Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Dante93
- Juventino

Jak na moje oko to Giak nie nadaje sie na skrzydło w 3:5:2 więc nie dziwota, że wybierze DC/Estiego. Atak który podałeś, nazwałbym na 70% realnym wyjściem, ale osobiście wolałbym duet w którym Quag nie byłby najbardziej wysuniętym zawodnikiem.ZawszeWierny pisze:--------------------Buffon
--------Caceres--Barzagli--Chiellini
Lichtsteiner-Vidal-Pirlo-Marchisio-Giaccherini
------------Quagliarella---Vucinic
Ale niestety Conte raczej sądzi inaczej i od 1 zagra Estigarribia i Matri.
Podpisuje sie pod tym. Paolo grał nieźle ostatnie mecze, dlatego nie widze sensu żeby znowu wystawiać Estiego.mazi12 pisze:Proszę o PDC
- stahoo
- Juventino

Na żadnym.
No i wreszcie jutro mecz pomiędzy dwoma najlepszymi drużynami Italii. Kiedy ostatni raz wygraliśmy z Milanem na San Siro, nikt nie stawiał nas za faworytów, ba, wszyscy spodziewali się, że dostaniemy ostre lanie. Wygraliśmy.
Jutro przyjedziemy, może nie w roli zdecydowanego faworyta, ale na pewno drużyny, której Milan się boi. Drużyny, w meczu z którą wielu kibiców zadowoliłoby się remisem. My z kolei traktujemy Milan identycznie.
Może atmosfera jest aż nadto podniosła, może troche przesadzam, ale zapowiada się dobry mecz. Oby wygrany.
No i wreszcie jutro mecz pomiędzy dwoma najlepszymi drużynami Italii. Kiedy ostatni raz wygraliśmy z Milanem na San Siro, nikt nie stawiał nas za faworytów, ba, wszyscy spodziewali się, że dostaniemy ostre lanie. Wygraliśmy.
Jutro przyjedziemy, może nie w roli zdecydowanego faworyta, ale na pewno drużyny, której Milan się boi. Drużyny, w meczu z którą wielu kibiców zadowoliłoby się remisem. My z kolei traktujemy Milan identycznie.
Może atmosfera jest aż nadto podniosła, może troche przesadzam, ale zapowiada się dobry mecz. Oby wygrany.
- Donnie
- Juventino

Ostatnim razem Stasiu wygraliśmy na SS całkiem niedawno i nikt ostrego lania nie przewidywał. Tak, wiem, wiem, chodzi Ci o mecz ligowy, na siłę się czepiamstahoo pisze:Na żadnym.
Ale właśnie ten mecz, o którym piszesz, jest idealnym przykładem, że absencja kluczowych graczy nie musi mieć negatywnego wpływu na końcowy wynik. U nas zabrakło wtedy Krasicia (trochę śmiesznie to dzisiaj brzmi) i Kielona a mimo to udało się wygrać.
Jutro będę zadowolony z remisu, po cichu liczę na wygraną.
- pumex
- Juventino

Ja z kolei mam nieodparte wrażenie, nie wiem dlaczego, że celem nr.1 Juve w tym meczu będzie murowanie bramki i remis. Nie, żebym się nie zadowolił podziałem punktów, jednak oddanie inicjatywy Milanowi zazwyczaj źle się kończy i dobrze byłoby nie zważać na to gdzie gramy i, tak jak w poprzednim meczu, próbować narzucić swój styl gry.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Nie wydaje mi się, żeby trójka Van Bommel, Nocerino, Muntari była zdolna do przejęcia inicjatywy w meczu z Juventusem.
To my będziemy mieli inicjatywę, ale nie będziemy się zbytnio wychylać bo wiadomo.
To my będziemy mieli inicjatywę, ale nie będziemy się zbytnio wychylać bo wiadomo.
- deszczowy
- Juventino

Wszyscy jaramy się, że nie zagra Ibra i Książę, a przecież będą na boisku tacy piłkarze, jak wymienieni przez Ciebie v.B., Emanuelson, Robinho i Pato. To nie są jacyś ginekolodzy, żeby mieli przed nami patrzeć w dziurę i wycierać mokre nosy.Ouh_yeah pisze:Nie wydaje mi się, żeby trójka Van Bommel, Nocerino, Muntari była zdolna do przejęcia inicjatywy w meczu z Juventusem.
- Giovani
- Juventino

Media podają, że wyjdziemy z Estim w pierwszym składzie... Wolałbym, żebyśmy wrócili, do tradycyjnego 4-3-3 z Vuciniciem, Matrim/Quagiem i Pepe w ataku.
Jednak nie liczy się ustawienie, tylko zwycięstwo, mam nadzieję na 3 punkty, choć i remisem bym nie pogardził.
Jednak nie liczy się ustawienie, tylko zwycięstwo, mam nadzieję na 3 punkty, choć i remisem bym nie pogardził.
- deszczowy
- Juventino

