Serie A (25): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:08

Wicior pisze:

Podczas oglądania tego fajnego skrótu znowu przypomniał mi się caceres i to jak frajersko się go pozbylismy.byłby naprawdę solidnym wyborem na prawą stronę obrony.. zresztą na każdą pozycję w defensywie..na pewno pomógłby nam w meczu z interem. dawał z siebie wszystko w każdym meczu.
Dokładnie, to był naprawdę dobry zawodnik, nie rozumiem dlaczego się go pozbyli..

#AllegriOut
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:10

Kakeres to przeciez cienias w obronie. W ataku cos soba jeszcze reprezentowal, ale w defensywie to poziom Zebiny. Lepszy niz Motta, ale gorszy niz Grygera. Miotali nim jak chcieli na skrzydle.
A zeby nie bylo offtopu - grunt to w dzisiejszym meczu wyeliminowac atak Interu. Ani Maicon ani Sneijder sami nic nie zrobia.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 14:50 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
bingo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:14

gorszy niz Grygera??? :shock:
Ja jak ogladam ten filmik to mi podwojnie zal, bo frajersko pozbylismy sie i Caceresa i Diego ;(

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:21

bingo pisze:gorszy niz Grygera??? :shock:
Ja jak ogladam ten filmik to mi podwojnie zal, bo frajersko pozbylismy sie i Caceresa i Diego ;(
To zoba jak nas zalatwil w meczu z Bayernem. I w paru innych meczach. Sorensen przynajmniej jest przyszłościowy. Ale i tak zakupilbym Becka albo Cassaniego. Barcelona wysoko ceni Krakersa, a on wcale taki dobry nie jest. Beck i Cassani tansi a lepsi.
A co do meczu z Interem nad którym fapujecie, to raz do roku to i mucha pierdnie. Zdarzyl sie dobry mecz Kaksowi, zdarzyl sie i Grygerze gdy ustrzelil Inter na 1:1. I tyle.

btw. ktos wie, czy sklad podany jest oficjalny? Tzn jednak znow bedziemy grac 4-4-2 a nie 4-3-3 albo 4-5-1? :roll:
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011, 14:52 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 2 razy.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:47

Dobry Mudżyn pisze:Kakeres to przeciez cienias w obronie. W ataku cos soba jeszcze reprezentowal, ale w defensywie to poziom Zebiny. Lepszy niz Motta, ale gorszy niz Grygera. Miotali nim jak chcieli na skrzydle.
Gorszy niż Grygera? :shock: no to pojechałeś :roll:

#AllegriOut
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 14:48

Nie żartuj nawet tak głupio...
Caceres był żenująco słaby w obronie, chcieli za niego mega kasę...
Za Diego przyszedł FaQu (choć może Krasić, bo kasa ta sama), który jest lepszy...
jarmel pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Kakeres to przeciez cienias w obronie. W ataku cos soba jeszcze reprezentowal, ale w defensywie to poziom Zebiny. Lepszy niz Motta, ale gorszy niz Grygera. Miotali nim jak chcieli na skrzydle.
Gorszy niż Grygera? :shock: no to pojechałeś :roll:
Ma rację Mudżyn... W obronie Caceres jest GORSZY niż Grygera...

Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 15:04

A ja nie żałuje, że sprzedali Diego. Popatrz sobie jego poczynania od odejścia z Juve.

A co do meczu to myślę, że będzie wymęczone 0:0

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 15:19

Smok-u pisze:Powiem szczerze ,że jakby moja nienawiść do interku była ludźmi to tylko i wyłącznie Chinami.
WHAT?
Smok-u pisze:
mat01 pisze:Zapomnieliscie tylko ze naszym menago jest Del Neri wiec bedzie 4-4-2 chocby nie wiem co.
W ostatnim meczu zmieniliśmy ustawienie przecież
Ale było trochę wymuszone, zmęczony Krasic zszedł a już nie było bocznych pomocników. I wyszło jakieś dziwne 4-3-1-2. Ogólnie nie gramy ani typowego 4-4-2 (bo Marchisio jest takim "fałszywym skrzydłowym"), 4-3-3 też to nie jest, no chyba, że w wariance Martinez zamiast Del Piero, ale w takim ważnym meczu Alex chyba zagra jak już ktoś zauważył.
jarmel pisze:Co do ustawienia to myślę , że będzie to przebiegało tak jak w meczu z Cagliari, najpierw 4-4-2, a później jak nie będzie za bardzo szło to zmiana na 4-3-3, wtedy obowiązkowo Momo do składu, ostatnio naprawdę dobrze mu szło w odbiorze.
Lubię Momo, ale nie lubię go w składzie z Melo, tzn. Sissoko ma wtedy zadanie rozgrywać, co nie wychodzi mu super. Niech grają lepiej zamiennie, no chyba, że z bardziej ofensywnymi bokami (docelowo np. Giovinco-Momo-Melo-Krasic), ale to tak na przyszłość, tak czy siak nie przepadam za grą z dwoma defensywnymi.
psychol_sympatyk pisze:Stawiam na wynik 3:0, tym razem po strzałach matriego i del piero.
Jestem za :ok:
deszczowy pisze:Tak nas ustawia Gazzetta. Czyli zaskoczenia nie ma. Może Aqua się obudzi po meczu z Niemcami?
Trochę skład jak na Cagliary. Pewnie w drugiej połowie zobaczymy Toniego, fajnie że Pepe wraca, daje nam to jakąś alternatywę.
Fajnie jakby Sorensen faktycznie zagrał, choć pewnie część woli Zdenka...
Wicior pisze:

Podczas oglądania tego fajnego skrótu znowu przypomniał mi się caceres i to jak frajersko się go pozbylismy.byłby naprawdę solidnym wyborem na prawą stronę obrony.. zresztą na każdą pozycję w defensywie..na pewno pomógłby nam w meczu z interem. dawał z siebie wszystko w każdym meczu.
No trochę szkoda gościa, ale sam nie wiem jak to jest z przepisami czy jego wykupienie nie wykluczałoby Krasica (może ktoś mi to wyjaśni jednoznacznie?). W sumie też to oglądałem wczoraj :-D

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 16:17

Z podanym skladem ciezko sie spodziewac, abysmy grali klasyczne 4-4-2, bo z Marchisio na falszywym lewym pomocniku raczej tak nie gramy. Musimy wyjsc spieci i skoncentrowani na 100% od pierwszej do ostatniej minuty meczu i wierze, ze bedzie dobrze. Z ich strony najbardziej musimy obawiac sie ofensywnego trojkata Sneijder - Eto'o - Pazzini i Maicona. Ze Sneijderem mam nadzieje, poradzi sobie Melo, a z pozostala trojka naszych czterech srodkowych obroncow do pomocy z Marchisio.

Aha, nie musicie plakac po Caceresie - ostatnio w mediach nakrzyczal na trenera, ze ten, bydlak jeden, kaze mu grac na prawej obronie, podczas gdy jemu sie nie chce biegac i pogralby sobie na srodku :P http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... h-gregorio

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 16:29

@D@$ pisze:Lubię Momo, ale nie lubię go w składzie z Melo, tzn. Sissoko ma wtedy zadanie rozgrywać, co nie wychodzi mu super.
Tyle, że kolega pisał tutaj o wprowadzeniu Momo przy przejściu na 4-3-3 więc pomiędzy Melo i Sissoko byłby zapewne Aqua. To już całkiem co innego.
@D@$ pisze:sam nie wiem jak to jest z przepisami czy jego wykupienie nie wykluczałoby Krasica (może ktoś mi to wyjaśni jednoznacznie?)
Wykupienie prędzej wypożyczonego zawodnika to nie jest sprowadzenie kolejnego gracza non-ue spoza ligi, czyli nie wykluczyłby Krasica. Zresztą... czy on przypadkiem nie jest Hiszpanininem?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 17:03

Ma obywatelstwo Hiszpaniniańskie.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 22:30

Nie wiem czy już było, ale goal.com awizuje skład Barzagli/ Bonucii/ Sorensen/ Kielon/ Melo/ Sissoko/ Aqua/ Krasic/ ADP/ Matri.

Trochę martwią skrzydła, w szczególności Sorensen, może mieć problem z Eto, co będzie zmuszało Krasica do być może bardziej działania w defensywie, niż w ataku.

Ciekawie wygląda skład Interu:
Cordoba/ Zanetti/ Ranocchia/ Matrix/ Cambiasso/ Natalino (?)/ Sneijder/ Motta/ Pazzini/ Eto

Trochę dziwne te składy :P, ale kto wie. Czyżby Maicon miał nie zagrać ?!

Campione d'Europa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 22:41

fallweiss pisze:Nie wiem czy już było, ale goal.com awizuje skład
Cordoba/ Zanetti/ Ranocchia/ Matrix/ Cambiasso/ Natalino (?)/ Sneijder/ Motta/ Pazzini/ Eto

Skąd ten skład? :shock:

Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti - Kharja, Motta, Cambiasso - Sneijder - Pazzini, Eto'o

Tak wyjdzie Inter. Ewentualna zmiana Nagatomo za Kharje, wtedy Zanetti do pomocy.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 22:48

Campione d'Europa pisze:
fallweiss pisze:Nie wiem czy już było, ale goal.com awizuje skład

Skąd ten skład? :shock:

Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Zanetti - Kharja, Motta, Cambiasso - Sneijder - Pazzini, Eto'o

Tak wyjdzie Inter. Ewentualna zmiana Nagatomo za Kharje, wtedy Zanetti do pomocy.
http://www.goal.com/en/match/50557/juve ... an/preview

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 lutego 2011, 22:49

Mecz, w którym nie decyduje bieżąca forma obu zespołów tylko coś więcej. Mobilizacja jest inna jak i same podejście. inter jest bardzo silny, my walczymy o każdy pkt. Spokojnie możemy dać im radę, jak zagramy na 101% Musimy wygrać, bo takie vittorie smakują wyjątkowo :twisted: Zresztą bedę miał okazję oglądać pojedynek z Curvy Sud więc nie trzeba tu opisywać emocji. Wygramy! nie ważne jak i ile, ale wygramy.

Martwi Sorensen na boku, Eto'o go bedzie kręcił niemilosiernie :/ reszta składu optymalna, nawet lawka wygląda nieźle.

FORZA RAGAZZI :!: :!:

Obrazek
Zablokowany