Serie A 13/14 (4): JUVENTUS 2-1 Hellas Verona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:41

jarmel pisze:
Ein pisze: Wygraliśmy z beniaminkiem, stojąc w miejscu, dając im praktycznie jedną szansę na gola, którą wykorzystali.
Jedną? :shock: Ja pamiętam conajmniej trzy bardzo groźne sytuacje, chyba nie powinno się to zdarzyć z drużyną pokroju Hellas Verona.
Co masz na myśli pisząc groźna sytuacja? Do 25 metra i strata? Strzały gdzieś w trybuny? To te groźne akcje? Storari ani razu nie miał piłki w rękach. Jeden celny strzał, dwa gdzieś nad bramką. Zresztą Verona gra w SERIE A ,a nie w Serie C1 tak więc nawet jeśli stworzyli "trzy bardzo groźne sytuacje" to należy pamiętać że to nie są amatorzy tylko gracze, którzy potrafili ograć chociażby Milan.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:56

Elo Vidal:) pisze: Że tak powiem: przed meczem statystyki nie grają, a po meczu statystyki nie kłamią :) . Racja : były 3 sytuacje bramkowe dla Hellas, która jedna zakończyła się strzałem na bramkę- gol. Juventus ma z kolei 35 sytuacji bramkowych z czego 15 nich zakończyła się strzałem na bramkę- z tego 2 gole. Zgadza się skuteczność może słaba, ale mówienie że Hellas było groźne jest śmieszne.
A czy ja gdzieś napisałem, że Hellas było groźne? :shock: Hellas przyjechało postawić autobus, ale udało się im też zrobić zamieszanie pod naszą bramką co mnie osobiście radością nie napawa.

#AllegriOut
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 17:59

Słabo wygląda nasza gra. Zero gry kombinacyjnej, holowanie piłki, długie za mocne podanie i strata bo najbliższy zawodnik jest 10 metrów dalej i nie pokazuje się do gry. Do tego gra 3 obrońcami wygląda coraz gorzej, każda kontra Hellas siała strach w naszej ekipie. Nie widzę nas w Europie :/

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:06

Powiem tak. W następnym meczu koniecznie posadzić hamulcowego Pirlo na ławie :!:

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:14

MaxFromJam_89 pisze:
kuba2424 pisze:Przeraża mnie nasza kiepska skuteczność! Było to widać zarówno we wtorek jak i dziś. Poza tym coraz gorzej obrona. Co jak co, ale żebyśmy z taką Veroną denerwowali się do ostatnich minut, to po prostu wstyd! Mam nadzieję że to przejściowe, ponieważ zacznę się naprawdę martwić.
Co do skuteczności to racja, ale z tą obroną to pojechałeś. Verona oddała w tym meczu może ze 3 strzały na naszą bramkę w tym jeden celny. Moim zdaniem obrona zagrała poprawnie, na niewiele pozwalając przeciwnikowi.
Rzeczywiście pojechałem! 3 strzały i jeden gol. Aż strach pomyśleć co by było, gdyby tych strzałów było np. 9. Nie twierdzę że jest beznadziejnie, ale nie jest dobrze, kiedy widzę, że w pole karne wkrada się chaos.
Mała ilość celnych strzałów na bramkę to nie zasługa obrony, przynajmniej nie w dużej mierze.
MaxFromJam_89 pisze:Tevez, nie wiem jak można go chwalić po tym meczu. Bramkę strzelił, ale mógł strzelić ze 4. Te niewykorzystanie sytuacje to jakiś dramat. Przypomniał mi się Matri, który do zdobycia bramki potrzebował 6 sytuacji. Co najwyżej poprawny występ.
Tu już cię inni podsumowali, i ja się jak najbardziej pod tym podpisuje.
Palnąłeś niezłą głupotę.
Ostatnio zmieniony 22 września 2013, 18:17 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:16

ufff. w nocy 2 razy miałem koszmar, że sprawdzam wynik a tam 2:2. od stanu 2:1 przy każdej akcji rywala prawie bladłem.
niepokoi nasza defensywa, szczególnie przy stałych fragmentach! coś co zawsze było naszą mocna stroną ( gra głową naszych defensorów, zbieranie dośrodkowań) teraz kuleje.
nasz napad nadal razi nieskutecznością. mamy masę świetnych okazji a bramek niewiele. to musi być coś z psychiką. oby Conte to rozwiązał.
cieszy bramka Llorente. presja wywierana na niego powinna trochę osłabnąć. oby przez to Vucinić wziął się do roboty. dziś był najsłabszy z naszych napastników, to tego znowu nie panuje nad sobą i zarabia głupią kartkę.
poza tym dobrze , że szansę dostaje Isla, nadal wierzę w jego powrót do formy.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:16

Nie doszukiwałbym się przyczyn takiego wyniku głownie w niskiej skuteczności. Chciałbym zwrócić uwagę na jakość naszych sytuacji bramkowych - większość z nich to piłki sytuacyjne, uderzenia zza pola karnego czy takie, przy których obok naszego zawodnika jest przeciwnik. Problemy z skutecznością objawiałyby się - oczywiście moim skromnym zdaniem- gdybyśmy zaczęli seryjnie marnować klarowne sytuacje bramkowe. Czym innym jest uderzanie każdej piłki 'na silę' Panu Bogu w okno. Teraz możemy raczej mówić o problemach z kreowaniem takowych sytuacji, co jest zrozumiałe, gdy gra się przeciwko defensywnie usposobionym drużynom.

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:18

Bruce Badura pisze:Powiem tak. W następnym meczu koniecznie posadzić hamulcowego Pirlo na ławie :!:
Pogba na pozycji Pirlo wyglądał gorzej od Włocha.Chował się i podawał przeważnie do najbliższego zawodnika. Chociaż w sumie ciekawe jakby grał na tej pozycji od początku, przy wyniku 0-0.

Fajnie, że w pierwszej połowie każdy zawodnik próbował dośrodkować;d Llorente bardzo udany występ i podobały mi się jego odegrania ( do Bonnu idealne, gdyby to był jakiś ofensywny zawodnik pewnie padł by gol), Tevez także pokazał się z dobrej strony i podoba mi się jego gra kombinacyjna z Vidalem, ale czasami szkoda, że zamiast strzelać próbuje się kiwać.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:49

Dobrze ze mamy 3 punktow, styl to inna sprawa.
Przepominam ze bayern czy barca tez nie raz graja srednio ale wygrywaja.
Dzis pokazal sie llorente z dobrej stronie oraz Tevez potwierdzil swoja klasa.
Niestety to spotkanie potwierdzilo fakt ze Pirlo jest w slabszej dyspozycji.
Wazne tez ze Marquisio wrocil i powoli bedzie gotowy na gre od pierwszej minute.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:53

Eric6666 pisze: Pogba na pozycji Pirlo wyglądał gorzej od Włocha.Chował się i podawał przeważnie do najbliższego zawodnika.
Nie zgodzę się. Rozszerzał grę i próbował podań do przodu. Bez kompleksów.

down:
@Castiel - on po prostu potrzebuje trochę odpoczynku, jeszcze będziemy mieć z niego pożytek. Do Brescii trafić zawsze zdąży.
@Buffalo - 100% racji
Ostatnio zmieniony 22 września 2013, 19:00 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:53

Niech się ten Pirlo w końcu ogarnie bo jak w poprzednim sezonie miał niezbyt duży wkład w naszą grę tak teraz już w ogóle nie jest nam potrzebny. Szkoda bo radości z tego człowieka mieliśmy mnóstwo. Widać jak powoli usuwa się w cień i chyba sam to widzi stąd ten jego komentarz o czuciu się wciąż ważnym itp.
Pewnie nasi mają w planie wyciągnięcie Alonso i zastąpienie nim Pirlo, który po sezonie odejdzie.
Szkoda bo ci którzy to przeczuwali czy przepowiadali w tym ja w ogóle nie chcieliby mieć racji. Wolałbym się ugryźć w język i mieć porządnego i genialnego Pirlo niż mieć racje i patrzeć jak robi za słupek od którego nie zależy już nic.
Co do meczu to podobał mi się Isla, ale tylko troszkę. Głównie w defensywie robił dobrą robotę i widać, że już kondycyjnie wygląda dużo dużo lepiej choć do jego najlepszej formy wciąż jeszcze trochę brakuje. Może jednak pokaże się w tym sezonie z tej najlepszej strony.
Llorente kondycyjnie średnio. Musi jeszcze trenować. Conte miał co do niego racje, ale gol ładny.
Ostatnio zmieniony 22 września 2013, 18:58 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:55

Mam nadzieję, że Pirlo i Vucinic zaczną następny mecz na ławce.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 18:57

Sprawa jest prosta, Pirlo zagral zle, poniewaz w tym meczu nie bylo potrzeby trzymania na boisku takiego kogos jak Pirlo. Wiadomo jakie sa jego dobre cechy i atuty, ale przeciwko takiej grze jaka demonstrowalo dzisiaj Hellas to sie nie sprawdza. Komu on mial zagrac dobra piłke, jak we wlasnym polu karnym koczowało 11 graczy gości chcacych wybic piłe byle dalej na pałe od własnej bramki. To byl chyba najwiekszy autobus jaki kiedykolwiek zawital na JuveStadium... Conte przeprowadzil BARDZO dobre zmiany, lepszych sie dzisiaj nie dało. Wiadomo, nikt nie mogl przewidziec, ze Vucinic zagra tak jak zagral, ale tu chodzilo o styl i schemat. Nie mialo byc dlugich pilek od Pirlo, miala byc kombinacja i rozerwanie obrony. Conte mial dobry pomysl na ten mecz i tyle w temacie. Nie ma co jechac po Pirlo (po Vuciniciu za dzisiaj mozna :wink: )

