Serie A (33): Cesena 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dolarinho

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:58

W rundzie jesiennej było ciężko, dopiero w ostatnim kwadransie zapewniliśmy sobie zwycięstwo... Dziś trzeba szybko strzelić bramkę albo dwie i wtedy już będzie luz.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 15:25

Ultras pisze: Daj żyć :) Ja mimo, że staram się być realistą to liczę, że aż takiego horroru przeżywać nie będziemy musieli.
Co do dzisiejszego meczu to cóż tu dużo pisać. My jesteśmy liderem, Cesena zamyka tabelę. Jak dla mnie to nie ma co tu kalkulować i wymyślać nie wiadomo jakie scenariusze. Takie mecze po prostu się wygrywa. I dziś nie będzie inaczej.
to nie jest tak że chcę aby te mecze tak wyglądały jak napisałem.
chodzi mi tylko o to że bez względu na wszystko 3 pkty muszą być nasze, tutaj nie ma innej opcji i mimo iż nasza gra z ogórkami czasem nie przynosiła rezultatów to liczę na zwycięstwo - może być po golu samobójczym obrońcy gospodarzu w 90 minucie jeżeli inne środki zawiodą ;)

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 15:38

Mam prośbę , dzisiaj nie mogę oglądać meczu i jak ktoś wysłał by mi sms-a po pierwszej połowie i na koniec meczu z którtkim streszczeniem przebiegu meczu , wynik i kto strzelał . Numer - 516-154-391
Z góry dziękuje .

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:13

Postawmy sprawę jasno. Gramy mecz z drużyną Serie B, ktora ma w bramce gościa co mógłby być naszym dziadkiem, nie mają 2 najlepszych napastników a my nie tracimy goli. Wystarczy strzelić 1 bramkę i mamy 3 pkt. Oby jak najszybciej, to świetnie ułożymy sobie ten mecz.
Ja wiem, że piłka widziała różne cudy, ale dziś nie miejsce i nie czas na jeden z nich.
Zdajemy sobie sprawę o co gramy, w połowie sezonu można było inaczej myśleć, teraz nie ma już odwrotu. Tylko 3 pkt. bez żadnych horrorów.

Mógłby Matri coś wsadzić, w tamtym sezonie dobrze mu tu poszło. Kluczowe dla nas bedą wygrywane pojedynki 1 na 1, stwarzające niezbedną przewagę w ofensywie. Wiadomo, że chłopy zagrają 6stką z tyłu :whistle:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:13

Qrczak pisze:Mam prośbę , dzisiaj nie mogę oglądać meczu i jak ktoś wysłał by mi sms-a po pierwszej połowie i na koniec meczu z którtkim streszczeniem przebiegu meczu , wynik i kto strzelał . Numer - 516-154-391
Z góry dziękuje .
Niech będzie że pomogę. :)

Tymczasem we wszystkich meczach mamy bramki więc oby i u nas nie zabrakło :)

Warto zwrócić uwagę na wygraną Novary i Lecce które przegrywa 0:2 (Cavani!) z Neapolem.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:27

Podoba mi się postawa naszych zawodników. Wczoraj na jednym z portali społecznościowych swoje wpisy wystawili Marchisio oraz Vucinic - obaj pisali o pełnej koncentracji przed tym spotkaniem. Podoba mi się to. Widać mobilizację i rękę Conte.

Wczoraj ktoś z obozu Ceseny przyznał, że Juventus kochany jest w mieście naszego dzisiejszego rywala. Świadczy o tym choćby fakt, że bardziej cieszono się z gola strzelonego przez Bolognę Milanowi, niż z własnych bramek w spotkaniu z Palermo.

Taka ciekawostka - dziś będziemy grać na syntetycznej murawie i ponoć sami rozważamy coś podobnego na naszym stadionie (przyglądamy się rozwojowi tej technologii). Sztuczna trawa ma się z kolei pojawić w Mediolanie, już od przyszłego sezonu.

Z innej beczki - Conte prawdopodobnie zostanie poproszony na przesłuchanie w sprawie rzekomego świadomego zatajenia wiedzy o ustawianiu spotkań w Serie B. Widać wyraźnie, że Juventus wrócił i zaczęło się robienie po gaciach w innych klubach... To tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> insynuacje, ale ktoś pewnie liczy, że to wpłynie negatywnie na atmosferę w drużynie...

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:49

mrozzi pisze:Z innej beczki - Conte prawdopodobnie zostanie poproszony na przesłuchanie w sprawie rzekomego świadomego zatajenia wiedzy o ustawianiu spotkań w Serie B. Widać wyraźnie, że Juventus wrócił i zaczęło się robienie po gaciach w innych klubach... To tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> insynuacje, ale ktoś pewnie liczy, że to wpłynie negatywnie na atmosferę w drużynie...
To jest chore. Nie znam się kompletnie na prawie sportowym, ale czy do jasnej ciasnej nie powinno to być zawieszone w czasie do zakończenia rozgrywek ligowych ?

