Serie A 12/13 (4): JUVENTUS 2-0 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:43

Jeśli się nie mylę to Fabio oddał trzy strzały i wszystkie w światło bramki. Do tego ładne podanie w stylu Pirlo ale Giac to nie Marchisio i bramka nie padła.

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:43

Pogba bez rewelacji - widać, że koledzy nie mają do niego zaufania. Z tyłu rozgrywają obrońcy a Pogba tylko udziela się tylko w destrukcji. Mam nadzieję, że nie stracimy punktów. Prowadzimy grę, mamy przewagę i musimy coś w końcu wcisnąć.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:44

ZaperJuve pisze:Czy tylko ja mam wrażenie, że nasi zawodnicy niechętnie grają do Pogby? Ach Fabio się rozkręca, liczę na niego. Mam nadzieje, że realizator tylko sobie znanych przyczyn sugerował wejście Matriego;) Może Gio za Mirko? A za Gacka trzeba kogoś wpuścić, Vidal?

Mam to samo wrażenie. Co więcej to Bonucci bierze się za rozegranie, nierzadko zapędzając się daleko na połowę przeciwnika, podczas gdy Pogba zostaje z tyłu.
Fajnie Q. Liczę, że coś strzeli.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieźle FQ, mógł zaliczyć asystę bo giak powinien to skończyć, Vucinic statycznie, dobrze grają skrzydła i w końcu coś wpadnie. Pewna defensywa.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Troszkę o tych, którzy mało grali, lub jeszcze w ogóle nie miel okazji.
Lucio w porządku. Już nie przypomina tego gościa z meczów przedsezonowych. Wygląda na bardzo pewnego siebie. Oby tak dalej.
Quagliarella. Świetny strzał lewą nogą i jeszcze lepsza interwencja. Jest na dobrej drodze, aby wrócić do formy. Czuje, że coś ukąsi w drugiej połowie :ok:
Pogba. Pierwszy mecz w wyjściowej jedenastce Obrazek. Z początku koledzy go pomijali, ale potem było coraz lepiej. Jak na razie sporo destrukcji, trochę mniej rozgrywana.
Wytłumaczcie mi, jakim cudem, facet z taką techniką(Vucinić) może tak często i tak łatwo tracić piłkę? Liczę na wejście Gio w drugiej połowie. Gdy będzie grał z Fabio, to powinien sobie lepiej radzić niż ostatnio, bo będzie jedynym cofniętym napastnikiem.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:46

Nie da się oglądać tego meczu z polskim komentarzem, dlatego przełączyłem na to:
http://www.futrd.info/rd/21106.html
Dobra jakość, dobry dźwięk i nie tnie.

Pytanie tylko co to za koleś w studiu, co kaleczonym polskim przyznał, że Inter w 2006r. miał nie mniej za uszami niż Juventus? :think:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:47

Tak naprawdę nie ma zawodnika, którego można by ocenić źle. Może Vucinicia szło by wymienić na Giovinco, ale niewiele więcej.

Pogba nie przekonuje na tej pozycji. Chłopak ma umiejętności, ale jeśli 3-4 piłkarzy ma na boisku więcej dobrych długich podań to coś jest nie tak. Na B2B go i Pirlo albo Marrone na boisko.

Dogranie do Giacha i Isli przez FQ chciałbym zadedykować zahorowi, który nie widzi w Fabio nim nic odróżniającego od klasycznej 9tki :)

szycha21

Juventino
Juventino

kaczy19FJ pisze:Jeśli Realowi nic nie jest to spoko: spójrz na to jak oni grają w LM i w PD:>
'nic im nie jest' oznaczało forme fizyczna. I mi chodziło o to, że tam nikt nie musi odpoczywać, jeśli nie ma powodu. A co do realu to co? Już ich skreślasz?

