Afera Calcioscommesse
Ktoś się tu dziwił, że w aferę z ustawieniem meczów zamieszani są Singapurczycy. Chińska mafia zazwyczaj wszystko zalatwia przez Singapurczyków. Polecam "Wprost" z tego tygodnia. Caly proceder jest szczegółowo i ciekawie opisany.
- rufi8
- Juventino
Ale jak się czyta niektóre komentarze do tego artykułu, to nóż się w kieszeni otwiera. Znów dostaje się Juventusowi, mimo że rzecz dotyczy Sieny, masakra jakaś. Ja osobiście wierzę Conte i mam nadzieję, że wszystko szybko się wyjaśni na korzyść naszego trenera. Tak czy siak znowu pozostanie smród. Zainteresowanie rozgrywkami we Włoszech ze strony stacji telewizyjnych ( Canal + podobno rezygnuje z pokazywania Serie A w Polsce ) kibiców, ale także samych piłkarzy znacznie spadnie. Ciężko będzie namówić na transfer do Włoch kogokolwiek, pomijając nawet względy finansowe. Eh, czarno to widzę.mateo369 pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
Jestem pozytywnie zaskoczony onetem, bo napisać, że ktoś jest w coś zamieszany jest łatwo i to się kupi ale już dać się wypowiedzieć drugiej stronie? no cóż, czasem i na onecie redaktorzy się pomylą
- deszczowy
- Juventino
Na naszym ulubiony portalu kulinarno-sportowym piszą, że Vieriego też powiną.
Mocno biją.
Mocno biją.
- annihilator1988
- Juventino
Tak się zastanawiałem, jak nasi przyjaciele, z gorszej części Mediolanu, odbierają całą tą sytuacje i chyba mam już odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.
- Ein
- Juventino
Czuję absmak kiedy czytam takie rzeczy. Doprawdy nie wiem ile Ci piłkarze/trenerzy musieli zarabiać na tym, ale kolejna afera we Włoszech potwierdza tylko fakt, że to skończeni frajerzy.
Jak znowu jakiś południowiec zacznie jęczeć, że nas Niemcy przeganiają, to do jasnej ciasnej trzeba albo nie działać z mafią albo lepiej się kryć.
Przecież to paranoja.
Jak ściągniemy jakiś dobrych zawodników, to cud Krzywookiego będzie. Kto by chciał przechodzić do zacofanej, skorumpowanej ligi ?
Jak zawsze uważałem, że liczy się tylko Juve, tak zmieniam zdanie. Degradować, wykluczyć Włochy z UEFA, cokolwiek. Niech oczyszczą to środowisko - wyjdzie nam na lepiej.
Jak znowu jakiś południowiec zacznie jęczeć, że nas Niemcy przeganiają, to do jasnej ciasnej trzeba albo nie działać z mafią albo lepiej się kryć.
Przecież to paranoja.
Jak ściągniemy jakiś dobrych zawodników, to cud Krzywookiego będzie. Kto by chciał przechodzić do zacofanej, skorumpowanej ligi ?
Jak zawsze uważałem, że liczy się tylko Juve, tak zmieniam zdanie. Degradować, wykluczyć Włochy z UEFA, cokolwiek. Niech oczyszczą to środowisko - wyjdzie nam na lepiej.
- Bartek88
- Juventino
Powiem to jeszcze raz : przestańcie wydawać osądy przed przedstawieniem dowodów i wyroków, bo aż rzygać się chce. Ludzie trochę wstrzemięźliwości.
Za niedlugo uslyszymy z mediów, że samochod Buffona był przeszukiwany ponieważ jako amator hazardzista jest podejżewany o ustawianie tych meczy wraz z kosowską mafią. ...
Moge sie zalozyc, ze 3/4 tego co teraz piszą o tym media to jedna wielka bzdura i nadinterpretacje.
Najbardziej mi zal Bonucciego, przez swoje feralne interwencje i szczęscie będą myśleć, że go kupili

Za niedlugo uslyszymy z mediów, że samochod Buffona był przeszukiwany ponieważ jako amator hazardzista jest podejżewany o ustawianie tych meczy wraz z kosowską mafią. ...
Moge sie zalozyc, ze 3/4 tego co teraz piszą o tym media to jedna wielka bzdura i nadinterpretacje.
Najbardziej mi zal Bonucciego, przez swoje feralne interwencje i szczęscie będą myśleć, że go kupili

- rutra
- Juventino
Jak dzisiaj właściwie wczoraj przeczytałem na onecie, że Conte jest podejrzany o korupcje to od razu wiedziałem, że pod spodem będzie cała masa komentarzy przeciwko Juventusowi. Jeśli trener był kiedyś zamieszany w korupcje to nie ma to związku z Juve. Ponadto media sensacje robią. Ciekawe dlaczego tak negatywnie nie pokazują klubów z Mediolanu.
- pan Zambrotta
- Juventino
idź utop sie w kiblu, droga alino. Wprost to szmatławiec, gdzie brylowaly takie tuzy jak Lis, czy Janecki (późniejszy felenietonista 'Faktu').alina pisze:Polecam "Wprost" z tego tygodnia.
Afera zaczyna śmierdzieć coraz poważniej i paru osobnikom zależy, by jak najwięcej ubrudzić Juventus.
- Pan Mietek
- Juventino
alina pisze:Ktoś się tu dziwił, że w aferę z ustawieniem meczów zamieszani są Singapurczycy. Chińska mafia zazwyczaj wszystko zalatwia przez Singapurczyków. Polecam "Wprost" z tego tygodnia. Caly proceder jest szczegółowo i ciekawie opisany.

