Serie A: Mercato 2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie trzeci raz z rzędu w przyszył sezonie Scudetto?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 19:43

Vimes pisze:Krkić poszedł na wypożyczenie do Ajaksu. Jeżeli nie sprawdzi się w Eredivisie to mu już chyba tylko MLS zostanie.
Słabiutki zawodnik. Jeśli w takiej lidze jak Eredivisie nie strzeli więcej niż te 10, 12 bramek to już przestane mieć złudzenia co do jakichkolwiek umiejętności tego zawodnika.

Nie zapomne derbów Mediolanu z tego roku. 88' minuta, Bojan i Zanetti ścigają się do piłki. Bojan wprowadzony do gry jakoś ok. 75' minuta. Zanetti oczywiście twardo cały mecz w nogach. I co? 39letni zawodnik wygrywa bezpośredni pojedynek biegowy z młokosem wprowadzonym niedawno do gry :lol: Nie chcę się pastwić nad nim, ale jak sobie przypomne katalońskie spusty nad talentem wszechczasów to po prostu nie mogę się powstrzymać.

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 20:51

zoff pisze:
Nie zapomne derbów Mediolanu z tego roku. 88' minuta, Bojan i Zanetti ścigają się do piłki. Bojan wprowadzony do gry jakoś ok. 75' minuta. Zanetti oczywiście twardo cały mecz w nogach. I co? 39letni zawodnik wygrywa bezpośredni pojedynek biegowy z młokosem wprowadzonym niedawno do gry :lol:
To chyba kwestia charakteru, a nie tylko wytrzymalosci. Po prostu Zanetti nie odpuszcza, zwlaszcza w derby.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 20:54

@zoff

Zupełna racja. Kompletne przereklamowane beztalencie. Ajax to kuźnia talentów tam rownież sobie nie poradzi. Jak przypomnę sobie, że jakieś 2.5 roku temu w ogóle ktokolwiek rozpatrywał kandydature Krkica do gry w naszych barwach to aż mnie odrzuca. Już chyba Giovinco ma większy talent.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 21:39

Lucas87 pisze:Jak przypomnę sobie, że jakieś 2.5 roku temu w ogóle ktokolwiek rozpatrywał kandydature Krkica do gry w naszych barwach to aż mnie odrzuca.
Przyznaję się bez bicia że ja go do nas przymierzałem :oops: Tak wiem, jest mi wstyd.
Średnio mnie będą jego poczynania w Eredivisie interesować, ale podpisuję się pod wypowiedziami Lucasa i zoffa: przereklamowany!

JUVE PER SEMPRE!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 22:19

Bojan kreowany na wielką gwiazdę niestety(może i stety) nie jest w nią nawet w połowie. W Ajaxie powinien sobie poradzić, ale pewnie bez fajerwerków :)

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 22:21

Kolejny przykład na to, jak daleka droga od talentu do topa.

Sam się dziwię, że to napisałem bo jestem zwolennikiem stawiania na młodzież :prochno:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2013, 23:58

Kilka newsów się pojawia odnośnie naszych rywali.
Glownie Milan , który ma sie wzmocnic i Honda i Ljajiciem, to na pewno negatywna dla nas informacje, bo po pierwsze moze zamknac drogę do pozyskania Jojo, ale i zamknac droge do sprzedazy im Matriego.
W każdym razie Milan po Pozyskaniu Poliego i ew. tych dwóch panów w ofensywnie będzie wyglądał bardzo ciekawie.

Napoli walczy o Callejona z RM i raczej to sie zakończy sukcesem, byc może to wazny ruch jeśli chodzi o Zunige i jego odejscie z Neapolu.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 00:15

Milan to najpierw musi sprzedać Robinho do Santosu żeby kogokolwiek sprowadzić, a mają coraz mniej czasu na to. Ponoć okienko w Brazylii wkrótce się zamyka.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 01:17

Robinho. Kolejny zawodnik, który spalił się po jednym, dwóch dobrych sezonach w Europie. Pamiętam rok 2005 bodaj. Chłopak miał renome wtedy jak dzisiaj Neymar. Autentycznie. Ciekawy okres w Realu, a później już równia pochyła. Głośny transfer Łysego z Milanu, ale naprawdę z kiepskim efektem. Nawet sprzedaje się go trudno jak szrot Marotty :-D

Icardi od jutra W Interze, Callejon w Napoli. Rozkręca się to mercato we Włoszech.

