Gianluigi Buffon
- Makiavel
- Juventino
Nie wiem co trzeba mieć we łbie, żeby po wczorajszym meczu krytykować Buffona. Najpierw przeszkodził mu Bonucci, potem Khedira i dwa razy nie miał cienia szans na obronę strzałów z bliska. Koledzy z pola grali jak patałachy i nie jest to wina Buffona.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Wojtek
- Juventino
Ponoć Gigi kończy karierę REPREZENTACYJNĄ po MŚ 2018 roku, a Juve też być może skończy, ale ma umowę z Agnellim, że jeśli wygramy LM to on zostanie jeszcze rok żeby wygrać Klubowe Mistrzostwo Świata. Także wszyscy ściskamy kciuki ze wygranie LM :cwaniak:
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
zapowiedź końca reprezentacyjnej już ma kilka lat więc nic nowego ale to z kolejnym sezonem ciekawe
a tu Borek mówi o dogadanym podziale meczów po transferze Szczęsnego
a tu Borek mówi o dogadanym podziale meczów po transferze Szczęsnego
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wagner
- Juventino
Nie mówi on czegoś czego już nie wiemy w tej materii. Jednak udziela on ciekawej informacji, że Arsenal miałby się wstrzymać ze sprzedażą proponując mu pensję 5 mln za rok gry.Maly pisze:a tu Borek mówi o dogadanym podziale meczów po transferze Szczęsnego
Pewnie szkoli go jego redakcyjny kolega Mielewski (kibic Interu)Ouh_yeah pisze:Neto wykręcił w tym sezonie 14 meczów, więc Mati dobrze myśli z tymi 20 dla Czeznego. Niby taki hejter Calcio, ale jak chce to potrafi ogarnąć
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2017, 09:51 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@wagner: no ja tam nie czytałem nigdzie o dogadywanym podziale meczów, mogłem się tylko tego domyślać skoro już w tym sezonie Neto w lidze zagrał 6 razy
tak czy inaczej raczej kasą go Arsenal nie przekona, trenera zna, Cech młodszy od Buffona... a u nas czysta karta i bardzo realna szansa na trofea przez lata, oferta Arsenalu to raczej taki atak desperacji, może nawet sprytny sposób na podbicie ceny bez w ogóle zamiaru gry Wojtkiem
tak czy inaczej raczej kasą go Arsenal nie przekona, trenera zna, Cech młodszy od Buffona... a u nas czysta karta i bardzo realna szansa na trofea przez lata, oferta Arsenalu to raczej taki atak desperacji, może nawet sprytny sposób na podbicie ceny bez w ogóle zamiaru gry Wojtkiem
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wagner
- Juventino
Być może jest jak piszesz. Jednak ewentualna chęć sprowadzenia go spowrotem do Londynu może pokrzyzowac, wydawać się może, pewny transfer do Turynu. Myślę, ze jedyną przeszkodą, która może odstraszyć Szczęsnego jest trener z którym Polak ma nie po drodze, wszystko inne wydawać się może bez znaczenia. Wojtek wielokrotnie powtarzał, ze jest wielkim fanem Kanonierow. Jednym z wywiadów zapytany wprost o jego stosunek do byłego klubu potwierdził sympatię zaznaczając jednak, ze najbardziej cieszą go wyniki 4:3Maly pisze:tak czy inaczej raczej kasą go Arsenal nie przekona, trenera zna, Cech młodszy od Buffona... a u nas czysta karta i bardzo realna szansa na trofea przez lata, oferta Arsenalu to raczej taki atak desperacji, może nawet sprytny sposób na podbicie ceny bez w ogóle zamiaru gry Wojtkiem

- pumex
- Juventino
Pan Szpakowski, wybitny ekspert, znawca futbolu lat 1542-2017, jak zwykle w formie, co zademonstrował zdaniem o Donnarummie przedłużającym kontrakt z Juventusem, a za chwilę konsternacja i wielkie oczy :lol:Maly pisze:a tu Borek mówi o dogadanym podziale meczów po transferze Szczęsnego
Czy ten jegomość kiedykolwiek zakończy telewizyjne bajdurzenie, czy ze studia wyniosą go jak Wengera z ławki - dopiero po zejściu?

- Piti
- Juventino
haha Borek jakiego mindfucka zlapał po słowach Szpakowskiego :lol: ta mina w stylu "co on pier?"pumex pisze:Pan Szpakowski, wybitny ekspert, znawca futbolu lat 1542-2017, jak zwykle w formie, co zademonstrował zdaniem o Donnarummie przedłużającym kontrakt z Juventusem, a za chwilę konsternacja i wielkie oczy :lol:Maly pisze:a tu Borek mówi o dogadanym podziale meczów po transferze Szczęsnego

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szpaku tam ogólnie chyba tylko dla wspominek występuje, jeszcze zanim wypalił z tym Donnarummą tak uporczywie drążył Napoli, o którym gdzieś tam przeczytał z miesiąc temu, coś mu dzwoni, ale nie wie do końca gdzie...
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja tam lubię Szpaka, bo pomimo nikłej wiedzy, jego komentarzy słucha się najprzyjemniej. Nie ględzi non stop o jakichś statystykach, życiu prywatnym piłkarzy i innych bzdetach, tylko skupia się na meczu. Obok Laskowskiego mój ulubiony komentator.

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tylko na MŚ2006 po jego komentarzach człowiek wiedział więcej o hodowli papug sędziego niż o meczu. True story.DonPatch pisze:Nie ględzi non stop o jakichś statystykach, życiu prywatnym piłkarzy i innych bzdetach,

Ehhhh, ostatnia legenda Juve... na pożegnanie będzie miał piękna koszulkę.
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
odkąd kibicuję Juve on zawsze tu był, ja sobie nie wyobrażam tego momentu, momentu pożegnania, tego ostatniego meczu - to tak jakbyś szedł na czyiś pogrzeb. :shock:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
Ja tylko żałuję, że w swojej karierze nie wygrał LM - to wręcz niebywałe. Ale karierę ma wspaniałą. Pamiętam jak przychodził, przeżywałem jeszcze odejście Zidana i nie spodziewałem się, że przybywa nowa legenda.