Serie A: Mercato 2011

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 18:18

Nie do końca prawda bo przecież pod koniec jego przygody z Juve docierały do Nas wieści, że Liverpool zgodzi się na obniżenie ceny Aquilaniego. Chyba stanęło gdzieś przy 8 mln, ale Marotta i tak go olał bo wolał Pirlo. I dobrze.

Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 19:11

Jeśli faktycznie chcieli 8 mln to warto było taką kase wyłożyć przynajmniej byłby zmiennik dla Pirlo no i Milan musiał by szukać innego kreatywnego pomocnika najpewniej za większą kase i nie sprawdzonego w Serie A

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 23:13

Osvaldo już oficjalnie graczem Romy. 15 milionów + bonusy, a sam gracz będzie zarabiał: od 3,6 mln w sezonie 2011/2012, skończywszy na 4,47 mln w sezonie 2015/2016.

Ciekawe słowa padły dziś z ust dyrektora sportowego Napoli, po losowaniu LM. "Absolutnie jest zainteresowanie Rossim, jak mówi nasz prezydent De Laurentiis. Ale od zainteresowania do zakonczenia negocjacji.. teraz po prostu nie wiem". Wydaje się jakby było jednak coś na rzeczy. Napoli jest podobno również mocno zainteresowane Gastonem Ramirezem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 23:20

Osvaldo sporo przepłacony. Nie wróżę świetlanej przyszłości Nowej Romie (R). Spodziewałem się znacznie lepszych transferów.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 23:22

Ouh_yeah pisze:Osvaldo sporo przepłacony. Nie wróżę świetlanej przyszłości Nowej Romie (R). Spodziewałem się znacznie lepszych transferów.
Zgadzam się moim zdaniem tylko Lamela na + , no i może Bojan ,no ale to wielka niewiadoma ...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 23:25

Ouh_yeah pisze:Nie wróżę świetlanej przyszłości Nowej Romie (R). Spodziewałem się znacznie lepszych transferów.
To samo mówią kibice Romy o Juventusie :prochno:

Ryzykowny transfer, gość kosztuję niemało (jak na Rome) i kontrakt też ma wysoki, ale podobno to świetny napastnik, ciekawe co z tego wyjdzie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2011, 23:25

De Rossi pisze:Ciekawe słowa padły dziś z ust dyrektora sportowego Napoli, po losowaniu LM. "Absolutnie jest zainteresowanie Rossim, jak mówi nasz prezydent De Laurentiis. Ale od zainteresowania do zakonczenia negocjacji.. teraz po prostu nie wiem"
Jeśli to aktualna wypowiedź to trochę dziwi bo przecież Rossi zagrał dla Villarrealu i nawet 2 gole strzelił w CL.

Co do Osvaldo to chyba to ostatnia szansa dla Romy, że on jakoś grę pociągnie.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 00:32

Mam takie pytanie - pamiętacie w ogóle Osvaldo z Serie A? Fajne wejście w sezon Fiorentiny, bramki (m.in. Juventusowi czy Torino z przewrotki dająca awans do LM), ładna dla oka gra i wypożyczenie do Bologny gdzie, zamiast błyszczeć, zbladł. Fajna gra w reprezentacji młodzieżowej. Kopanie po czole z pojedynczymi przebłyskami w klubie, wykupienie i transfer do La Liga, gdzie myślałem, że już będzie po chłopie. A tu proszę, słyszę o nim same pozytywne komentarze od fanów ligi hiszpańskiej. Bardzo ciekawi mnie co pokaże po powrocie do Włoch, wielka niewiadoma, ale fajnie jakby wypalił, bo mogłoby to być z korzyścią dla reprezentacji. Może grać na skrzydle ataku, jak i jako bardzo techniczny snajper. Roma to wciąż wielka niewiadoma. Nie mam pojęcia co ten klub pokaże.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 01:58

aquilani w milani..e

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Tata

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 12:02

Heh Roma i ich hiszpański trener i jego hiszpańskie transfery z ligą europy sie juz pożegnali zimą pożegnają sie z Luisem i jego nabytkami. Bo jak długo interesuje sie piłka nie pamietam hiszpana, który sprawdził się w Serie A. Tak więc myśle że jeden konkurent do gry w europejskich pucharach odpadł lepiej dla Juve

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 13:28

Oficjalna strona Wolfsburga ogłosiła że Simon Kjaer przechodzi do Romy. Podobno w Niemczech grał fatalnie, a ja pamiętam go we Włoszech gdzie był bardzo przeciętnym obrońcą. Mało zwrotny, kołkowaty - taki trochę Bonucci. Sabatini pamięta go z Palermo, dlatego sprowadził chłopaka, z drugiej strony, Walter nigdy na Sycylię nie sprowadził tak dobrych graczy na obronę, jak tych atakujących - na stoperów raczej samych przeciętniaków. Roma dalej wielką niewiadomą. Czekam na nowego pomocnika (podobno teraz zainteresowanie Gago).

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2011, 15:22

Roma pokazała swój kunszt w pucharach, skład mają bardzo przeciętny. A zapowiedzi były jeszcze większe niż w Turynie. A trener jest jeszcze mniej przekonujący niż Conte

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2011, 09:33

Sky i Corriere dello Sport twierdzą, że Poli został wypożyczony do Interu za 1mln z prawem wykupu za 6. Przekonamy się czy naprawdę jest taki dobry jak mówią.
To chyba też kończy temat transferu Kucki.

A i Pandev wylądował na wypożyczeniu w Napoli za 1,5 mln euro.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2011, 09:55

Chciałbym potrafić zrozumieć takie akcje na rynku jak wypożyczenie Cassaniego czy Pandeva. Pierwszy wypożyczony do rywala o miejsce w tabeli, a drugi do Napoli i to bez prawa pierwokupu. Grający trzema napastnikami Inter zostanie z 32 letnim Milito który ostatni sezon miał najsłabszy od 5-6 lat, Forlanem którego gra w Serie A to niewiadoma oraz Pazzinim. Fani teorii spiskowych mają tu podstawy aby twierdzić że Moratti chce wzmocnić głównego rywala Juve w walce o LM.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2011, 10:12

Pandev grał straszny piach ostatnio więc po prostu chcieli się go pozbyć. W jego miejsce ma przyjść Palacio.

ODPOWIEDZ