Co do meczu to bardzo podoba mi się Bonucci i MARCHISIO...no uwielbiam gościa. Biega jak głupi, jest wszędzie, nie traci piłek i świetnie rozgrywa. Według mnie oni najbardziej się wyróżniają.
Dobrze gra również Lucio. Pogba na razie nic nadzwyczajnego. Taki bardzo przeciętny występ. Na razie (nie tylko na podstawie tego meczu) uważam, że on nie nadaj się na pozycje Pirlo. Dużo bardziej pasuje mi na takiego 'przecinaka' - w obronie robi bardzo dużo.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba fajnie w defensywie, ofensywa natomiast nie stoi u niego na najlepszym poziomie, ale z drugiej strony ten chłopak ma dopiero 19 lat. Będzie świetnym piłkarzem. Najlepszy na boisku Quagliarella. Świetnie dziś gra. Mam nadzieję, że w drugiej połowie Giovincio wejdzie za Vucinicia. Nie gramy źle, ale brakuje bramki - zresztą jak zawsze 8)

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Ładny ten strzał Quaga na początku, plus świetne dogranie do Gacka, może nie jest to jego wielki mecz, ale pokazał na razie więcej od Matriego, gdy ten dostawał szanse.
Jeden obrazek mi zapadł w pamięć. Kilka razy Pogba podaje do Bonu, a ten się bierze za długie piłki... Chłopak nie bierze na siebie odpowiedzialności.
Ogólnie w ataku nie gramy nic wielkiego, pachnie remisem, dobre tyle, że kompletnie zdominowaliśmy Chievo, nie istnieją w ataku.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:48

Zdecydowana przewaga. Boje sie zeby nie wrocily demony (dziwnie to brzmii w tym kontekscie) zeszlego sezonu. Brak wykonczenia i/lub ostatniego podania.

Nie wiem. Moze to naiwne, ale chcialbym zobaczyc na boisku top strajka z Danii.

Make friends for life or make hardcore enemies!
kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:49

szycha21 pisze:
'nic im nie jest' oznaczało forme fizyczna. I mi chodziło o to, że tam nikt nie musi odpoczywać, jeśli nie ma powodu. A co do realu to co? Już ich skreślasz?

.
Nie będe nabijać postów. Jeśli chcesz o tym pogadać, to priv jeśli chcesz.

W meczu mam nadzieje że strzelimy i ugramy te 3 pkt. Bardziej naciskać, a strzelą.
Ostatnio zmieniony 22 września 2012, 21:49 przez kaczy19FJ, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:49

Quag? dzisiaj kozak, oby to byl zwiastun powrotu do formy Pogba? tez mi się podoba, wywiązuje sie ze swoich poleceń, jak na 19 lat widać ten spokój, nie zanotowal zadnych strat Isla? troche niewidoczny, ale to chyba spowodowane brakiem ogrania, czucia piłki, być może z czasem się rozkręci, Lucio? bez zarzutu, całkiem fajne te rajdy robi do środka tak jak Bonucci, komentatorzy tacy źli dzisiaj nie są, Jagoda strasznie chwali Juve, o Vucinicu mowi, ze jest jeszcze lepszy gdy wszyscy przeciw niemu są na boisku :think:

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:50

Lucio bardzo dobrze w obronie, ale i próbuje rozgrywać, zapędza się pod pole karne - taka gra może się podobać.
Quagliarella na razie bez bramki, ale to tylko dzięki świetnej postawie bramkarza gości. Fajnie bo próbuje także dogrywać do kolegów w pole karne.
Mirko bardzo walecznie.
Isla, widoczny ale na razie jeszcze nie do końca rozumie się z kolegami, tak mi się przynajmniej wydaje.
Pogba niestety to nie Pirlo, ale dajmy mu jeszcze czas.
Asamoah, jak dla mnie do tej pory najlepszy gracz Juve w dzisiejszym spotkaniu. Biega, przepycha się, odbiera, dogrywa. Piłka blisko przy nodze, ciężko go przewrócić. Wspaniały zawodnik.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 21:51

Irytuje mnie Wuczini i zastawianie się z próbami przyjęcia piłki z rywalem na plecach. Dużo strat.

Poza tym nie mam zastrzeżeń - no, może wykonanie tych 3 rzutów rożnych.

Chievo zupełnie odpuszcza skrzydła obrony i skupia się na autobusie we własnej 16stce. Wg mnie przydałoby się trochę siłowej gry w powietrzu z wykorzystaniem dobrze dysponowanych Asy i Isli.

Zmiany: Giac -> Vidal, FQ -> Bendtner, Vucinić -> ???

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany