LE 13/14 (1/2): JUVENTUS 0-0 Benfica
- pumex
- Juventino
Płakać się chce. Niby odpadamy z podniesionym czołem, choć z tyłu głowy ciągle jest, że wykiwała nas tylko Benfica, a nie Real czy Bayern. Nie chcę teraz szczegółowo oceniać czego zabrakło. Na gorąco wydaje mi się, że przede wszystkim dokładności i błysku. Za dużo schematów. Jesteśmy nauczeni grać tak, żeby wystarczyło na Serie A, w Europie to za mało. Choć w dwumeczu z Benficą optycznie byliśmy lepsi, to pewnie zapamiętam ten mecz jako pokaz niedokładności i trochę nieudolności naszych.
Mam nieodparte wrażenie, że w dużej mierze na naszym odpadnięciu zaważył chory hiper-odpał Conte tj Vucinić w pierwszym składzie w Lizbonie, przez co wyglądaliśmy jakbyśmy grali w dziesięciu.
Ajajaj, ale dół. Ogólnie już wiemy, w jakim miejscu jesteśmy w Europie - na niższym, niż nam się wszystkim zdawało, choć podkreślam, że mecz w Turynie bym w naszym wykonaniu dobry.
Mam nieodparte wrażenie, że w dużej mierze na naszym odpadnięciu zaważył chory hiper-odpał Conte tj Vucinić w pierwszym składzie w Lizbonie, przez co wyglądaliśmy jakbyśmy grali w dziesięciu.
Ajajaj, ale dół. Ogólnie już wiemy, w jakim miejscu jesteśmy w Europie - na niższym, niż nam się wszystkim zdawało, choć podkreślam, że mecz w Turynie bym w naszym wykonaniu dobry.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Panowie,Panowie. Nie zagralismy zle. Benfica sie zamurowała, nastawiała na kontry, mielismy kilka okazji, ogolnie mecz swietny w naszym wykonaniu.
Troche pech ze grad z deszczem, ale bez przesady. TO nie koniec swiata.
Osvaldo 3 bramki nieuznane w LE ; )
Troche pech ze grad z deszczem, ale bez przesady. TO nie koniec swiata.
Osvaldo 3 bramki nieuznane w LE ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Argonessar
- Juventino
Ehh... może dożyję jeszcze jakiegoś sukcesu w Europie. Teraz czuję złość i smutek, a mogło być tak pięknie...
- StaryDobryNedved
- Juventino
To tylko pokazuje, że narazie to my możemy jeszcze o europie pomarzyć.
To była LE z Benfiką, która naprawdę była do łyknięcia, a to, że oddali chyba z 2 celne strzały na bramkę (w tym jedno raczej podanie do Buffona z połowy boiska). To było LE, tylko LE, nie aż a tylko LE gdzie grają takie potęgi jak Benfica czy Valencia. Chyba nikt się nie łudzi, że to jakieś świetne zespoły? To europejskie średniaki. I tym my jesteśmy. To pokazaliśmy. Conte kocha walczaków i woli drużynę od indywidualności ale teraz już chyba nikt się nie łudzi, że nam potrzeba INDYWIDUALNOŚCI. Po tym podaniu Markiza tam powinien być gość pokroju Robbena, a nie nasz poczciwy Lichy, który zapieprza za dwóch i ma serce ale nie wyjdzie nigdy ponad solidność. A nam trzeba geniuszu na skrzydłach a nie solidności.
To była LE z Benfiką, która naprawdę była do łyknięcia, a to, że oddali chyba z 2 celne strzały na bramkę (w tym jedno raczej podanie do Buffona z połowy boiska). To było LE, tylko LE, nie aż a tylko LE gdzie grają takie potęgi jak Benfica czy Valencia. Chyba nikt się nie łudzi, że to jakieś świetne zespoły? To europejskie średniaki. I tym my jesteśmy. To pokazaliśmy. Conte kocha walczaków i woli drużynę od indywidualności ale teraz już chyba nikt się nie łudzi, że nam potrzeba INDYWIDUALNOŚCI. Po tym podaniu Markiza tam powinien być gość pokroju Robbena, a nie nasz poczciwy Lichy, który zapieprza za dwóch i ma serce ale nie wyjdzie nigdy ponad solidność. A nam trzeba geniuszu na skrzydłach a nie solidności.
- stahoo
- Juventino
Niestety fakty są takie, że obecny Juventus jest w Europie ośmieszany przez Galatasaray, Nordjellcośtam, Kopenhagę, blisko było odpadnięcie z Fiorentiną, no a Benfica - była w dwumeczu lepsza.
Smutny wieczór, bo uświadamia mi, że niestety bez zmian w następnym sezonie znowu nic nie ugramy w Europie. Max to będzie wyjście z grupy LM. (nie wiem jakich zmian - taktyki? wykonawców taktyki? trenera? podejścia?)
edit.
@up
Zgadzam się, że jesteśmy europejskim średniakiem, albo inaczej - na pewno nie jesteśmy w top5 a nawet top10.
Smutny wieczór, bo uświadamia mi, że niestety bez zmian w następnym sezonie znowu nic nie ugramy w Europie. Max to będzie wyjście z grupy LM. (nie wiem jakich zmian - taktyki? wykonawców taktyki? trenera? podejścia?)
edit.
@up
Zgadzam się, że jesteśmy europejskim średniakiem, albo inaczej - na pewno nie jesteśmy w top5 a nawet top10.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2014, 23:12 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarmel
- Redaktor
Nawet nie dopuszczałem do siebie, że dzisiaj o 23 będę w takim nędznym humorze. Jak zawodnik Benfici dostał czerwoną kartkę to jakoś specjalnie się nie cieszyłem, my po prostu nie umiemy wykorzystać liczebnej przewagi. W sumie to my nic nie umiemy jeśli chodzi o rozgrywki w Europie
Oj ciężko będzie nam zatrzymać Pogbę, a i nawet Vidala, jeśli wpłynie jakaś korzystna dla nich oferta.

