Wszystko o Milanie
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Alex 2 lata temu robil dokladnie to samo. Ale jak widac niektorym super-hiper-ultra "kibicom" juz nie wystarczy ze ktos przez cwierc wieku reprezentuje jego klub, widocznie jeszcze powinien grac za darmo albo i doplacac do interesu. mam nadzieje ze podobni "kibice" juve nie beda wyciagac za tydzien jakichs "skandalicznych" faktow z archiwum na pozegnaniu Nedveda. ja wiem ze to nie ten sam kaliber jezeli chodzi o przywiazanie do barw, ale mimo wszystko w takich chwilach nalezaloby okazac szacunek.Venomik pisze:Widać niektórzy kibice wzięli sobie za bardzo do serca dawne słowa Maldiniego z pamiętnego finału. I jego obecne zarobki.
O ile jesteście lepiej zorientowani w czym rzecz, dlaczego takie a nie inne słowa zawisły.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 09:15 przez belial, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateo369
- Juventino
teoretycznie Fiorentinie może wystarczyć zwycięstwo różnicą jednej bramki by zająć 3 miejsce. Juve przegrywa z Lazio, Viola wygrywa tak jak już wspomniałem np. 1-0 i trzy drużyny mają tyle samo pkt, więc o kolejności decyduje mini tabela z pojedynków między zainteresowanymi drużynami, która wyglądałaby następująco:
1. Juve 8 7-4
2. Viola 4 2-3
3. Milan 4 4-6
jak widać Milan byłby 3 (czyli w tabeli 4) bo ma przy tej samej liczbie punktów co Fiorentina gorszy bilans bramkowy, ale tak jak napisałem na samym początku, taka sytuacja moze zaistnieć tylko teoretycznie bo Juve z Lazio na pewno nie przegra, ba licze na kolejne 3 pkt
co do tego transparentu wywieszonego przez milanistów - cokolwiek by wcześniej nie powiedział Maldini (o czym wspomniał Venomik) zachowanie kibiców można określić jednynie w dwóch słowach - chamskie i prostackie
1. Juve 8 7-4
2. Viola 4 2-3
3. Milan 4 4-6
jak widać Milan byłby 3 (czyli w tabeli 4) bo ma przy tej samej liczbie punktów co Fiorentina gorszy bilans bramkowy, ale tak jak napisałem na samym początku, taka sytuacja moze zaistnieć tylko teoretycznie bo Juve z Lazio na pewno nie przegra, ba licze na kolejne 3 pkt
co do tego transparentu wywieszonego przez milanistów - cokolwiek by wcześniej nie powiedział Maldini (o czym wspomniał Venomik) zachowanie kibiców można określić jednynie w dwóch słowach - chamskie i prostackie
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Azrael
- Juventino
No nie wiem czy tak to wygląda. Regulamin mówi raczej o stosunku bezpośrednich pojedynków między rywalami mającymi tyle samo punktów, a nie o tworzeniu tabelek. Ja to widzę tak - my przegrywamy, a Fiora wygrywa jedną bramką z Milanem - wtedy: my mamy lepszy stosunek bezpośrednich meczów z Milanem i Fiorą i jesteśmy przed jedną i drugą ekipą, ACM ma identyczny stosunek jak Fiora, ale w tabeli ma lepszy stosunek goli.mateo369 pisze:teoretycznie Fiorentinie może wystarczyć zwycięstwo różnicą jednej bramki by zająć 3 miejsce. Juve przegrywa z Lazio, Viola wygrywa tak jak już wspomniałem np. 1-0 i trzy drużyny mają tyle samo pkt, więc o kolejności decyduje mini tabela z pojedynków między zainteresowanymi drużynami, która wyglądałaby następująco:
1. Juve 8 7-4
2. Viola 4 2-3
3. Milan 4 4-6
jak widać Milan byłby 3 (czyli w tabeli 4) bo ma przy tej samej liczbie punktów co Fiorentina gorszy bilans bramkowy, ale tak jak napisałem na samym początku, taka sytuacja moze zaistnieć tylko teoretycznie bo Juve z Lazio na pewno nie przegra, ba licze na kolejne 3 pkt![]()
Pytanie tylko czy patrzymy na to, porównując wszystkie mecze łącznie czy traktujemy każdą parę z osobna?
Tak czy siak cieszy fakt, że my dziś już nie musimy się martwić tymi spekulacjami, a ból głowy maja nasi rywale.
Pozdrawiam!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
I odchodzi kolejna legenda.Maldini był wielkim graczem.Tyle lat spędzonych w Milanie robi wrażenie i podziwiam go za to,że 40 na karku i jeszcze dawal rade
Powoli gwiazdy,dzięki którym wchodziło się w szczebel kibicowania i interesowania piłką odchodzą.To przykre lecz prawdziwe...
