Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
Podobno nasi przedstawiciele byli na meczu PSV-Roda i obserwowali Brume i Locadie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Wspominałem już o Lacadii, kilka razy widziałem go w akcji i całkiem niezły gracz, ale w PSV są lepsi jak chociażby Depay, który naprawdę błyszczy, no i oczywiście Willems, który mógłby rozwiązać problemy z lewą stroną na długie lata. Takie transfery nie byłyby obarczone jakimś dużym ryzykiem, bo to młodzi gracze i jak nie wypalą to można ich sprzedać nawet z zyskiem, bo PSV nie żąda jakiś astronomicznych kwot za swoich graczy ala Porto 

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
A co ma granie i nie bycie w formie, do nie grania i co się z tym wiąże brakiem formy ? Zastanówcie się zanim coś piszecie, bo wygląda to tylko tak jakbyście chcieli kogoś pocisnąć i pokazać że nie ma racji. Nieważne, czy macie argumenty, czy też nie. W każdym bądź razie za darmo nic nie stracimy. Trzeba patrzeć na rynek hiszpański, belgijski, holenderski i francuski bo wiele rodzi się tam talentów, a my jak na razie wcale na młodych nie stawiamy.Adrian27th pisze:Był już jeden taki Bask. LLorente był bez formy, bo nie grał i po prostu nie chciał grać w Bilbao. Muniain tez nie podpisze kontraktu bo za niego wołają 50 baniek. U nas by sie odbudowal,a wrecz sądze że odbuduje, jak już mnie Jakku poprał to go witam!Alexinhio-10 pisze:Tyle ze Muniain nie ma formy od ponad roku, w sumie to nawet dluzej. Zapowiadal sie swietnie ale jakos stanal w miejscu.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A w miedzy czasie nasz Arturo udzielił wywiadu po raz kolejny odrzucajac spekulacje o odejsciu, tym razem prócz zwyczajowego "szczęscia rodziny" doszło:
"Zostane, bo Prezydent Angnelli poprosił mnie o wygranie Ligi Mistrzów z Juventusem" ; )
OByśmy sie doczekali spełnienia tej obietnicy!
"Zostane, bo Prezydent Angnelli poprosił mnie o wygranie Ligi Mistrzów z Juventusem" ; )
OByśmy sie doczekali spełnienia tej obietnicy!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
Bedzie na szybko:
1. Mowi sie ostatnio, ze jestesmy bardzo zainteresowani Roberto Pareyra z Udinese (bardzo wszechstronny gracz) oraz znow pojawiaja sie plotki o Paletcie z Parmy. Pierwszy jest prawdopodobny, drugi mniej, moim zdaniem.
2. Poza tym, Menez puszcza duze oko do nas i w jakims tam wywiadzie ostatnio powiedzial, ze chetnie wroci do Wloch, zna lige, zna klimat, a Juve to swietna druzyna.
3. Di Marzio wspomina po raz kolejny o Luliciu.
4. Plotki o zainteresowaniu Chelsea Pogba sa juz na glownej. Czego by nie zrobila Chelsea, moim zdaniem Pogba pojdzie do Realu. Problem teraz polega chyba jedynie na tym, ze abstrahujac od sprawy Francuza tak czy inaczej chcielibysmy ponegocjowac w sprawie Oscara, co bedzie cholernie trudne w momencie kiedy Pogbe puscimy do Madrytu, zamiast do Londynu.
1. Mowi sie ostatnio, ze jestesmy bardzo zainteresowani Roberto Pareyra z Udinese (bardzo wszechstronny gracz) oraz znow pojawiaja sie plotki o Paletcie z Parmy. Pierwszy jest prawdopodobny, drugi mniej, moim zdaniem.
2. Poza tym, Menez puszcza duze oko do nas i w jakims tam wywiadzie ostatnio powiedzial, ze chetnie wroci do Wloch, zna lige, zna klimat, a Juve to swietna druzyna.
3. Di Marzio wspomina po raz kolejny o Luliciu.
4. Plotki o zainteresowaniu Chelsea Pogba sa juz na glownej. Czego by nie zrobila Chelsea, moim zdaniem Pogba pojdzie do Realu. Problem teraz polega chyba jedynie na tym, ze abstrahujac od sprawy Francuza tak czy inaczej chcielibysmy ponegocjowac w sprawie Oscara, co bedzie cholernie trudne w momencie kiedy Pogbe puscimy do Madrytu, zamiast do Londynu.