Obrazek
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 01:46

Ja bym się Milanu nie obawiał. Osobiście to nie widzę w tej drużynie tego charakteru i wielkich zawodników jacy tam grali choćby 2 lata temu i wcześniej. Na prawdę jeśli Milan na koniec sezonu będzie miał więcej jak 65-70pkt to na prawdę będzie cud. Montolivo choć bardzo dobry to sam tego nie uciągnie. Szary strzeli w pierwszej części sezonu 15 bramek, a potem cisza, Balotelli coś strzeli potem Allegro go posadzi na ławie, może im Saponara wypali.
Milanem nie ma się co przejmować, tak samo Interem. W ogóle nie ma się co przejmować naszymi przeciwnikami. Nie chce wyjść na jakiegoś ślepego i zafascynowanego fana, ale na prawdę Juve nie ma z kim walczyć o tego mistrza. Doszło do takiej sytuacji, że praktycznie każdy nasz rezerwowy łapałby się do podstawy w więszości klubów w lidze.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 02:24

My dwa lata temu na pewno nie byliśmy najmocniejszym zespołem na papierze, a jak się skończyło każdy pamięta :). Na pewno w nadchodzącym sezonie czeka nas wiele wyczerpujących i trudnych pojedynków. Trzeba też pamiętać, że mercato właściwie tyle co się zaczęło. Na razie blisko Milanu są Poli i Honda. Jak uda im się wypchnąć Brazylijczyka to z Japończyka powinni mieć szybko pociechę. Możliwe, że Allegri planuje powrót do ustawienia z trequartistą. Dalej brakuje mi u nich konkretnych posunięć w kierunku wzmocnienia obrony, jak i środka pola.

Nie lekceważyłbym też takich klubów, jak Napoli (nawet po sprzedaży Cavaniego), Viola, czy Roma. Tytułu raczej nie wywalczą, ale mogą nam skutecznie utrudnić marsz po pełnoprawne 30. mistrzostwo Włoch. Niech się wzmacniają, a co. Nam raczej nie zagrożą, a może poprawi się wizerunek Serie A na międzynarodowej arenie. No i liczę na ciekawsze mecze, bo bezwzględna dominacja jest nudna. Na razie najciekawiej zapowiadają się transfery spoza Włoch także fajnie - zawsze to nowe twarze w lidze.

Masz Orkosie rację. Jeśli przegramy walkę o scudetto to więcej pewnie będzie w tym naszej winy niż genialności przeciwnika. Mam nadzieję, że trudny Serie A będą dla nas na tyle mało bolesne, że w LM pokażemy się z jeszcze lepszej strony, bo jednak pożegnaliśmy się z nią w niezbyt szampańskich humorach...

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 02:53

Sporą nadzieje wiążę z naszą obroną. Mam nadzieje, że będą grać tak jak w ostatnich 2 latach. Wtedy Tevez z Llorente zrobią resztę i powinno być lepiej. Napoli jak sprzeda Cavaniego to na prawdę będzie to strzał w kolano. Podejrzewam, że za te pieniądze kupią 3-4 zawodników po 10-15mln i skończy się to klęską. Odejście Cavaniego sprawi, że nie będzie w klubie zawodnika, który robi różnicę. Hamsik coś ostatnio spuścił z tonu.
Interu w ogóle już nie biorę pod uwagę, Fiorentinie bez Jojo daje około 50pkt. Jakoś tak robią te kluby w Calcio, że same się osłabiają co przy naszych wzmocnieniach jeszcze tą różnicę powiększa.
Z jednej strony się cieszę bo Scudetto to formalność, a z drugiej strony...nie wiem. Za łatwo.
Porównując nasz zespół z innymi - u nas jest jakiś profil gracza ustalony przez trenera i chyba każdy nasz zawodnik się w ten profil wpisuje, a u innych jak to wygląda? Nijak. Wygląda to jak zbieranina różnych ludzi o różnych stylach gry. Męczą się na boisku, a u nas każdy wie co ma robić. Nie chce jakoś szydzić z innych klubów bo z silnego Calcio byłbym bardzo zadowolony, ale popatrzmy tak na kadrę choćby nie wiem Milanu czy Interu i porównajmy ich do kadry Juve. Przecież dla tych drużyn mecze z Juve muszą się źle skończyć.
Bardziej kręcił mnie fakt walczących ze sobą Del Piero i Maldiniego czy Thurama z Szewczenko. Teraz Tevez objedzie Zapate, a Balotelli odbije się od Cheilliniego i się rozpłacze.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 08:40

Orkos pisze:popatrzmy tak na kadrę choćby nie wiem Milanu czy Interu i porównajmy ich do kadry Juve. Przecież dla tych drużyn mecze z Juve muszą się źle skończyć.
Niby muszą, ale jakoś w rundzie jesiennej ostatniego sezonu te mecze kończyły się źle dla Juventusu. Nazwiska nie grają.
Orkos pisze:Na prawdę jeśli Milan na koniec sezonu będzie miał więcej jak 65-70pkt to na prawdę będzie cud.
No, tutaj to żeś dowalił. W poprzednim sezonie Milan zaliczył katastrofalny start, dopiero z czasem zaczął się rozkręcać, a i tak sezon zakończył z 72 punktami, ale już jak w nadchodzących rozgrywkach jak zdobędzie ich ponad 65, to będzie cud. Skąd ten wniosek? Planują sprzedać połowę drużyny, czy połowa ligi się tak strasznie wzmocni?