W niedzielę czas na kolejnego wielkiego człowieka Pavla Nedveda.
ps- a tym co odbiło ?
W niedzielę czas na kolejnego wielkiego człowieka Pavla Nedveda.
ps- a tym co odbiło ?
- pan Zambrotta
- Juventino
Na filmiku widać, jak bęcki dostaje "nasz" Ruben Olivera.
Z bójki największych kafarów pewnie wyłapią scouci Interu i zwerbują nowych do nadchodzącego sezonu CL.
Co do Maldiniego - wielka postać, na pewno będzie czym się chwalić w przyszłości, że żyło się za jego czasów gry.
To Maldini był jednym z tych ostatnich... a jeszcze odchodzą Nedved i (mimo wszystko) Figo. Na pewno wielki cios dla calcio.
Z bójki największych kafarów pewnie wyłapią scouci Interu i zwerbują nowych do nadchodzącego sezonu CL.
Co do Maldiniego - wielka postać, na pewno będzie czym się chwalić w przyszłości, że żyło się za jego czasów gry.
"Powoli" ?Mati1990 pisze:Powoli gwiazdy,dzięki którym wchodziło się w szczebel kibicowania i interesowania piłką odchodzą.
To Maldini był jednym z tych ostatnich... a jeszcze odchodzą Nedved i (mimo wszystko) Figo. Na pewno wielki cios dla calcio.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jeszcze raz chciałbym podkreślić zachowanie się kibiców w Serie A. Oni chyba nadają zupełnie na innych falach. Odchodzi piłkarz, który stanowi dużą cześć ich własnej historii, a oni urządzają mu taki żenujący spektakl. Maldini wygrał w klubowej karierze chyba wszystko, a mimo to kibice potrafią zniżyć się do takiego stopnia. Nie potrafię doszukać się tu jakiejkolwiek logiki.
- pan Zambrotta
- Juventino
Jakby ktoś chciał zobaczyć, to wklejam zdjęcie "La Republica" przedstawiającego Maldiniego spoglądającego na bezmózgich baranów:

Nie zasłużył na takie coś.

Nie zasłużył na takie coś.
- De Celinaro
- Juventino
Niech ktos w koncu po ludzku i zrozumiale wytlumaczy te hece z pozegnaniem Maldiniego. Nie wierze, ze to byli kibice Milanu, nawet najwieksi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> by tak nie potraktowali kogoś takiego jak Paolo. Moze to kibice innej druzyny (tez w pasy i tez z Mediolanu) przebrani za milanistów? Nie zdziwilbym sie.
Btw Ancelotti odszedl (oby nie wrocil do Juve). To prawda, ze trenerem zostal niedoswiadczony Leonardo? http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,19 ... omosc.html
Chyba sie władze Milanu za duzo Barcelony naoglądali... będzie coś z tego?
Btw Ancelotti odszedl (oby nie wrocil do Juve). To prawda, ze trenerem zostal niedoswiadczony Leonardo? http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,19 ... omosc.html
- wojczech7
- Juventino
Nie przesadzaj. To byli pseudokibice Milanu. Poza tym Maldini zasłużył na szacunek fanów calcio nie tylko w całym Mediolanie, ale i na całym Świecie!De Celinaro pisze:Niech ktos w koncu po ludzku i zrozumiale wytlumaczy te hece z pozegnaniem Maldiniego. Nie wierze, ze to byli kibice Milanu, nawet najwieksi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> by tak nie potraktowali kogoś takiego jak Paolo. Moze to kibice innej druzyny (tez w pasy i tez z Mediolanu) przebrani za milanistów? Nie zdziwilbym sie..
Ancelotti przechodzi do Chelsea, więc do nas nie wróci. Leonardo, który ściągnął do Milanu m.in. Kake i Pato, faktycznie ma być nowym trenerem Rossonerich. Co najmniej dziwne posunięcie, ale to już nie nasz problem...De Celinaro pisze:Btw Ancelotti odszedl (oby nie wrocil do Juve). To prawda, ze trenerem zostal niedoswiadczony Leonardo? http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,19 ... omosc.html
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
ja ogladam Milan "z boku" wiec nie wiem na ile bledy trenera zadecydowaly o slabym sezonie a o ile po prostu umiejetnosci graczy. ale wydaje mi sie ze Carlo dal tak duzo Milanowi ze powinien dostac kolejna szanse od zarzadu i niepotrzbne bylo wywalnie go. Ferguson tez wiecznie nie wygrywal... szkoda ze odszedl tak wielki trener. oby zmiany wyszly na lepsze i nam i Milanowi oby Juve i Milan blyszczaly w przyszlem edycji LM.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Marcin_ACM
- Milanista
Odnośnie pożegnania Paolo, to kilku idiotów z transparentem o Baresim trochę popsuło pożegnanie Paolo po meczu z Romą. Mam pretensje do pozostałych Rossonerich na trybunach, że na to pozwolili, bo imbecyla znajdziesz na każdym stadionie, ale inni nie powinni dopuścić do wywieszenia tego transparentu.
