Serie A (35): Lazio 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:25

Bob pisze:i tylko albo az 4 pkt do LM poniewaz Juve ma dobry bilans z Lazio 1-0 , 1-0 z romą 2-0 na wyjeździe i 1-1 u siebie z Udinese 4-0 na wyjeździe wygrana i 1-2 u siebie przegrana a roma gra z milanem teraz u siebie wiec duze prawdopodobieństwo ,ze przegra a udinese z lazio u siebie wiec pewnie tu tez będzie remis i tylko 2 pk na 2 kolejki przed koncem a reszty niebęde pisał ,zeby nie zapeszyć ale cuda sie zdarzają ;) co do meczu za mało życiodajne akcje a co najbardziej cieszy Buffon w formie ;)
No i to jest nasza przewaga, bezpośrednie mecze ale musze ci wytknąć błąd z Lazio u siebie wygraliśmy 2-1 a nie 1-0

Ja to widze tak:
36 giornata:
Udine vs Lazio X
Roma vs Milan 2
Juve vs Chievo 1

37 giornata:
Lazio vs Genoa 1
Chievo vs Udine X
Catania vs Roma 2
Parma vs Juve 2

38 giornata:
Lecce vs Lazio 1
Udinese vs Milan X
Roma vs Sampa X
Juve vs Napoli 1

Tabela:
4.Juve 65pkt :dance:
5.Lazio 64pkt
6.Roma 63 pkt
7.Udine 62 pkt

I to wcale nie jest nie realne, Napoli w 38 kolejce może już mieć zapewnione 2 miejsce, albo pewne 3 miejsce ;)
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 10:27 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:27

pan Zambrotta pisze:
Ten zespół nas stale zaskakuje. Potrafimy zwietrzyć szansę, pogrzebać ją w iście frajerski sposób, by za chwile znów włączyć sie do stawki.
Szanse awansu do LM oceniam na 10%, nie ma się co łudzić. Zabraknie nam 2 punktów, które zgubiliśmy w meczu z Catanią. Z drugiej strony dużo nam powie następna kolejka. Najlepszy byłby remis Lazio z Udine i porażka Romy z Milanem.
Ja wiem czy zaskakuje :think: Wydaję mi się że to tylko pokazuje marność tej ligi. We frajerski sposób zgubiliśmy punkty z Catanią, bo po prostu umieli wykorzystać nasze błędy a że Lazio tego wczoraj nie potrafiło, a nam przez przypadek trafiło się do siatki, to już inna bajka.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:31

<<W@jTEk>> pisze:
Bob pisze:i tylko albo az 4 pkt do LM poniewaz Juve ma dobry bilans z Lazio 1-0 , 1-0 z romą 2-0 na wyjeździe i 1-1 u siebie z Udinese 4-0 na wyjeździe wygrana i 1-2 u siebie przegrana a roma gra z milanem teraz u siebie wiec duze prawdopodobieństwo ,ze przegra a udinese z lazio u siebie wiec pewnie tu tez będzie remis i tylko 2 pk na 2 kolejki przed koncem a reszty niebęde pisał ,zeby nie zapeszyć ale cuda sie zdarzają ;) co do meczu za mało życiodajne akcje a co najbardziej cieszy Buffon w formie ;)
No i to jest nasza przewaga, bezpośrednie mecze ale musze ci wytknąć błąd z Lazio u siebie wygraliśmy 2-1 a nie 1-0

Ja to widze tak:
36 giornata:
Udine vs Lazio X
Roma vs Milan 2
Juve vs Chievo 1

37 giornata:
Lazio vs Genoa 1
Chievo vs Udine X
Catania vs Roma 2
Parma vs Juve 2

38 giornata:
Lecce vs Lazio 1
Udinese vs Milan X
Roma vs Sampa X
Juve vs Napoli 1

Tabela:
5.Lazio 64pkt
6.Roma 63 pkt
7.Udine 62 pkt

I to wcale nie jest nie realne, Napoli w 38 kolejce może już mieć zapewnione 2 miejsce, albo pewne 3 miejsce ;)
Nie zdziwię się jeśli Juventus wygra 2 kolejne mecze i w tym ostatnim decydującym da ciała, ale mimo wszystko wierzę w to IV* miejsce.