TEN Wprost? Chyba żartujesz

A co do afery, to nie będę oryginalny - media gadają o Juventusie a na koniec się okaże, że akurat Conte i Bonucci nie mieli z tym nic wspólnego. Generalnie, jestem prawie pewien, że nic nam się nie stanie.
- naros
- Juventino
co za dziwnaa przypadłość...
2006r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calciopoli - Włosi Mistrzami Świata
2012r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calcioscommesse - Włosi Mistrzami Europy??
Jendak ta afera to nic w porównaniu z fasopoli.. nic nam nie grozi a Antonio jest czysty i tyle w temacie ; )
Forza Italia!
2006r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calciopoli - Włosi Mistrzami Świata
2012r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calcioscommesse - Włosi Mistrzami Europy??
Jendak ta afera to nic w porównaniu z fasopoli.. nic nam nie grozi a Antonio jest czysty i tyle w temacie ; )
Forza Italia!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Vimes
- Juventino
A dlaczego Lis odszedł z "Wprost"? Bo pokłócił się z wydawcą o to komu ten tygodnik powinien bardziej wchodzić w tyłek. Wydawca chciał, żeby człowiekiem roku 2011 został Palikot. Natomiast redaktorowi Lisowi bardziej podobało się wchodzenie między poślady Tuska i postawił na swoim za co wyleciał z redakcji. Kupiłem raz "Wprost" Lisa z ciekawości, ale jak przeczytałem wynurzenia professoressy Środowej to już mi się odechciało.pan Zambrotta pisze:idź utop sie w kiblu, droga alino. Wprost to szmatławiec, gdzie brylowaly takie tuzy jak Lis, czy Janecki (późniejszy felenietonista 'Faktu').alina pisze:Polecam "Wprost" z tego tygodnia.
Juventusowi zawsze się dostaje, nawet wtedy gdy oskarżenia dotyczą rzekomych występków zawodnika i trenera zanim jeszcze do Juventusu trafili. Widać trzeba rzucać błotem i liczyć, że jak najwięcej się przylepi. Oby ta sprawa jak najszybciej się zakończyła.
- annihilator1988
- Juventino
Czy dobrze rozumiem ten artykuł? Władze włoskiej piłki chcą zastosować odpowiedzialność zbiorową, za rzekomą sprzedajność Leosia w Bari? Wyprowadźcie mnie z błędu, jeżeli takowy popełniłem
- badecki
- Juventino
Tutaj jest napisane, że gra Juventusu w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów nie powinna być zagrożona, ale nie może w niej występować zawodnik zamieszany w proceder handlu meczami (czyt. Bonuc).annihilator1988 pisze:
Podają dobry przykład Fenerbahce (wskazują co prawda, że historia jest nieco inna), które zostało (jak tu piszą) niesłusznie niedopuszczone do LM (przez Turecki Związek Piłki Nożnej) poprzez wybryki pojedynczych piłkarzy tego zespołu, co rozumiem, że zorientowali się (nie w porę), iż błędem było ukaranie (powołanie do zbiorowej odpowiedzialności) całego klubu (którego finalnie uniewinniono i oczyszczono z zarzutu), a należało potępić konkretnych piłkarzy tureckiego zespołu. Idąc tą analogią, gdyby Bonucci okazał się sprzedajny (czy w kręgu "ściśle" powiązanych) to powinien ponieść karę indywidualnie:tuttojuve pisze:Insomma, Andrea Agnelli deve dormire sonni tranquilli
Pozostaje kwestia samego Conte, idąc powyższym tokiem rozumowania, wyroki (uniewinniające, skazujące) musiały by zapaść przed startem nowego sezonu LM.tuttojuve pisze:condannato i calciatori
Ale to wciąż oliwa dla dziennikarzy, jutro dowiemy się, że Juve może nie zagrać w LM, a za jakiś czas "beknie" tylko:
jako najmocniej umoczeni w tej sprawie, ale najważniejsze, że dziennikarze "swoją sprzedaż" wykonają i nieważne, że przy tym obsmarują - Bogu ducha winien - Juventus.tuttojuve pisze:di Bertani e Carobbio
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 12:03 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
To bylby bezprecedensowy skandal. Na jakiej podstawie mielibysmy cierpiec za czyny osob, ktore dopuscily sie ich nie bedac jeszcze czescia zespolu? Nie tlumaczy tego rowniez przytoczony wczesniej art. 9 Kodeksu Sportowego. Mysle, ze to tylko wymysly dziennikarzy, niemniej jednak wokol Juventusu robi sie co raz mniej przyjemnie...
Make friends for life or make hardcore enemies!