LM 16/17 (1/2): Monaco 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:38

Musimy zdobyc drugiego gola bo wtedu mlodzi pilkarze Monaco moga po prostu nie wytrzymac psychicznie i calkowicie sie poddac co powinnismy wykorzystac.
przez dlugi czas irytowale mnie ostatnie podania az zablysnal Dani ta swietna asysta!
Stac nas final musimy to wykorzystac!

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Świetna akcja Dybala-Dani Alves-Higuain i Gonzalo wreszcie strzela :bravo: .

Chociaż i Monaco dochodzi do sytuacji (Mbappe, Falcao, Bakayoko).

Mam jednak wrażenie nie gramy na 100%, ale i tak prowadzimy. W drugiej połowie trzeba przycisnąć i strzelić na 0:2.

Mbappe to mógłby już kartkę dostać za te symulki w polu karnych... Chyba chłopak chce zwrócić na siebie uwagę Barcelony :smile: .

Glik też dobry: odbija się tyłem głowy od nogi Mandzukicia a trzyma się za nos :prochno: , potem się przewraca 2 metry od Higuaina a sędzia uznaje to za faul Argentyńczyka (podobnie jak w sytuacji gdy gracz Monaco wybijał mu piłkę nogą na wysokości głowy - wtedy też Argentyńczyk winny...).

Szkoda, że wolnego nie strzelał Pjanić, tylko Dybala, który uderzył trochę zbyt lekko. Następna okazja niech będzie dla Pjanicia.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

jackop pisze:Tak gdzieś od 15 minuty zastanawiałem się czy przesadzam, czy Monaco faktycznie jedzie z nami jak z gównem.
Chyba meczu nie oglądasz. :facepalm:

Kapitalna gra po naszej stronie. Dajemy z siebie może z 60%, na spokojnie, bardzo ładnie prowadzimy grę. Szkoda akcji z początku meczu, gdy Alves mógł dogrywać po ziemi i Pipita miałby pustą bramkę. Także tego kompletnie nieudanego woleja Claudio, który znalazł się sam na przedpolu. Podoba mi się, w jaki sposób rozgrywamy piłki - akcja bramkowa to stadiony świata, piłka szła jak po sznurku. Kapitalny Alves, Higuain się spłaca w Europie. :ok:

Generalnie zdominowaliśmy rywala, choć moim zdaniem na za dużo im pozwoliliśmy i dłuższymi fragmentami pozwoliliśmy rozgrywać (chcemy ich wciągnać?). Ten strzał Mbappe po podaniu za defensywę bardzo groźny. Musimy bardzo uważać na proste błędy, bo momentami sami siebie usypiamy (Pjanić, Marchisio), w linii defensywy generalnie bez baboli, choć czasem brak komunikacji. Monaco z kolei popełnia proste błędy w defensywie i dużo miejsca tam mieliśmy.

Monaco biegało o wiele więcej niż my. Nie stracić i w miarę możliwości coś dorzucić. :pray:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:39

Wynik póki co dobry, ale mnie się ten dzisiejszy Juventus nie podoba. Albo inaczej - średnio mi się podoba. Nie wiem, brak tego błysku, niemrawo ta nasza gra wygląda. Przeciwko Barcelonie widziałem złość, widziałem jedno wielkie dążenie do celu, świeżość. Dziś jakaś taka zamuła, Monaco popełnia proste błędy, zostawia dziury jak w serze szwajcarskim, a nasi wyglądają bardziej jak za ery Conte, gdzie kalkulacja była celem nadrzędnym. Nie ma tej chęci wykorzystania każdego błędu rywala, jak to było w ćwierćfinale.

Będąc szczerym, Higuain mi się też nie podoba, dużo mamroliłem pod nosem w jego stronę. Kapitalnie, że strzelił tego gola, ale jest przeraźliwie ociężały, pressing w jego wykonaniu jest bardzo mizerny, wręcz udawany. Ciągle nie jest to ten piłkarz z Serie A. Dybala z kolei dziwnie przyklejony do prawej linii, choć mimo tego gra nieźle, a momentami świetnie.

