Coppa Italia (1/4): JUVENTUS 0-2 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 22:54

jack1610 pisze:Chyba będzie ciężko coś dalej nam ugrać... Nie bronię napastników bo wiadomo kogo tam mamy ale z czego oni mają bramki strzelać jak druga linia i boki obrony nic nie grają? Jedyny sposób to kopnięcie piłki w pole karne, może się od kogoś odbije i wpadnie.
Fakt to wyglada tak, albo Alex musi zmotac cała obrone przeciwnika i podać lub strzelić, albo gramy typu Bonucci/Chiellini wyjazd do przodu... może zgarnie Krasic i popedzi z pilka do bramki.

:angry:

Winiar1989JuveForever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 22:55

Coto do cholery miało być ???? Jak grając u siebie w meczu o taka stawke można nie mieć ani jednej sytuacji bramkowej ??? Ta druzyna jest tragicznie bezbarwna a ich mecze cholernie nudne !!!! Kto to jest ten del neri??? i czemu niby ferrare zwolniono w połowie sezonu a teraz nie wywala del neriego skoro ma duzo gorszy bilans niż ciro. Za taka gre Juve powinno sie obwiniac głownie del neriego , stary dziad ktróry gra taktyka która grano 20 lat temu !!! jak widze te wrzutki w pole karne to mnie zbiera na wymiot. Najwiekszy sukces del neriego to 5 miejsce w lidze z sampą , nic tylko gratulowac. Winny jest równiez Marotta , wielki dupny specjaalista od transferow , co za idiota sprowadzil by do takiego klubu jakim jest juventus kogos takiego jak martinez , motta, traore, lub pozwolil zostac komus takiemu jak grosso , grygera i reszta leszczy.

Nie wiem jak wy ale ja mam dość , od kilku lat gramy piłke tak brzydka że ludzie wola patrzeć na szachy na rosyjskim kanale niz na juventus.
Jestem jak najbardziej za tym żeby kibice zaczeli palic krzeselka na stadionie znow , mogli by tez co nieco rzucić w Del neriego

DEL NERI DO WIDZENIA, MAROTTA ROWNIEŻ !!! Dajcie Luciano z powrotem.

p.s CHIELLINIEMU i Bonnuciemu przydała by sie lawka rezerwowych bo już chyba za bardzo sie podjarali jaky to są ważni bo graja przeciętnie w ym sezonie
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, 23:00 przez Winiar1989JuveForever, łącznie zmieniany 1 raz.

banan1919

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 22:57

Niestety ale nie mozna dzis wyróżnić żadnego zawodnika Juve , poprostu żenada ! Jakim cudem Martinez kosztował 12 mln ?????????? On nie jest wart nawet 10% tej ceny...acha ten kto napisał ze Martinez dzis dobrze to nie wiem czy oglądał mecz ale dzięki za poprawe humoru :))

Juve !!
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:00

gruzin_juve pisze: Poprawnie zagrał tylko Melo, bez którego drużyna nie funkcjonuje
Z nim tez nie funkcjonuje :)

Swoja drogą jak to możliwe, że KAŻDY kibic widzi smutna i durnowatą grę Juve na "hurra i do przodu", tylko nie trener i zarząd?
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, 23:03 przez Del, łącznie zmieniany 1 raz.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Dziś niestety to powiem, ale Moggi wróć. Mija Ci kara, może coś zdziałasz pozytywnego jeszcze? Bo z tym panem w garniturze z Sampdorii nie wytrzymam dalej, no chyba że jakiś magiczny przełom wystąpi.

Mecz kopanina, mnóstwo fauli, denna gra. To jest obraz Juventusu z poprzedniego sezonu, niestety. Totalny fail dzisiaj.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

JuveR pisze:
Bartek88 pisze:Mamy na ławce zarabistego Sorensena, Aqe, Marchisio a graja Grosso z Grygera i Amaurim i bezplodnym srodkiem pola .

BALCERWICZ MUSI ODEJSC!

Ale ok moze byc nieobiektywny, niech ktos mi wytlumaczy dlaczego wszedl Grosso na boisko zamiast Marchisio/Aquilaniego ?
Może dlatego, że każda akcja Romy przeprowadzana była naszą prawą stroną, gdzie Motta nie wiedział co się dzieje. W tej jednej sytuacji przy podaniu do napastnika Romy to w ogóle nie rozumiem... Piłka przelatuje obok lewej nogi Motty, Boriello (bodajże) przebiega obok jego prawej nogi, a on stoi jak kołek?

W gruncie rzeczy mecz wcale nie był taki zły. Sędzia swoje też zrobił. Cały czas do przodu się staramy się :whistle:
Myslalem ze jak sie przegrywa to wprowadza sie bardziej ofensywnych graczy...
A sedzia, mnie tylko utrzymywal w przekonaniu z minuty na minute ze sedziowal na korzysc Romy, a faul odgwizdany w doliczonym czasie gry przed 2 golem, gdy zawodnik romy utrzymal sie przy pilce tylko mnie w tym utwierdzil.
********!
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, 23:01 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.