- Kamex22
- Juventino
Ten Roberto to na jakiej pozycji gra i jakże się na niej spisuje?jakku1 pisze:Bedzie na szybko:

- pumex
- Juventino
Zachodzę w głowę, co nasi widzą w tym gościu. Pereyra jest strasznie rzadki, bezpłciowy, po prostu średni. Kompletnie niezrozumiała kandydatura :doh:jakku1 pisze:Mowi sie ostatnio, ze jestesmy bardzo zainteresowani Roberto Pareyra z Udinese (bardzo wszechstronny gracz)
O tym też już jest na głównejjakku1 pisze:2. Poza tym, Menez puszcza duze oko do nas i w jakims tam wywiadzie ostatnio powiedzial, ze chetnie wroci do Wloch, zna lige, zna klimat, a Juve to swietna druzyna.
To taka dużo, duuuużo gorsza wersja Kevina Boatenga - człowieka bez pozycji.Kamex22 pisze:Ten Roberto to na jakiej pozycji gra i jakże się na niej spisuje?Na wiki jest ustawiony jako lewy skrzydłowy, ale wiadomo
Odnośnie tematu Oscara: gdzie on miałby u nas grać - tego nie wiem. Nie ma u nas dla takich zawodników miejsca. Dużo bardziej przemawia do mnie możliwość wyciągnięcia Di Marii.
Ostatnio zmieniony 27 marca 2014, 17:35 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Oscar kompletnie nie pasuje do 3-5-2 ani 4-3-3. Mógłby grać w 4-2-3-1, które po części rozwiązałoby problem odejścia Pogby, ale wtedy zostaje nam tylko 30-35 mln na podstawowe skrzydła i lewą obronę:jakku1 pisze:Plotki o zainteresowaniu Chelsea Pogba sa juz na glownej. Czego by nie zrobila Chelsea, moim zdaniem Pogba pojdzie do Realu.
Buffon - Lichtsteiner (Caceres), Barzagli (Bonucci), Chiellini (Ogbonna) X - Vidal (Asamoah), Marchisio (Pirlo) - X, Oscar, X (Giovinco) - Tevez (Llorente)
...no nawet na papierze widać, że to chyba słaby pomysł. Musielibyśmy sprowadzić przykładową trójkę: Coentrao, Naniego, Cuadrado, żeby wypełnić wszystkie X. Może i moglibyśmy to zrobić za te pozostałe 30-35 mln z Pogby + jakieś 20-30 mln, które i tak byśmy wydali w to mercato, ale po co aż tyle zmieniać i ryzykować, że np. nasze tria BBC albo MVP zaczną grać w duetach zdecydowanie gorzej niż w triach.
W takim razie najlepiej zostawmy Pogbę u nas, bo gdziekolwiek go nie puścimy, to cała reszta może się obrazić, że akurat nie do nichjakku1 pisze:Problem teraz polega chyba jedynie na tym, ze abstrahujac od sprawy Francuza tak czy inaczej chcielibysmy ponegocjowac w sprawie Oscara, co bedzie cholernie trudne w momencie kiedy Pogbe puscimy do Madrytu, zamiast do Londynu.

- jakku1
- Juventino
Kamex22 pisze: Ten Roberto to na jakiej pozycji gra i jakże się na niej spisuje?Na wiki jest ustawiony jako lewy skrzydłowy, ale wiadomo
W tym sezonie widzialem Udinese z 2 razy, wiec nie powiem za bardzo jak on sie spisuje ; ) Ale to jest bardzo wszechstronny gracz, wedlug whoscored wystepowal od lewego wingbacka do srodkowego-ofensywnego pomocnika. Taki troche lepiej wyszkolony technicznie Giaccherini.pumex pisze:Zachodzę w głowę, co nasi widzą w tym gościu. Pereyra jest strasznie rzadki, bezpłciowy, po prostu średni. Kompletnie niezrozumiała kandydatura Doh
Na juventuz.com jest caly temat o tym pilkarzu.
@Crunny
Duzo wskazuje na to, ze Conte nie bedzie juz gral zelaznym 352 w przyszlym sezonie. Ale zgadzam sie, ze Oscar raczej nie zostanie naszym zawodnikiem i to wcale nie dlatego, ze ciezko teraz wyobrazic sobie jego role na boisku w 352

