem pumexem.
					Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, 15:35 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Lypsky
 - Juventino

Zgadzam się z leszczem pumexem. Jeśli mamy sprowadzać kogoś w zimowym okienku, najlepiej niech będzie to półroczne wypożyczenie - chodzi o to by nie kupować"niepewnego" zawodnika, którego nie będziemy mogli się pozbyć.
Lopez nie jest wybitnym zawodnikiem, więc po co narażać się na kolejnego Iaquintę/Amauriego?

Lopez nie jest wybitnym zawodnikiem, więc po co narażać się na kolejnego Iaquintę/Amauriego?
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
						- annihilator1988
 - Juventino

Zarząd Fiorentiny zaprzecza doniesieniom o zainteresowaniu Lopezem. W obliczu rzekomych problemów finansowych OL oraz braku konkurencji o piłkarza, w postaci innych znaczących klubów, plan "Szalonookiego" o wypożyczeniu Argentyńczyka może nie być wcale niemożliwy do zrealizowania. Ponadto prasa spekuluje o możliwej wymianie Vidal-Higuain.Ale ten news należałoby potraktować z przymrożeniem oka.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- jsduga
 - Juventino

pardon, mój błądkonradrom pisze:A nie Argentyńczyka?jsduga pisze: Brazylijczyka w Lyonie
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
						- Kucharius1
 - Juventino

Według mnie ten obiecany "top" nie będzie wysuniętym napastnikiem. W lato czeka nasz przebudowa ataku(mam nadzieje że gruntowna). "Top" będzie cofniętym napastnikiem, i Beppe z Antosiem po jego przyjściu oznajmią wszystkim że to nowy Alex i dostanie 10 na plecach.  Nasz dyrektor spełni obietnicę , trybuny odnajdą nowego idola, wszyscy poza forum juvepoland będą zadowoleni. :-)
Jak na mój gust kupimy Alexisa bądź Jovetica.
Gdyby odszedł duńczyk, Matri i Fabio Q. , zrobi się miejsce dla LL, kogoś młodego i obiecanej gwiazdy.
Tylko gdzie w tym wszystkim miejsce dla Lopeza?
Nie wiem, ale jestem w stanie uwierzyć że nasz zarząd wie co robi ;-)
LL przyjdzie = Cavani, Falcao, Igła , czy ktokolwiek inny o kim marzycie - nie przyjdzie. Hiszpan szykowany jest na podstawową 9wiątkę.

Jak na mój gust kupimy Alexisa bądź Jovetica.
Gdyby odszedł duńczyk, Matri i Fabio Q. , zrobi się miejsce dla LL, kogoś młodego i obiecanej gwiazdy.
Tylko gdzie w tym wszystkim miejsce dla Lopeza?
Nie wiem, ale jestem w stanie uwierzyć że nasz zarząd wie co robi ;-)
LL przyjdzie = Cavani, Falcao, Igła , czy ktokolwiek inny o kim marzycie - nie przyjdzie. Hiszpan szykowany jest na podstawową 9wiątkę.