Co do meczu. Wygrać musimy. Chciałbym już po 10 min :smile: cieszyć się 2 bramkową przewagą. Poza tym jakby nam się Matri rozstrzelał ... to byłby kompletny fail Milanu, gdyby z nami jeszcze przegrali 'króla strzelców' :P

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:51

Ein pisze:
mrozzi pisze:Z innej beczki - Conte prawdopodobnie zostanie poproszony na przesłuchanie w sprawie rzekomego świadomego zatajenia wiedzy o ustawianiu spotkań w Serie B. Widać wyraźnie, że Juventus wrócił i zaczęło się robienie po gaciach w innych klubach... To tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> insynuacje, ale ktoś pewnie liczy, że to wpłynie negatywnie na atmosferę w drużynie...
To jest chore. Nie znam się kompletnie na prawie sportowym, ale czy do jasnej ciasnej nie powinno to być zawieszone w czasie do zakończenia rozgrywek ligowych ?

Co do meczu. Wygrać musimy. Chciałbym już po 10 min :smile: cieszyć się 2 bramkową przewagą. Poza tym jakby nam się Matri rozstrzelał ... to byłby kompletny fail Milanu, gdyby z nami jeszcze przegrali 'króla strzelców' :P
Nie ma co liczyc na Króla Strzelców..

Jednak dzisiejszy Trend - Goście wygrywają - spełnił się praktycznie we wszystkich meczach rozgrywanych o 15:00 : )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 16:58

Ein pisze:
Właśnie typ się ponoć uparł, żeby przesłuchać Conte jeszcze przed końcem obecnego sezonu... To jest żałosne. Nasz trener zachowuje spokój (i zapewnia, że bez oporu stawi się przed każdym sądem, przed który zostanie wezwany), ale takie coś może nieźle zdenerwować. Dziwne, że o takich rzeczach zaczyna się mówić w kluczowym dla naszego klubu momencie.

Pepe już NA PEWNO nie pojawi się dzisiaj na boisku. Tym samym zobaczymy ustawienie 3-5-2.

EDIT:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=91834

W naszym składzie niespodzianka - od pierwszej minuty na boisku mamy oglądać Caceresa, tym samym jedną kolejkę odpocznie Lichtsteiner. Dla mnie to bardzo dobra wiadomość, jako że Szwajcar niezbyt dobrze radzi sobie w ustawieniu 3-5-2, gdzie jednak umiejętności techniczne się na skrzydle przydają.

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:03

mrozzi pisze: Dla mnie to bardzo dobra wiadomość, jako że Szwajcar niezbyt dobrze radzi sobie w ustawieniu 3-5-2, gdzie jednak umiejętności techniczne się na skrzydle przydają.
Rowniez przy stalych fragmentach gry, ktorych pewnie bedziemy miec wiele, moze sie przydac.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:21

Oj tam, interowi i innym przydupasom pewnie marzy się, by Conte utracił prawo do wykonywania zawodu. Te próby szkalowania dobrego imienia Juventusu i Antonio są żałosne

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:35

Moim zdaniem wygramy ten mecz. Fajnie ze Caceres Zagra.

Woody

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:38

Cesena (4-3-1-2):Antonioli - Ceccarelli, Moras, Rodriguez, Benalouane - Djokovic, Colucci, Parolo - Santana - Del Nero, Rennella
Ławka rezerwowych: Ravaglia, Comotto, Rossi, Guana, T. Arrigoni, Malonga, Lolli.

Juventus (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Caceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Matri, Vucinic.
Ławka rezerwowych: Storari, Lichtsteiner, Padoin, Marrone, Giaccherini, Borriello, Del Piero.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:45

Woody pisze:Ławka rezerwowych: Storari, Lichtsteiner, Padoin, Marrone, Giaccherini, Borriello, Del Piero.
Ciekawe kiedy Elia sobie zagra te 2 mecze :think:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 17:47

alina pisze:
Woody pisze:Ławka rezerwowych: Storari, Lichtsteiner, Padoin, Marrone, Giaccherini, Borriello, Del Piero.
Ciekawe kiedy Elia sobie zagra te 2 mecze :think:
Zagra z Atalantą ostatnie dwie minuty kiedy będziemy mieli już pewne scudetto i w meczu z Napoli (będzie 2-1 do nas i 90minuta i wejdzie on żeby zyskać troche czasu :prochno: )

Fajny skład :ok:

Zablokowany