W obecnej, mocno przeciętnej Serie A zdobycie 70 punktów nie jest naprawdę wielkim problemem, można tego dokonać mając tak beznadziejny środek obrony jak Milan. Jeżeli Mediolańczycy nie będą zbyt mocno deptać po piętach Juventusowi, to raczej z tego powodu, że Stara Dama wykręci jakiś kosmiczny wynik typu 100 punktów w sezon. Atak wreszcie jest porządny, liga słaba jak chyba nigdy, nic nie stoi na przeszkodzie.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2013, 09:00 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 08:50

@Orkos
Co ty bredzisz? sprzedadzą Cavaniego i sprowadza do siebie przynajmniej z 3, 4 dobrych pilkarzy na inne, kulejące pozycje + następce Cavaniego, mowi sie o Leandro Damiao z Internacionalu Porto Alegre, Dżeko z City czy Gomez z Bayernu, to aż taki strzał w kolano? będą mega konkurencyjni w przyszłym sezonie, dostaną kupe forsy za Cavaniego + dodatkowo zapewnienie gry w LM co moze dzialac pozytywnie na rynku transferowym, dodatkowy bodziec, by zachęcić klasowych pilkarzy do przyjscia juz nie wspominając że ich trenerem jest 'ten znany' Benitez.

Roma, będzie mogla sie skupic na samej lidze, więc też mogą być groźni. Niewiem jakie skillsy posiada ten cały Rudi Garcia, ale budowe zespolu zaczynają bardzo rozsądnie, czyli od tylu sprowadzając jednego z lepszych defensorów w Serie A, Mehdiego Benatie juz nie wspominając o potencjale jaki posiadają w przodzie: Florenzi, Lamela, Pjanic, Destro, stary ale jary Totti, a z tyłu nad tym wszystkim czuwa De Rossi. Stać ich napewno na miejsce premiujące LM, bo kadrowo są naprawde mocarni w przodzie, a do tego slyszy sie ostatnio o jakimś zainteresowaniu Nanim z United.
Fiorentina tez sie będzie mocno wzmacniać, mają ogarnietego trenera. Pozbędą sie w tym lecie Ljajicia i Joveticia wiec im hajsu skapnie na jakies porzadne transfery (mowi sie o Gomezie, tam na ich forum trzepią sobie na samą myśl o nim, wysyłają sobie zdjątka ze zgrupowania Bayernu
:oops: )

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2013, 09:17

TOPa Napoli na pewno nie kupi. Jest nim Cavani, a jak się jego pozbędą to ich siła ognia spada o 70% i nie wiem czy ten utalentowany chłopaczek, którego łączono z Juve jest w stanie jakoś go zastąpić. Napoli będzie fuczeć i pchać się na salony po najlepszych piłkarzy, ale ci będą im odmawiać. Milan żeby nawet Honde wyciągnąć to musi sprzedać Robinho bo krucho u nich z forsą, a co dopiero reszta pozycji? Obrona to jeden wielki dramat. Juve straciło 44 gole w 2 sezony, Milan tylko w minionym 39, wiem że ogólnie to małe liczby, ale to dobrze obrazuje siłę naszej obrony. Mając w ataku Teveza czy daj Boże jeszcze Jojo rozjedziemy te drużyny, a strata bramki będzie wypadkiem przy pracy.
Wśród konkurentów do tytułu nie dzieje się najlepiej.
Roma kolejny rok z rzędu zapowiada walkę o najwyższe cele i kończy się jak zawsze.
Fiorentina dzięki Montelli jest gdzie jest bo patrząc na ich kadrę to na prawdę nic nie zapowiadało walki o LM. Nawet jeśli opylą nam Jojo to też cudów z tymi pieniędzmi nie zrobią.
P.S Nie wspominajcie o De Rossim w żaden sposób. Nie mogę przeżyć tego, że ten zawodnik nie gra w Juve. To moje marzenie od dobrych paru lat.

ODPOWIEDZ