LE 13/14 (1/2): Benfica 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:07

Benfica praktycznie nie istniała w drugiej połowie. Zagramy bez Mirko i Caceresa,a wygramy 1:0 po karnym. Lepsze to niz 1:0.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

nie jest zle, u siebie mamy 75 % na wynik 1 :0 , bo tak najczesciej sie konczyly nasze mecze u siebie :prochno:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kiedy zaczęliśmy grać w 11stu to odrazu strzelamy bramkę :ok: Wreszcie przełamanie Teveza, co cieszy.
Wystarczyło, że Benfica ruszła mocniej by wygrać i odrazu strzelili :/
Markiz powinien strzelić na 2:2!! :angry:

Osvaldo za Teveza?! Szkoda, że nie wciepał Peluso za Ase.....Oj Antek.

Wynik ani zły, ani dobry.

FORZA JUVE!!!

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:08

Może ci co pisali, że mamy "dużo mocniejszy skład" przemyślą swoje słowa po tym meczu. Byłem niezadowolony po losowaniu i ta porażka mnie w ogóle nie dziwi. Jedyna nadzieja w tym, że u siebie potrafimy grać lepiej i potrzeba powrotu dwóch zawodników - Llorente i Vidala.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:09

Aleexxx pisze:
Hołek pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć,czemu wszystkiemu winien jest Vucinić? Jakby reszta zespołu coś grała..
Swoim nieróbstwem i impotencją zaraża innych graczy.

Jak Tevez widzi Vucinicia z piłką, to mu szramy z twarzy spierdzielają ze wstydu.
A, bo myślałem,że bez zastanowienia zadziałał w was ludzki instynkt "znalezienia kozła ofiarnego".

Co do meczu, to wg mnie dusimy się we własnej taktyce.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Byli do klepnięcia. O wyniku zadecydowały szczegóły. Przy odrobinie szczęścia mogliśmy prowadzić. Szkoda, że nie udało nam się lepiej wykorzystać naszego najlepszego momentu w meczu i ustrzelić jeszcze jednego gola, ale cóż... ten jeden zdobyty na wyjeździe również może okazać się ważny. Obyśmy do rewanżu poukładali wszystko w lidze i powinno być dobrze.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

ewerthon pisze:potrzeba powrotu dwóch zawodników - Llorente i Vidala.
Własnie...co z Llorente? Dlaczego nie grał? Kaprys Conte, czy co gorsza, jakaś kontuzja?
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 23:10 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:10

W 2 połowie Marchisio chyba miał dość gry Pirlo i wziął się za grę drużyny. Był zdecydowanie najlepszy w pomocy. Pogba też bardzo fajnie. Andrea niestety nie wiele lepiej od Czarnogórca. Zmiany takie sobie. Największe brawa dla Teveza.

:allegri: na śmietnik
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Bardzo rzadko, prawie nigdy nie irytuje się na jakiegoś pojedynczego gracza. Ale dzisiaj to co robił Mirko to woła o pomstę do nieba. Już dawno tak nie zwyzywałem gracza. Tragedia, nie chcę widzieć go już w naszym składzie. Co do meczu Benfica z kontry to kocur jakich mało, ale tylko tyle. Na prawdę mogliśmy to wygrać dzisiaj a przynajmniej zremisować. Największy mankament to te nasze podania, są po prostu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> niecelnie.
Liczę, że z Vidalem awansujemy.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

wagner pisze:
kuba2424 pisze:
wagner pisze:Vucinic ? Za co mam Teveza wyróżnić ? Że przeleciał całe boisko i nic nie zrobił.
Nie to że chwalę Teveza, ale "przelecieć" całe boisko a dłubać sobie w nosie i jeszcze mieć pretensję do wszystkich i wszystkiego wokół to jednak ciut inny kaliber! Nic się nie stało Mirko, jest jeszcze druga połowa!
Skutek ten sam.
Może i w tej konkretnej akcji tak, ale jak sam widzisz Tevez w końcu wybiegał swoją bramkę, a Vucinic...no właśnie, pokrzyczał na sędziego, pomarudził, potruchtał z punktu A do punktu B i fajrant.

Osvaldo?!? :doh:

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:11

A mogło być tak pięknie! Szkoda, przede wszystkim tego pierwszego straconego gola po ewidentnym błędzie Bonucciego. W rewanżu nie chce widzieć na boisku Vucinicia, kaleczył niesamowicie. Mam nadzieje, że Tevez się odblokował na dobre w europejskich pucharach. Świetnie to zrobił Carlitos.

No cóż, przegraliśmy, ale tragedii nie ma. W Turynie wszystko się wyjaśni. Wierzę w to, że uda nam się ich pyknąć i awansujemy do finału. Jest to w zasięgu Juve, ale musimy zagrać naprawdę bardzo dobry mecz.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A tak szczerze to ta niby mocarna Benfica poza furą szczęscia i przyspawanym Bonnucim przy 1 golu nie miala zbytnio za duzo do powiedzenia, wystarczyl mocniejszy pressing i ladowali wszystko w przód jak leci.

U siebie wygramy, bo ? bo gramy u siebie i wystarczy nam 1 : 0 co Juve potrafi najlepiej w tym sezonie :prochno: Wroci Vidal i Vucinic nie wyjdzie na mecz :P
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2014, 23:12 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mistrz Włoch :angry:
Obrona w tym meczu zagrała tragicznie, wizja Conte coraz bardziej mnie denerwuje. Na początku było fajnie ale jest coraz gorzej. 4-4-2 lub 4 3 3 tak to widzę.
Gramy śmieszny futbol, dluga gala i hej sokoły...Jak można nie wstawić LIorente do ataku widząc ze nasi w powietrzu z przodu sobie nie radzą... :snooty: NIe chodzi tutaj nawet że w rewanzu wystarczy wygrać 1-0 czy 2-0 bo akurat u siebie co jak co ale jestem spokojny, że ich powiozą, ale taki mecz pokazuję że wyniki z Kope i Galatą nie był przypadkiem niestety...

LordJuve

Juventino
Juventino

W drugiej połowie zagraliśmy lepiej, podobno byliśmy "o klasę lepsi", ale to Mistrz Portugalii wygrywa to spotkanie.
Cóż, napiszę to jeszcze raz: ten puchar jest na wyciągnięcie ręki, jeśli nie teraz, to kiedy?
Można racjonalizować nasze porażki w LM, wszak Juve jest "za biedne", by skutecznie rywalizować ze światową czołówką, ale półfinał LE, to przecież żaden top, Benfica nie jest bogatym klubem, który przewyższa nas pod jakimkolwiek względem...poza zaangażowaniem i wynikiem sportowym w dzisiejszym meczu.

Jeżeli w poniedziałek wygramy (a nie wyobrażam sobie innego scenariusza), to możemy podejść do rewanżowego spotkania jako Mistrz Włoch. W takim wypadku nie będę widział ŻADNEGO usprawiedliwienia dla tak statycznej gry, aby wejść do finału LE będziemy musieli zostawić płuca na boisku - pytanie, czy tak będzie, a może wyjdzie jak zwykle?

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 23:13

Wynik nie jest zly, szkoda jednak ze nie skonczylo sie 1 1 lub 2 2. Jesli bedziemy skoncentrowani i zaatakujemy Benfice u siebie od pierwszych minut to ten awans powinnismy wywalczyc , choc nie bedzie latwo :D

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zablokowany