Ostatnio zmieniony 01 maja 2014, 23:14 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.
#AllegriOut
- LordJuve
- Juventino
Pewnie, że da...przekonanie, że trzeba będzie jeszcze bardziej zacisnąć prasa, co jest oczywiście jednym z punktów "planu odbudowy klubu" po calciopoli.dawid91 pisze:Może to coś da do myślenia zarządowi. Widać była wielka spina na ten finał a tu taki policzek. Coś jak Bayern wczoraj tak my dzisiaj, potrzebujemy przebudowy.

- deszczowy
- Juventino
No i teraz znowu rok czekania. A mogło być tak pięknie.... 
- pumex
- Juventino
Moim zdaniem zmiana Llorente na Osvaldo była w miarę zrozumiała. Hiszpan nie grał dobrego meczu. Natomiast ja w życiu nie wpuściłbym Giovinco w takim momencie. Sorry, ale on zwyczajnie nie ma prawa bytu w chwili, kiedy jest takie ciśnienie.Wojtek pisze:Nie. Zostawić Llorente.fazzi pisze:A co Padoina miał wpuścić ??????Wojtek pisze:Musimy strzelić a Conte wpuszcza Osvaldo, pięknie panie Conte!
FINO ALLA FINE!
Zdecydowanie na plus wpuszczenie Marchisio.

- mibor
- Juventino
Tak jak pisalem tydz. temu ze nie damy rady.Wielu tu bylo hurra optymistami.Zenujace jest to gralismy w przewadze i nie potrafilismy nic.Potwierdza sie to ze tylko potrafimy zagrac na poziomie tylko jedna polowe.Conte jeszcze b duzo brakuje do topowych trenerow.Widac bylo brak pomyslu i straszne przestoje w 2 polowie Sezon strscony....
Juve, storia di un grande amore
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Winę za to ponosi tylko i wyłącznie Conte, bo który trener myśląc o odrabianiu strat z pierwszego meczu LE wystawiłby na mecz z beniaminkiem mając praktycznie pewne scudetto 1 skład?
Żaden.
Widać było,ze po nieco ponad godzinie gry obie drużyny padły kondycyjnie, Benfica miała powód, bo grała na 100%, ponadto mieli dzień więcej wolnego i ich trener wie co to oszczędzanie zawodników przed ważnym meczem.
Conte wygląda mi na trenera pokroju Capello czy Macnicniego, liga,liga i jeszcze raz liga a LE/LE to tylko dodatek nie wspominając o PW.
Jeden niezły sezon w Europie, drugi słabiutki, bo jednak drużyny w LE nie łapią się te obecne nawet do 16 najlepszych w Europie. Jesteśmy daleko za czołówką. Borussia czy Atletico robią progres z roku na rok, Juve zaś regres.
Nie wiem czy Conte coś nam zagwarantuje w Europie, zarząd się musi mocno zastanowić czy nie poszukać innego trenera póki jeszcze starsi gracze ne skończą kariery, czy Conte jednak da radę coś pokazać.
Żaden.
Widać było,ze po nieco ponad godzinie gry obie drużyny padły kondycyjnie, Benfica miała powód, bo grała na 100%, ponadto mieli dzień więcej wolnego i ich trener wie co to oszczędzanie zawodników przed ważnym meczem.
Conte wygląda mi na trenera pokroju Capello czy Macnicniego, liga,liga i jeszcze raz liga a LE/LE to tylko dodatek nie wspominając o PW.
Jeden niezły sezon w Europie, drugi słabiutki, bo jednak drużyny w LE nie łapią się te obecne nawet do 16 najlepszych w Europie. Jesteśmy daleko za czołówką. Borussia czy Atletico robią progres z roku na rok, Juve zaś regres.
Nie wiem czy Conte coś nam zagwarantuje w Europie, zarząd się musi mocno zastanowić czy nie poszukać innego trenera póki jeszcze starsi gracze ne skończą kariery, czy Conte jednak da radę coś pokazać.