PS. Cuadrado bedzie cholernie trudny do wyciagniecia, ale podobno jakies kroki ku temu poczynilismy. Jak zwykle, na wielu plaszczyznach. Daje temu transferowi 10-15% szans. Na dzisiaj. Plusem jest to, ze Viola znow nie zagra w LM i Kolumbijczyk waha sie czy nie poprosic o transfer. Jego agent rozmawia z paroma klubami i nawet jesli Cuadrado odejdzie w tym sezonie z Violi to i tak nie jest powiedziane, ze do nas.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
A jakie Juventus ma szansę na wyciągnięcie z Realu jednego z ich najważniejszych zawodników? Nie ma chyba ani jednego powodu dla którego Argentyńczyk miałby opuszczać Madryt.pumex pisze:Odnośnie tematu Oscara: gdzie on miałby u nas grać - tego nie wiem. Nie ma u nas dla takich zawodników miejsca. Dużo bardziej przemawia do mnie możliwość wyciągnięcia Di Marii.
Brać Meneza za friko, wydać te 15 baniek za Coentrao, dorzucić Berardiego, sprzedać Qua, Vucinica. Utrzymać podstawowy skład i liczyć na to, że za 25 mln uda się sprowadzić Cuadrado, a problem środka się rozwiąże bo Asamoah wróci na swoją dawną pozycję jako zmiennik
- pumex
- Juventino
No też racja. Moglibyśmy pozyskać Di Marię jedynie wtedy, jeśli Real tak napaliłby się na Pogbę, że na siłę wypchnąłby z drużyny Argentyńczyka, podobnie jak zrobili z Ozilem, ale w taki scenariusz ciężko mi uwierzyć.Urbi27 pisze:A jakie Juventus ma szansę na wyciągnięcie z Realu jednego z ich najważniejszych zawodników? Nie ma chyba ani jednego powodu dla którego Argentyńczyk miałby opuszczać Madryt.pumex pisze:Odnośnie tematu Oscara: gdzie on miałby u nas grać - tego nie wiem. Nie ma u nas dla takich zawodników miejsca. Dużo bardziej przemawia do mnie możliwość wyciągnięcia Di Marii.

- Basiek
- Juventino
Jestem podobnego zdania co Pumex, nie widzę w Pereyrze nic, co pozwalałoby wierzyć, że będzie to jakiś wielki piłkarz. Sama wszechstronność to nie wszystko, on po prostu nie dysponuje odpowiednimi umiejętnościami. Poza tym nie ma paszportu UE, co jak dla mnie całkowicie go dyskwalifikuje. Nawet jeśli poradzimy sobie ze sprzedażą kilku graczy non-UE, to lepiej skupić się na kimś o większym potencjale, niż blokować sobie miejsce bezpłciowym Pereyrą.jakku1 pisze: W tym sezonie widzialem Udinese z 2 razy, wiec nie powiem za bardzo jak on sie spisuje ; ) Ale to jest bardzo wszechstronny gracz, wedlug whoscored wystepowal od lewego wingbacka do srodkowego-ofensywnego pomocnika. Taki troche lepiej wyszkolony technicznie Giaccherini.
Muniain...jakby to się udało, to mógłby być strzał w 10tkę, jeszcze lepszy transfer, niż wyciągnięcie od Basków Llorente