*wiem, że to glupie

PS. dziwne to jest, że Del Neri nie mówił o znaczącym progresie w grze drużyny, bo przecież na 3 kolejki do końca sezonu Juventus prześcignął zdobycz z zeszłego sezonu o 1 pkt :prochno:

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:35

<<W@jTEk>> pisze:

Ja to widze tak:
36 giornata:
Udine vs Lazio X
Roma vs Milan 2
Juve vs Chievo 1

37 giornata:
Lazio vs Genoa 1
Chievo vs Udine X
Catania vs Roma 2
Parma vs Juve 2

38 giornata:
Lecce vs Lazio 1
Udinese vs Milan X
Roma vs Sampa X
Juve vs Napoli 1

Tabela:
5.Lazio 64pkt
6.Roma 63 pkt
7.Udine 62 pkt

Sprzyja nam jeden fakt, z każda z drużyn, która walczy o LM mamy lepsze bezpośredni bilans, więc pozostaje nam "tylko" dogonić ich punktowo. Ja wierzę w LM ale jestem niepoprawnym optymistą.
Udinese lepiej jeśli wygra z LAzio moim zdaniem

Mniopek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:45

A o czym świadczy nasz lepszy bilans z każdą z tych drużyn? O tym, że tracimy punkty z leszczami.
Liga Mistrzów jest moim wielkim marzeniem w tym sezonie, ale boję się, że jeśli uda się je zrealizować, to Del Neri zostanie i zaczną się gadki typu:"podniósł klub z kryzysu, po sezonie przerwy przywrócił CL" itp. :(
A co do meczu:
bezbarwny i beznadziejny, nie ma się co oszukiwać - wygraliśmy tylko jakimś cudem. Zwycięstwo się nam zupełnie nie należało. A jeśli nasz treneiro myśli inaczej, to

(Zabrakło mi słów)

Następne trzy mecze bez wyjątku trzeba wygrać

"Kłamstwo to świetna opowieść, którą ktoś zniszczył prawdą" Barney Stinson
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 10:50

Mniopek pisze:A o czym świadczy nasz lepszy bilans z każdą z tych drużyn? O tym, że tracimy punkty z leszczami.
Zgadzam się w 100% ale mówiłem to w kontekście pozytywu :-D jakim jest fakt, że przy równej liczbie pkt na koniec wyprzedzamy zarówno Romę, Lazio i Udine więc nadzieja jest :wink:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:05

Serie A jest słaba. Te rankingi nie kłamią. Wszystkie cztery kluby, może z wyjątkiem Lazio, miały fatalne momenty. Mimo to cały czas walczą o tą Ligę Mistrzów. Nie do pomyślenia kiedyś.

Kluczowe teraz będą dwa następne mecze. I Chievo, i Parma postawią twarde warunki. Chciałbym. Ale jakoś nie wierzę o ile Chievo jeszcze jest do ogranie, o tyle obawiam się, że nasze marzenia o Champions League pogrzebie Amauri wespół z Giovinco.

O Napoli nawet nie piszę,

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:11

<<W@jTEk>> pisze: Ja to widze tak:
36 giornata:
Udine vs Lazio X
Roma vs Milan 2
Juve vs Chievo 1
nie wiem skąd taki przekonanie, że Milan wywiezie z Rzymu 3 punkty. brakuje im 2 punktów do majstra, a w przedostatniej kolejce grają z Cagliari i to, według mnie tym meczem, przypieczętują mistrzostwo (o ile Inter w najbliższej kolejce nie zgubi punktów).

układ pozostałych spotkań mamy nienajlepszy. po cichu liczę na to, że wyniki najbliższej kolejki ułożą się pod Parmę i Napoli i zespoły te w meczach z nami odpuszczą (chociaż patrząc na grę Juve to i tak może być za mało). zresztą, nie takie sytuacje w Seria A się zdarzały.

we wczorajszym meczu mieliśmy dużo szczęścia, bo licząc lekką ręką mecz mógłby zakończyć się wynikiem 6:2. tak, jak po pierwszym meczu z Lazio odżyły nadzieje na LM, tak również jest teraz, tylko pozostaje pytanie czy my chcemy tam zagrać. patrząc na to, co się wczoraj działo, nie potrafię odpowiedzieć, bo patrząć na taktykę "wyjazd_do_przodu_i_może_któryś_napastnik_coś_ustrzeli" daleko nie zajedziemy.

mimo wszystko ja wierzę.

btw. wszystkie zespoły rozgrywają mecze o tej samej godzinie w 3 ostatnich kolejkach czy w 2?

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:15

nie oglądałem meczu i patrząc na jego skrót nie żałuje...

taki zespół nie ma prawa awansować do LM

amen

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:35

ketraB pisze:nie oglądałem meczu i patrząc na jego skrót nie żałuje...
amen
Ja bym powiedział inaczej: zespół z takim trenerem nie powinien awansować do LM

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 11:41

pumex pisze:
ketraB pisze:nie oglądałem meczu i patrząc na jego skrót nie żałuje...
amen
Ja bym powiedział inaczej: zespół z takim trenerem nie powinien awansować do LM
Żadna drużyna z czwórki Roma, Juve, Udinese i Lazio nie zasługuje na LM. Każda z tych drużyn z obecną kadrą to prawie pewna kompromitacja w LM, czyli Sampdoria II. Więc jeśli nie uda się Juventusowi to czwarte miejsce to wolę, żeby to była Roma. Może sklecą jakąś drużynę, która będzie ratowała honor włoskich drużyn w Europie.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:19

Wczoraj bardzo dobrą zmianę dał Hasan, zastanawia mnie jedno, skoro

Hasan>Sorensena>Grygret>Motty, to czemu cały czas gra ten ostatni kaleczniak? Nie zasłużyliśmy wczoraj na zwycięstwo, mieliśmy ogromnego farta, dzięki któremu ciągle możemy marzyć o LM.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:30

białas pisze: btw. wszystkie zespoły rozgrywają mecze o tej samej godzinie w 3 ostatnich kolejkach czy w 2?
o dziwo tylko w ostatniej i to wieczorem,strsznie pozmianili w tym seoznie te pory...balagan jak nic. Czego z chievo znowu w poniedziałek gramy? :roll:

Cóż, mam dosyć tego sezonu, jestem już nim totalnie zmęczony. tymi pieprzonymi nadziejami i kalkulacjami. To co nam wczoraj los dał, oddamy z chievo. Powiem Wam tak, LM przegraliśmy z catanią. I to coboli najbardziej,to fakt, że jak wspomnial panZambrotta,zabraknie nam 2 pkt. Mam takie samo wrażenie, to będzie nie do zniesienia... :/ Wolę już być 5-7 pkt. za tą LM niż stać przed drzwami, których nie mogę otworzyć...
Coś strasznego co się dzieje w Serie...LM może nam dać tylko finisz jak 5 maja 2002 r.... tylko wtedy walczyliśmy o mistrza... :whistle:

Poczekajmy...zobaczymy...

Co do meczu jeszcze. Matri strasznie to zepsuł. :/ Byliśmy 2 razy gorsi od nich. Karny dla Lazio był..Chielliniego zresztą już kolejny...w 1 połowie Giorgio jeszcze popisał się ,,pustym'' wślizgiem.Czyli ani piłka,ani rywal,tylko dup-ą po glebie.
Krasić bez glowy, Aqua przetragiczny. Mam nadzieję, że jego temat jest pozamiatany. Jest wart max 7 mln.
Jeszcze chcę zwrócić uwagę na inteligente zachowanie Melo przy czerwonej kartce. mógł się na siłę utrzymać i ciągnąć akcję, ktorą zresztą by zepsuł :whistle: Wczoraj nieźle zagrał.
Trochę przesadzacie z opiniami Pepe. Nie jest wirtuozem ale na zapchajdziurę by się przydał. Wczoraj nikt nicnie grał, bo lazio dyktowlo warunki. A Pepe miał dobre mecze, zresztą strzelił te 5 bramek :whistle:

I na koniec deża vi :prochno: ...hm....

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:35

mateusz6 pisze: Więc jeśli nie uda się Juventusowi to czwarte miejsce to wolę, żeby to była Roma. Może sklecą jakąś drużynę, która będzie ratowała honor włoskich drużyn w Europie.
No i co Ty w tym dobrego widzisz, jak potem w letnim mercato z nowym właścicielem będą sobie mogli wabić nowych piłkarzy na LM? Tymczasem, my będziemy się z nimi męczyli cały sezon? A mamy być w "3" podobno? Włoska piłka będzie słaba, dopóki Juventus będzie bardzo słaby. Bo rzeczywiście nasi z taką grą mogą pomarzyć o przebrnięciu eliminacji wskutek reformy Platiniego. A Sampa nie tyle się skompromitowała, co zaczęła świętować przedwcześnie, a szczególnie jej trener. Lepiej, aby czwarte miejsce przypadło Lazio.
Jeśli chodzi o nas to EL LM byłyby czymś dobrym , pozostawienie jednak obecnego kołcza, czymś bardzo złym, jak widać po nie tylko wczorajszym meczu.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2011, 12:37

wierze w Lm do konca, ale martwi, ze zdobylismy 6 pkt z Lazio... a i tak tracimy do nich 4 pkt... niebywałe... kluczowa bedzie 35 kolejka, jesli tu beda wyniki pomyslne dla nas. wierze ze w 2 ostatnich kolejkach tez ktos pogubi pkt z Lazio, Udine, Roma

Zablokowany