Paolo Maldini od swojego debiutu 24,5 roku temu (!!!) ciągle i nieprzerwanie reprezentował barwy AC Milan. I chociażby za to należy mu się absolutnie bezwzględny szacunek!!! Nie wspomnę już o tym, że 5 razy wygrał ligę mistrzów i 7 razy zdobył z Milanem scudetto. Trudno przyrównać tego piłkarza do kogokolwiek innego. W 2007 roku strzelił gola na 1:0 w finale Ligi Mistrzów a jeszcze 20 lat wcześniej udanie powstrzymywał ataki... Zbigniewa Bońka i Michaela Platiniego
Absolutna legenda i wzór do naśladowania.
Odnośnie Ancelottiego: Nareszcie!!! Carlo wypalił się w Milanie. Od ostatniego sukcesu w 2007 (LM) nie osiągnął nic, a właściwie klub mimo wzmocnień był z roku na rok coraz niżej w tabeli. Łysy z Silvio i tak mieli cierpliwość, bo zobaczmy co się działo po scudetto w 03/04:
04/05 2 miejsce
05/06 3 miejsce
06/07 4 miejsce
07/08 5 miejsce (od 03/04 do 07/08 ciągły spadek)
08/09 3 miejsce
Śmiem twierdzić, że w jakimkolwiek innym wielkim klubie już dawno kilka razy zwolniono by Carlo. W Realu np. zwolniono Capello, mimo zdobytego mistrzostwa.
Odnośnie Leonardo: Casus Guardioli. Mam nadzieje, że w Milanie będzie za rok podobnie
A tak na poważnie to... mam sporo wątpliwości co do trafności tej decyzji, bo chyba znowu będzie w Milanie trener "prawa ręka" Łysego i Silvio. Na plusy na pewno należy zaliczyć to, że to brazylijczyk, a więc gwarantuje, iż Milan będzie nadal najbardziej brazylijskim z wielkich klubów europejskich a to mi się akurat podoba. Na pewno wolę jego niż np. Rijkarda, czy Van Bastena. Chyba dlatego, że ma "czystą" kartę...
Paolo Maldini od swojego debiutu 24,5 roku temu (!!!) ciągle i nieprzerwanie reprezentował barwy AC Milan. I chociażby za to należy mu się absolutnie bezwzględny szacunek!!! Nie wspomnę już o tym, że 5 razy wygrał ligę mistrzów i 7 razy zdobył z Milanem scudetto. Trudno przyrównać tego piłkarza do kogokolwiek innego. W 2007 roku strzelił gola na 1:0 w finale Ligi Mistrzów a jeszcze 20 lat wcześniej udanie powstrzymywał ataki... Zbigniewa Bońka i Michaela Platiniego

Odnośnie Ancelottiego: Nareszcie!!! Carlo wypalił się w Milanie. Od ostatniego sukcesu w 2007 (LM) nie osiągnął nic, a właściwie klub mimo wzmocnień był z roku na rok coraz niżej w tabeli. Łysy z Silvio i tak mieli cierpliwość, bo zobaczmy co się działo po scudetto w 03/04:
04/05 2 miejsce
05/06 3 miejsce
06/07 4 miejsce
07/08 5 miejsce (od 03/04 do 07/08 ciągły spadek)
08/09 3 miejsce
Śmiem twierdzić, że w jakimkolwiek innym wielkim klubie już dawno kilka razy zwolniono by Carlo. W Realu np. zwolniono Capello, mimo zdobytego mistrzostwa.
Odnośnie Leonardo: Casus Guardioli. Mam nadzieje, że w Milanie będzie za rok podobnie

- FalsoVero
- Juventino
No i już wiemy jakiej drużyny Carlo będzie trenerem. Mowa tu o Chelsea Londyn. Jednak Roman skusił się na Włocha co z tego wyjdzie zobaczymy.
Wszystko zostało potwierdzone oficjalnie.
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,19 ... omosc.html
Wszystko zostało potwierdzone oficjalnie.
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,19 ... omosc.html
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kibice Chelsea już zdążyli ponarzekać na swoich forach na nowego szkoleniowca... Ich zdaniem boi się ryzyka, stawia na "staruszków", nie odmłodzi składu... Mylą się