El. do MŚ 2014 - strefa europejska

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:32

Tak włączyłem teraz kanał 238 na NC + i Włochy grają, więc jak coś to zachęcam do oglądania :)

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:36

annihilator1988 pisze:[Btw, jak zwykle zabawny komentarz Szpakowskiego, pełen obiektywnych uwag :D
To boli. Dla mnie to gorsze niż mylenie piłkarzy i informacje wyssane z palca. Niemal każdy faul rywali jest brzydki i zamierzony, spalony ofkoz ewidentny a w drugą stronę... Nawet jak na powtórce wyraźnie widać, że Polak faulował czy też był na pozycji spalonej to Szpak od święta przyzna się do błędu - zazwyczaj jest chwila ciszy albo wymyślanie okoliczności "łagodzących". Doprawdy - żałosne.

Oby z Mirko nie było nic poważnego.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:48

Nie poznaje Vucinicia. Nigdy tak w Juve nie pyskowal do sedziow ani nie lapal nigdy tak bezsensownych kartek, najwyraźniej Conte go krotko na smyczy trzyma to przynajmniej w reprezentacji sobie chlopak poszaleje :smile:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:50

Oczywiście nasz Jo-Jo człowiek ze stali- kontuzja na dzień przed meczem.
Martwi uraz Szwagra- wyjątkowo chamski faul bodajże Krychowiaka. Jeśli jednak będzie to szczęscie w nieszczęściu w postaci przebudzenia Jiorente :o to jestem za. Choć mam nadzieję, na szybki powrót Vucinicia do zdrowia. Gra rzeczywiście nieźle od początku sezonu. A już to jak się zdenerwował na sędziego to wybitne było :bravo:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:52

Nooo, niewiele by brakowalo, a w Palermo byloby 1:1. Gigi dzis przytomny :bravo:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 21:57

Moze troche offtopowo, ale Kwadwo Asamoah również strzelil w swojej reprezentacji :P Licze ze redaktorzy skleja jakies podsumowanie i wrzucą w newsie wszystkei bramki juventinich grajacych w swoich reprezentacjach
daroo89 pisze: A ja zawsze odnosiłem wrażenie, że Szwagier lubi sobie podyskutować z sędziami, pomachać przed nim łapami i otwarcie pokzywać co sądzi o ich decyzjach. Mam przed oczami troszkę tego typu sytuacji... :think:
Wymachiwanie łapami gdy sędzia nie widzi to jedno, a krzyczenie prosto w twarz sędziemu tak jak dzisiaj to zrobił, to drugie :P nigdy nie widzialem zeby tak żywiołowo reagował w barwach Juve.
Ostatnio zmieniony 06 września 2013, 22:05 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:03

Bazyliszek pisze:Nie poznaje Vucinicia. Nigdy tak w Juve nie pyskowal do sedziow ani nie lapal nigdy tak bezsensownych kartek, najwyraźniej Conte go krotko na smyczy trzyma to przynajmniej w reprezentacji sobie chlopak poszaleje :smile:
A ja zawsze odnosiłem wrażenie, że Szwagier lubi sobie podyskutować z sędziami, pomachać przed nim łapami i otwarcie pokzywać co sądzi o ich decyzjach. Mam przed oczami troszkę tego typu sytuacji... :think:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:10

Bazyliszek pisze: Wymachiwanie łapami gdy sędzia nie widzi to jedno, a krzyczenie prosto w twarz sędziemu tak jak dzisiaj to zrobił, to drugie :P nigdy nie widzialem zeby tak żywiołowo reagował w barwach Juve.
Frustracja uzasadniona, bo Krychowiak nieźle go nadepnął, a sędzia poganiał go, żeby szybciej wstawał. Swoją drogą, mimo niesłusznego spalonego, sędzia mi się podoba.

Dawno nie oglądałem meczu polskiej kadry... Zieliński jest świetny, dawno nie mieliśmy "10" z prawdziwego zdarzenia, nasze stopery drewniane.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:19

spoko, że Vucinic poleżał pokrzyczał, potem wstał dostał żółtą i znowu się położył, rozumiem, że adrenalina pozwoliła, że nie czuł bólu, ale wyglądało na niezłą symulację.

Czy w całej Polsce nie ma ani jednego dobrego obrońcy? Czy Polacy po prostu nie potrafią grać w obronie, bo po meczach Legii, Śląska, teraz reprezentacja bije rekord w najgorszej obronie w Europie.

Wawrzyniak jak za słaby na polską Ekstraklasę, a gra w Reprezentacji :angry: może przestawmy się na 3-5-2 :shock: i dajmy tam grać Koseckiemu;d gorzej w obronie być nie może.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:29

Nie sądzę, by zawodnicy którzy na co dzień grają w zupełnie innych ustawieniach, mogliby ogarnąć 3-5-2, które jest trudnym ustawieniem, będąc kilka razy w roku na zgrupowaniach. W dodatku nasi stoperzy musieliby grać ze sobą już jakiś czas, a dziś Szukała gra razem z Glikiem dopiero drugi mecz...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:31

Trzeba by zacząć od tego, że nie mamy trzech dobrych stoperów. Ba, dwóch dobrych nie mamy. Jednego nawet.
;)

Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:35

Dlatego być może na papierze lepiej by wyglądało, gdyby broniło trzech kloców zamiast dwóch, a jeśli przenieść Błaszczykowskiego na lewe wahadło to on, razem z Piszczkiem po drugiej stronie mogli by im nieźle pomagać. :) No, ale teraz już mówimy o kompletnym sci-fi.

Szkoda, że dziś nie ma kolejnej części monologu Szpakowskiego :D

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:37

Lichy dwie bramy wsadzil. Szwajcaria prowadzila juz 4-1 z Islandią, ale skonczylo sie 4-4:-)
Z ciekawszych wynikow to jeszcze 2-2 Estonii z Holandią. Van Presie ratuje w 90 minucie:-)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:41

Zmieniam zdanie o arbitrze...

Szkoda, bo Kuba i Krychowiak grali naprawdę z poświęceniem, ambitnie i walecznie. Można.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 września 2013, 22:41

Oglądał ktoś Polskę? Bo w radiu już słychać, że sędzia przekręcił biało-czerwonych i przez to reprezentacja nie pojedzie na mundial :D

ODPOWIEDZ