Serie A (5): Catania 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2011, 15:53

po przerwie powrót do 442
Q za żółtego Marchisio
Pepe za Krasica

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2011, 15:54

Catania słabo, my też słabo.
Na początku nawet popierałem pomysł ze zmianą ustawienia ale teraz jak to widze to jestem przeciew. Wróćmy do 4-2-4 wejdzie DP albo FQ za Marchisio (chłop może nam załatwić czerwo).

Vidal bardzo dobrze. Pirlo słabiej niż ostatnio. Grosso przy bramce :angry:

A miało być tak pięknie do meczu z Milanem.

Zmiana ustawienia na drugą połowe i jedziemy po 3PKT!!

rh

Juventino
Juventino

ten mecz jak narazie wyjasnia dlaczego elia siedzial. on i krasic graja fatalnie. wogole to mam nadzieje ze dni Krasicia w Juve sa policzone bo on chyba nie jest bez formy. on jest po prostu cienki jak szczyny weza. rowniez licze na szybka interwencje conte.

Vidal -> Del Piero
Elia -> Giac

wracamy do 442 i postarajmy sie zmienic bieg meczu.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To gra Juventus? Gra z 1 napastnikiem nie przynosi zadnego skutki zero pomyslu na gre w 2 polowie Q i DP to podstawa inaczej bedzie ciezko ;/

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

szczypek pisze:Cieszy Elia, tzn. że jest w podstawowym składzie. Wreszcie nie Pepe, wreszcie nie Giaccherini... No i Vidal jest.
Widać Elia nieprzypadkowo grzał ławę w poprzednich spotkaniach, bo jest cienki jak sik nietoperza :roll:.

Obrazek
quentin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2011, 15:55

Elia i KRasic to jakieś nieporozumienia... To ja już wolę żeby grał Giaccherini z Pepe...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Chiellini chyba chce wszystkim udowodnić, że nie jest dobrym obrońcą. Tego Lugano/B. Alvesa trzeba było kupić, jako partnera dla Barzagliego...
Wojtek pisze: Grosso przy bramce :angry:
Jaki znowu Grosso????? Przecież takich wbic w pole karne są dziesiątki w czasie meczów i to powinni wybijac obrońcy w polu karnym, jesli nie zostanie zablokowane. A koles z Catanii odsadził Chielliniego.
Ostatnio zmieniony 25 września 2011, 15:57 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo słabo skrzydła, strasznie agresywny Marchisio ( powinien już mieć dwie żółte), niewidoczni Vidal i Matri. Pirlo szuka, ale coś nie trybi. Wkurza mnie widok Vidala jako cofniętego napastnika.
Po przerwie w miejsce Marchisio chciałbym Quaga jako partnera Matriego. Gramy 4-4-2, a w miejsce Krasicia wchodzi Giaccherini. Takie rozwiązania mogą ożywić grę.
Giorgio dziś fatalnie, Grosso też. Lichsteiner zarąbiście raz uratował akcję z lewej strony zastępując Groszo :bravo: .
Jeśli się nie ogarniemy to przegramy nawet wyżej.
Co do transmisji polecam http://www.freefootball.eu/upcoming.php -> Navip HD2 RU Sopcast :dance:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dwie zmiany w przerwie i wracamy do gry ;) Giaccherini za Elie oraz Quagliarella za Marchisio zmieniamy na 442 i jedziemy ;D A i gdzie są wszyscy którzy domagali sie Elii :prochno: Koło 60 minuty Pepe za Krasica i mecz do wygrania :-D

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2011, 15:56

Skład na papierze wyglądał tak super, ale dziś chyba każdy rozumie czemu Conte stawiał na Pepe i Giacheriniego.

Jak ten mecz wygramy to tylko dzięki Conte i jego ewentualnych zmianach.

Oby. Forza Juve!

kogut

Juventino
Juventino

Niestety ale wszyscy bez wyjątku grają słabo. Do "wyróżniających" się z pewnością należą:
- Grosso - który każdą akcje rozpoczyna w swoim stylu czyli długa niecelną piłką wzdłuż linii, przy bramce po raz koleny krył na radar
- Chellini - niestety Giorgio znowu bez formy, kolejna bramka na jego konto, bardzo głupia strata w jednej z akcji
- Matri - ja osobiście juz nie mogę na niego patrzeć, dałem mu kredyt zaufania po meczu z Bologna ale znowu zawodzi, rozumiem że gra osamotniony w ataku ale każda piłka do niego kończy sie stratą bo chłopak ma ogromne problemy z przyjęciem, dodatkowo wogule nie wychodzi na pozycje - chowa sie za obrońcami jakby bał sie dostać piłke
- Pirlo - kolejny juz czwarty zmarnowany wolny z dogodnej pozycji

Vidal na lewą obronę. Del Piero za Grosso i Qugia za Matriego. Tylko to nas ratuje

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Lypsky pisze:Elia to dwa razy większy jeździec bez głowy niż Krasić
Jeden wart drugiego. O ile do Elii nie mam dużych pretensji, bo to jego pierwszy mecz, to do Serba mam ogromne. Gra siarę paręnasty mecz z rządu.

45 min na strzelenie 2 goli. Sorry za pesymizm, ale to nie może się udać :cry:

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Wojtek pisze:Catania słabo, my też słabo.
Na początku nawet popierałem pomysł ze zmianą ustawienia ale teraz jak to widze to jestem przeciew. Wróćmy do 4-2-4 wejdzie DP albo FQ za Marchisio (chłop może nam załatwić czerwo).

Vidal bardzo dobrze. Pirlo słabiej niż ostatnio. Grosso przy bramce :angry:

A miało być tak pięknie do meczu z Milanem.

Zmiana ustawienia na drugą połowe i jedziemy po 3PKT!!
Vidal bardzo dobrze? a czym on niby sie wyroznil? nie ma za co go pochwalic

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

gra tragiczna, zero pomyslu na gre, skrzydla nie istnieja

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2011, 15:57

Jak zwykle kiedy oglądam transmisję po polsku to Juve gra fatalnie :angry: .
Żadnego pomysłu na akcję ofensywną, skrzydeł brak, Pirlo świetnie pilnowany a Marchisio i Vidal nie potrafią rozegrać (ale Vidal przynajmniej próbuje...) a to wszystko sprawia, że Matri jest odcięty od podań... No i obrona też nie lepsza - Catania zbyt łatwo rozgrywa piłkę pod naszym polem karnym :/

Jak już kilka osób przede mną czekam na FQ w drugiej połowie (oczywiście za Marchisio) i może przebudzenie się któregoś skrzydła (może Lichy coś dobrze wrzuci z prawej strony)

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Zablokowany