KLIK ==>www
Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brak pomysłu na grę...DEL NERI = taktyk stulecia , zmiana obrońcy na obrońcę jak przegrywamy i dwóch defensywnych pomocników w środku, a na przodzie Drewniari i efekt murowanych.DZIADY I TYLE

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:01

gruzin_juve pisze:Zmarnowałem wieczór na oglądanie tej żenady.
Amauri przez całą pierwszą połowę zrobił tyle samo co w drugiej.
Czego Ty się spodziewałeś po napastniku który ostatnią bramkę w lidze strzelił niemalże rok temu?

Delneri kolejny minus. Po co wystawiać Grygere na lewej wystawiać Motte mając do dyspozycji Grosso, który dobry nie jest ale na pewno mniej tragiczny od tej pomyłki na prawej stronie. Czemu nie wszedł Aqua? Wystawianie Sissoko z Melo w środku to odebranie kreatywności drużynie w środku pola.
Po co zapowiada się już w pierwszej części sezonu walkę o PW, żeby zagrać taką żenadę już w pierwszym meczu z bardziej wymagającym zespołem?
7 krąg nieszczęścia, beznadzieja bez widoków na poprawę. Od powrotu do Serie A regres, a z biegiem czasu i tak nas karmią gadkami o wielkich projektach.
Gdzie jest ten Juventus z którym przeciwnicy przegrywali już w tunelu? Gdzie jest chociażby ten Juventus który walczył z Chelsea jak równy z równym, czy chociażby ten sprzed kilku miesięcy, kiedy na przestrzeni kilku tygodni widać było postęp?

Obrazek
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:02

banan1919 pisze:Niestety ale nie mozna dzis wyróżnić żadnego zawodnika On nie jest wart nawet 10% tej ceny...acha ten kto napisał ze Martinez dzis dobrze to nie wiem czy oglądał mecz ale dzięki za poprawe humoru :))
Jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to najwyraźniej musi się mieć ciągle dobry humor :)

Zapomniałbym skomentować jeszcze naszego geniusza Marco Mottę. Kibice Romy musieli mieć niezłego banana na twarzy po pierwszej bramce i przez cały czas, gdy Motta znajdował się na boisku. Takiego ogóra dawno temu nie widziałem

Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

De Rossi pisze:
Buczus_JuveFan pisze:Bonucci no comment, juz ktoryś raz z rzedu gra słabo i popełnia głupie błędy, kompletny brak formy.
umiejętności, nie formy. Mówię o tym na każdym kroku. Chociaż dziś i tak mnie zadziwił, bo grał agresywniej, niż zwykle (we wcześniejszych meczach tryskała z niego bezpłciowość, tera kilka razy agresywnie zaatakował), podchodził wyżej, nie chował się tak, wdawał w pojedynki.
Myśle, że początek sezonu Leonardo miał dobry, trudno jest się obrońcy wkomponować w drużynę, szczególnie jeśli jest w całkowitej fazie budowy.

To co wyprawia, zaś w drugiej połówce... to vanitas vanittatum et omnia vanitas, jak zresztą całą nasza obrona, no dobra może czasem Kielon coś zagra, ale z nim jest taka roznica, że on nawet jak gra przeciętne to się stara i nadrabia zadziornością, a u reszty... sami widzicie.

Boże widzisz i nie grzmisz! :doh:

rosomak

Juventino
Juventino

jak moze to trwac juz 4 lata?
przeciez to jest nie normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wkoncu kazdy traci cierpliwosc
co to sa za wlasciciele klubu?
oni powinni sprzedac caly klub , dla mnie elkan nie istnieje
andrea niby co ma zrobic?
nic bo nie decyduje o sprawach finansowych
biedny klub w reku miliarderow , poprostu zenada
staczamy sie
juz ludzie pisza ze te poprzednie wygrane scudetta , ta historia to byla kupiona
na portalach , ze juve wygrywalo bo pomagali nam
a teraz jest fair i dostajemy w dupe
no poprostu koszmar

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:03

Żal dupę ściska. Zagraliśmy po frajersku. Fatalnie, bez pomysłu... Ehhh...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:03

Del Neri nie potrafi przeprowadzać ofensywnych zmian. Przegrywamy, w środku pola panuje Ciemny Książę Chaosu, a ten każe ubrać się w puchówkę Aquilaniemu i wprowadza Grosso.

Bardzo, bardzo słaby występ naszych zacnych piłkarzy.

jack1610

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:06

Nie byłem wielkim przeciwnikiem Del Neri ale po ostatnich meczach chyba na prawdę widać jego pomysł na grę, a raczej kompletny jego brak. W ilu meczach w tym sezonie zagraliśmy składną, miłą dla oka piłkę? Za Ferrary chociaż kilka takich było a teraz nic. Wygląda na to, że drużyna dostosowuje się do poziomu trenera i reszty-czyli miernego. Tylko skąd wziąć kogoś innego :?

"dumny po zwycięstwie, wierny po porażce"
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2011, 23:07

dzisiaj marotta dostal dwa razy po gebie:(
pazzini w interze
i juve odpada
ciekaw jestem komentarza do sytuacji

Zablokowany