Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 23:06

Ktoś się tu dziwił, że w aferę z ustawieniem meczów zamieszani są Singapurczycy. Chińska mafia zazwyczaj wszystko zalatwia przez Singapurczyków. Polecam "Wprost" z tego tygodnia. Caly proceder jest szczegółowo i ciekawie opisany.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 23:06

mateo369 pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Jestem pozytywnie zaskoczony onetem, bo napisać, że ktoś jest w coś zamieszany jest łatwo i to się kupi ale już dać się wypowiedzieć drugiej stronie? no cóż, czasem i na onecie redaktorzy się pomylą :smile:
Ale jak się czyta niektóre komentarze do tego artykułu, to nóż się w kieszeni otwiera. Znów dostaje się Juventusowi, mimo że rzecz dotyczy Sieny, masakra jakaś. Ja osobiście wierzę Conte i mam nadzieję, że wszystko szybko się wyjaśni na korzyść naszego trenera. Tak czy siak znowu pozostanie smród. Zainteresowanie rozgrywkami we Włoszech ze strony stacji telewizyjnych ( Canal + podobno rezygnuje z pokazywania Serie A w Polsce ) kibiców, ale także samych piłkarzy znacznie spadnie. Ciężko będzie namówić na transfer do Włoch kogokolwiek, pomijając nawet względy finansowe. Eh, czarno to widzę.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 23:36

Na naszym ulubiony portalu kulinarno-sportowym piszą, że Vieriego też powiną.

Mocno biją.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 00:19

deszczowy pisze:Na naszym ulubiony portalu kulinarno-sportowym piszą, że Vieriego też powiną.
Vieri :shock:, a myślałem, że po Signiorim większa ryba już w sieci nie wpadnie.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 00:33

Tak się zastanawiałem, jak nasi przyjaciele, z gorszej części Mediolanu, odbierają całą tą sytuacje i chyba mam już odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 00:39

Czuję absmak kiedy czytam takie rzeczy. Doprawdy nie wiem ile Ci piłkarze/trenerzy musieli zarabiać na tym, ale kolejna afera we Włoszech potwierdza tylko fakt, że to skończeni frajerzy.

Jak znowu jakiś południowiec zacznie jęczeć, że nas Niemcy przeganiają, to do jasnej ciasnej trzeba albo nie działać z mafią albo lepiej się kryć.

Przecież to paranoja.

Jak ściągniemy jakiś dobrych zawodników, to cud Krzywookiego będzie. Kto by chciał przechodzić do zacofanej, skorumpowanej ligi ?

Jak zawsze uważałem, że liczy się tylko Juve, tak zmieniam zdanie. Degradować, wykluczyć Włochy z UEFA, cokolwiek. Niech oczyszczą to środowisko - wyjdzie nam na lepiej.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 01:13

Powiem to jeszcze raz : przestańcie wydawać osądy przed przedstawieniem dowodów i wyroków, bo aż rzygać się chce. Ludzie trochę wstrzemięźliwości.
Za niedlugo uslyszymy z mediów, że samochod Buffona był przeszukiwany ponieważ jako amator hazardzista jest podejżewany o ustawianie tych meczy wraz z kosowską mafią. ...

Moge sie zalozyc, ze 3/4 tego co teraz piszą o tym media to jedna wielka bzdura i nadinterpretacje.
Najbardziej mi zal Bonucciego, przez swoje feralne interwencje i szczęscie będą myśleć, że go kupili
:prochno:

KLIK ==>www
rutra

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 02:07

Jak dzisiaj właściwie wczoraj przeczytałem na onecie, że Conte jest podejrzany o korupcje to od razu wiedziałem, że pod spodem będzie cała masa komentarzy przeciwko Juventusowi. Jeśli trener był kiedyś zamieszany w korupcje to nie ma to związku z Juve. Ponadto media sensacje robią. Ciekawe dlaczego tak negatywnie nie pokazują klubów z Mediolanu.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 02:52

alina pisze:Polecam "Wprost" z tego tygodnia.
idź utop sie w kiblu, droga alino. Wprost to szmatławiec, gdzie brylowaly takie tuzy jak Lis, czy Janecki (późniejszy felenietonista 'Faktu').

Afera zaczyna śmierdzieć coraz poważniej i paru osobnikom zależy, by jak najwięcej ubrudzić Juventus.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 07:09

alina pisze:Ktoś się tu dziwił, że w aferę z ustawieniem meczów zamieszani są Singapurczycy. Chińska mafia zazwyczaj wszystko zalatwia przez Singapurczyków. Polecam "Wprost" z tego tygodnia. Caly proceder jest szczegółowo i ciekawie opisany.
Obrazek

TEN Wprost? Chyba żartujesz :D Ze 2 razy kupiłem czekając na pociąg czy samolot i żałowałem. Więcej błędu nie popełnię.

