Serie A 14/15 (18): Napoli 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:47

Pięknie rozegrany mecz. Granie na czas, zwalnianie tempa, by Napoli nie mogło się rozpędzić, skuteczna gra w obronie, zabójcza kontra, perfekcyjne wykorzystanie rzutów wolnych. Takie Juve może grać w LM o najwyższe cele 8)

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brawo dla Chielliniego za obrone meczbola na 2-2.

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Najwyższy czas zmienić nick.

Ogbonna ładnie zapalił w 92 minucie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:48

wojczech7 pisze:Czekam na komentarzy pozostałych smutasów z pumexem na czele...
Nie każę na siebie długo czekać :wink: Oto proszę:

Za wygraną na San Paolo po 14 latach posuchy naturalnie należą się naszym wielkie brawa niezależnie od stylu gry, ale umówmy się - ten był dziadowski.

Mam nadzieję, że Allegri po pojedynczym zwycięstwie tym razem daruje sobie triumfalny bieg do prasy z obwieszczeniem: "wróciliśmy do wygrywania", bo taki styl absolutnie nie jest gwarantem ciągłości wyników. Natomiast dziś trudny teren niejako rozgrzesza Juventus.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Neapol wreszcie zdobyty :shock: Ale palpitacji serca można było dostać. Przez nasze niewymuszone błędy równie dobrze mógł być remis. Najważniejsze 3 punkty

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Grać mistrzostwo i frajerzy, czy jednak lepiej trochę dać przeciwnikom porgać i jednak wygrywać.

Mam nadzieję, że jednak nasi w następnych meczach będą racjonalnie dysponować siłami i nie będziemy grać mistrzostwa w pierwszej połowie, aby w drugiej stać i patrzeć jak przeciwnik nas klepie.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:49

Kto by pomyślał, że wygramy tam po zagraniu takiej padaki :D mam wrażenie, że stworzyliśmy sobie mniej groźnych okazji niż strzeliliśmy goli :D
Dużo można by narzekać na naszych po tym meczu, ale nie wypada, bo wynik jest najważniejszy.
Forza Juve!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:51

Co mi serducho stanęło, jak w końcówce Zapata przewrócił się "o Buffona" i nie wiedziałem, do kogo biegnie z kartką sędzia! :o
Matko, ale emocje w końcówce, mega!

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Buffon, co interwencja to ja się lękam o rezultat. Może i pada i mokro było, ale tego trochę za dużo jak na takiego bramkarza.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Jest Caceres jest impreza...na San Paolo. Gra nie była jakaś rewelacyjna, ale 3 punkty wpadają i jest git. Dziwna zmiana Maxa i granie 5 obrońców, co prawda dziś skuteczna-nawet udało się podwyższyć wynik, ale taki manewr nie zawsze może przynieść korzyść. Tak czy inaczej można spokojnie iść spać.

zahor

Juventino
Juventino

fazzi pisze:W LM się skompromitujemy, jeśli nasi obrońcy będą takie prezenty dawać przeciwnikom.
I Buffon. Nie wiem gdzie sędzia się dopatrzył faulu na nim, gol na 2:2 powinien być uznany. Zresztą już wcześniej zdarzały mu się niepewne interwencje po dośrodkowaniach.

Na plus pomocnicy, właściwie o każdym z tej czwórki można napisać coś pozytywnego. Ogólnie strzelenie przez Juventus trzech goli w sytuacji, kiedy Tevez ma słabszy mecz to coś, czego dość dawno już nie grano i czego się dzisiaj nie spodziewałem.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No i udało się wygrać :bravo: . Jednak nie wszystko było tak dobrze - wystarczyło trochę nas przycisnąć i już było 1:1 i znowu gol stracony po rzucie rożnym. W tym momencie już byłem przekonany, że remis to max co dziś wywalczymy, ale Caceres już po 5 minutach odzyskał prowadzenie. Końcówka to oczywiście totalna obrona Częstochowy, ale kontra jaką wyprowadzili Tevez, Morata i Vidal to coś pięknego a chwilę wcześniej przecież mogło być 2:2...

Na plus dziś Caceres, Vidal i jednak ten Chiellini - dziś był takim wojownikiem jak dawniej - to nic, że rozwalona głowa, że krew, że boli, grać trzeba i taka ma być mentalność Juventusu - walka i pełne zaangażowanie w mecz.

Co do "rywalizacji" Llorete/Morata - obaj mieli swój udział przy bramkach, więc chyba dzisiaj na remis.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pieprzy mnie styl, graliśmy tutaj bardzo dobre mecze i przegrywaliśmy. Dzisiaj liczą się tylko trzy punkty. Czułem to zwycięstwo od początku, oby teraz morale poszły w górę.

Grazie!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:52

zahor pisze:
fazzi pisze:W LM się skompromitujemy, jeśli nasi obrońcy będą takie prezenty dawać przeciwnikom.
I Buffon. Nie wiem gdzie sędzia się dopatrzył faulu na nim, gol na 2:2 powinien być uznany.
A to nie jest tak, że jak miał piłkę w rękach, i kolega z Neapolu zdjął go z bara, aż mu piłka wyleciała z rąk, to jest faul?

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2015, 22:53

mnowo pisze:
zahor pisze:
I Buffon. Nie wiem gdzie sędzia się dopatrzył faulu na nim, gol na 2:2 powinien być uznany.
A to nie jest tak, że jak miał piłkę w rękach, i kolega z Neapolu zdjął go z bara, aż mu piłka wyleciała z rąk, to jest faul?
I w tym miał szczęście, że ktoś go szturchnął, bo chyba już mu pika wypadała.

Zablokowany