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- jakku1
- Juventino
Pamietajcie, ze nie kupimy 7 Cuadradow, Di Mariow czy Mandzukiciow. Od razu tez dodam, ze nie ma mozliwosci takiej, aby do tej obecnej ekipy dokupic z 2, 3 bardzo dobrych pilkarzy i tak startowac na kolejny sezon. Ten sklad bedzie w 1/3 przewietrzony. Niektorzy gracze podstawy juz po prostu nie wyrabiaja z powodu braku rotacji (-> czyli realnej alternatywy), potrzebujemy tez pilkarzy, ktorzy zapewnia nam mozliwosci ewentualnej zmiany taktyki. W tym roku Conte na prawa pomoc w meczach z Realem wystawial Marchisio, a na lewa obrone Ogbonne. Atak w polowie rowniez jest do wymiany, musimy przemodelowac pomoc (skrzydlowi, lawka), nie wiadomo co z bokami obrony i czy nie bedzie jakichs zmian w srodku (a duzo wskazuje na to, ze beda).
Docelowo, niektore luki, o ktorych wspominam wyzej maja zostac wypelnione wlasnie graczami typu Lulic, Pereyra, Menez, Candreva, Bonaventura, etc (nie przesadzam, ktory z nich przyjdzie). To nie sa wielkie gwiazdy, jednak Candreva, Menez czy np. Lulic (Pereyry nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam) to gracze, ktorzy gwarantuja pewien poziom - poziom wystarczajacy na ogorki w Serie A i CI. A poza tym, oni moga nam obstawic kilka pozycji.
Trzeba zdac sobie sprawe, ze dlugo nie bedziemy mieli lawki tak mocnej jak Bayern. Owszem, byc moze uda sie sprowadzic 2 albo 3 bardzo dobrych pilkarzy, ale reszta wzmocnien to beda uzupelnienia skladu albo wszechstronni gracze, mogacy obstawic kilka pozycji (dlatego chcemy wlasnie Candreve i Lulicia, oni moga grac na co najmniej 3 pozycjach).
Docelowo, niektore luki, o ktorych wspominam wyzej maja zostac wypelnione wlasnie graczami typu Lulic, Pereyra, Menez, Candreva, Bonaventura, etc (nie przesadzam, ktory z nich przyjdzie). To nie sa wielkie gwiazdy, jednak Candreva, Menez czy np. Lulic (Pereyry nie widzialem, wiec sie nie wypowiadam) to gracze, ktorzy gwarantuja pewien poziom - poziom wystarczajacy na ogorki w Serie A i CI. A poza tym, oni moga nam obstawic kilka pozycji.
Trzeba zdac sobie sprawe, ze dlugo nie bedziemy mieli lawki tak mocnej jak Bayern. Owszem, byc moze uda sie sprowadzic 2 albo 3 bardzo dobrych pilkarzy, ale reszta wzmocnien to beda uzupelnienia skladu albo wszechstronni gracze, mogacy obstawic kilka pozycji (dlatego chcemy wlasnie Candreve i Lulicia, oni moga grac na co najmniej 3 pozycjach).

- Basiek
- Juventino
Faktycznie, nie wiem czemu, ale wyleciało mi to z głowy. Oczywiście masz rację, przepis wewnątrz ligi nie obowiązuje. Niemniej byłoby to pewne obcążenie, jako że kilku naszych zawodników wciąż nie posiada paszportów unijnych. Istniałaby wtedy konieczność sprzedania poza Serie A kilku zawodników bez obywatelstwa UE, jeśli chcielibyśmy ściągnąć kolejnych stranieri.Arbuzini pisze:Ten przepis z paszportami wewnątrz ligi nie obowiązuje.
Wszechstronny też jest Di Maria, Cuadrado, czy Candreva. Róbmy poważne wzmocnienia, a nie takie pitu-pitu.
EDIT:
Jakku1-ale ja to doskonale rozumiem. Masz w pełni rację, nie stać nas na zakup jednocześnie Mandzukica i Cuadrado. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że nie będziemy bez wyprzedaży w stanie wydać 20-25 mln na jednego zawodnika. Dopiero odrabiamy straty finansowe i kadrowe względem tych najlepszych. Ale po prostu uważam, że jest wielu zawodników lepszych od Pereyry. Do wyciągnięcia za podobne pieniądze. Candreva byłby fajnym wzmocnieniem, pasowałby zarówno na skrzydło do 4-3-3 jak i na środek do 3-5-2. Ciekawymi zawodnikami są Iturbe, Florenzi, Obiang. A nawet nasi Gabbiadini czy Berardi. Jest w czy wybierać, nawet mając mały budźet. Od wynalazków jak Pereyra czy Romulo powinniśmy trzymać się z daleka
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/