A co do afery, to nie będę oryginalny - media gadają o Juventusie a na koniec się okaże, że akurat Conte i Bonucci nie mieli z tym nic wspólnego. Generalnie, jestem prawie pewien, że nic nam się nie stanie.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 08:10

co za dziwnaa przypadłość...
2006r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calciopoli - Włosi Mistrzami Świata

2012r.
Juventus Mistrzem Włoch - Calcioscommesse - Włosi Mistrzami Europy??

Jendak ta afera to nic w porównaniu z fasopoli.. nic nam nie grozi a Antonio jest czysty i tyle w temacie ; )

Forza Italia!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 09:53

pan Zambrotta pisze:
alina pisze:Polecam "Wprost" z tego tygodnia.
idź utop sie w kiblu, droga alino. Wprost to szmatławiec, gdzie brylowaly takie tuzy jak Lis, czy Janecki (późniejszy felenietonista 'Faktu').
A dlaczego Lis odszedł z "Wprost"? Bo pokłócił się z wydawcą o to komu ten tygodnik powinien bardziej wchodzić w tyłek. Wydawca chciał, żeby człowiekiem roku 2011 został Palikot. Natomiast redaktorowi Lisowi bardziej podobało się wchodzenie między poślady Tuska i postawił na swoim za co wyleciał z redakcji. Kupiłem raz "Wprost" Lisa z ciekawości, ale jak przeczytałem wynurzenia professoressy Środowej to już mi się odechciało.

Juventusowi zawsze się dostaje, nawet wtedy gdy oskarżenia dotyczą rzekomych występków zawodnika i trenera zanim jeszcze do Juventusu trafili. Widać trzeba rzucać błotem i liczyć, że jak najwięcej się przylepi. Oby ta sprawa jak najszybciej się zakończyła.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 10:26

Czy dobrze rozumiem ten artykuł? Władze włoskiej piłki chcą zastosować odpowiedzialność zbiorową, za rzekomą sprzedajność Leosia w Bari? Wyprowadźcie mnie z błędu, jeżeli takowy popełniłem

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 12:01

annihilator1988 pisze:
Tutaj jest napisane, że gra Juventusu w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów nie powinna być zagrożona, ale nie może w niej występować zawodnik zamieszany w proceder handlu meczami (czyt. Bonuc).
tuttojuve pisze:Insomma, Andrea Agnelli deve dormire sonni tranquilli
Podają dobry przykład Fenerbahce (wskazują co prawda, że historia jest nieco inna), które zostało (jak tu piszą) niesłusznie niedopuszczone do LM (przez Turecki Związek Piłki Nożnej) poprzez wybryki pojedynczych piłkarzy tego zespołu, co rozumiem, że zorientowali się (nie w porę), iż błędem było ukaranie (powołanie do zbiorowej odpowiedzialności) całego klubu (którego finalnie uniewinniono i oczyszczono z zarzutu), a należało potępić konkretnych piłkarzy tureckiego zespołu. Idąc tą analogią, gdyby Bonucci okazał się sprzedajny (czy w kręgu "ściśle" powiązanych) to powinien ponieść karę indywidualnie:
tuttojuve pisze:condannato i calciatori
Pozostaje kwestia samego Conte, idąc powyższym tokiem rozumowania, wyroki (uniewinniające, skazujące) musiały by zapaść przed startem nowego sezonu LM.

Ale to wciąż oliwa dla dziennikarzy, jutro dowiemy się, że Juve może nie zagrać w LM, a za jakiś czas "beknie" tylko:
tuttojuve pisze:di Bertani e Carobbio
jako najmocniej umoczeni w tej sprawie, ale najważniejsze, że dziennikarze "swoją sprzedaż" wykonają i nieważne, że przy tym obsmarują - Bogu ducha winien - Juventus.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2012, 12:03 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2012, 12:03

To bylby bezprecedensowy skandal. Na jakiej podstawie mielibysmy cierpiec za czyny osob, ktore dopuscily sie ich nie bedac jeszcze czescia zespolu? Nie tlumaczy tego rowniez przytoczony wczesniej art. 9 Kodeksu Sportowego. Mysle, ze to tylko wymysly dziennikarzy, niemniej jednak wokol Juventusu robi sie co raz mniej przyjemnie...

Make friends for life or make hardcore enemies!
ODPOWIEDZ