Jest juz oficjalna kadra Milanu na ten mecz. Księcia w niej nie ma, więc wychodzi na to, że faktycznie nie pogra sobie z nami.miyagi pisze:Wie może ktoś na ile awizowany brak Boateng'a to zasłona dymna? Co jak co, ale bez czy z cyganem gra Milanu nie uległaby drastycznemu regresowi, tak brak tego nygi to już poważne osłabienie.
- liqu!d
- Juventino

Kadra Milanu na jutrzejszy mecz: http://www.solojuve.com/oficjalny/kadra ... a_juve.php
Sporo tych braków u nich. Grzechem z naszej strony byłoby zagranie na remis. Obyśmy zaatakowali od początku, byle z rozwagą, ale też i chęcią strzelenia czegoś.
Odnośnie Juve liczę najbardziej na to, że Quagliarella zagra w podstawie. Widać było u niego ostatnio zalążek dobrej formy i oby coś z tego wyrosło. Trzeba również mieć nadzieję, że Vucinić potrenował choć trochę strzały na bramkę, bo w mojej opinii tylko tego mu brakuje w tej chwili - goli.
Sporo tych braków u nich. Grzechem z naszej strony byłoby zagranie na remis. Obyśmy zaatakowali od początku, byle z rozwagą, ale też i chęcią strzelenia czegoś.
Odnośnie Juve liczę najbardziej na to, że Quagliarella zagra w podstawie. Widać było u niego ostatnio zalążek dobrej formy i oby coś z tego wyrosło. Trzeba również mieć nadzieję, że Vucinić potrenował choć trochę strzały na bramkę, bo w mojej opinii tylko tego mu brakuje w tej chwili - goli.
- @Maras@
- Juventino

Nigdy z "mocniejszymi" drużynami nie gramy 4-3-3 i teraz tak też nie będzie. Z resztą po co zmieniać coś co dobrze funkcjonuje (z tymi "mocniejszymi") ? Poza tym nie chciałbym widzieć w takim meczu Pepe wracającego po kontuzji i totalnie bez formyGiovani pisze:Media podają, że wyjdziemy z Estim w pierwszym składzie... Wolałbym, żebyśmy wrócili, do tradycyjnego 4-3-3 z Vuciniciem, Matrim/Quagiem i Pepe w ataku.
Do 4-3-3 możemy sobie wracać w meczach z innymi rywalami (ale na pewno nie z Milanem i tym bardziej na wyjeździe)...
Nie ma też Lopeza i Seedorfa... Rzeczywiście jest trochę tych braków, ale my chyba z tego powodu płakać nie będziemydeszczowy pisze:Jest juz oficjalna kadra Milanu na ten mecz. Księcia w niej nie ma, więc wychodzi na to, że faktycznie nie pogra sobie z nami.miyagi pisze:Wie może ktoś na ile awizowany brak Boateng'a to zasłona dymna? Co jak co, ale bez czy z cyganem gra Milanu nie uległaby drastycznemu regresowi, tak brak tego nygi to już poważne osłabienie.
Oby tylko Pato jeszcze nie wrócił do swojej normalnej dyspozycji

- stahoo
- Juventino

Milan na Delle Alpi (2-0) i Inter na San Siro (2-1). Do tego chyba Roma na Olimpico (1-1). Dopiero od grudnia/stycznia gramy 3-5-2.@Maras@ pisze: Nigdy z "mocniejszymi" drużynami nie gramy 4-3-3 i teraz tak też nie będzie.
- @Maras@
- Juventino

Whatever... bez Pepe grającego tak jak na początku sezonu, raczej mało prawdopodobny jest powrót do 4-3-3...stahoo pisze:Milan na Delle Alpi (2-0) i Inter na San Siro (2-1). Do tego chyba Roma na Olimpico (1-1). Dopiero od grudnia/stycznia gramy 3-5-2.@Maras@ pisze: Nigdy z "mocniejszymi" drużynami nie gramy 4-3-3 i teraz tak też nie będzie.

- pumex
- Juventino

deszczowy pisze:Wszyscy jaramy się, że nie zagra Ibra i Książę, a przecież będą na boisku tacy piłkarze, jak wymienieni przez Ciebie v.B., Emanuelson, Robinho i Pato. To nie są jacyś ginekolodzy, żeby mieli przed nami patrzeć w dziurę i wycierać mokre nosy.Ouh_yeah pisze:Nie wydaje mi się, żeby trójka Van Bommel, Nocerino, Muntari była zdolna do przejęcia inicjatywy w meczu z Juventusem.To my będziemy mieli inicjatywę, ale nie będziemy się zbytnio wychylać bo wiadomo.
Jeszcze trochę narzekania, pozwólcie proszę. Otóż przyszedł tak Padoin, swoje kosztował i tylko zabiera miejsce w składzie dużo młodszemu Marrone, który mając szansę raczej ją wykorzystywał :evil: