Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 23:01

LordRahl pisze:
iltalismano pisze:
fallweiss pisze:Myślę, że w związku z kontuzją Pirlo należy spodziewać się w wyjściowym składzie Del Piero, Vidala z Marchisio w środku.
Vucinic jest tak samo kreatywny jak Del Piero.

Darujcie juz sobie wstawianie 40 letniego napastnika do Pierwszego składu bo naprawde mnie załamujecie.
Nie wiem o czym mówisz człowieku bo ten jak to określiłeś 40- letni napastnik jest naszą legendą i jednym z najlepszych graczy jacy chodzili po ziemi, trochę szacunku. Nie mam pojęcia ile kibicujesz ale powinieneś dostrzec, że Alex potrafi nadal zagrać genialnie i wyczyniać cuda na boisku, zwłaszcza gdy jest wypoczęty i w meczach z wielkimi rywalami...
Kibicuje tej drużynie od 1995 roku. Łącznie 16 lat. A Ty?

To co napisałem nie ma związku z 'legendami'. One były i będą częścią naszej Historii.
My jednak patrzymy w przyszłość dlatego używamy rozumu, nie serca przy wybieraniu optymalnego składu.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2011, 23:07

iltalismano pisze:
LordRahl pisze:
iltalismano pisze:
Vucinic jest tak samo kreatywny jak Del Piero.

Darujcie juz sobie wstawianie 40 letniego napastnika do Pierwszego składu bo naprawde mnie załamujecie.
Nie wiem o czym mówisz człowieku bo ten jak to określiłeś 40- letni napastnik jest naszą legendą i jednym z najlepszych graczy jacy chodzili po ziemi, trochę szacunku. Nie mam pojęcia ile kibicujesz ale powinieneś dostrzec, że Alex potrafi nadal zagrać genialnie i wyczyniać cuda na boisku, zwłaszcza gdy jest wypoczęty i w meczach z wielkimi rywalami...
Kibicuje tej drużynie od 1995 roku. Łącznie 16 lat. A Ty?

To co napisałem nie ma związku z 'legendami'. One były i będą częścią naszej Historii.
My jednak patrzymy w przyszłość dlatego używamy rozumu, nie serca przy wybieraniu optymalnego składu.
Ehh nie mówię tylko o sentymencie :) Chociaż do Alexa mam spory, jednakże popatrz właśnie logicznie, uważasz, że nie jest on w stanie rozegrać świetnego meczu?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 00:18

Drażni mnie to, że patrzycie w metryki piłkarzom, a nie w to jak prezentują się na boisku. Del Piero pokazał dwa razy więcej niż, Vucinić w tym sezonie. To Vucinić wygląda jak 38 latek. Takie jest moje zdanie. Del Piero daje tej drużynie bardzo dużo. Widzę w nim gościa do pierwszego składu w meczu z Milanem. Autentycznie.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 05:33

zoff pisze:Drażni mnie to, że patrzycie w metryki piłkarzom, a nie w to jak prezentują się na boisku. Del Piero pokazał dwa razy więcej niż, Vucinić w tym sezonie. To Vucinić wygląda jak 38 latek. Takie jest moje zdanie. Del Piero daje tej drużynie bardzo dużo. Widzę w nim gościa do pierwszego składu w meczu z Milanem. Autentycznie.
Człowieku. Co takiego pokazał Del Piero?

Zero bramek, jedna 'asysta'. Podanie do Pepe który 90% akcji zrobił sam.

Nie wynoscie Alexa za 'zasługi' do rangi naszego zbawiciela.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 08:18

iltalismano pisze: Człowieku. Co takiego pokazał Del Piero?
...
Ty kibicujesz Juventusowi ?

Co do dzisiejszego spotkania to mam nadzieje, że zagramy o zwycięstwo i wygramy ten mecz.

Tak btw oglądałem wczoraj mecz Napoli ale nie o meczu, w końcu obejrzałem mecz bez ścinki, mam nadzieje że dziś też mi się to uda :)

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 09:03

Mate.G pisze:
iltalismano pisze: Człowieku. Co takiego pokazał Del Piero?
...
Ty kibicujesz Juventusowi ?
Twój nędzny post brzmi tak, jakby Del Piero = Juventusowi. Aczykolwiek nie zgadzam się z Italismano i uważam, że w wyjściowej jedenastce powinien wyjść Del Piero z Matrim.

