Liga Europy 2013/2014
- pumex
- Juventino
Wśród 16 drużyn pozostałych w europejskich pucharach najpewniej będzie tylko jedna z Włoch - wichura jak 150
Jeszcze większy wstyd, gdy mowa nie o 16-tce z LM, ale również o gronie uczestników LE.
Były momenty, że sam broniłem tezy o sile Serie A, ale teraz sytuacja wygląda na taką, gdzie się wali i pali

Były momenty, że sam broniłem tezy o sile Serie A, ale teraz sytuacja wygląda na taką, gdzie się wali i pali

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Chyba za rok mogą wyprzedzić Italię ( minimalnie ), ale później spadną znowu w niebyt, bo odpadnie im sezon z finałem Porto - Braga ( a Benfica jeszcze w półfinale ).
Napoli odpada na własne życzenie, mogli się nieźle przejechać bo Porto, ale słabo ze skutecznością...
Napoli odpada na własne życzenie, mogli się nieźle przejechać bo Porto, ale słabo ze skutecznością...
- jakku1
- Juventino
Napoli popsulo wszystko.Ivory pisze:Jak tam sytuacja rankingowa wygląda na linii Portugalce-Italiance? LE to ich konik.
Na przyszly rok i tak mamy pewne 4 miejsce, bo liga wloska ma okolo 6 punktow wiecej (i to jest niemozliwe, zeby Portugalia to nadrobila). Jednak jak tak dalej pojdzie to kolejny sezon bedziemy zaczynac ogladajac plecy Portugalii i trzeba bedzie gonic.
Swoja droga, wbrew pozorom pod wzgledem rankingowym to nie byl jakis tragiczny sezon dla Italii w pucharach - juz teraz Wlochy zdobyly 13 punktow. No i my, jako Juventus, jestesmy dalej w grze, wiec jak dobrze pojdzie to dociagniemy do 13.5-14.0 pkta. W skrajnym przypadku i dojsciu do finalu bedzie to cos okolo 14.5.
Czyli porownujac z poprzednimi sezonami, niezle.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pan Zambrotta
- Juventino
raczej kijowo, ale stabilnie. Ja pamiętam te zapewnienia, ze jak zostaną 3 drużyny w LM to szybko odrobiny zaległości do Niemców i znowu wróciły na 3. miejsce w rankingu. Jednak zamiast sie przybliżać, tylko sie oddalamy, a jeszcze przescignie nas niedługo Portugalia. Bryndza z nędza.jakku1 pisze: Swoja droga, wbrew pozorom pod wzgledem rankingowym to nie byl jakis tragiczny sezon dla Italii w pucharach - juz teraz Wlochy zdobyly 13 punktow. No i my, jako Juventus, jestesmy dalej w grze, wiec jak dobrze pojdzie to dociagniemy do 13.5-14.0 pkta. W skrajnym przypadku i dojsciu do finalu bedzie to cos okolo 14.5.
Czyli porownujac z poprzednimi sezonami, niezle.
- SKAr7
- Juventino
Pierwszy raz widzę, żeby pseudokibice wywalczyli drużynie awans :lol: Bazylea była zniszczona, zmiażdżona i ograna, a na boisku istniał tylko Salzburg i robił co chciał, po czym nagle mała rozróba na trybunach, mecz przerwany na 20 minut... a po 20 minutach melduje się na boisku inna drużyna. I grając w 10 odwraca mecz.
Duża kultura piłkarska u Austriaków. Świetna kontrola piłki, duża pomysłowość i żywe schematy. Brakuje im trochę siły fizycznej i spokoju pod bramką, a bramkarza to chyba z pod-stadionowej łapanki wzięli. Taki trochę zeszłoroczny Szachtar.
A Napoli może mieć pretensje tylko dla siebie. Oglądałem w sumie z 60 minut tego dwumeczu i sytuacjami dla Napoli można by obdzielić 10 spotkań Serie A.
Brejking Nius: Juventus wygra LE