Wg mnie dwójka najlepszych w naszych szeregach to Alves i Pjanić.

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:40

Hed pisze: Siła...zaczynam traktować CIę jak wyrocznie.

P.s It's Time for More.
Liczę, że będę miał rację. Za długo już czekam na tego uszata żeby się mylić ;)

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:43

Gramy jak w Serie A- bramka i czekanie co zrobi rywal. Nie ma tej konsekwencji w grze do przodu i spokoju w środku. Dalej powinniśmy z taką łatwością grać skrzydłami jak przy 0:0. Trzeba walczyć o jak najkorzystniejszy wynik przed rewanżem.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:45

Gramy całkiem sympatycznie, ale wydaje mi się, że Mbape ma z gry więcej, bo Barzagli troszkę jest spóźniony. Tak czy inaczej wydaje mi się, że taktyka jest bardzo dobrze dobrana, bo dzięki Barzagliemu Dani może grać wyżej.

Cofam wszystko co powiedziałem o Allegrim, super szkoleniowiec.
Makiavel pisze:Steryd z Barcelony
Makiavel czy ty czasem nie jesteś też kibicem Realu ? Całkiem poważnie pytam. Oczywiście bez urazy, tylko ciekaw jestem. Wtedy to trochę by tłumaczyło szaleństwo z tym Morata ;)

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 21:45

KOMENTUJ MECZ JUVE NA FANPAGE LUB TWITTERZE JUVEPOLAND!

#AllegriOut
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 22:34

To teraz wszyscy wątpiący po wyjściu z grupy jednym głosem

,,Mityczna wiosna nadeszła. Pan Allegri jest debeściak i jego mafia też jest debeściak"

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 22:35

Sila Spokoju pisze:
Hed pisze: Siła...zaczynam traktować CIę jak wyrocznie.

P.s It's Time for More.
Liczę, że będę miał rację. Za długo już czekam na tego uszata żeby się mylić ;)
Chcę mieć rację. Trzymam SILNIE kciuki za Twoje przesłanie.

P.s Juve to jest Siła :juve:

P.s 2 Ktoś widział kto dzisiaj przebiegł najwięcej ?????
Ostatnio zmieniony 03 maja 2017, 22:37 przez Hed, łącznie zmieniany 1 raz.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2017, 22:36

Taktycznie mistrzowsko rozegrany mecz przez Maxa. Widać sporo racji było w twierdzeniach że Monaco zasuwa do czasu, potem padają z sił i są jak najbardziej do rozklepania.
Czy mi sie wydaje czy Pjanic spiął poślady po zmianie i nie podał ręki Allegriemu? Gdy Bośniak przechodził, minął Maxa bez słowa, ten tylko krzyknął "eee!", po czym kamerzysta zmienił ujęcie i w sumie nie wiadomo jak to sie skończyło.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Plan wykonany i Gonzalo odpalił w LM.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kurde... Biorąc pod uwagę determinację Buffona, to, że nasz najlepszy ofensywny piłkarz w Lidze Mistrzów siedzi na ławce, a ten, który go zastępuje na jego pozycji, robi dwie asysty a także to, że Higuain gra być może najsłabszy swój mecz, a strzela dwie bramki w pucharowej fazie pucharów... My możemy pyknąć tę Ligę Mistrzów.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Baczu pisze:Taktycznie mistrzowsko rozegrany mecz przez Maxa. Widać sporo racji było w twierdzeniach że Monaco zasuwa do czasu, potem padają z sił i są jak najbardziej do rozklepania.
Czy mi sie wydaje czy Pjanic spiął poślady po zmianie i nie podał ręki Allegriemu? Gdy Bośniak przechodził, minął Maxa bez słowa, ten tylko krzyknął "eee!", po czym kamerzysta zmienił ujęcie i w sumie nie wiadomo jak to sie skończyło.
Pjanic podał reke Allegriemu ale Igła go miną dość prostacko.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Finał z realem to formalność... :whistle:
FORZA GRANDE JUVE!!

:allegri: na śmietnik
Zablokowany