Wygramy 1 : 0 :P

witkowskipl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 09:22

Na mecz z Milanem koniecznie Del Piero. Mimo, iż ostatnio moim zdaniem dość często podejmował złe decyzje posiadając piłkę, szczególnie blisko bramki przeciwnika. Czemu on? Bo gramy przeciwko Milanowi. Bez Del Piero jeszcze by pomyśleli, że pękamy. Poza tym da w tym meczu 100%

Ale kto to wygra, to ja szczerze nie mam pojęcia.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 09:25

Może to tak zabrzmiało ale jak można być takim pesymistą względem Del Piero ? Pokazał że jeszcze na coś go stać w meczach przed sezonowych.
Giovani pisze: Del Piero = Juventusowi.
Jak by to był De Ceglie to mogę się zgodzić z taką krytyką ale po jednym nie udanym meczu tak wypowiadać się o naszej ikonie. Zastanów się...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 10:23

iltalismano pisze:Co takiego pokazał Del Piero?

Pierwszy mecz zagrał na świetnym poziomie. Biegał, wychodził na pozycje, rozgrywał... Asysty powinien mieć dwie - precyzji zabrakło Matriemu. Pepe w tej akcji po prostu strzelił, sytuacja została wykreowana przez bardzo dobre podanie.

Kolejne mecze, podobnie jak w przypadku całej drużyny, były w jego wykonaniu przeciętne. Ale, ale... - w wykonaniu Vucinicia także. Czarnogórzec jest wolny, nie błyszczy techniką, a raczej boiskową głupotą... Zaliczył asystę (choć całą robotę w tej akcji odwalił za niego Giaccherini) i strzelił gola, który był wynikiem tylko i wyłącznie sprytu Pirlo...
Za Romanistą przemawia tylko wiek. Tylko i aż.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 10:23

Panowie gdyby zrobili RPG o Juve, obecność Il Capitano w składzie dawała by plus 10 do ataku i 50 Hejsta xD

A tak bez dupy zaczynając, to Del Piero jak dla mnie zawsze wypada na plus, czy jest czy go nie ma dla mnie zawsze gra świetnie, zresztą lepiej gra gdy nie gra bo nigdy wtedy nie popełnia błędów, a zawsze można potem rzec że gdyby wszedł to by nam nie jedna akcję zwojował ^^

Teraz tez powinien wejść, obecnie jest wzmocnieniem, choćby z samego doświadczenia wynikającego z mnogości meczy które rozegrał przeciwko takim rywalom i o tak ważne punkty.

Vucinicia bym nie przekreślał, mimo że ostatnio zachował się nonszalancko, to współpraca z Pirlo nie wychodzi mu źle (zwłaszcza przy założeniu, że narazie się nie stara i nie pokazuje wszystkiego co potrafi). Wierzę w umiejętności Conte, u mnie swoimi decyzjami już zasłużył na ten szacunek i duży pasek tolerancji.

Wyjdziemy w najmocniejszym składzie jakim dysponujemy i zdobędziemy wszystko co zdobyć w tym meczu możemy. Może 3 pkt może 1 pkt a może tylko świadomość że musimy ciężko pracować, w każdym bądź razie żadne Juve od 3 lat nie napawało mnie optymizmem jak to obecne!
FJ xD

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 10:30

Łukasz pisze: Zaliczył asystę (choć całą robotę w tej akcji odwalił za niego Giaccherini) i strzelił gola, który był wynikiem tylko i wyłącznie sprytu Pirlo...
Obejrzyj sobie jeszcze raz na spokojnie te akcje i nie pisz takich głupot, bo jeszcze ludzie, którzy nie oglądali tych spotkań CI uwierzą.

Bez Pirlo będzie bardzo trudno osiągnąć pozytywny rezultat.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 11:12

Łukasz pisze:
Kolejne mecze, podobnie jak w przypadku całej drużyny, były w jego wykonaniu przeciętne. Ale, ale... - w wykonaniu Vucinicia także. Czarnogórzec jest wolny, nie błyszczy techniką, a raczej boiskową głupotą...
No akurat techniki nie można Vucinicowi odmówić. Jest jednym z 3 naszych piłkarzy, którzy są świetni technicznie i potrafią grać kombinacyjnie i nieszablonowo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 11:18

^FAZZI^ pisze: No akurat techniki nie można Vucinicowi odmówić. Jest jednym z 3 naszych piłkarzy, którzy są świetni technicznie i potrafią grać kombinacyjnie i nieszablonowo.
Ja mu jej nie odmawiam, piszę tylko, że w meczach, których grał, nie potrafił jej zaprezentować. Ale to może kwestia czasu...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 11:21

Ja sie boje troche tego meczu, bo Milan jest po prostu od Nas druzyna lepsza. Wraz ze Zlatanem, Boatengiem, ktorzy najpewniej zagraja, sa bardzo niebezpieczni. Szczerze, to w ciemno bralbym remis w tym meczu i przypuszczam, ze tak sie skonczy.

Stawiam na 1:1.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2011, 12:17

Obrazek

Będzie ciężko, każdy wynik może paść. Też stawiam na 1-1.

Zablokowany