Serie A (16): JUVENTUS 2-0 Novara
- pumex
- Juventino
No tak, dominacja Juve i skromne 1:0 do przerwy czyli balansowanie na krawędzi, skąd my to znamy? :doh: Juventus potrzebuje 10 klarownych sytuacji, żeby strzelić 1 gola. Cieszy, że w końcu odżył Pirlo. Na pochwały zasługuje Rysio. Do 30min myślałem, że pochwalę Giaccheriniego, bo grał nieźle, ale sytuacja sam na sam plus kilka niezrozumiałych decyzji spowodowały, że na pochwały nie zasługuje. Pepe też niby dobrze, ale jego dziwne decyzje rozbrajają. Z Kuczerem nie ma bidy, ale takiego zawodnika przed zakończeniem spotkania się nie chwali.
Quag niestety dalej słabo, ale najsłabszy wydaje mi się... Del Piero. W ogóle nie układa się jego współpraca z Fabio. Alex chce na siłę strzelić bramkę, co potęguje negatywne wrażenie, które pozostawił w pierwszej połowie
POWINNO BYć MINIMUM 3:0 !!!
Quag niestety dalej słabo, ale najsłabszy wydaje mi się... Del Piero. W ogóle nie układa się jego współpraca z Fabio. Alex chce na siłę strzelić bramkę, co potęguje negatywne wrażenie, które pozostawił w pierwszej połowie
POWINNO BYć MINIMUM 3:0 !!!

- LordRahl
- Juventino
W skrócie moje zdanie na temat 1 połowy.
Fajnie, że gol zdobyty tak szybko ale nadal cechuje nas to samo- brak skuteczności. Przy wykorzystaniu chociaż połowy sytuacji powinno być jakieś 3-0…
Dobry mecz w wykonaniu Juve i to mnie cieszy, liczę w drugiej połowie na dobicie Novary 2/3 golami.
Fajnie, że gol zdobyty tak szybko ale nadal cechuje nas to samo- brak skuteczności. Przy wykorzystaniu chociaż połowy sytuacji powinno być jakieś 3-0…
Dobry mecz w wykonaniu Juve i to mnie cieszy, liczę w drugiej połowie na dobicie Novary 2/3 golami.
- mazi12
- Juventino
Ależ nieskuteczność razi po oczach. Im bliżej końca pierwszej połowy, tym graliśmy coraz gorzej i dawaliśmy pograć Novarze. Mało co by się skończyło golem do szatni. Ale jest OK. W drugiej koniecznie drugi gol spokojnie dowieźć.
- Szilgu
- Juventino
Dobra połowa w naszym wykonaniu, ale mam nadzieję, że Conte opieprzy Pepe za to, że poczuł się królem techniki. Nawet pomijając sytuację w której nie udał mu się drybling przy bramce, Pepe ciągle musi minąć kogoś, musi błysnąć. Niech on zrozumie, że technikiem nie jest i niech robi to co wychodzi mu najlepiej. Czyli biega w obie strony, dośrodkowuje i na tym zakończmy jego repertuar. Strasznie mnie drażnił.
A no i Del Piero niech się nauczy, że czasem można podać.
Poza tym fajnie wszystko wyglądało, ale trzeba coś strzelić, bo Novara pokazuje, że może się odgryźć.
A no i Del Piero niech się nauczy, że czasem można podać.
Poza tym fajnie wszystko wyglądało, ale trzeba coś strzelić, bo Novara pokazuje, że może się odgryźć.
- yamakasi
- Juventino
Stzrelili gola w 3 minucie i teraz grają jak patałachy... skoro mozna na 40 metrze spokojnie rozegrac piłkę to czemu na 20 metrze od bramki nie można tylko cały czas <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na wiwat.. Zapomnieli że to Juventus?? To nie mecz Giaccherini - Novara czy tam, kto inny tylko JUVENTUS - zespól a zespołowej gry tu dzisiaj nie widze prawie wogóle, rozumiem że słaby przeciwnik ale w pojedynke ich nikt nie ogra.
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie przesadzaj. W dwóch sytuacjach znakomicie wybronił bramkarz przyjezdnych. Poza tym wyraźnie chcemy wygrać to spotkanie jak najmniejszym nakładem sił, by zachować je na Udine. Nie forsujemy tempa, gramy mądrze i pilnujemy swego.KondzioJuveFans pisze:na razie wszystko wygląda dobrze poza tym , że jesteśmy strasznie nieskuteczni...
Absolutna dominacja Juventusu w tym spotkaniu. Novary nie ma. Gramy bardzo składnie, pomysłowo, ale spokojnie i bez niepotrzebnych spięć. Szkoda niektórych sytuacji, fakt, ale ogólnie rzecz biorąc kolejne bramki dla nas wiszą w powietrzu. Del Piero jak dla mnie do zmiany, praktycznie nie wychodzi mu żaden drybling, do tego ten fatalny strzał po wyłożeniu piłki przez Pepe. Raczej słabo też Giaccherini, zmarnował "setę" i jest bezproduktywny.
Trzeba dorzucić jeszcze przynajmniej jedną bramkę.
- Nedved4life
- Juventino
Potencjał to może drzemać w Thiago Alcantarze z Barcy, Giaccherini to już ukształtowany piłkarz, lepszy o niebo nie będzie.Corcky pisze:Giaccherini jak dla mnie rozgrywa dobry mecz. Obu chłopak nie spuścił z tonu, bo już z Bologną pokazywał momentami, że drzemie w nim potencjał.
Drybling Pepe z 38 min epicki
A Pepe co zrobił w tej 38 minucie? Bo chyba przeoczyłem.
Btw, dajta tego linka.

- Arcadio Morello
- Juventino
Brak skuteczności. Giacherrini powinien lobnąć bramkarza... Fajny trick Pepe... Spokojnie mogło być 3:0. W niektórych momentach piłkarze Juve grają za bardzo indywidualnie, więcej gry zespołowej, więcej podań. Mam nadzieje, że to poprawią i wpakuje Novarze 2-3 bramki. Liczę na 3:0 na koniec.

- Winner
- Juventino
Fabio i Del Piero za bardzo się sępią na bramkę i przez to są nieskuteczni bo z każdej pozycji chcą strzelić. Musimy w 2 połowie coś strzelić bo ostatnia akcja Novary pokazała że można stracić bramkę z niczego.
P.S ja oglądam sopcast kanał: livefootball.ws_79509
P.S ja oglądam sopcast kanał: livefootball.ws_79509
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Darius19
- Juventino
Jak na razie świetne spotkanie do żadnego z piłkarzy nie można mieć zastrzeżeń. Dużo sytuacji podbramkowych tylko niestety słaba skuteczność strzelecka. Ale jak na razie nie możemy narzekać do przerwy prowadzenie 1:0 choć nie ukrywam, że powinno być dużo wyżej co najmniej 2,3:0. Ale jak na razie trzeba się cieszyć z gry zespołu. Oby tak dalej w drugiej połowie.
FORZA JUVE