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 19:10

kuba2424 pisze:
MaxFromJam_89 pisze:
kuba2424 pisze:Przeraża mnie nasza kiepska skuteczność! Było to widać zarówno we wtorek jak i dziś. Poza tym coraz gorzej obrona. Co jak co, ale żebyśmy z taką Veroną denerwowali się do ostatnich minut, to po prostu wstyd! Mam nadzieję że to przejściowe, ponieważ zacznę się naprawdę martwić.
Co do skuteczności to racja, ale z tą obroną to pojechałeś. Verona oddała w tym meczu może ze 3 strzały na naszą bramkę w tym jeden celny. Moim zdaniem obrona zagrała poprawnie, na niewiele pozwalając przeciwnikowi.
Rzeczywiście pojechałem! 3 strzały i jeden gol. Aż strach pomyśleć co by było, gdyby tych strzałów było np. 9. Nie twierdzę że jest beznadziejnie, ale nie jest dobrze, kiedy widzę, że w pole karne wkrada się chaos.
Mała ilość celnych strzałów na bramkę to nie zasługa obrony, przynajmniej nie w dużej mierze.
"Co by było gdyby", ale nie było. Jeszcze gdyby strzelili z akcji to można winić wtedy poszczególne formacje, ale z rożnego, kiedy w polu karnym pinball. Zawiniła jednostka a zrzucasz winę na całą obronę. Mecz do jednej bramki i tyle.
kuba2424 pisze:
MaxFromJam_89 pisze:Tevez, nie wiem jak można go chwalić po tym meczu. Bramkę strzelił, ale mógł strzelić ze 4. Te niewykorzystanie sytuacje to jakiś dramat. Przypomniał mi się Matri, który do zdobycia bramki potrzebował 6 sytuacji. Co najwyżej poprawny występ.
Tu już cię inni podsumowali, i ja się jak najbardziej pod tym podpisuje.
Palnąłeś niezłą głupotę.
Jeśli mecz zakończyłby się remisem to największy żal miałbym właśnie do Apacza o te niewykorzystanie sytuacje. Zresztą nie napisałem że zagrał źle, tylko poprawnie. Dobre odbiory, walka w obronie, świetne dryblingi tylko wykończenia zabrakło. Świetnie to by było jakby zamiast jednego gola strzelił dzisiaj trzy i taka jest moja opinia. Zresztą w Danii też powinien przynajmniej jednego strzelić.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2013, 19:21

Castiel pisze:Niech się ten Pirlo w końcu ogarnie bo jak w poprzednim sezonie miał niezbyt duży wkład w naszą grę
Oj. Nie zgodziłbym się. Owszem, jego rola nie była tak ogromna jak w debiutanckim sezonie w Juve (bo i nikt się chyba nie spodziewał, że zespół wciąż będzie najzwyczajniej w świecie uzależniony od dyspozycji Andrei), natomiast mówić, że jego wkład w grę był "niezbyt duży"? Naciągane.

Zgadzam się z Łukaszem. Pirlo jest eksploatowany bez przerwy i w zespole i w reprezentacji.

Tevez to jakiś kombajn jest nie piłkarz. Naprawdę, kogoś takiego nam brakowało z przodu. Nie wiem co się dzieje z Vuciniciem. On serio nie widzi że jest na metrowym spalonym nad wyraz często? Marchisio wraca, tęskniłem za nim.

Pogba dziś słabiej, Llorente przyzwoicie, czekam niecierpliwie na kolejne jego występy.
Buffalo pisze:Sprawa jest prosta, Pirlo zagral zle, poniewaz w tym meczu nie bylo potrzeby trzymania na boisku takiego kogos jak Pirlo. Wiadomo jakie sa jego dobre cechy i atuty, ale przeciwko takiej grze jaka demonstrowalo dzisiaj Hellas to sie nie sprawdza. Komu on mial zagrac dobra piłke, jak we wlasnym polu karnym koczowało 11 graczy gości chcacych wybic piłe byle dalej na pałe od własnej bramki. To byl chyba najwiekszy autobus jaki kiedykolwiek zawital na JuveStadium... Conte przeprowadzil BARDZO dobre zmiany, lepszych sie dzisiaj nie dało. Wiadomo, nikt nie mogl przewidziec, ze Vucinic zagra tak jak zagral, ale tu chodzilo o styl i schemat. Nie mialo byc dlugich pilek od Pirlo, miala byc kombinacja i rozerwanie obrony. Conte mial dobry pomysl na ten mecz i tyle w temacie. Nie ma co jechac po Pirlo (po Vuciniciu za dzisiaj mozna :wink: )
:ok:

Zablokowany