Duża kultura piłkarska u Austriaków. Świetna kontrola piłki, duża pomysłowość i żywe schematy. Brakuje im trochę siły fizycznej i spokoju pod bramką, a bramkarza to chyba z pod-stadionowej łapanki wzięli. Taki trochę zeszłoroczny Szachtar.
A Napoli może mieć pretensje tylko dla siebie. Oglądałem w sumie z 60 minut tego dwumeczu i sytuacjami dla Napoli można by obdzielić 10 spotkań Serie A.
Brejking Nius: Juventus wygra LE
- johnnybgoode
- Juventino
Czy następne losowanie LE będzie ostatnie i drabinka będzie obowiązywać już do finału? Czy później jest jeszcze przed półfinałami?
- wagner
- Juventino
Czyli na tą chwile na placu boju zostały drużyny: Alkmaar, Benfica, Juventus, Lyon, Valencia, Betis/Sewilla, Porto, Basel. Najbardziej nie chciał bym trafić na Benfice. Mecz z Portugalczykami, a Juve to przedwczesny finał. Reszta drużyn przyjmę obojętnie i na spokojnie. Przeraża trochę szalejące FC Basel.
Tak jak w temacie z LM pobawię się w obstawianie.
Valencia-Porto
Alkmaar-Benfica
Juve-Lyon
Betis/Sewilla-Basel
(Z Francuzami dawno nie graliśmy, czemu nie)
Tak jak w temacie z LM pobawię się w obstawianie.
Valencia-Porto
Alkmaar-Benfica
Juve-Lyon
Betis/Sewilla-Basel
(Z Francuzami dawno nie graliśmy, czemu nie)
- jakku1
- Juventino
@pan_Zambrotta
Szczerze, to wydaje mi sie, ze jednak cos sie ruszylo do przodu. Przez cale lata od tego nieszczesnego 2006 roku liga wloska zdobywala glownie cos okolo 11 punktow, z bardzo malymi wyjatkami (wtedy kiedy LM wygrywaly Milan i Inter). Od dwoch sezonow jest lepiej.
06/07 - 11,9 (Milan wygrywa LM, Wlochy maja 3 wynik po Hiszpani i Anglii)
07/08 - 10.2 (5 miejsce ex aequo ze Szkocja)
08/09 - 11.3 (5 miejsce)
09/10 - 15.4 (Inter wygrywa LM, 4 miejsce)
10/11 - 11.5 (5 miejsce)
11/12 - 11.3 (6 miejsce)
12/13 - 14.4 (4 miejsce)
13/14 - na razie mamy 13.166 (4 miejsce)
W tym roku znow jest szansa na cos okolo 14 punktow i 4 miejsce w rankingu rocznym (po Hiszpanach, Anglikach i Niemcach). Czyli niby stabilizacja na tym 4 miejscu, ale jednak trzeba pamietac o tym, ze w poprzednich sezonach druzyny wloskie najczesciej wygladaly na tle europejskich konkuretnow po prostu gorzej i zdobywaly zazwyczaj mniej punktow, zajmujac nizsze miejsc (5 albo nawet 6). Teraz wyraznie liga wloska uplasowala sie tuz za ta wielka trojka (Hiszpania, Anglia, Niemcy).
Brutalna prawda jest taka, ze to calciopoli utopilo te lige i dokladnie to wlasnie widac chociazby po rankingu UEFA. Jakis element poprawy mozna dostrzec dopiero od dwoch lat, ale sa to zmiany zbyt male, zeby na powaznie zagrozic Niemcom czy Anglikom.
Dobrze by bylo gdybysmy wygrali te LE. Po pierwsze zdobylibysmy dodatkowe punkty do naszego rankingu klubowego, a to procentuje na najblizsze 5 lat. Po drugie, moze bysmy dali impuls innym druzynom z Serie A, ktore tez by chcialy powtorzyc ten wynik w LE (wiem, naiwny jestem). Po trzecie, takie doswiadczenie i pewnosc siebie moglyby zaprocentowac w przyszlorocznej LM. Po czwarte, naprawde mamy szanse (male, ale jednak) aby byc rozstawionym w przyszlorocznej LM w pierwszym koszyku. Po piate, 14.5 punkta dla wloskiego rankingu krajowego to jest naprawde calkiem sporo. Nie wiadomo czy Niemcy zdobeda w tym roku 15 punktow, wiec 14.5 to jest duzo.
Szczerze, to wydaje mi sie, ze jednak cos sie ruszylo do przodu. Przez cale lata od tego nieszczesnego 2006 roku liga wloska zdobywala glownie cos okolo 11 punktow, z bardzo malymi wyjatkami (wtedy kiedy LM wygrywaly Milan i Inter). Od dwoch sezonow jest lepiej.
06/07 - 11,9 (Milan wygrywa LM, Wlochy maja 3 wynik po Hiszpani i Anglii)
07/08 - 10.2 (5 miejsce ex aequo ze Szkocja)
08/09 - 11.3 (5 miejsce)
09/10 - 15.4 (Inter wygrywa LM, 4 miejsce)
10/11 - 11.5 (5 miejsce)
11/12 - 11.3 (6 miejsce)
12/13 - 14.4 (4 miejsce)
13/14 - na razie mamy 13.166 (4 miejsce)
W tym roku znow jest szansa na cos okolo 14 punktow i 4 miejsce w rankingu rocznym (po Hiszpanach, Anglikach i Niemcach). Czyli niby stabilizacja na tym 4 miejscu, ale jednak trzeba pamietac o tym, ze w poprzednich sezonach druzyny wloskie najczesciej wygladaly na tle europejskich konkuretnow po prostu gorzej i zdobywaly zazwyczaj mniej punktow, zajmujac nizsze miejsc (5 albo nawet 6). Teraz wyraznie liga wloska uplasowala sie tuz za ta wielka trojka (Hiszpania, Anglia, Niemcy).
Brutalna prawda jest taka, ze to calciopoli utopilo te lige i dokladnie to wlasnie widac chociazby po rankingu UEFA. Jakis element poprawy mozna dostrzec dopiero od dwoch lat, ale sa to zmiany zbyt male, zeby na powaznie zagrozic Niemcom czy Anglikom.
Dobrze by bylo gdybysmy wygrali te LE. Po pierwsze zdobylibysmy dodatkowe punkty do naszego rankingu klubowego, a to procentuje na najblizsze 5 lat. Po drugie, moze bysmy dali impuls innym druzynom z Serie A, ktore tez by chcialy powtorzyc ten wynik w LE (wiem, naiwny jestem). Po trzecie, takie doswiadczenie i pewnosc siebie moglyby zaprocentowac w przyszlorocznej LM. Po czwarte, naprawde mamy szanse (male, ale jednak) aby byc rozstawionym w przyszlorocznej LM w pierwszym koszyku. Po piate, 14.5 punkta dla wloskiego rankingu krajowego to jest naprawde calkiem sporo. Nie wiadomo czy Niemcy zdobeda w tym roku 15 punktow, wiec 14.5 to jest duzo.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2014, 23:53 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113